Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Ismertető/teszt

Train Station Renovation

Train Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvart

A korai hozzáférés után immáron teljes pompájában renoválhatunk állomásokat.

2021.11.01. 17:00 | szerző: B_Renato97 | Ismertető/teszt

A PlayDome rendszeres olvasói már felfedezhették, hogy korábban volt cikk a Train Station Renovation kapcsán, az viszont a PC-s korai hozzáférésű változat alapján készült. Azóta sok szemetet elhordott a szél a peronokról, és ismét engem kértek fel, hogy immáron a teljes verziós konzolos kiadást górcső alá vegyem.

Train Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvart

Az első néhány óra után egyből átjött, hogy lényegi változást hiába keresek itt. A játék gerincét a már korábban lefektetett alapokon vitték tovább a készítők. A feladat a hivatalos megjelenés után sem változott, tehát síneket, peronokat, várótermeket és az állomások környékét kell felújítanunk. Ebbe beletartozik a rozsdás sín fényesre csiszolása, új berendezések vásárlása és telepítése, de persze a szemétszedés is részese lesz az életünknek. A játék varázsát a nyugalom adja, ahogy ezt sok hasonló szimulátor esetében megszokhattuk. Az élet megállt, se utas, se vonat nem érkezik, így maximális chill közepette varázsolhatjuk újjá a lepukkant állomásokat. A stílus persze nem mindenkinek fog bejönni, mert valójában játék közben dolgozunk, kontrollert fogva a kezünkben.

Jó látni, hogy a korai hozzáférés óta rengeteg apró hibát javítottak, így a korábbi bugok nagy része már a múlté. A konzolos átirat szerencsére teljesen jól sikerült, ám fontos megjegyezni, hogy jelenleg csak PlayStation 4-es verzió érhető el, a PS5-ös kiadást későbbre tervezik a készítők. Ellenben ami a legjobban meglepett, az az, hogy az irányítást teljesen jól megoldották. Egy agyi rövidzárlatnak köszönhetően percekig gondolkodtam, hogy lehet majd ennyi féle és fajta eszközt kezelni a játékon belül, majd megláttam a tárcsás választórendszert. Ahol sok a fegyver, eszköz és egyéb mütyür, ott tökéletes működik ez a szisztéma, és a Train Station Renovationben is bizonyított, hogy mennyire könnyen használható megoldás ez.

Train Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvart

A látvánnyal is meg voltam elégedve, ám azt megjegyezném, hogy az AMD 5600XT kártyámmal PC-n szebb képet és több fps-t tudtam kifacsarni a játékból. Teljesen átlagos szimulátoros megjelenítést kapunk, amire a korrekt a megfelelő szó, se több, se kevesebb. Attól tartok, az igazi technikai finomságok majd az újgenerációs változattal jönnek elő. Rondának ettől függetlenül nem nevezném, sőt még magyar nyelvű felirat is elérhető. Ráadásul a fordítás is a helyén van nagyjából. Akinek kevésbé mennek a szakmai kifejezések, annak jó lehet, hiszen ha elakadunk, hasznos tippeket is kapunk, hogy mit is kellene csinálni a 100%-os eredményhez.

Összegzésül mit is mondhatnék? Rövid időn belül másodjára játszottam a játékkal, és a korábbi szavaimra maximálisan rá tudok erősíteni. Ötletes megoldásokkal tarkított, kellemes kis szimulátor, ami ugyan nem hoz semmi váratlant, viszont a nyugis atmoszférának köszönhetően tökéletes kikapcsolódás lehet két hentelős cím között. Aki szereti az ilyesmit, annak ajánlott vétel akár konzolon, akár PC-n. ■

értékelés

Train Station Renovation

Pozitívumok
  • Jól kivitelezett, hangulatos és nyugis játékmenet
  • Sok bug javítva lett az early acess óta
Negatívumok
  • Egy idő után a magány érzése törhet rá a játékosra

A tesztpéldányt a játék kiadója biztosította.

Train Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvartTrain Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvartTrain Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvartTrain Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvartTrain Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvartTrain Station Renovation teszt – Csillogósra suvickolom a Keleti pályaudvart
Train Station Renovation
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Train Station Renovation

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló