Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Resonance

Izgalmas történetű, retro grafikájú kalandjátékkal játszottunk.

2012.10.02. 19:30 | szerző: Lacko | Ismertető/teszt

Furcsa és kiterjedt áramszünet zökkenti meg a munkába igyekvő várost: pár másodpercre leáll minden. Utána pedig kisebb káosz tör ki, a mentőket, tűzoltókat és rendőröket hirtelen mindenhova kihívják. Többek közt a metróhoz és egy érdekes körülmények között felrobbant laboratóriumhoz is. Eközben négy ember: egy matematikus, egy nyomozó, egy orvos és egy blogger (na jó, újságíró) furcsa ügyön dolgozik... Egy szó, mint száz, a Resonance történetével nagy baj nincs. Igaz, ki se emelkedik az utóbbi évek point-and-click kalandjátékai közül.

Resonance

Viszont mindenben jó, amik kellemes pluszt adnak az ilyen játékoknak: például a négyemberes játékmenet. Sok feladatot csak közösen, kihasználva saját speciális képességeiket, vagy egyszerűen csak eleve többemberes feladatokként oldják meg a szereplők. Ilyenkor váltogathatunk az irányított karakterek között, kommunikálhatunk egymással, és persze át is adhatunk tárgyakat egymásnak. Ilyesmi most már szerencsére egyre többször akad a játékokban, de nem ilyen hosszan és mélyen, mint a Resonance-ben, ahol ez gyakorlatilag végig így van.

Resonance

Szintén jó pont a játéknak, hogy sok mindent kombinálhatunk benne. Vannak ugye a tárgyak, melyek minden kalandjátékban megtalálhatók. Ezeket hagyományosan használhatjuk vagy összerakhatjuk más tárgyakkal, vagy a megfelelő helyszíni objektumra tehetjük stb. De ezen kívül listába gyűjthetjük a hosszú és a rövid távú emlékeinket is, amelyeket a tárgyakhoz hasonlóan használhatunk fel. Hosszú távú emlékeinket magától adja a gép, és bizonyos eseményekre kerülnek a listánkba. Ezek lehetnek egy korábbi pályán történt dolgok, vagy olyan történések, amelyek a régmúltban (például gyerekkorunkban) estek meg velünk.

Resonance

Rövid távú emlékeinket mi magunk szedhetjük össze, és egy-egy epizódig tartanak, aztán elmúlnak. Ehhez a pályán található objektumokat kell bedobnunk a listánkba. Természetesen ezekre szükségünk is lesz, hiszen ezeket az emlékeinket használhatjuk fel például beszélgetésekben. Azaz, ha valakivel beszélgetünk, akkor van pár választható mondat, amelyeket mondhatunk neki, de ezen kívül bedobhatunk a szövegdobozba egy tárgyat vagy egy emléket, és ha ennek ott van értelme, akkor erről kezdünk beszélgetni vele. És ez a lehetőség egy plusz dimenziót ad kalandozásainknak, amely így még sokrétűbbé válik.

Resonance

A fentiek alapján a Resonance egy nagyon jó kis kalandjáték lehetne, ha nem volna olyan a grafikája, amilyen. Értem én, hogy a retro divat, de azért szerintem nem ennyire. Az új kiadású Monkey Islandeknél is választhatunk, hogy retro grafikával, vagy a felújított, szép változattal szeretnénk-e játszani. Azonban a Resonance-nek csak ez az egyfajta nézete van, amely bár öreg harcos vagyok, semmifajta jó érzést nem keltett bennem. Ellenkezőleg, nagyon zavart. Nehezen hiszem el, hogy egyszerűbb vagy olcsóbb ez a grafika, mintha valami normális felbontásba jelentek volna meg a helyszínek és a szereplők. Telefonra még el is fogadnám, de PC-re ez szerintem megengedhetetlen.

Resonance

A Resonance tehát egy jó történetű és élvezetes kalandjáték lenne a sok megoldandó feladattal, valamint az ezekhez biztosított szereplőkkel és lehetőségekkel, ha egy kicsit komolyabb grafikával jelenítik meg mindezt. Azonban van két – eddig nem részletezett – előnye is. Egyrészt olcsó, másrészt azért mégiscsak egy kalandjáték ebben az uborkaszezonban, és így van mivel eltölteni az időt más újdonságok között. ■

Resonance
ResonanceResonanceResonance

értékelés

Resonance

Pozitívumok
  • Többszereplős, kooperatív feladatok
  • Kombinálható emlékek
Negatívumok
  • Túlzottan retro grafika
5,0
grafika 4
hangok 5
játszhatóság 8
hangulat 5
Resonance
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Resonance

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló