25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Angry Birds Star Wars

A konzolokat is megtámadták a dühös Luke Skywalker és Han Solo madarak.

Írta: Dino

A mobilkütyük és asztali számítógépek után idén ősszel a konzolokra is megérkezett a Rovio madaras sikerszériájának első Csillagok háborúja témájú darabja, az Angry Birds Star Wars. Így miközben a mobilon már a második epizódot nyomhatjuk, ha a nagyobb képernyőt preferáljuk, nekiláthatunk a pályáknak PlayStation 3-on, PS4-en, PS Vitán, Wii-n, Wii U-n és Xbox 360-on is. Mi a PS3-as verziót próbáltuk ki ezek közül.

Angry Birds Star Wars

A hagyományos és űrbeli madaras játékok pályáit ötvöző epizódban a Csillagok háborúja szereplőinek „öltöztetett” szárnyasokat (fénykardos Luke, erőt használó Obi Wan, pisztollyal lődöző Han Solo stb.) lődözhetünk rohamosztagos és Darth Vader-álarcos malacok ellen, miközben a klasszikus „csiha”-dallamok variációi szólnak a háttérben. Ahogy azt megszokhattuk, maximálisan három csillagot érhetünk el egy-egy pályán, pontszámunktól függő mennyiségben. Ahogy haladunk előre, a következő pályák mellett különböző matricákat oldhatunk fel, ezeket az újdonságnak számító multiplayer részben használhatjuk fel, játékosunk megjelölésére.
A multi amúgy alapvetően hot-seat játékot jelent. Egyszerre egy játékos aktív, és kooperatív vagy kompetitív módon nyomulhatunk. Az előbbi gyakorlatilag ugyanaz, mintha egyedül mennénk előre a pályákon, csak felváltva az egyik majd a másik játékos lő ki egy-egy madarat. Kooperatív játékban pedig természetesen az a cél, hogy az adott pályán a többieknél magasabb pontszámmal zárjunk. Az utolsó malac kinyírása után még bónusz pontokat is oszt a program, így például az is beleszólhat a végső eredménybe, hogy ki végezte egyetlen madárral a legnagyobb pusztítást.

Angry Birds Star Wars

A PlayStation 3-as verzió Move kontrollerrel is játszható, azonban ez nem ad jelentős plusz élményt az egészhez, igazából nehézkesebbnek is tűnt ezzel a vezérlés. A zoomoláshoz és a célzáshoz egy-egy gomb nyomva tartása mellett kell fel-le vagy balra-jobbra mozgatni a fagyis kontrollert, de pontosabb nem lett ettől az irányítás.

Angry Birds Star Wars

Az Angry Birds tavalyi konzolosodása után logikus lépés volt a Star Wars változat átültetése is, azonban a tartalom igazából nem támasztja alá a magas árcédulát (8000 forint körül kapható jelenleg a PS3-as verzió). Ha legalább az Angry Birds Star Wars II pályái is benne lennének alapból, talán indokolható lenne az ár, így azonban maximum a dühös madarak fanatikus rajongói számára lehet jelenleg érdekes ez a játék, ha nagy képernyőn szeretnék folytatni a csúzlizást.

Az Angry Birds Star Wars a mobileszközök után PlayStation 3 és 4, Xbox 360, valamint Wii és Wii U konzolokra is megjelent. A cikk a PS3 verzió alapján készült.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Angry Birds: Star Wars
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!