25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Nioh: Dragon of the North DLC

Megérkezett a DLC-trilógia első felvonása, új fejezettel Nioh-veteránoknak.

Írta: Zoo_Lee

A Souls műfaj rajongói eddig kifejezetten jó évet tudhatnak maguk mögött. A kiváló Dark Souls III DLC, és a stílust cyberpunk környezetbe ültető The Surge mellett az évet a Nioh indította, a Team Ninja üdvöskéje. Korábban beszámoltam róla, mennyire jól eltalált, mind hangulatában, mind játékstílusában egyedi darab lett, a készítők pedig szerencsére az alapjátékon túl is készültek extra tartalmakkal, amelyeket három méretes DLC formájában kaphatnak kézhez a játékosok. Az első közülük a Dragon of the North, amely a játék térképét egy vadiúj régióval bővítette.

Nioh: Dragon of the North DLC

A Dragon of the North eléréséhez előbb végig kell játszanunk az alapjátékot, csak ezután vághatunk neki az új, 11 küldetést tartalmazó Oshu régió meghódításának. Az ellenfelünk ezúttal Masamune Date, a Félszemű Sárkány, aki riasztó mennyiségben gyűjteni kezdte az alapjátékban is bonyodalmakat okozó szellemköveket, William és társai így kénytelenek farkasszemet nézni vele, és megakadályozni a terveit.

Nioh: Dragon of the North DLC

Az igen érdekes, továbbra is valós japán történelmi figurákat elborult dark fantasyba ültető történet mögött azonban az első DLC kissé még soványka lett. Az egyik legnagyobb beharangozott új játékelemet, a játékosok közötti online PvP-t (az alapjátékban csak a többi játékos elhullott karaktereiről mintázott revenant NPC-kkel csaphattunk össze) a megjelenés előtt egy méretes javítás elérhetővé tette azok számára is, akik nem birtokolják a kiegészítést (sajnos még hagyott maga után némi kívánnivalót, az első napokban rengeteg panasz érkezett csalókról). Ezen túl kaptunk négy új főellenfelet, öt sima mobot (amelyekből csak kettő teljesen új, a maradék három csak skin már ismerős arcokhoz), néhány új őrszellemet és páncélzatot, valamint egy új fegyvert, a már új játék indításakor is választható Odachi pengét.
Mazochisták számára elérhetővé vált egy új nehézségi szint is, a Way of the Dragon (nem tudom, ezt ki hajlandó bevállalni, amikor már az alap is kellőképpen büntetett időnként) – a csomag tartalma viszont itt ki is fújt.

Nioh: Dragon of the North DLC

Mindenképp pozitív tendencia, hogy a Nioh-játékosok még az elkövetkező hónapok során is kapni fogják majd az új tartalmakat, az első kiegészítés viszont inkább kelti egy középkategóriás desszert érzését azok számára, akik már rég felszabadították Japánt a démoni lények fenyegetésétől, és nekik is legfeljebb a Way of the Dragon, illetve a PvP fog néhány extra óránál tartósabb szórakozást nyújtani. Remélhetőleg így, hogy a régóta várt magasabb nehézségi szint és a PvP is a programba került, a következő két csomag már tisztán egyjátékos tartalmakkal, új ellenfelekkel, fegyverekkel, küldetésekkel erősít majd jobban.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Nioh
  • Nioh
  • Nioh

Nioh

Platform:

Fejlesztő: Team Ninja

Kiadó: Koei Tecmo Games

Megjelenés:
2017. február 8. PC
n/a: PS4

» Tovább a játék adatlapjára

HOZZÁSZÓLÁSOK

Még nincs hozzászólás, légy Te az első!