25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Bang Bang Racing

Megérkezett az új Micro Machines?

Írta: Sityi 6 hozzászólás

A közepesre sikerült Ignite után újabb magyar fejlesztésű autóversenyt kaptunk a kezünkbe: a Digital Reality fejezte be a brit Playbox által megkezdett Bang Bang Racinget, amely az Android verzió után eljött PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra is. Az előzetes képeket, videókat nézegetve nekem egyből a klasszikus (és egyben nagyon sikeres) Micro Machines sorozat ugrott be róla – lássuk, a BBR fel tud-e érni hozzá!

Bang Bang Racing

Töf-töf
Ami első pillantásra az egyszeri játékos szemébe ötlik, az a megkapó grafika. Nincsenek effekthegyek, nincs csilliárd poligon – amit kapunk, az tömény cukiság és bűbáj, semmint szépség. Nem, nem ronda (bár ha a „szépségre”, mint fogalomra gondolunk, nem hinném, hogy a Bang Bang Racing fog beugrani), inkább úgy fogalmaznék: a design telitalálat. Mókás kis emberkék South Park lakóit lepipáló vízfejekkel ugrálnak a lelátókon és drukkolnak nekünk, a bumfordi kis autók – beleértve a pálya mellett álló civil járműveket is – zabálni valóak, a környezet pedig tele van olyan részletekkel, mint például a cseresznyefák virágainak sziromhullása a japán pályán. Fantasztikus! A hangok ugyanígy rajzfilmekbe illően bájosak: a kommentátor hablaty nyelven szövegel, a tömeg hasonlóan éljenez , a gépek pedig kellemesen duruzsolnak.

Bang Bang Racing

Brumm-brumm
Kilenc helyszínen zajlanak versenyeink, változó pályarajzokon oda-vissza, így a változatossággal nem hiszem, hogy különösebb gondunk lesz, sőt, bár mindegyik pálya fiktív, mégis azonnal tudni lehet, melyik valós aszfaltcsík hangulatát próbálja felidézni – nekem mind közül Marina d'Azur, azaz Monaco tetszik a legjobban. Ami külön imponált, hogy egyik pálya sem unalmas vagy frusztrálóan nehéz – ha egyszer ráérzünk a ritmusra, nagy élvezettel fogunk körözgetni. A négy géposztály (utcai sportkocsik, túraautók, Le Mans prototípusok és F1 gépek, persze más néven) is sokszínűvé teszik látszatra a száguldozást. Sajna az egyes géposztályok között nincs olyan markáns különbség, mint amit talán elvártam volna. Ugyanígy az osztályon belüli autók is erősen hasonlítanak egymásra menettulajdonságaikat tekintve, bár az egyes extra erősségeik (például jobb gyorsulás vagy több nitró) ha nem is túl hangsúlyosan, de azért jelen vannak. Talán nem is baj ez így, hiszen egyenlőbbek az esélyek, és tényleg inkább az ügyességünkön, semmint az autón múlik a győzelmünk.

Bang Bang Racing

Ami pedig a játékélményt illeti... Nos, ami a Micro Machines volt a '90-es években, a Bang Bang Racing lehet a 2010-esekben. Az irányítás kézre áll, az autók arcade-os viselkedése is könnyen szokható: telitalálat! Ráadásul akár négyen is játszhatunk egy gépen, amennyiben kellő számú kontroller áll a rendelkezésre (PC-n a billentyűzet két játékost tud kiszolgálni, emellett két gamepadet használhatunk még), így jó eséllyel remek partyjáték is válhat belőle – megkockáztatom, akár „oldalbordáinkat” is elbűvölheti az az ártatlan báj és aranyosság, amely a programból árad. Viszont ami miatt mirr-murr: hol az online multi? Ejnye már, kedves Digital Reality, én itt vagyok Londonban, Dino Budapesten: hogy fogok tudni így egy kör alatt kettőt verni rá? :-D Mondjuk, ha egyedül vagyunk, sincs nagy gond, ugyanis az MI bár kis gyakorlással, de relatíve könnyen verhető; viszont ami meglepett, az az, hogy egész emberi módra viselkedik. Pont úgy és ott bénázik, ahol egy valódi játékos tenné (köztük én is). Az ilyen apróságokat pedig én nagyra szoktam értékelni...

Bang Bang Racing

Bang-bang
Ha eddig esetleg nem lett volna egyértelmű: a Bang Bang Racing levett a lábamról. Levett? Átment rajtam, mint egy úthenger! Végre egy őszinte játék, amely nem akar többnek látszani, mint ami: könnyed kikapcsolódás mókás körítéssel, esetlegesen a haverokkal pár pohár kóla/sör mellett. Az árfekvése és a gépigénye is nagyon kellemes, szóval tényleg nem értem: miért nem próbálod legalább ki? Igen, most rögtön! ;-)

A Bang Bang Racing PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra jelent meg, de elérhető Tegra 2-re épülő androidos készülékekre is. A teszt a PC-s verzió alapján készült.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

90%
grafika
7
hangok
8
játszhatóság
9
hangulat
10
Pozitívumok
 • É.L.V.E.Z.E.T.E.S.
 • Aranyos design
 • Emberi MI
 • Baráti ár, baráti gépigény
 • Marina d'Azur
Negatívumok
 • Miért nincs online multi?

További képek

 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing
 • Bang Bang Racing

Bang Bang Racing

Platform:

Fejlesztő: Digital Reality

Kiadó: Digital Reality Publishing

Megjelenés:
2012. június 6. PC
n/a: PS3, X360

Minimális rendszerigény: Pentium D/Athlon 64 2,2 GHz, XP: 1 GB RAM, Vista/Win7: 1,5 GB RAM, 256 MB-os videokártya Shader Model 4.0 támogatással (Radeon HD 3600/GeForce 8600/Intel HD 3000/AMD 6500 vagy jobb), 300 MB HDD

Ajánlott konfiguráció: 2,6 GHz-es processzor, XP: 1,5 GB RAM, Vista/Win7: 2 GB RAM, 512 MB-os videokártya (Radeon HD 3800/GeForce GTX260)

» Tovább a játék adatlapjára

Sityi

Sityi
Örökifjú hardvertudor, csúcsamatőr fotelpilóta, botcsinálta zenészkezdemény. De amúgy békés majdnemmindenevő. Vonzódik a kerek dolgokhoz: legjobban a kormánykerék és a DJ-kontrollerei mögött érzi magát.

HOZZÁSZÓLÁSOK

iX
iX [1172]
Ó, zseniális ez a kis játék!
Tiszta időutazás a '90-es évekbe. A powerupok nem hiányoznak, azt azért már nem lehetne követni, ahhoz nagyon pörgősek és gyorsak a versenyek, főleg a karrier előrehaladtával. Nagyon addiktív és biztos az ínhüvely-gyulladás :)
És külön öröm, hogy magyar program, megy az Insane mellé a dicsőség listára.
limbless
limbless [650]
Jól néz ki, le is szedtem a demót, de valami miatt csak iszonyat lassan megy. Mintha lassított felvétel lenne az egész, így játszhatatlan. Neten nem találtam semmit erre vonatkozóan, nektek van ötletetek? Driver lehet a gond?
Skorpio90
Skorpio90 [5498]
Ezt mondjuk elhiszem, hogy élő ellenfelekkel érvényesül igazán a játék. (Magicka egyedül pl. nagyon uncsi, multiban elképesztő élmény) Viszont most látom, van nyereményjáték is, ha nyerek, átráncigálom havert:)
Sityi
Sityi [1613]
Klasszikus powerupok nincsenek, helyettuk vizes-olajos-robbano hordok vannak, amiket a megfelelo modon lehet a gaz sporttarsakra lokni. ;-) De a legjobb powerup akkor is az, amikor felebaratunk bordai koze helyezunk egy preciz, nem tul fajdalmas konyokost, csak hogy kibillenjen a ritmusbol... Egyedul kicsit uncsi lehet, ezt elismerem, de haverokkal isteni.
Skorpio90
Skorpio90 [5498]
"hogy fogok tudni így egy kör alatt kettőt verni rá?" - ó azok a klasszikusok:-)

Maga a cikk tetszik, viszont kipróbálván a demót, nekem ez nagyon gyenge:-( Hol vannak a power-up-ok? Azok nélkül meg sem közelíti a Micro Machines-t.
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (6 db)