Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Kütyü+hardver

##game_title##

Genesis Xenon 750 gamer egér teszt

Lám-lám, lehet költséghatékonyan is remek terméket vásárolni.

2019.10.17. 15:30 | szerző: gregmerch | Kütyü+hardver

Ahogy azt már többen nem egyszer említettük, a kifejezetten játékosok számára készülő perifériák piaca a reneszánszát éli. Minden ismert, vagy eleddig másról ismert gyártó készít már mindenféle gamer kütyüt, és mellettük ott vannak a feltörekvő, a versenyben az ár által képviselt kecskét megetetni, illetve a minőség jelképezte káposztát is megőrizni kívánó brandek is. Közülük a lengyel Genesis egyik egerét, a Xenon 750-et volt szerencsém az elmúlt napokban kipróbálni, amelyről igen kellemes benyomást szereztem.

Genesis Xenon 750 gamer egér teszt

A termék doboza 10200 dpi-s maximális felbontású, akár menet közben, hat fokozatban állítható érzékenységű szenzort, beépített memóriát, hét programozható gombot, cserélhető oldallapokat, és a teljes RGB színskálán virító, itt éppen Prismónak nevezett háttérvilágítást ígér. Kibontva a csomagolást egy kellemes tapintású, valóban ergonomikus cincogót vehetünk kézbe, szövött borítású farkincával, amely nem túl hosszú ugyan, de azért akad rajta egy jól és könnyen használható tépőzáras kötegelő. Emellett ott van még két cserélhető oldallemez is, amelyeket minden különösebb nehézség nélkül tudunk le- és fölpattintani a mágneses rögzítőknek hála. Nekem a „talpas” baloldali, és a kisujjamnak külön támasszal bíró jobboldali lemezek kombója volt a legkényelmesebb, de ki-ki eldöntheti maga, hogy melyik a szimpatikusak. A gyártónál még arra is gondoltak, hogy ha az egér alja már nem csúszna rendesen, lecserélhessük a talpait a mellékelt öntapadós tappancsokra.

Bedugva az USB csatlakozót a rendszer szinte azonnal érzékeli az eszközt, amelyhez a gyártó honlapjáról letölthetjük a vezérlőprogramot is. Ebben kedvünkre változtathatjuk az érzékenységet, a gombok funkcióit, makrózhatunk, színezhetünk, beállíthatunk összesen három profilt, és variálhatunk az egér visszajelzési frekvenciáján is. A program nem túl bonyolult ugyan, de azért szokni kell, és okozhat furcsaságokat, így érdemes telepítés után újraindítani a rendszert.

Genesis Xenon 750 gamer egér teszt

A Genesis Xenon 750 valóban nagyon jól simul a kézbe, használata mindenfajta játékosnak („markológépnek” és „körmös-karmosnak” is) egyaránt kényelmes lehet. A Razer Deathadder, a Zowie EC2 illetve az Asus Gladius II formavilágát tükrözi a teljes összkép, azonban mindezt azok árának töredékéért (jelenleg 10-11000 forint környékén vásárolható meg).

Ha minden olyan szuper, ahogy írtam, mi okozhatja ezt a nagy árkülönbséget? Mint mindig, természetesen az ördög most is a (technikai) részletekben rejlik. Az Omron kapcsolók közül a legegyszerűbb, „csak” 10 millió kattintásra hitelesített változat került a gombok alá. A szenzor is egy „mindössze” 30G gyorsulásra képes PixArt PMW3330, amely 7200 dpi érzékenységre van gyárilag felcímkézve. Ezt már a gyártó saját szoftveres technológiája turbózza tovább, jelen esetben egészen 10200 dpi-ig. A beállítások között a vezérlőben 100-7200 dpi érzékenységig a csúszka kb. 5/6-a van felosztva, míg a 7200-10200 dpi közti skálán a maradék kis sáv osztozik. Ez is jelzi, hogy bizony magasabb optikai felbontások esetén a játékok menüjében, és az asztalon vagy egyéb programokban jól érezhetően driftel a kurzor, ami azonban szerencsére játék közben nem tapasztalható (én legalábbis nem éreztem ilyet). Azt azonban nagyon szellemes megoldásnak tartom, hogy megadhatunk minden kurzorérzékenységi fokozat mellé egy színt, amelyet a középső gomb és a Genesis logó jeleznek, így téve egyértelművé, hogy „hanyadikban” is van éppen az egerünk.

Genesis Xenon 750 gamer egér teszt

Nem tudom, mit mondhatnék még a Genesis Xenon 750 típusú, felső kategóriásnak szánt gamer egeréről? Azt hiszem, semmit. Kellemes anyaghasználatával, prémum cincogókat idéző kialakításával, bőséges beállítási lehetőségeivel és olcsóbb, de minőségi alkatrészeivel jóval kedvezőbb áron nyújtja gyakorlatilag ugyanazt, amit a Razer, az Asus, a Zowie és a többiek. Aki igényes játékosperifériára vágyik, de szűkösek a keretei, vagy szimplán szeret költséghatékonyan vásárolni, nyugodtan ruházzon be rá, és jegyezze meg a Genesis brandet, mert igen széles a termékpalettájuk gamer téren. ■

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló