Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Team Sonic Racing

Team Sonic Racing futam a gamescomon

A Sega készülő autós játékával is futottunk egy kört a gamescomon. Vagyis inkább többet.

2018.08.29. 23:23 | szerző: GeryG | Előzetes

Ha hirtelen mondanom kellene egy videojátékos karaktert, aki méltó kihívója lehetne Mariónak, garantáltan Sonic jutna eszembe. A kék sündisznó ugyanis legalább olyan szerteágazó videojáték-kínálattal rendelkezik, mint mindenki kedvenc vízvezeték-szerelője. (Talán nem véletlen, hogy közös sorozatot is kaptak már az olimpiákhoz kapcsolódva.) Az oldal- és hátsó nézetes arcade ügyességi játékok mellett többek közt autóversenyzésre is volt már lehetőségünk korábban. És lesz még idén is, ugyanis a Sumo Digital stúdiójában készül a Team Sonic Racing, amelyet a gamescomon néhány futam erejéig ki is próbáltam.

Team Sonic Racing futam a gamescomon

A próba során egyetlen pályát volt alkalmam közelebbről is megismerni, de azon több háromkörös futamot is teljesíteni tudtam. Ez pedig ízelítőt adott a játék vidám hangulatából, színes látványvilágából, ügyességre épülő játékmenetéből és a versenyzők képességeiből is. A pálya meglehetősen változatos volt, tele ugratókkal, éles kanyarokkal, alternatív útvonalakkal, de volt olyan szakasza is, ahol 90 fokban elfordulva, már a falon kellett száguldani. A futam során a Sonic játékok jellegzetes aranygyűrűiből is rengeteget lehetett gyűjteni, de ezek mellett véletlenszerű extra képességeket rejtő ládikák is voltak úton-útfélen. Ezeket mind egyszer lehetett felhasználni. Volt köztük rakéta, amellyel jól célozva kilőhettük az előttünk haladót. Egy másik rövid időre óriási sebességlöketet adott járgányunknak, megint egy másik hatalmas betonkockát hagyott mögöttünk, amivel borsot törhettünk a minket üldöző orra alá. De volt olyan is, amellyel szellemmé válhattunk, vagyis sem a jó, sem a rossz hatások nem érhettek minket.

Team Sonic Racing futam a gamescomon

A versenyeken csapatok mérték össze tudásukat, a tagok pedig segíthették is egymást a pályán. Az előrébb haladó nyomába szegődve például sokkal gyorsabbá válhattunk. Az is érdekes tényező, hogy a versenyzők több kategóriába lettek sorolva. Voltak a sebességben erős járgányok (például Sonic is ide tartozik), mások lassabbak, cserébe sokkal erősebbek voltak, őket kevésbé lehetett az extra képességekkel hátráltatni. Egy harmadik kategóriába pedig a technikás járgányok kerültek, amelyek alapvetően lassabbak és gyengébbek társaiknál, cserébe az extra képességeket sokkal jobban ki tudják használni.

Team Sonic Racing futam a gamescomon

A futamok a versenyzők változatossága, a csapatmunka és a felszedhető extrák miatt meglepően taktikussá váltak, vagyis a puszta sebesség és a pálya ismerete sem jelentett egyértelmű garanciát a győzelemre. Ráadásul a játék az összesítéskor nemcsak a mi helyezésünket mérlegelte, hanem csapattársaimét is, vagyis célszerű őket is minél jobb helyezéshez segíteni, hogy csapatunk több pontot kaphasson. Bár én csak az MI ellen versenyeztem, érezhető volt, hogy az egészet a helyi és online multiplayerre hegyezték ki. Már az MI ellen is jól szórakoztam, de barátok ellen bizonyára még élvezetesebbé válhat az élmény. Erre idén télen kaphatunk választ, a játék ugyanis ekkor fog megjelenni PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. ■

Team Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomonTeam Sonic Racing futam a gamescomon
Team Sonic Racing
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Team Sonic Racing

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló