Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Egyéb

Wii U játékok a bécsi Game City rendezvényen

Az osztrák fővárosban próbálhattunk ki pár Wii U nyitócímet.

2012.10.13. 18:35 | szerző: Dino | Egyéb

Október 12. Ködös őszi reggel. Egy budaörsi szálló különterme. Újságírók és kereskedők gyülekeznek. Finom reggeli falatok. Befut meghívónk a Stadlbauer Kft. marketingese is. A Budapestről kivezető úton baleset volt, így kicsit tovább várunk a többiekre, de aztán csak elindul buszunk, hogy a szomszédos Ausztria fővárosába vigyen. Itt nyílik ugyanis lehetőségünk, hogy kipróbálhassuk a Nintendo új konzolját, a Wii U-t. A japán óriás ugyanis végül a kölni gamescomot kihagyta idén, a bécsi városháza épületében megrendezett Game Cityn azonban már ott van a két másik konzolóriással egyetemben. Megérkezés után mindenki gyorsan beleveti magát a tömegbe, az ingyenes, péntektől vasárnapig látogatható show-n ugyanis már a tanítási nap ellenére is sokan vannak délben.

Wii U játékok a bécsi Game City rendezvényen
Wiener Rathaus, azaz a bécsi Városháza

Mivel a gamescomon már sok mindenhez szerencsém volt, ezúttal úgy döntök, hogy a Wii U játékokra koncentrálok, elvégre meghívónk leginkább emiatt hozott magával. A nagyteremben sorok várnak minden konzolnál, így egy kis titkos infó hallatán az emeleti körfolyosót célzom meg, ahol mint kiderül, két géppel várnak már minket. Az egyiken a New Super Mario Bros. U fut, be is állok a többiek mellé. Egyszerre öten játszhatunk maximum, négyen egy-egy hagyományos kontrollerrel, miközben az új, kijelzős kontrollert bitorló társunk segíthet nekünk. Platformokat építhet, hogy feljuthassunk a magasabb helyekre is a bónuszokért, vagy az ellenségeket likvidálhatja. Segítőként kicsit unalmasan indul a dolog, azonban a kooperáció ízére rákapva mindjárt más az egész. Egyetlen problémának csak az bizonyul, hogy egyszerre négy játékosra nagyon nehéz figyelni, előfordul, hogy segítség helyett valakinek inkább pont elálljuk az útját azzal, hogy az orra elé rakunk egy platformot. Ha egyedül játszunk, választhatunk, hogy az Wii U GamePadet vagy egy sima Wii Remote-ot használunk. Természetesen az előbbi érdekesebbnek tűnik, azonban sok extra nem történik ilyenkor: az érintőképernyőnek semmi plusz funkciója nincs, ugyanazt lehet rajta látni, mint a tévén. Talán akkor kap jelentőséget ez a lehetőség, ha valaki otthon például a híradót szeretné nézni.

Wii U játékok a bécsi Game City rendezvényen

A Premium csomagban a Wii U mellé a Nintendo Land című játék fog járni, amely különböző Nintendo franchise-okhoz kapcsolódóan összesen 12 minjátékot tartalmaz. Ezekből pár fut a kirakott gépeken. A Takamaru's Ninja Castle egy egyszerű lövöldözős játék, amelyben shurikeneket kell a megjelenő ninják ellen bevetni. Az új kontrollert simogatva hajíthatjuk el a dobócsillagokat, akár nagyobb sebességet is adva nekik, ha gyorsan húzzuk el ujjunkat a kijelzőn, miközben célozni a vezérlő mozgatásával lehet. A közelünkbe érő ninjákat pedig egy kardmozdulattal intézhetjük el (szintén a GamePadet végigsimítva).
A Donkey Kong's Crash Course-ban egy kétkerekű (illetve valójában háromkerekű) kiskocsin kell elindulnunk a pálya tetejéről, a kontroller döntögetésével vezérelve járművünket különböző akadályokon keresztül. A tévén a pálya térképét látjuk nagyban, míg a kontroller kijelzője közvetlen környezetünket mutatja, így elsősorban azt kell nézni a játék folyamán. Túl gyorsan haladva a kis kocsi darabjaira esik, így inkább megfontolva érdemes haladni, tekintve, hogy korlátos számú életünk van. Egy-egy checkpoint is akad az úton, hogy ne kelljen mindig a pálya elejéről kezdenünk az utazást. Az elsőre egyszerűnek tűnő feladat persze korántsem az, ez hamar bebizonyosodik. Hol a lejtők irányát kell valamelyik ravaszgomb megnyomásával megváltoztatnunk, hol egy spirál alakú utat kell átcsavarnunk, hogy továbbjuthassunk.
A kipróbálható minijátékok közül az egyik legérdekesebb koncepciója a Luigi's Ghost Mansionnek volt. Egy Pac-Man-szerű labirintusban mászkálhatunk Luigivel, Marióval, Warióval és Waluigivel. Mindenkinél egy zseblámpa van, amelynek segítségével egy szellem után kell kutatnunk (illetve a kontroller rezgése is jelzi a szellem közelségét), és elegendő ideig rávilágítva kinyírni azt. A csavar pedig annyi, hogy a szellemet a GamePadet birtokló játékos irányíthatja, így egyszerre öten vehetünk részt a játékban. Megfelelő kooperáció nélkül lehetetlen vállalkozásnak tűnik a szellem ellen nyerni.

Wii U játékok a bécsi Game City rendezvényen

Egy mókás kis játékhoz állok tovább, a Pikmin 3-hoz, amely egyelőre nem használja ki az új kontrollert. Mint a demonstrátortól kiderül, ebben a verzióban egyelőre csak a térkép jelenik meg rajta, azon viszont már lehet navigálni – a végleges változat ad majd lehetőséget arra, hogy az irányítás is a GamePadről történjen, azonban ez a játék nem nyitócím, csak jövő tavaszra várható, van még idejük a fejlesztőknek. Mindenesetre a játékélmény így is jeles. A Wii Remote és a Nunchuk kombinációjára van szükség, amelyekkel egyrészt főhősünket irányíthatjuk a pályán, másrészt az egyre több hozzánk csapódó kis pikmint kommandírozhatjuk. A cél minél több gyümölcs begyűjtése és minél több ellenség likvidálása. Egy-egy gyümölcsöt azonban sokszor 5-10 kis lény bír csak el, így gazdálkodnunk kell, hogy melyikre küldünk belőlük. A pályán előre haladva aztán újabb típusú pikminek is előkerülnek, például az erősebb sziklalények.

Wii U játékok a bécsi Game City rendezvényen
ZombiU

A sok barátságos, inkább a casual vonalat képviselő játékot követően, egy 18 év feletti koromat jelző karszalag beszerzése után egy hátsó kis terembe veszem az irányt, ahonnan zombilányok özönlenek kifelé. Bizony, itt lehet kipróbálni az egyik legizgisebb nyitócímet, a Ubisoft ZombiU játékát. Röviden már a gamescomon is láttam, de érdekes újra szembesülni a GamePad okos használatával ebben a Londonban játszódó zombis-túlélős játékban. Ezen rendezgethetjük ugyanis hátizsákunk tartalmát, ez működik célzó távcsőként, ezzel scannelhetjük végig a helyszíneket és ezen nyithatjuk ki a számzáras ajtókat is. Életünkre nagyon vigyáznunk kell, mert ha túlélőnket megharapja egy zombi, nincs tovább, újabb szereplőként folytathatjuk csak a játékot.

Wii U játékok a bécsi Game City rendezvényen

Amennyire rövid ez a bécsi látogatás, annál tartalmasabban telik el az idő a sok konzol között mászkálva, kipróbálva a Wii U néhány első játékát. Annak ellenére, hogy igazán exkluzív dolog nincs köztük, mindenképpen érdekes végre testközelből is látni a nyitócímek egy részét, alaposan megfigyelve a GamePad nyújtotta lehetőségeket. A nagy várakozásból pedig már két hónap sincs hátra, november 30-án érkezik a boltokba a Nintendo új játékgépe. Kíváncsian várom, sikerül-e újra reformot hozniuk a konzolpiacra, vagy kevés lesz az újítás, és elmarad ezúttal a nagy durranás.
A rendezvényről további fotókat Facebook oldalunkon találhattok.

Wii U játékok a bécsi Game City rendezvényen

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló