25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Előzetes

StarDrive

Új, indie fejlesztésű űrstratégia érkezik egy hónap múlva.

Írta: Blade Runner 1 hozzászólás

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy csak nagy létszámú csapatok képesek komplex, érdekes, magas színvonalú játékokat készíteni, korszerű grafikával. Azokban egy újabb játék cáfolja ezt a hiedelmet, a StarDrive-ot ugyanis alapvetően ketten készítik. A játék tesztre érkezett előzetes verzióját a mini csapat ismeretében kissé félve indítottam el, nagyjából 1990-1995-ös színvonalú grafikára, nehézkes irányításra és hibák, lefagyások tömkelegére számítottam. A játék indítását követően azonban azonnal láttam, hogy ennél nem is tévedhettem volna nagyobbat.

StarDrive

Már a jelenlegi fejlesztési fázisban is szinten gyönyörű grafika, zene, gördülékeny játékmenet, komplex, mégis áttekinthető űrhajótervezés és birodalommenedzselés fogadott. A játék a lassú valós idejű űrstratégiák közé tartozik, leggyakrabban épp a magyar fejlesztésű Imperium Galactica II jutott a játék során az eszembe. A StarDrive tartalmazza a szokásos űrstratégiai elemeket, egy bolygóról indulva kell kivívni a győzelmet, kutatunk, űrhajókat tervezünk és építünk, bolygókat kolonizálunk, a bolygókat fejlesztjük, idegen birodalmakkal találkozunk, velük diplomáciai kapcsolatot veszünk fel, háborúzunk, békét kötünk, szövetséget alapítunk, terraformálunk, és még számtalan dologra kell odafigyelnünk, hogy a birodalmunk a játék végére győztesként meghódítsa a galaxist.

StarDrive

A leghangulatosabb résznek számomra a diplomácia bizonyult, ahol ugyan a szokásos idegen faj típusok szerepelnek (például hódító robotok, szamuráj macik, központi agy által telepatikusan vezérelt intelligens baglyok és hasonlók), mégis a gördülékeny animáció, valamint a részletgazdag diplomáciai lehetőségek élvezetessé teszik a kapcsolatfelvételt és a diplomáciai egyezkedéseket. A másik nagyon érdekes és komplex rész az űrharc, ahol az űrhajók egymást kerülgetve próbálnak minél jobb pozícióba kerülni. A mesterséges intelligencia ügyesen harcol a flottákkal, de a játékosnak is lehetősége van arra, hogy általános parancsokat adjon ki csapatának, de még akár egy-egy hajót vezérelését is átveheti, akciójáték jelleggel.

StarDrive

A játék egy-két lefagyást kivéve már most is kiadható állapotban van (részben korlátlanul menthető a játékállás, másrészt elég gyakran automatikusan is ment a játék), a játékmenet gördülékeny, és ha a két fejlesztő nem lenne jó értelemben vett maximalista, akár holnap kiadásra kerülhetne programjuk. A StarDrive-nak minden esélye megvan arra, hogy ne csak a jelenlegi űrstratégiai játék reneszánsz idején megjelenő programok közül váljon ki, de akár az örök klasszikus Master of Orion 1-2, Ascendancy, Imperium Galactica I-II játékok méltó társaként hódítsa meg az űrstratégiai játékok rajongóinak szívét.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • StarDrive
  • StarDrive
  • StarDrive

StarDrive

Platform:

Fejlesztő: Zero Sum Games

Kiadó: Iceberg Interactive

Megjelenés: 2013. április 26.

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

warcat
warcat [2029]
Utóbbi évek legjobbja(amivel összevethető,az a sokadik kieg után tart ott,ahol),felidézi a Master of Orion2-es élményeket.Már most is remek,de mégsokkal jobb lehet ráadásul a fórumos tervek alapján.
Érdemes megemlíteni,hogy már most megvásárolható a Steamen 25 euróért,és cserében azonnal hozzáférést kapsz a bétához,én egyből meg is vettem,nem bántam meg :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)