Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Transport Inc.

Transport INC teszt – Világraszóló szállítmányozás

Minden, amit a fuvarozással kapcsolatban tudni szerettél volna.

2020.08.30. 23:55 | szerző: B_Renato97 | Ismertető/teszt

Logisztikai és szállítmányozási szimulátor – ha választanom kellene vélhetően ebbe a kategóriába tenném be a teszt alanyát. A stíluson belül egyébként nem sok kihívó akad, ettől függetlenül az igény megvan egy olyan címre, ahol nem feltétlenül a grafikai megoldásokra csodálkozunk majd rá, hanem a sofőrök teljes sztrájkjára. A Transport INC szinte a nullával egyenlő rendszerigényért cserébe jó pár órányi szórakozást, és persze az utasok elégedetlensége miatti bosszankodást ad a közlekedés-menedzseri vénával rendelkezők számára.

Transport INC teszt – Világraszóló szállítmányozás

A szoftver már első látásra is kifejezetten bonyolultnak tűnik, és a kezelőfelület sem mondható egyszerűnek. Az autodidakta tanulást véleményem szerint mellőzzük, helyette inkább nyomjunk rá a sztori módra, hiszen az apa-fia szállítmányozási cég felépítése egyben egy remek tutorial is. A mesélés nincs túlbonyolítva, pont annyi, amennyi kell. Képregényes stílusban a pályák között bontakozik ki a családi kisvállalkozásból lett gigavállalat, ami a végére már nem csak egyszerű buszos és kamionos fuvarozással foglalatoskodik. Apró fordulatok, kis illegális tevékenység, más cégek keresztbehúzása és a sztrájkolás negatívumai is bemutatásra kerülnek. A sztori végére pedig nem kicsit fog benehezedni a játék, ez pedig extra szórakozást ígér, miközben szépen fokozatosan tanuljuk meg, mire jó, ha luxus elsőosztályú buszokat veszünk vagy vontokkal, esetleg repülővel oldjuk meg a nagyobb rakományok A pontból B pontba való mozgatását.

Ha már úgy érezzük, mindenkit lenyomunk, és a MÁV logisztikai csapata a nyomunkba sem érhet, akkor érdemes lehet belevágni a free play játékmódba. Itt már mindenféle segítség vagy magyarázás nélkül kell boldogulnunk, viszont a kezünk sincs küldetésekhez kötve. Mielőtt méltóképpen helyet foglalnánk a vezetői székben, előtte azért sok mindent ki kell ismerni, viszont ha ezeket a helyén kezeljük, akkor csak felfelé ívelhet a karrierünk. Az első, amire figyelnünk kell, azok a beszámítható események amelyekre ha időben reagálunk, akkor nem lehet nagy baj. Ezek közé tartozik a járművek karbantartása vagy újakra cserélése, a jegyárak optimalizálása és a fejlesztésekre való törekvés. Ezekkel érdemes kalkulálni, és az eddig jól működő vonalak átvizsgálása is fontos, mert ha az ellenséges vállalatok olcsóbb és kényelmesebb buszokkal oldják meg, amit nekünk nem sikerült, akkor az utasok értelemszerűen nem fognak felszállni a kényelmetlen és ráadásul drágább buszainkra. Ezekre érdemes időt és pénzt szánni, viszont nem árt, ha van egy kis tartalékunk, mert különben hamar elviheti a bank az egész céget egy váratlan esemény miatt. A nem várt dolgok közé tartozik a sztrájkolás, útlezárás, koncert vagy sportesemény megrendezése, hogy valami pozitívumot is említsek. A sztrájkot természetesen fizetésemeléssel tudjuk orvosolni, az útlezárás ellen nem tudunk mit tenni, a tömegeket vonzó eseménynél viszont érdemes több járművet csatasorba állítani, mert ha résen vagyunk, akkor szépen megszedhetjük magunkat.

Transport INC teszt – Világraszóló szállítmányozás

Amikor már jól halad a biznisz, megvan rá a lehetőség, hogy újabb területeket oldjunk fel, viszont az egész világtérkép játszhatóságát nem tették lehetővé a fejlesztők. Az egyik oka ennek a hajók hiánya, mivel az óceánjárók és egyéb kisebb ladikok nem kerültek be a játékba, így pedig csak repülővel lehetne átszelni vizeket. Nagy kár ezért, és csak bízni tudok abban, hogy egy frissítés után nem csak egy adott kontinensen kezdhetünk térhódításba. A Transport INC további kihagyott ziccere a hiányzó online multiplayer, mivel akár barátokkal vagy a világ másik végén élő random taggal is szívesen versengtem volna. Egyéb hiányosságokról és hibákról viszont nem tudok beszámolni, minden úgy működik, ahogy kell. A grafikai szempontból tényleg csak a lényeget látjuk, semmi sallang vagy 3D nézet nincsen, ami lényegében nem is baj, hiszen ennek a játéknak nem is erről kell szólnia, és így a gépigény is tulajdonképpen említésre sem méltó, annyira alacsony.

Összegzésül a Transport INC egy nagyon jó, a szállítmányozást részleteiben szimuláló program. Lehetne benne több lehetőség, de az alapkoncepció már így is nagyon rendben van. Figyelni kell a részletekre, készülni kell a nagyobb eseményekre, és a dolgozókat sem szabad elfelejteni. Végső tanulságként pedig megjegyezném, hogy ha 40 éves buszokkal operálunk, azért kamatosan megbüntet minket a játék. ■

értékelés

Transport Inc.

Pozitívumok
  • Változatos események
  • Kihívásokkal teli sztori
  • Több kontinensen is játszhatunk
Negatívumok
  • Világtérképen viszont nem tudunk szállítmányozni
  • Hajókkal való szállítás hiánya
  • Nincsen semmilyen online multi, pedig kiált érte a játékstílus

A tesztpéldányt a játék fejlesztője biztosította.

Transport INC teszt – Világraszóló szállítmányozásTransport INC teszt – Világraszóló szállítmányozásTransport INC teszt – Világraszóló szállítmányozásTransport INC teszt – Világraszóló szállítmányozás
Transport Inc.
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Transport Inc.

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló