Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Előzetes

Broken Roads

Broken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló Ausztráliában

Az ausztrál indie stúdió első játéka a tavalyi után az idei gamescomon is jelen volt.

2022.09.23. 12:05 | szerző: GeryG | Előzetes

Tavaly sajnos csak online formában lehetett megrendezni a gamescomot, idén viszont szerencsére visszaállt a világ régi rendje, és ismét ellátogathattunk Kölnbe, hogy személyesen is találkozzunk a fejlesztőkkel. A Drop Bear Bytes ausztrál indie stúdió csapata tavaly még a Team17 kiadó felügyelete mellett dolgozott első játékán, a Broken Roadson, ám azóta sokat fordult velük a világ. A projekt kiadói jogai a Versus Evilhöz kerültek, de persze ez a fejlesztést érdemben nem befolyásolta. A stúdió az idei gamescomra is kilátogatott, ahol mi is megnéztük, milyen játék is lesz a Broken Roads.

Broken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló Ausztráliában

Egy túlélőelemekkel megspékelt klasszikus szerepjátékról van szó, amelyben sokkal inkább dominál majd a narratíva és a moralitás, mint az akció. Legalábbis a gamescomon a játékkal eltöltött időből egyértelműen ez jött le. A történet Ausztráliában játszódik, ám azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen kataklizma játszódott le a kontinensnyi országban. Az viszont biztos, hogy az élet teljesen megváltozott, és az embereknek már a túlélésükért kell küzdeniük.

Mi is egy csapatnyi túlélő felett vehetjük majd át az irányítást, akikkel autentikus ausztrál helyszíneket fedezhetünk fel. A fő történeti szálat megannyi mellékküldetés egészíti majd ki, amelyek során szívességeket tehetünk más bajbajutott embereknek. Bár a játékban lesz körökre osztott harcrendszer, nem ez lesz a hangsúlyos, hanem a klasszikus szerepjátékos elemek. Így a párbeszédekre és a döntésekre nagyon odafigyelnek a készítők. Itt jön be a képbe a játék moralitási rendszere is, amely döntően befolyásolja majd az eseményeket.

Broken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló Ausztráliában

Karakterünk ugyanis nem fekete és fehér lesz, személyisége folyamatosan formálódni és alakulni fog. Ebben egy egyfajta morális iránytű fogja nekünk mutatni, hogy milyen irányba is tereljük hősünk személyiségét. Négy ilyen irány lesz: a humanista, a nihillista, a machiavellista és az utilitarista. Karakterünk nem lehet csak ilyen vagy olyan, tetteink és döntéseink fogják folyamatosan terelni különböző irányokba.

Ha sokat segítünk másokon, azzal humanista személyiségét erősítjük. Ha viszont gátlástalanul átgázolunk bárkin a céljaink elérése érdekében, azzal egyértelműen a machiavellista irányba fogjuk terelni. Ez alapjaiban határozza meg a karakterünk általános megítélését, illetve a dialógusokban adható válaszokat és reakciókat is. Így tulajdonképpen az, hogy milyen embert formálunk a karakterünkből, alapvetően a történet alakulását is befolyásolja.

Broken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló Ausztráliában

A Broken Roads egy érdekesnek ígérkező cRPG, amely valamikor jövőre jelenhet meg PC-re, PlayStation 5-re és PlayStation 4-re, Xbox Series X/S-re és Xbox One-ra, valamint Nintendo Switchre. A műfaj szerelmeseinek mindenképpen érdemes lesz odafigyelni rá és adni neki egy esélyt. Aki viszont a pörgősebb szerepjátékokat jobban kedveli, talán nem ez lesz neki a legjobb választás. ■

Broken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló AusztráliábanBroken Roads gamescom próbakör – Túlélés a pusztuló Ausztráliában

Kulcsszavak: gamescom 2022

Broken Roads
További hírekért és cikkekért ugorj a játék adatlapjára:
Broken Roads

hozzászólások (0)

ajánlott olvasnivaló