Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Kingston DataTraveler HyperX Predator 512 GB

Óriási kapacitású luxuspendrive-ot próbáltunk ki.

2013.06.26. 18:50 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

Vannak termékek, amelyeken egyértelműen látszik, hogy igazából – legalábbis a megjelenést követő első időszakban – nem a tömegeknek szánja a gyártó, hanem inkább csak azért készülnek, hogy megmutassák vele: ilyet is lehet. Úgy gondolom, ezek közé tartozik a most bemutatásra kerülő pendrive is, amely 200 ezer forint feletti árával óriási kapacitása ellenére nem lesz egyelőre egy széles körben elterjedő cucc.

Kingston DataTraveler HyperX Predator 512 GB

Hogy a Kingston DataTraveler HyperX Predator egy luxuspendrive, az már a csomagolásán is érezhető. Elegáns, fém dobozban érkezik, amelyben az USB-s meghajtó mellett találunk egy szintén fém kulcskarikát, valamint egy rövid USB kábelt is, hogy akkor is használható legyen a pendrive, ha nem áll túl nagy hely rendelkezésünkre a csatlakozó mellett. A Predator ugyanis elég nagy, főleg magasságában lóg ki az átlagos pendrive-ok közül, méretei: 72 mm*26,94 mm*21 mm. Maga a kütyü is fém tokozást kapott (konkrétan cink ötvözetből készült), az USB csatlakozót pedig az egyik fél eltolásával lesz elérhető (azaz ezúttal sem elhagyható kupakot használt a gyártó).
USB 3.0-s eszközről van szó, amely igazi erejét a legújabb USB szabványú portra kötve mutatja meg, 2.0-val használva értelemszerűen jóval lassabb sebességet produkál. Nagy file-ok másolása esetén hozta a dobozán is feltüntetett értékeket, néha kicsivel többet is: a gyári adatok szerint 240 MB/s sebességgel olvashatunk róla (a CrystalDiskMark volt, hogy 273 MB/s-et mért), írni pedig maximum 160 MB/s-el lehet rá (ezen a téren 180 MB/s-et is láttunk). Ahogy az a hasonló eszközöknél megszokott, sok kis file esetén jelentősen esik a sebesség – főleg írásnál –, de mivel feltételezhető, hogy egy ekkora kapacitású pendrive-ot úgyis óriási file-okra szerez be valaki, ez nem nagyon lehet probléma.

Kingston DataTraveler HyperX Predator 512 GB

A Kingston DataTraveler HyperX Predator pendrive leginkább azok számára készülhetett, akik igen nagy adatmennyiséget szeretnének magukkal cipelni, de egy külső winchestert túl nagynak találnak. Számukra az 512 GB már megfelelő tárterületet jelenthet (sőt, előbb-utóbb 1 terabyte-os változat is elérhető lesz), igaz, jól meg is kérik az árát. Elegáns, jól néz ki, akár zsebre is vágható és gyors is. Jelenleg 512 GB-os változatban kapható, bruttó 235 ezer forint körüli áron, 5 év garanciával. Az 1 TB-os verzió megjelenése későbbre várható. ■

hozzászólások (1)

Gobiakos
Gobiakos 2013.06.28. 11:08
Ha már a stílusos adathordozóknál járunk...

Egyik kedves barátom munkája ez a teljesen egyedi pendrive. Steampunk stílusjegyekkel van felruházva, 8Gb kapacitású. Csekkold, és amennyiben van lehetséges, add tovább jó hírét! ;-)

Egyedi, steampunk pendrive (8Gb)
ajánlott olvasnivaló