Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

felhasználói adatlap

gregmerch

A teljes adatlap megtekintéséhez be kell lépned!

Bemutatkozás

gregmerch

Üdv Mindenkinek!

Amióta az első kvarcjátékát meglátta kb. 6 éves korában, hősünket mindennél jobban érdekelték az elektronikus játékok. Atari 800XL volt az első számítógépe (64Kb memóriával, mint az akkori piacvezető Commodore 64), aztán '89-'90 körül meglett az első IBM AT-je (286-os processzor 20MHz órajellel, 40MB winchester, 1MB RAM). Ez ma már röhelyesnek tűnik, de akkor csúcsgép volt a javából :)!
Azóta jó néhány konfigot elnyűtt már, nem is számolja, hányat. Jelenleg az asztali PC mellett hordozható gamer laptopokat használ, amelyek számára is meglepően jó teljesítményt nyújtanak!

Időközben a konzolos játékokkal is elkerülhetetlenül kapcsolatba került: PS2, PS3, PS4, PS4 Pro, PSP, PS Vita, GC, Wii, Wii U, Switch, GBA, DS, 3DS, 2DS, New 3DS, New 2DS, XBOX 360, Xbox One, Xbox One S és Xbox One X gépei vannak a PC-k mellett. (No és persze képes - és szokott is - futtatni minden programot, amivel a fenti masinák kompatibilisek.)

Kedvenc játékai sokan vannak, és egyre bővül a számuk. Leginkább a Prince of Persia/Tomb Raider/God of War/Assassin's Creed sorozatok által meghatározott akció-kalandjátékokat, a színvonalas szerepjátékokat (TES III-IV-V, KotOR 1-2, Dragon Age, Mass Effect, Jade Empire, Diablo, Sacred), a klasszikus kalanjátékokat (LucasArts 4ever!), a túlélő horrorokat (AitD, RE, SH), és az egyéb ügyességi (platform) játékokat (Mario, Donkey Kong, Jack & Daxter, Rachet & Clank, Sonic, Crash) kedveli. Persze jöhet autós, sport, stratégiai, vagy akár verekedős cím is, megbírkózik vele. Az MMO, zenei, vagy szimulátor programok nem az ő világa.

Az első 3 stílus az, ami valamiért jobban megfogták, mint a többi (ötlet, hangulat, atmoszféra, grafika, vagy csupán mert legelsők voltak egy-egy azóta nagyon népszerűvé vált, vagy talán már el is tűnt műfajban...). Sose felejti el például, amikor a Porsche először befarolt a monitorra az Another World-ben, amikor először kapott infarktust az ablakon berontó lénytől az Alone in the Dark 1-ben, amikor először találta meg Melée (TM) Island elveszett legendás kincsét a The Secret of Monkey Island-ben, vagy akár amikor az első bázisát építette a Dune 2-ben. Úgy véli, hogy ma már nagyon ritka az ilyen "életre szóló" élmény a sok csilli-villi játékcsoda, meg a Gigahertz-ek és Terrabyte-ok korában.

Egyébiránt röviden magáról: jelenleg 41 éves, nős, két kislányos apuka (Fannika 2008. 07. 16-án, Hannuska 2011. 02. 26-án született). Első diplomáját a BCE-n (volt KÉE, később volt SZIE, most újra SZIE) szerezte, mint okl. kertészmérnök, majd a szakmájában helyezkedett el, és ma is kertészmérnökként dolgozik. Második diplomáját a SZIE-YMMF (YBL) építőmérnöki karának levelező tagozatán abszolválta 2016. júniusában. Munkája keretén belül létesítményi főmérnökként mérnöki szolgáltatást, projektmenedzseri feladatokat és szakági műszaki ellenőrzési feladatokat lát el. Olyan projekteken dolgozott, mint a budapesti Kossuth Lajos tér rekonstrukciója, az Aréna Plaza, a Groupama Aréna, az új MTV székház, a kecskeméti Mercedes Benz gyár, a FINA Dagály úszópalota, illetve számos jelentős magán- és állami beruházás.

Van két kutyája: Brúnó és Bogi (csoki labradorok). Budapesten él a családjával. Az elektronius gémerkedésen kívül szereti még a táblás társasjátékokat is, amiből szintén elég komoly gyűjteménye van (250+). Zenében mindenevő, de azt ma már főleg csak vezetés közben hallgat. Szereti a filmeket, a könyveket, a horgászatot, a tengert, a fotózást, a drónozást, a csocsót, a dartsot, a pingpongot, a tollast, a speedmintont és a teniszt. És persze mindenek fölött a családját!

Ja, és vallja és hiszi, hogy STAR WARS FOREVER!!!!!, és hogy van élet a Galaxisban a Disney után is!

Röviden ennyit tud írni magáról.


Konfiguráció

Asus ROG G703GX (i9-8950HK, 32GB DDR4/2666, RTX 2080 8GB GDDR6); Asus ROG Strix GL12CX (i9-9900K, 32GB DDR4/3200, RTX 3090 24GB GDDR6); PS4 Pro, X1X, Switch; 6.&7. gen; Andr, iOS

gregmerch

Követett játékok

Fórum

Levelek száma:
3760
Aláírás:
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Utolsó fórumhozzászólásai

Utolsó elindított fórumtémái