Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Titan Quest Anniversary Edition

Titan Quest Anniversary Edition (Switch)

Ez itt Spártaaaaa! Most már konzolokon is!

2018.08.16. 10:35 | szerző: Sityi | Ismertető/teszt

Nem merem 100%-ra biztosan kijelenteni, de amennyire eddig nézegettem a Nintendo eShop kínálatát, Switchre nem nagyon van klasszikus ARPG játék. Klasszikus alatt azt értem, hogy nem pixelgrafikás, procedurálisan generált, roguelike, MOBA, ilyesmi, hanem olyan, mint amilyennek ezt anno megálmodták a Diablóval vagy akár a Vampire: The Masquerade – Redemptionnel. 2006-ban a Titan Quest ha nem is váltotta meg a világot, de igencsak remek alternatívát nyújtott azoknak, akik bár imádták a Diablót, de szerettek volna valami mást is kipróbálni. Két éve pedig a nagy remaster-láz elérte a Titan Questet is: Anniversary Edition címmel először PC-re, majd mobilokra is kijött, most pedig a PlayStation 4 és Xbox One verziók után pár hónappal megérkezett Switchre is.

Titan Quest Anniversary Edition (Switch)

2006. ugyan már régen volt, de Playbanosh extenzív ismertetője az alapjátékról és Blade szakértekezése az Immortal Throne kiegészítőről a mai napig megállják a helyüket. Nyilván azóta eltelt sok-sok év, de az alapok maradtak, így a mai napig állnak az ott leírtak. Koncentráljunk akkor inkább a port minőségére!

Titan Quest Anniversary Edition (Switch)

Nézegetve a PC-men az eredeti és az Anniversary Editiont, sok különbséget nem láttam, Switchen pedig egy az egyben ugyanezt kapjuk, és remekül fut – ezzel nem lesz gond. Vagy mehetek a szemorvoshoz... Néha ugyan akadnak grafikai bakik, de ez előfordult számítógépen is (és most némi rosszmájúsággal jegyezhetném meg, hogy ilyen az igazi port: nemcsak a jó dolgokat, de a bakikat is átmentik az egyes platformok között! :D). A gamepadre szabott irányítás eleinte kényelmetlen lehet azoknak, akik egérhez vannak idomítva (és kattogtatnak, mint egy varrógép), de némi megszokás után tulajdonképpen flottul működik minden. Egy dolog picit zavart, és ez az aktuálisan elnáspángolandó gaz ellen kijelölése: ha nem tetszik az, akit a gép automatikusan kijelöl, akkor egy gomb nyomva tartásával és az egyik analóg karral tudunk máshová célozni – picit esetlen egy nagyobb csihi-puhi közepén. A sima egyjátékos kampány mellett online 2-6 játékos tolhatja egymással kooperálva, de ketten akár osztott képernyőn is gyepálhatják a monsztákat. Utóbbi esetben muszáj még egy gamepad vagy egy pár Joy-Con (tehát a géphez alapból járó pár nem elég), ugyanis az irányítás megköveteli a teljes gamepad jelenlétét. Ezt mondjuk picit sajnálom, de teljesen érthető: ha kiveszünk mindent, ami „nem fontos”, akkor is minimum kettővel több gomb kellene, mint a fél Joy-Con esetében adott.

Titan Quest Anniversary Edition (Switch)

A tartalmat tekintve ugyebár itt van az alap Titan Quest és az Immortal Throne szépen összegyúrva, ahogy az az Anniversary Edition PC-s változatában is; viszont a Ragnarök kiegészítő hiányzik (gondolom, majd érkezik az is). Nagy baj azért nincs, minimum 50 órát így is bele lehet tekerni. Azt viszont érdemes észben tartani, hogy a játék ergonómiája maradt a 2006-os szinten, ez kényelmetlen lehet pár embernek – engem különösebben nem zavart, de eleinte fura volt.

Titan Quest Anniversary Edition (Switch)

A THQ Nordic hiánypótló alkotást tett elérhetővé Switchen, és bár láthatólag nem feccöltek bele túl sok energiát, a helyét azért megállja. És hogy megéri-e? Ha azt nézem, 40 euró az eShopban úgy, hogy feleennyi Steamen (vagy ugyanannyi, ha a Ragnarököt is hozzácsapjuk), akkor nem hiszem – még akkor sem, ha nagyon ki lennék éhezve a klasszikus ARPG játékokra. Egy akcióban viszont igen erősen megfontolandó vétel lehet. ■

Titan Quest Anniversary Edition (Switch)
Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)Titan Quest Anniversary Edition (Switch)

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

értékelés

Titan Quest Anniversary Edition

Titan Quest Anniversary Edition
Pozitívumok
  • Teljes Titan Quest élmény, akár útközben is
  • Többjátékos mód, akár egy gépen is (csak kell hozzá elég gamepad)
Negatívumok
  • A „teljes” alatt a bugok is beleértendőek
  • Kissé drága

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló