25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

Eador. Masters of the Broken World

Őszre várható a Heroes-rajongó által elkezdett fantasy TBS.

Írta: Dino 5 hozzászólás

Már a tavalyi gamescomon láthattuk a Snowbird Game Studios körökre osztott stratégiai játékát, azonban most, hogy az E3 alkalmából megérkezett az orosz fejlesztőktől az első gameplay videó is, elérkezettnek láttuk az időt, hogy egy rövid előzetesben is összefoglaljuk a fontosabb tudnivalókat.

Eador. Masters of the Broken World

A Masters of the Broken World programozását egy orosz Heroes rajongó srác kezdte el, majd a Snowbird Game felkarolta, és jelenleg orosz és ukrán fejlesztők dolgoznak rajta. A tervek szerint ez év őszén PC és Mac platformokra jelenik meg a játék. Mivel a legendás Heroes sorozat ihlette a projektet, természetesen fantasy környezetben játszódó TBS-ről van szó.
A kerettörténet szerint Eador világát hatalmas mágikus katasztrófa darabokra szaggatta. Ezek némelyike teljesen elpusztult, mások azonban lebegő szigetként megmaradtak. Főhősünk egy félisten-szerű lény, aki Eador többi Urával szemben mi másra pályázna, mint az univerzum teljes meghódítására, egyre több földdarab visszacsatolására.

Eador. Masters of the Broken World

A globális – a játékban asztrálisnak nevezett – szinten a világ lebegő darabjai között navigálhatunk. Ezeken a szigeteken építjük fel fő bázisunkat, citadellánkat – ezekből egy világdarabon több ellenséges is lehet egyszerre. Citadellánkon kb. kétszáz épület felépítésére is lehetőségünk nyílik. A stratégiai szint a csatákban jelenik meg: hatszög alapú pályákon harcolhatunk egységeinkkel. A nyeréshez elég lesz egyetlen mezőt elfoglalnunk, de ez természetesen jellemzően a starthelytől legtávolabb lévő provinciát jelenti, így oda is kell jutnunk. Ez a rész körökre osztott, a Heroes of Might & Magic és King's Bounty játékokhoz hasonlóan zajlik, a csatában pedig hősünk – aki lehet például harcos vagy varázsló – is részt vesz. Mindemellett összetett gazdasági és politikai rendszer került a játékba. Fontos szerepet kap még a karma rendszer: mivel a csatákat alapvetően az uralmunk alatt álló nép vívja, fontos, hogy hogyan tekintenek urukra, azaz ránk. Ha gondoskodó uralkodóként teljesítjük kéréseiket, pozitív irányba lendül a mutató, azonban ha a nagy terv részeként egyszerűen feláldozzuk őket, negatívan reagálnak cselekedeteinkre.

Eador. Masters of the Broken World

Nem maradnak ki természetesen a multiplayer játékmódok sem, amelyekben egyszerre maximum hatan vehetnek részt. Az old-school játékosok bizonyára örömmel fogadják majd a hot-seat játékmódot is.
Végül pedig lássuk az E3-ra kiadott trailert, amelyben a játékmenetbe is bepillanthatunk!

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Eador. Masters of the Broken World
  • Eador. Masters of the Broken World
  • Eador. Masters of the Broken World
  • Eador. Masters of the Broken World
  • Eador. Masters of the Broken World
  • Eador. Masters of the Broken World
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Gobiakos
Gobiakos [13215]
HoMM klón, és annak is gyenge/gyengének tűnik. :-|
Dino
Dino [5981]
EnforcerHUN: De, természetesen az ott TBS akart lenni, csak elgépeltem. Köszi, javítottam.
daemoonhunter
daemoonhunter [1587]
A trailer zenéje jobban lázba hozott mint a játék maga :)
EnforcerHUN
EnforcerHUN [914]
"Őszre várható a Heroes-rajongó által elkezdett fantasy TPS" nem TBS?;-)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (5 db)