Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Sly Cooper: Thieves in Time

Március végén folytatódnak a harcias mosómedve kalandjai a Sony aktuális konzoljain.

2013.01.22. 08:15 | szerző: gregmerch | Előzetes

A Sony platformexkluzív játékkínálatában szép számmal szerepelnek a különféle platformjátékok. Gondoljunk csak a Jak & Daxter vagy a Ratchet & Clank sorozatokra, amelyek epizódjai kivétel nélkül a műfaj élvonalába tartoznak. Rajtuk kívül van azonban egy harmadik halhatatlan karakter is repertoárjukban, aki nem más, mint Sly Cooper, a mestertolvaj mosómedve. Az ő és kis csapatának kalandjait feldolgozó alkotások nagy sikert arattak a PlayStation 2-esen, de sajnos új epizód jó nyolc éve nem készült a trilógiához, azok csupán icipici ráncfelvarráson estek át, mikor 2010-ben bekerültek a Sony HD Classics gyűjteményébe. Éppen időszerű volt hát, hogy elővegyék minden idők legagyafúrtabb tolvajbandáját egy újabb kaland erejéig. A Sanzaru Games jóvoltából a Sony mindkét aktuális platformjára megjelenő Sly Cooper: Thieves in Time hamarosan a boltok polcaira kerül, ezért érdemesnek tartottuk belepillantani a küszöbön álló alkotás rejtelmeibe egy kis ízelítő keretében.

Sly Cooper: Thieves in Time

A történet most is a Cooper-örökség körül forog, ám ezúttal a szellemi örökségről, vagyis az évszázadok során felhalmozott mesterfogásokról és csínytevésekről van szó. Ezek ugyanis valahogy elkezdenek kitörlődni a família féltve őrzött krónikájából, a Thievius Raccoonusból. Bentley, a banda agya rájön, hogy a dolog nyitja a múltban keresendő, és persze bizonyára köze lehet a furcsaságokhoz annak az időgépnek is, amelyet nagy unalmában fabrikált az előző epizód óta édes semmittevésben eltelt évek során. Újra összeáll hát a csapat, és elindulnak téren és időn át, vissza a múltba, hogy megakadályozzák a híres-neves Cooper ősök csodás tetteinek és felfedezéseinek eltörlését.

Sly Cooper: Thieves in Time

Kalandozásunk ismét a holdfényes párizsi háztetőkön kezdődik, ahol az oktatórészben megismerkedhetünk a banda három főkolomposával: Sly-jal, a kézzel, Bentley-vel, az aggyal, és Murray-vel, az ököllel. A történeti múzeumba való trükkös behatolásunk során, amely nyomozásunk első állomása is egyben, elsajátíthatjuk hármójuk főbb specialitásait és képességeit (a mosómedve ügyességét, a teknős eszességét és a víziló erejét). Ezekre szükségünk is lesz a későbbiekben (akarom mondani, a korábbiakban) véghezvitt akcióink során. Első helyszínünk a XVII. századi feudális japán lesz, ahol Rioitchi Cooper megmentésén, és a sushi (valamint a ninja) bizniszbe való rehabilitációján fáradozhatunk összesen nyolc küldetés során, amelyek egyfelől nagyon változatosak, másfelől borzasztóan mókásak is. Utunk természetesen további korok – no és Cooper felmenők – felé sodor bennünket, míg végre pontot teszünk rosszakarónk ténykedésének végére. A fő történet teljesítése mellett ismét gyűjtögethetünk pénzt, illetve nyomokat tartalmazó palackokat, amelyeket hasznos új képességekre és cuccokra válthatunk be. Ezen felül találhatunk (és eltulajdoníthatunk) kincseket, különböző álruhákat és sok egyebet is. A játékmenetbe a lopakodáson, illetve az akrobatikus ügyességgel való ugrabugráláson kívül különféle mini játékokat is nagyon jól integráltak a készítők, így bizonyára senki sem fog unatkozni, aki belefog ebbe a remeknek ígérkező, nagyon szépen kidolgozott, rajzfilmszerű képi- és hangi világú játékban.

Sly Cooper: Thieves in Time

A Sly Cooper: Thieves in Time Európában várhatóan március végén jelenik meg, kizárólag a Sony konzoljaira – konkrétan PlayStation 3-ra és PS Vitára, méghozzá Cross Buy vásárlással és Cross-Play funkciókkal, így bárhol és bármikor átélhetjük Slyék kalandjait. ■

Sly Cooper: Thieves in Time
Sly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in TimeSly Cooper: Thieves in Time
Sly Cooper - Thieves in Time (PS3)
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Sly Cooper - Thieves in Time (PS3)

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló