25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Ismertető/teszt

Knowledge is Power

PlayLinkes kvízjáték érkezett PlayStation 4-re.

Írta: Dino 1 hozzászólás

A júliusi PlayStation Plus játékkínálattal érkezett meg a That’s You, az egyik első PlayLink vezérlésű játék. A PlayStation 4-hez készült megoldás lényege, hogy kontroller helyett okostelefonunkat vagy tabletünket használhatjuk a játék irányítására, a megfelelő alkalmazás letöltését követően. A Wish Studios pedig időközben egy újabb hasonló játékkal készült el, ezúttal azonban nem arra kíváncsiak, hogy milyen jól ismerjük barátainkat, hanem helyette egy általánosabb kvízben tehetjük próbára tudásunkat.

Knowledge is Power

A Knowledge is Power alapjaiban követi a kvízjátékok jól bevált mechanizmusait. Egymás utáni körökben választunk egy-egy témakört, kapunk négy válaszlehetőséget, és telefonunk/tabletünk képernyőjére bökve kiválasztjuk legjobb tudásunk szerint a megfelelőt. Aztán ha eltaláltuk a helyes választ, pontokat kapunk. Az alapreceptet persze némileg megbolondították, mégpedig azzal, hogy a fordulók előtt mindenki egy-egy „átkot” küldhet egy tetszőleges játékostársára, hogy annak nehezebb legyen a válaszadás. Lefagyaszthatjuk például a képernyőjét, és így csak akkor bökhet a helyes válaszra, ha előtte sűrű koppintásokkal feltöri az azt befedő jégréteget. Vagy megnehezíthetjük a dolgát azzal, hogy a válaszaiból kitörlünk betűket. A tizenkettedik, befejező forduló során pedig több kérdést is kapunk, és a helyes válaszokkal jutunk egyre feljebb a piramis oldalán – miközben itt is mindegyik kérdés előtt küldhetünk valami nehezítést egyik játékostársunknak.

Knowledge is Power

A játékot legfeljebb hatan játszhatjuk, és érdemes is minél többen összejönni, mert ketten még azért kicsit necces ez a játékmenet. Az ugyanis egy idő után már kicsit zavaró, hogy mindig ugyanazt az illetőt kell valamilyen átokkal megszórnunk, főleg, hogy a program ragaszkodik hozzá, hogy ezeket minden alkalommal teljes animációval vezesse fel. A pontgyűjtésnél számít a gyorsaság is, a feleletválasztós kérdések mellett pedig alkalmanként egy-egy olyan feladatot is kapunk, amelyben különböző dolgokat (például filmcímeket szereplőkkel) kell összepárosítanunk minél gyorsabban.

Knowledge is Power

Jó kis partyjáték ez, de elengedhetetlen hozzá az angoltudás, ráadásul a kérdések alkalmanként nem feltétlenül lesznek mindenki tetszésére. A zenei témáknál például sok esetben álltunk értetlenül egy-egy előadó nevét látva, hogy „és ez meg ki?”. Mókás dolog amúgy, hogy kezdésnél mindenki választhat egy avatart, amihez fotónkat is beépíti a program – aztán ezt láthatjuk végig a játék során a képernyőn.

Knowledge is Power

A Buzz! játékok eltűnése óta nem emlékszem, hogy lett volna komolyabb kvízjáték a Sony konzoljaira, most pedig egymás után kettőt is kaptunk (pár héttel később jelent meg ugyanis az It’s Quiz Time). A Knowledge is Power egy kellemes kis darab lett, amellyel jól elszórakozhatunk egy-egy baráti összejövetel során – feltéve, hogy mindenki jól tud angolul, hogy megértse a kérdéseket. Ha pedig megtetszett a PlayLink technológia, továbbléphetünk például egy interaktív filmre, mint amilyen a Hidden Agenda.

A tesztpéldányt a Sony Interactive Entertainment Europe biztosította számunkra.

Kattints ide, ha tetszett a cikk!

További képek

  • Knowledge is Power
  • Knowledge is Power
Dino

Dino
Kb. 8 évesen ismerkedett meg egy ZX81-gyel, amit egy C64 követett. 1993-tól a Commodore Világnál és utódlapjainál, valamint a ZED-nél dolgozott, majd 1998-ban barátaival megalapította a PC Dome-ot. A többi már történelem...

HOZZÁSZÓLÁSOK

FeriADroidFan
FeriADroidFan [2]
Jó teszt lett, de van benne egy nagy hiba. A játék tartalmaz Magyar feliratot és szinkront! :)
» Összes hozzászólás listázása a fórumban (1 db)