Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Snooker 19

Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!

Hosszú évek után érkezett újra hivatalos licenccel rendelkező snookerjáték.

2019.05.22. 22:25 | szerző: Dino | Ismertető/teszt

Bár snookerjátékokat kaptunk az elmúlt évek során, a hivatalos világbajnokság licencével rendelkező programhoz utoljára 8 évvel ezelőtt lehetett szerencsénk. A hiányt azonban most a brit Lab42 csapata szüntette meg, elkészült ugyanis a Snooker 19, amelyben a World Championship Snooker helyszínein, 128 valódi versenyző digitális másával lökhetjük a golyókat a zöld posztón.

Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!

Első ránézésre azt mondhatjuk, hogy egy elég szép snookerjátékot kaptunk. Ami ugyanis a képernyőn megjelenik, az nagyon sokban hasonlít arra, amit például a Eurosporton egy élő közvetítés során láthatunk. Legalábbis ami az asztalt és a rajta folyó eseményeket illeti. Az asztal és a rajta csillogó golyók szépen néznek ki, és az is dicséretes, ahogy még egy-egy krétanyom is meglátszik. Az asztal körül a játékosok azonban irtó bénán mozognak. Főleg egy-egy lökés után zavaró, ahogy mindig ugyanazzal a mozdulattal állnak vissza az alappózba, esetleg előtte még extra bénán tartják Toldi Miklós módra a dákót és az ikszet, arra várva, hogy leálljanak a golyók. De legaláb az arcuk a legtöbb esetben tényleg felismerhetőre sikerült a 3D-s scannelésnek köszönhetően. Fura volt még néha valamiért a golyók lepottyanása, mintha a fizika ott nem lett volna száz százalékig tökéletes, de túlzottan zavarónak azért nem mondanám ezt. Bosszantóbb volt ennél az, hogy néha a dákó vagy az iksz/pók belelógott az asztal szélébe vagy más golyókba. Viszont úgy tűnik, a fejlesztés nem állt meg, és patchelgetik még a játékot, ahogy újra meg újra elővettem, szemmel látható változások történtek rajta.

Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!

A tévéközvetítéshez való kísérteties hasonlóságot segíti a közönség is, legalábbis ami a hangokat illeti: ahogy a valós életben, úgy itt is hallunk egy-egy köhintést, tapsot vagy a csalódottság kifejezését – akár surroundban, ami különösen jó hangulati plusz. És a Eurosport angol nyelvű kommentátorait is megkapjuk mellé, igaz, ők már nem teszik túl jól a dolgukat: nem egyszer teljes sületlenség volt, amit benyögtek (például megdicsértek egy totál rossz helyzetet eredményező lökést), vagy még le se esett egy golyó, de már hallhattuk az eredményt tőlük. Ráadásul egy idő után kifogynak az „újdonságokból”, és túl sokat halljuk ugyanazokat a mondatokat.

Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!

Az irányítás alapvetően jól sikerült, végig úgy éreztem, hogy én vagyok az ura a helyzeteknek, és ha valami nem úgy jött össze, ahogy elképzeltem, az leginkább az én pontatlan beállításomnak volt köszönhető. Néha mondjuk jól jött volna, ha valamivel több segítséget kapok a tervezéshez, mert bár a golyók várható útvonalát kijelzi a program (és ha egy nehezebben meglökhető helyzet van, akkor ott annyival tágabb határokat is jelez, hogy nekünk kelljen érzés alapján beállítani a célzást), ha több golyó esik útba, nem mindig éreztem elegendőnek a képernyőn megjelenő információt. Megadhatjuk amúgy a lökés irányát és erejét, és még azt is, hogy hol találjuk el a fehér golyót a dákó végével, ami fontos a lökést követő megfelelő pozíciók eléréséhez. Egy felülnézetes célzási lehetőség azért még jól jött volna.

Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!

Ha meguntuk a karrier módot vagy a helyi kétszemélyes játékot, online is próbára tehetjük képességeinket. A teszt során szerencsére általában elég gyorsan talált is a játék ellenfelet. Ilyenkor egy 20 percben limitált meccset játszhattam, amelyben egy-egy lökésre 30 másodperc állt rendelkezésre. Ez elég erős nyomást ad a játékosra, nem egyszer fordult elő, hogy kifutottam a lökésre szánt időből – de teljesen érthető ez a megoldás, hiszen máskülönben akár órákig tartana egy-egy összecsapás. Viszont úgy néz ki, túl sokan jeleztek vissza, hogy változtassanak ezen, így újabban már 1 percet kapunk egy lökésre, és másfél órát egy teljes meccsre. Az előbbi mindenképpen üdvözlendő, az utóbbi viszont szerintem feleslegesen hosszú idő. Azt pedig továbbra sem értettem, hogy miért ragaszkodik a program ahhoz, hogy az utolsó golyóig végigjátsszam a meccset akkor is, ha már a golyók pontértékéből teljesen egyértelmű, hogy a másik játékos nem nyerhet... Persze feladni fel lehet a mérkőzést.

Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!

Nem lett rossz játék a Snooker 19, de messze nem tökéletes. Akinek fontos a hivatalos licenc, annak nincs igazából választási lehetősége, mások viszont jogosan várhatnak el valamivel többet tőle. Akár egy kicsivel több játékmódot, akár rendesebb karaktermozgást, akár a saját játékos létrehozásának lehetőségét. Egy ideig le tud kötni, szépen is néz ki, de csodákat azért ne várjunk tőle. ■

értékelés

Snooker 19

Pozitívumok
  • Szinte tévéközvetítéshez hasonlító megjelenés - már ami az asztalt illeti
  • Egész jó irányítási megoldás
  • Hivatalos licenc, játékosokkal és helyszínekkel
Negatívumok
  • Különböző kisebb-nagyobb hiányosságok
  • Grafikai és animációs hibák

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!Snooker 19 teszt – Győzz Te is Judd Trumppal!
Snooker 19
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Snooker 19

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló