Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Frantics

Frantics

Róka Rudi és barátainak a legújabb PS4-es minijáték-gyűjteményben.

2018.05.13. 10:45 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

A konzolgyártók időről időre kitalálnak valami új kütyüt, amelynek segítségével megpróbálják a gamepadtől idegenkedő embereket is bevonzani a videojátékok világába. A Sonynál ilyen volt például a SingStar mikrofonja, a többek közt kvízjátékokhoz szánt Buzz! vezérlő, valamint a PSVR-ral reneszánszát élő Move. A legújabb őrület pedig egyértelműen a PlayLink náluk, amely egy-egy alkalmazás segítségével az okostelefonokat használja irányításra. Ráadásul teszi ezt számos műfajban, hiszen volt már vele kvízjáték, interaktív kalandozás és karaoke is. Az egyik legfrissebb PlayLink-cím pedig a Frantics, amely a partyjátékok sorát bővíti.

Frantics

A minijáték-gyűjtemény műsorvezetője egy róka, aki eredetileg brit akcentussal, igazán stílusosan kommentálja a történéseket, ha pedig magyarra váltunk, akkor saját anyanyelvünkön hallgathatjuk néha talán már-már túlzottan is gunyoros, csipkelődő megjegyzéseit. Jól sikerült a szinkron, és a fiatalabb célközönség miatt különösen jó, hogy ilyen formában adták ki ezt a programot, hiszen sokkal többek számára lett így elérhető.
Négy fő vehet részt egyszerre a játékban, de ha kevesebben vagyunk, botokkal feltölti az üres helyeket a program. Kezdésnek egy fotót kell lőnünk magunkról a telefonnal, majd valamilyen állatfigurát választ nekünk a játék, és kezdődhet is a versengés.

Frantics

Egy kiválasztott minijátékkal vagy saját listával is nekiindulhatunk, de a legizgisebb mégiscsak a Róka játékmódja, 4-5 játékkal. Ezekben koronákat gyűjtünk, és az utolsó, egymást kilökdösős körben ezek jelentik életpontjainkat. Ráadásul váratlan fordulatok is történnek, műsorvezetőnk például „felhívhatja” valamelyik játékost egy titkos ajánlattal (tényleg a mobil hangszóróját kell ilyenkor a fülünkhöz nyomni), vagy csak simán hozzávág valami ajándékot valamelyikünkhöz. És van, amikor licitálhatunk is különböző felszerelési tárgyakra, aztán vagy megkapjuk a kiválasztott kütyüt (pl. jetpack vagy bomba), vagy nem. Mókás és szórakoztató mód ez, nagyjából 15-20 perces játékhoz.

Frantics

A Frantics gyenge pontját a minijátékok mennyisége jelenti: mindössze 15-öt kapunk, ráadásul ezek némelyike kísértetiesen hasonlít egymásra, vagy egyszerűen nem jelentenek túl nagy izgalmat. Így előbb-utóbb előjönnek az ismétlődések, és ha épp egy kevésbé kedvelt játékot dob a gép, akkor nem biztos, hogy azt annyira lelkesen fogjuk játszani. Ezt tetézi, hogy az irányítás se áll mindig kézre, ami frusztrációra adhat okot.
Kicsit talán kompenzál ezen a mókás körítés, és a gyurmaszerű vizuális világ – még ujjlenyomatokat is felfedezhetünk a figurákon.

Frantics

Bár alapvetően jópofa játék lett a Frantics, de valószínűleg főleg a fiatalabb korosztály körében lesz kedvelt darabja a baráti összejöveteleknek – egészen addig, míg meg nem unják a minijátékokat. Ha esetleg egy patchben hozzácsapnak még pár a fejlesztők, meg esetleg csiszolnának a meglévőkön egy kicsit, valószínűleg könnyebb szívvel tudnám ajánlani. ■

Frantics
FranticsFranticsFranticsFranticsFranticsFranticsFranticsFranticsFrantics

A tesztpéldányt a Sony Interactive Entertainment Europe biztosította számunkra.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló