25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Nioh: Defiant Honor DLC

DLC-trilógia, második felvonás – újabb japán történelmi karakter cimborál démonokkal.

Írta: Zoo_Lee

Július végén érkezett meg a Nioh második letölthető tartalma, egyúttal az utolsó előtti darab a fejlesztők által beígért trilógiából, amely az alapjáték végigjátszása után válik elérhetővé, és folytatja annak történetét, William küzdelmét az Amrita-kristályok okozta pusztítás megfékezéséért.

Nioh: Defiant Honor DLC

A Dragon of the North eseményeit követően William tovább üldözi Mariát, a spanyol kémnőt, aki hanyatló országát szeretné felvirágoztatni a Japánból lopkodott kristályok segítségével. Így kerül a hírhedt Osaka-kastély ostromához, ahol farkasszemet kell néznie Sanada Yukimurával, akit a történelemkönyvek később az egyik legnagyobb valaha élt japán harcosként emlegettek – és ha ez nem lenne elég, természetesen a Nioh alternatív világában az ő tevékenysége körül is felbukkannak a kristályok és túlvilági erők.

A Defiant Honor összességében rövidebb, mint a Dragon of the North (két fő- és néhány mellékküldetés hajtható végre az új helyszínen) – ezt azonban kárpótolja még tovább tornázott nehézségi szintjével, és a fő küldetések látványosságával. Az előzetes videókban is mutogatott felütés talán az egész DLC fénypontja, de megkockáztatom, a Nioh teljes tartalmának is egyik legerősebb része, ahogy a téli ostromban a hatalmas, nyílt, véráztatta csatatéren kell manővereznünk, fedezékbe vonulva az ellenfelek brutális nyílzáporaitól.

Nioh: Defiant Honor DLC

A DLC-vel természetesen új ellenfelek, új főellenfelek és yokaik érkeztek, leküzdésükhöz újabb fegyver (tonfa), új őrszellemek, páncélok, mágikus tárgyak, jutalmul pedig újabb trófeák. A készítők persze a mazochista hajlamú játékosokról sem feledkeztek meg, akiknek még a legutóbbi DLC által felkínált Way of the Dragon nehézségi fok sem volt elég – számukra érkezett meg a Way of the Wise, amelynek pusztán a megnyitásához szükséges egy teljes végigjátszás Dragon fokozaton.

A Defiant Honor újításai mellett nem elhanyagolható a hozzá szorosan társuló ingyenes frissítés sem. Míg a Dragon of the North előtti javítás az online PvP-t tette elérhetővé, addig a Defiant Honort megelőző foltozás a játék loot rendszerét reformálta meg, és lehetőséget adott a játékosoknak, hogy különböző kritériumokat adjanak meg, az ellenfelek által eldobott tárgyakból milyen gyakoriságúak jelenjenek meg és legyenek felvehetőek, elkerülve így az egy idő után igen kellemetlen inventory telítődést már használhatatlan tárgyakkal.

Nioh: Defiant Honor DLC

Őszintén szólva nem tudom, hogy a Defiant Honor esetében még van-e helye ajánlásnak. Aki még kitart, az nyilvánvalóan imádta a Nioh-t, mind az alapjátékot, mind az első DLC-t legalább egyszer kijátszotta, és még mindig nem volt elég számára a Dark Souls nehézségű, alternatív japán történelemből. A második DLC ugyan kicsit rövidebb és soványabb, mégis megfelel az elvárásoknak – új, kiismerendő ellenfelek, még büntetőbb nehézségi szint, még több kihívás. Kíváncsian várom, az utolsó DLC-vel hogyan fognak pontot tenni a történet végére (és emelik még tovább a kihívást).

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

Nioh

Platform:

Fejlesztő: Team Ninja

Kiadó: Koei Tecmo Games

Megjelenés:
2017. február 8. PC
n/a: PS4

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!