Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Rendezvények

##game_title## ##game_title##

PlayIT Show 2017. ősz

Kétnapos rendezvénnyel zárták az idei évadot.

2017.11.28. 10:30 | szerző: Dino | Rendezvények

November közepén zárult az idei PlayIT-évad, egy kétnapos, budapesti rendezvénnyel. A szervezők mindent megtettek, hogy ezúttal is nagyot durranjon az esemény, és azt kell mondjam, a hétvége során valóban úgy éreztem, hogy minden eddiginél nagyobb volt ez a mostani alkalom.

PlayIT Show 2017. ősz

Az első nap délutánján sok helyen egy tűt se lehetett volna leejteni, annyian voltak a két óriási pavilont (papíron persze hármat, de kettő közülük közvetlenül kapcsolódott, így inkább egy nagynak tűnt) megtöltő rendezvény egyes pontjain. Tipikusan ilyen volt egy-egy fontosabb nagyszínpados esemény, mint például a cosplayverseny, amikor megtelt az összes ülőhely, és két oldalt is irtó sokan álldogáltak. Nem volt eddig tömegiszonyom, de a nap folyamán néha úgy éreztem, hogy akkor és ott elkezdett kialakulni... ;-)

PlayIT Show 2017. ősz

44 ezer négyzetméteren mintegy 180 programhelyszín – ezt ígérték a szervezők, és nem számoltam ugyan utána, de tényleg rengetegnek tűnt, ami ott várt ránk. Az alap persze a szokásos volt ezúttal is: PC-k és konzolok (és persze retro masinák) kipróbálható játékokkal, előadások és bemutatók a nagyszínpadon, cosplayverseny, sok-sok VR próbalehetőség, e-sport versenyek minden mennyiségben a kisebb színpadokon (CS:GO, LoL, Hearthstone, PUBG). Volt pár jóval a megjelenésük előtt kipróbálható játék is, mint például a PlayStation standon a Detroit: Become Human és az Inpatient vagy a Cenegánál a Far Cry 5 és a The Crew 2. Az ASUS standján három, egymás mellé pakolt hatalmas monitoron, 10320*1440-es felbontásban lehetett nyomni a Project Cars 2-t, ami kívülről nézve is impresszív látvány volt. A Microsoft 4K-s tévéken demózta a nemrég megjelent Xbox One X konzolt, a Sonynál pedig természetesen a PS VR is futott. A Nintendo minden eddigi jelenléténél nagyobb standot épített, és irtó sok Switchet és 3DS-t vitt ki magával, minden aktuális játékát felvonultatva. A PlayIT Plus ezúttal nem külön időt (ez volt ugye tavasszal az éjszakai rendezvényrész), hanem egy elkerített helyszínt kapott, ahol a 18+-os játékokat (mint például az Injustice 2-t) lehetett kipróbálni – bár látszólag nem nézték annyira szigorúan a belépők életkorát. Mókás helyszín volt még az Assassin’s Creed Origins bemutatására felhúzott piramis, vagy a Call of Duty WWII kioszkok mellé kialakított amerikai katonai tábor (de a közelben volt a honvédség szokásos kitelepülése is).

PlayIT Show 2017. ősz

Ha valaki ki akart szakadni a videojátékok világából, megnézhette a cosplayfalut, lasertagezhetett, kipróbálhatta a falmászást, ping-pongozhatott és így tovább – itt is sorolhatnám a rengeteg egyéb lehetőséget. Talán még a modellautók versenyét érdemes kiemelni: egy óriási versenypályát alakítottak ki, ahol mindkét nap rádiótávirányításos autókkal versenyeztek. Az ember csak kapkodta a fejét, ahogy a célegyenesben elszáguldott egy-egy kisautó – mint megtudtam, simán 50-60 km/h sebességgel is száguldoznak ezek a járművek. Vasárnap pedig akadályokkal tűzdelt versenypályát alakítottak ki, és azon folyt a verseny – azt hiszem, itt időztem el a legtöbbet.

PlayIT Show 2017. ősz

A tavaszi PlayIT után ismét a Trónok harca tévésorozat szereplői közül érkezett két színész (a Hodort alakító Kristian Nairn, valamint a Meera Reedet játszó Ellie Kendrick), így az első napon több programelem is hozzájuk kapcsolódott (színpadi beszélgetés, dedikálás), de az emblematikus trónra is ismét felülhetett bárki, aki kivárta a sorát. Vasárnap pedig egy másik társrendezvény kapott helyet a PlayIT mellett, mégpedig a népszerű youtube-osokat felvonultató OVS, így a tizenéveseknek lehetett megint órákat sorban állniuk, hogy aláírást szerezzenek kedvenceiktől, esetleg közös fotót készítsenek velük.

PlayIT Show 2017. ősz

Végül ne feledkezzünk meg arról se, hogy ezúttal két (valójában három) koncert is kapcsolódott a PlayIT-hez. A show-t megelőzően, péntek este került megrendezésre a Video Games Live, amely során immáron harmadjára szólaltak meg hazánkban nagyzenekari kísérettel legendás játékzenék. Szombat este pedig a Trónok harca sorozat zenéiből lehetett szimfonikusokkal kísért válogatást hallani – majd a nagy érdeklődésnek köszönhetően vasárnap este megismételték ezt a koncertet. Ja, és ezeknek a koncerteknek volt köszönhető a nagyszínpad mögötti profi videofal is, ami sok programhoz adott igen sokat látványban - például a cosplayversenynél egyszerre láthattuk az élő kameraképet és a megszemélyesített karakter képét is.

PlayIT Show 2017. ősz

Szóval tényleg változatos, sokszínű programot kaptunk ezúttal is a PlayIT-en, még ha néha kicsit öregnek is éreztem már magam a rendezvényre kilátogatva. Erről valószínűleg a tizenévesek, a Minecraft- és youtuber-rajongók hatalmas tömege tehetett, nekik viszont tényleg egész napos (sőt, kétnapos) programot jelenthet a PlayIT továbbra is – kíváncsian várom, jövőre hova tudják még fejleszteni, bővíteni a szervezők.
További fotóinkat Facebook oldalunkon láthatjátok.

PlayIT Show 2017. ősz

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló