Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

Logitech G510s billentyűzet

18 extra G-gomb, valamint LCD kijelző található a gamer klaviatúrán.

2013.12.16. 17:22 | szerző: Dino | Kütyü+hardver

A Logitech gamer termékpalettájában többféle billentyűzetet is találunk, amelyeknek egyik fontosabb közös jellemzője, hogy mindegyiken találunk extra, programozható gombokat. Emellett pár modellre külön LCD kijelző is került, amelyen mindenféle plusz infót jeleníthetünk meg. Ez utóbbi csoporthoz tartozik a tavasszal boltokba került G510s.

Logitech G510s billentyűzet

A jelenlegi G-szériás billentyűzetek közül ezen található a legtöbb G-gomb, szám szerint 18 darab. Ezeket három hatos csoportba rendezve helyezték el a bal oldalon. Felettük három üzemmódváltó gombot találunk – ennek megfelelően három különböző beállítást programozhatunk be egy-egy profilban (egy billentyűre akár billentyűlenyomások sorozatát is makróként). Ezek mellett további extra gombok és kapcsolók is helyet kaptak a G510s-en. Ilyen például a game mode váltókapcsolója, amely leginkább a Windows gombot kapcsolja ki, hogy játék közben véletlenül meg ne nyomjuk. Kapunk ezen felül multimédia vezérlőbillentyűket (play/pause, stop, előre-hátra léptetés, hangerőszabályzó görgő), és az LCD kijelző vezérléséhez is tartozik pár gomb.

A GamePanel LCD kijelző hasznosságáról megoszlanak a vélemények. Igazából olyan információk megjelenítésére, mint a processzor aktuális terhelése és a memóriahasználat, vagy a zenelejátszóban futó szám címének kiírása teljesen jópofa, de elindíthatunk rajta egy stopperórát is, vagy megjeleníthetjük a FRAPS információit. Viszont az, hogy játék közben hasznos-e, már nem ennyire egyértelmű. Egyrészt annak ellenére, hogy régóta jelen lévő dolog ez a kijelző, elég limitált az azt támogató játékok listája (kb. hetven szoftver szerepel jelenleg a Logitech listáján). Másrészt pedig ha valaki aktívan játszik, örül, ha a képernyőn lévő infókat átlátja, nem tudom, milyen sűrűn fog lenézni a külön kis kijelzőre, mondjuk azért, hogy megtudja, mennyi lőszere maradt még. A monokróm LCD háttérvilágításának színe amúgy tetszés szerint állítható. (Ahogy a billentyűzet háttérvilágítása is szabályozható, vagy akár ki is kapcsolható.)

A Logitech hat billentyű lenyomását oldotta meg ezen a klaviatúrán, ami azért általában elegendő egy-egy akciódúsabb játékhoz is (pl. kihajolás közben ferdén előre oldalazva újratárazás – bár ez még csak négy gomb :-D). A használata kényelmes, a gombokat élvezet volt lenyomni, és nem volt összeakadás se tapasztalható.
A klaviatúra USB-n csatlakozik a számítógéphez, és egyben USB-s audioeszközként is funkcionál, találunk rajta fejhallgató- és mikrofon-csatlakozást is (plusz két elnémító gombot, külön a fejhallgatóhoz és külön a mikrofonhoz). Ellenben USB elosztóként nem használható, plusz portokat nem kapunk asztalunkra vele.
Akinek úgy kényelmesebb, egy csuklótámaszt illeszthet még a billentyűzetre, ezáltal javítva tovább a komfortérzést a G510s használata során.
A Logitech G510s a gyártó saját webáruházában jelenleg 37499 forintért kapható, 3 év garanciával. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló