New Super Nintendo Bros. U Deluxe
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Injustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomon

A Mortal Kombat fejlesztőinek új verekedős játéka a DC univerzum szuperhőseit vonultatja fel.

2012.08.27. 09:30 | szerző: Dino | Előzetes

A NetherRealm Studios tavaly egy remek Mortal Kombat reboot epizóddal állt elő, többmilliós eladásokat és jellemzően 80-90 százalék közötti kritikákat elérve vele. A csapat nem tétlenkedett sokáig, idén bejelentették újabb verekedős játékukat, a DC univerzum szuperhőseit felvonultató Injustice: Gods Among Ust, amelyet a gamescomon alaposan szemügyre vehettünk és ki is próbálhattunk.

Injustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomon

...egy DC-s szuperhősöket felvonultató Mortal Kombatről van szó.Ha röviden akarnánk jellemezni a játékot, minden bántó szándék nélkül úgy fogalmazhatnánk, hogy egy DC-s szuperhősöket felvonultató Mortal Kombatről van szó. Verekedős játékokban persze valószínűleg eget rengető újítást nehéz is lenne bevezetni, hiszen általában kapunk egy rakás harcost (jelen esetben legalább húszat), számos mozgáskombóval, valamint változatos helyszíneket (ezekből egyelőre hármat láthattunk), esetleg némi kerettörténet-féleséget, hogy a küzdelmeket legyen hova tennünk (az ígéretek szerint ebben kapunk majd magyarázatot arra, hogy ). Az Injustice karaktereiből egyelőre kilencet jelentettek be (Batman, Catwoman, Cyborg, Flash, Harley Quinn, Nightwing, Solomon Grundy, Superman és Wonder Woman), szinte mindegyiküket ki lehetett próbálni a WB Games standján a rövid prezentáció után. Mint kiderült, a NetherRealm designerei a karaktereket saját elképzeléseik szerint kicsit modernizálták, de nem láttunk ebben semmi problémát, jól mutattak a képernyőn.

A helyszínek (például a Batcave vagy a Fortress of Solitude) mind interaktívak, a tereptárgyak egy részét felhasználhatjuk, ráadásul sokszor karakterenként eltérő módon. (Mint a fejlesztőktől megtudtuk, ez a döntésük külön nehézséget jelent számukra a játék kiegyensúlyozása során.) A lebegő autóról például Batman lendületet nyerhet, Superman pedig az autót megragadva hajíthatja azt ellenfelére. Van, ahol egy nagy, piros gombot találunk a pálya szélén, ezzel az oldalt álló Batmobilról lőhetünk ki rakétákat a másikra. A speciális képességek is az egyes szuperhősökhöz igazodnak. Flash például gyengébb a többinél, de ezt gyorsaságával ellensúlyozza, Batman pedig a Batmobilt is bevetheti a küzdelembe. Az arénák között többszintesek is lesznek, így például a Batcave pincéjébe is lelökhetjük ellenfelünket, ahol újabb lehetőségek várnak, hogy minél kreatívabb módon folytatódjon az összecsapás.

Injustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomon

A Mortal Kombat szériában megszokottaktól eltérően az Injustice-ben nem lesznek körök, folyamatos lesz a verekedés az egyik fél elhalálozásáig. A küzdelem közben folyamatosan telik egy csík, és ha eléri a maximumot, aktiválhatjuk hősünk szuperképességét (ilyen például Batman esetében a már említett Batmobil behívása). A kombók az MK-sorozatot ismerőknek nem lesznek idegenek, hasonló megoldásokat találunk itt is az egyes karaktereknél, és a speciális képesség aktiválása is megegyezik az MK-ban megszokottal.

Az Injustice: Gods Among Us PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és WiiU-ra fog megjelenni, valamikor a 2013-as év során. Sajnos a PC-s játékosok ebből is kimaradnak, legalábbis első körben – nekik egyelőre maximum a bizakodás marad, hogy a Mortal Kombathez hasonlóan egy későbbi bővített változatnál esetleg rájuk is gondolnak a NetherRealmsnél. ■

Injustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomon
Injustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomonInjustice: Gods Among Us - kipróbáltuk a gamescomon
Injustice: Gods Among Us
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Injustice: Gods Among Us

hozzászólások (1)

Gobiakos
Gobiakos 2012.08.27. 10:37
Nem győzöm nyaggatni a haverokat, hogy dobjunk már össze egy Box-ra... Most itt van/lesz még egy ok, hogy ezt mielőbb megtegyük! :-)
ajánlott olvasnivaló