25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Szerepjátékok

Christoph
#135 Christoph [4806]
Tyrannyt próbálta valaki? Egy hete jelent meg. Steamen 85 %-on áll, hozza az elvártat úgy néz ki.

Van egy magyar vélemény is, bemásolom ide (bobzenub nevű felhasználótól):

Még nagyon az elején járok, később még frissítem az értékelést. Elöljáróban: retro-CRPG á la Pillars of Eternity, megtoldva olyan játékmechanikai és tematikai újításokkal, amelyek eredményeképp teljesen új élménnyel van dolgunk. A rosszfiúk már leigázták a játék helyszínét adó kontinenst, feladatunk az uralkodó végrehajtójaként az utolsó lázadó régiók megregulázása, miközben a hadseregen belüli rivális frakciók közötti kényes hatalmi egyensúlyra is ügyelnünk kell. Klasszikus értelemben vett kasztrendszer nincs: a kezdeti készségek és alapatríbútumok kiválasztása után teljes mértékben a döntéseinken, játékstílusunkon és a szintlépés utáni pontelosztáson múlik, hogy milyen irányba fejlesztjük a karakterünket, A párbeszédek és a világleírás egyaránt zseniálisak, ennek ára, hogy csak a leglényegesebb fő történetszál és kísérő dialógusok szinkronizáltak, de annyi baj legyen - így is izgalmasabb a Tyranny militáris dark fantasy világa, mint a legtöbb utóbbi években megjelent szerepjátéké. A műfaj szerelmeseinek kötelező vételnek ígérkezik.

Válasz erre

gothmog
#134 gothmog [4827]
Megvárom az aranylemezes verziót. Nem tesztelni, hanem élvezni akarom majd a játékot

Endure. In enduring, grow strong.

Válasz erre

Előzmény: Christoph 2016.10.27. 13:29
Christoph
#133 Christoph [4806]
A Tormentet nem mered kipróbálni early accesben? Nem tudom mennyit fog változni, de már jó rég óta kinn van, sokan is értékelték már.

Válasz erre

Előzmény: gothmog 2016.10.27. 13:16
gothmog
#132 gothmog [4827]
Ez állítólag inkább 25-30 óra körül fog mozogni, tehát kellően tömör lesz ahhoz, hogy akár többször is neki lehessen majd feküdni.
Én azért megvárom majd az első hivatalos teszteket, no meg persze a játékosi értékeléseket. Abból a pár youtube gameplay videóból, amit láttam idáig az elmúlt egy-két hétben, nem éreztem azt, hogy ez mindenképpen kell nekem. A Torment: Tides of Numenera, na, az azonnali vétel lesz, ha kijön! De a Tyranny kapcsán van bennem némi szkepticizmus. Így előzetesen becsületes iparosmunkának tűnik, de amolyan semmi extra, leszámítva az alapfelállást. (Bár gyanítom, hogy itt is annyi lesz, hogy játszhatsz önző, "gonoszkodós" módon, vagy ráébredhetsz, hogy te inkább jófiú vagy, és segítesz inkább megdönteni a gonosz zsarnok uralmát. Kb. mint minden más játékban, csak itt az elnyomók oldaláról indulsz, ennyi a csavar.)

Endure. In enduring, grow strong.

Válasz erre

Előzmény: Christoph 2016.10.27. 12:50
Christoph
#131 Christoph [4806]
Ez az újrajátszhatóság tök jó dolog lenne, ha ez lenne az ember munkája napi 8 órában. Főleg ezeknél a 100 órás RPG-nél érzem ezt egy kicsit furának. Évente annyi minőségi játék jön ki, hogy örülök, ha egyszer végigviszek párat. Ha gy csomó tartalom kimarad az meg rossz érzéssel tölti el az embert.

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2016.10.27. 12:29
MattMatthew
#130 MattMatthew [11605]
GOG fórumon említették, hogy az idő múlásának lesz szerepe a játékban, területek meglátogatásának sorrendje, és területek látogatásának száma alapján. Egyrészt újrajátszhatóság szempontjából, másrészt, hogy a sürgősség és a feszültség érződjön. Elvileg így is meg lehet majd csinálni minden lényegeset egy végigjátszás során, csak ahhoz már előre nagyon kell majd tudni dolgokat.

Ez így nem tűnt túl szimpinek nekem, de lehet, hogy jól megoldják.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Christoph 2016.10.27. 10:41
Christoph
#129 Christoph [4806]
Igazad van, csak átfutottam a szöveget: "In Tyranny, the grand war between good and evil is over" csak a kulcsszavak jutottak el a tudatomig .

Válasz erre

Előzmény: McCl@ne 2016.10.27. 11:12
McCl@ne
#128 McCl@ne [13401]
A történet is a szokásos jó-rossz harca.
Ez biztos? Én úgy tudom, hogy egy leigázott birodalomban kell a zsarnok főgonosz jobbkezeként irányítani a népet, tehát pont a szokásos felállás ellenkezője lesz

Respect is not given. It's taken.

Válasz erre

Előzmény: Christoph 2016.10.27. 10:41
Peace
#127 Peace [27861]
Nagyon jópofa, innentől én is várom.

Válasz erre

Előzmény: Christoph 2016.10.27. 10:41
Christoph
#126 Christoph [4806]
Úgy látom nincs topikja, tök véletlen találtam ma rá: Tyranny. Valaki foglalkozik vele? Obsidian termék, úgy látom teljesen Pillars of eternity típusú klasszikus RPG, új köntösben.
A történet is a szokásos jó-rossz harca. Mondjuk hangulatában a képek-videók alapján van egy posztapokaliptikus hangulata, annak ellenére, hogy elég klasszikus középkori-fanatsy világnak néz ki.

November 10-én jelenik meg, teljes árú (42 euró lesz steamen).

Válasz erre

Lovi Tommy
#125 Lovi Tommy [8084]
ááá, nincs nekik se, most lfg-n nyitottam témát neki, jó lenne, ballagásomra kértem, szval addig meg kéne hogy legyen

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2012.04.08. 20:42
MattMatthew
#124 MattMatthew [11605]
Nos, én a kemény úton tanultam meg, hogy nem szabad ilyen apróságoknak visszatartania az embert, minthogy a másik is játékos karakter. Soha!

UTK AKönyvesboltban nem volt? Merthogy elvileg ők a kiadók. Bár volt nagy pereskedés szóval nem tudom, hogy hogy áll a helyzet.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.04.08. 20:32
Lovi Tommy
#123 Lovi Tommy [8084]
Patkányveréb XD valami hasonló volt HIMYM-ben, az patkánmydenevér volt asszem
most próbálok beszerezni utk-t, de kb sehol nincs eladó :S

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2012.04.08. 20:24
Lovi Tommy
#122 Lovi Tommy [8084]
A szolgám, aki ezt kitalálta a legtapasztaltabb játékos köztünk, nagyjából 15 éve tolja, csak annyira szar helyzetünk volt a csapatban, és tényleg kb ez volt az egyetlen megoldás, vagy az akasztófa öt perc után
Na meg ő volt a talpnyaló szolga, akinek meg kellett védenie. Ja, és a csapat nagy része 9-es int-el rendelkező karakter volt, így "el kellett" hinniük, eléggé kis eséllyel dobták volna meg, természetesen nem sikerült nekik de végül elárult és ő is meg akart etetni a sárkánnyal.
A másik, hogy kb öt percig állt miattam a játék, mert nem akartam a közepén nyakon szúrni az egyik játékost mikor elkapott, nem éreztem volna fairnek kiejteni, de aztán mondták, hogy nem lett volna nagy gáz, hiszen ez csak játék, stb...

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2012.04.07. 10:22
MattMatthew
#121 MattMatthew [11605]
Mai gyöngyszemek:

Forrás mellett áll a csapat paplovagja, papja és boszorkánya (!!!). Utóbbi épp vmi feketemágiát űzve egy tálban látnokoskodik és azt beszéljük, hogy varázsolni kéne a tálban látott alakra vagy esetleg másra egy sugallatot. KM szól, hogy a sugallat nem működik tálos alakra. Erre a paplovag:
-Nem is a tévés fickóra akarunk varázsolni.

Következő nagy ötlet: fel akarjuk deríteni az egyik egyház pincéjét/templomát. A boszi tud (csak) madarakat irányítani és rajtuk keresztül nézni, de egy madár elég feltűnő, ha berepül a pincébe. Erre jött az ötletem, hogy én tudok állatokat irányítani, kézenfekvő, hogy fogunk egy patkányt, akit irányítok és rákötözünk a hátára egy verebet, akinek az érzékszervével a boszi körbenéz.

Slusszpoén az volt, hogy a paplovag megtalálta a spellbookban, hogy én igazából tudok "állati kémeket" is, vagyis nemcsak irányítani de érzékelni is állatokkal, tehát az egész patkány-veréb terv létjogosultságát vesztette.

Man literally too angry to die

Válasz erre

MattMatthew
#120 MattMatthew [11605]
Az az érdekes, hogy "tapasztaltabb" játékosként valahogy kevesebbet szoktunk próbálkozni ilyen jellegű szemtelen (pun intended) hazugságokkal, mert úgy vagyunk vele, hogy úgysem hiszik el. Aztán néha-néha egy zsenge játékos nagyon fel tudja dobni a hangulatot az ilyenekkel.


Más:
Tud vki olyan rendszert amiben van játéktechnikai modellezés energiapajzsokról? Főleg személyi pajzsra gondolok, olyan jellegűre mint a Republic Commandoban vagy az ME2-3-ban.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.04.06. 09:41
Lovi Tommy
#119 Lovi Tommy [8084]
Vicces volt tegnapi játékban a vak felsőbbrendű faj (MÁGUS-rendszert alkalmaztunk egyik játékos teljesen saját világára) egyik kitaszított tolvaja, aki igazából nem volt vak, csak az ember szolgájával eljátszották, mert világszerte ismerték jellegzetes színű, mutáns szembogaráról. Főleg, mikor a szolga azzal a kamudumával tudott csak feljuttatni a hajóra, hogy elismert gyógyító vagyok. Aztán mikor észrevették, hogy kinézek a kötésem alól, a szolgám azzal próbált kimagyarázni, hogy naponta egyszer látok csak, egész pontosan 6-7 percre És persze csak ekkor tűnt fel útitársainknak, hogy a vak gyógyító végig számszeríjat hordott a hátán...

Válasz erre

gregmerch
#118 gregmerch [3766]
Igen, elég durva kollekció van itt a videojátékok mellett táblás társasokból is. Bár utóbbit az elmúlt két évben nem bővítettem (leginkább helyhiány miatt, de az áruk is durva - megközelíti, és legtöbbször meg is haladja egy konzolos friss megjelenés bekerülését).

Nekem is van most sok beadandóm, meg most indul az új projekt is (és a régi zárul), és a többi, és a többi, így a nyár tűnik a legalkalmasabbnak egyelőre.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.17. 11:18
Lovi Tommy
#117 Lovi Tommy [8084]
Oké, akkor már vagyunk hárman

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2012.03.17. 11:40
MattMatthew
#116 MattMatthew [11605]
Köszi, persze, érdekelne előbb utóbb, viszont egyelőre még beadandókat kell csinálnom ezerrel. Majd esetleg vizsgaidőszakban.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 22:05
Lovi Tommy
#115 Lovi Tommy [8084]
Neked tényleg elég durva gyűjteményed lehet (tudom írtad lentebb, de azért más szembesülni vele)

Válasz erre

Előzmény: gregmerch 2012.03.17. 10:25
gregmerch
#114 gregmerch [3766]
A Goa kereskedős játék, a Caylusban építkezni kell (Caylus büszke várát), a Maharajában szintén (palotákat India szerte), a Tikal felfedezős cucc az őserdő mélyén, a Memoir' 44 egy 2 személyes II. VH-rús taktikai játék, a Battlelore pedig ugyanez fantasyben (előbbire épülő szabályrendszerrel). A Mystery of the Abbey Umberto Eco A Rózsa Neve c. könyvére épül többek között, és egy XII. századi apátságban kell kinyomozni, hogy ki ölte meg az egyik szerzetest. Az űr Catan totál más, mint a normál, azt is érdemes megnézni. (No meg az ősembereset is .)

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.17. 09:54
Lovi Tommy
#113 Lovi Tommy [8084]
Catan megvolt, meg van egy, a mágusra épülő shuluri viadal nevű játékom is.
a tóbbi ami van inkább "stratégiai", carcassone, cartagena, stb.

Válasz erre

Előzmény: gregmerch 2012.03.16. 22:33
gregmerch
#112 gregmerch [3766]
Akkor ajánlom kipróbálásra: Caylus, Settlers of Catan (főleg az űrben játszódó változatát), Goa, Tikal, Maharaja, Ticket to Ride (Zug um Zug németül), Battlelore, Memoir '44, Mysteries of the Abbey, és persze az Arkham Horror-t minden mennyiségben ! És persze még sorolhatnám napestig ...

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 22:13
Lovi Tommy
#111 Lovi Tommy [8084]
Rendben
@Greg: az a másik amit imádok mármint társasjátékok igaz táblás rpg-vel még nem volt dolgom de olvasgattam egy-kettő szabálykönyvét régebben

Válasz erre

Előzmény: gothmog 2012.03.16. 22:08
gregmerch
#110 gregmerch [3766]
Én is kiegészíteném: engem nem csak az elektronikus (pécés, konzolos), hanem a táblás játékok is rabul ejtettek. 250+ darabos társasjáték gyűjteményem van, és akad benne táblás szerepjáték is szép számmal! Ezeket is szívesen kipróbálnám! (Egyikük hatalmas kedvencem - magyarul is megjelent az alapjáték -, az Arkham Horror. Ez H. P. Lovecraft munkásságán alapszik, és valami eszméletlen hosszú, de még eszméletlenebbül jobb szórakozást nyújt fordulónként!) Szóval ilyen is szóba jöhet!

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

gothmog
#109 gothmog [4827]
Bocs, de az asztali szerepjátékok már nagyon-nagyon régóta nem érdekelnek. Néha még elolvasom egy-egy rendszer szabálykönyvét, ha véletlenül a kezem ügyébe kerül, de "élőben" csak gimis ismerősökkel szerettem együtt játszani.

Endure. In enduring, grow strong.

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 21:53
Lovi Tommy
#108 Lovi Tommy [8084]
Sőt kiegészíteném MattMatthew-val is a meghívást

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 21:53
gregmerch
#107 gregmerch [3766]
You've got mail.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 21:53
Lovi Tommy
#106 Lovi Tommy [8084]
Válaszoltam.
@Gothmog: érdekelne téged egy ilyen Earthdawn játék?

Válasz erre

Előzmény: gregmerch 2012.03.16. 21:43
gregmerch
#105 gregmerch [3766]
Ment válasz.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 21:37
gregmerch
#104 gregmerch [3766]
Nézem.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 21:37
Lovi Tommy
#103 Lovi Tommy [8084]
Ment pm!

Válasz erre

Előzmény: gregmerch 2012.03.16. 21:18
gregmerch
#102 gregmerch [3766]
Köszi szépen, ott a pont ! Tényleg az volt a címe, és angolul is így helyes. Örülök, hogy valaki még ismeri rajtam kívül. Kár érte, nagyon jó kis RPG rendszer volt, sokkal többet ért (nekem!) a D&D-nél.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: gothmog 2012.03.16. 21:22
gothmog
#101 gothmog [4827]
Earthdawn volt a neve

Pont a Ki milyen könyvet olvasott mostanában? topikban hoztam elő a múltkor, mint egyik egykori kedvenc RPG-met, és ott valaki más szintén elírta a nevét Earthdown-ra. A másodiknál pedig már nem tudtam megállni, hogy ne javítsak

Endure. In enduring, grow strong.

Válasz erre

Előzmény: gregmerch 2012.03.16. 21:11
gregmerch
#100 gregmerch [3766]
Inkább kölcsön adom tanulmányozásra, aztán majd te tartasz nekem gyorstalpalót . Az egyik gimis osztálytársam volt a szabályismerő és mesélő egy személyben, ő gardírozott minket. De tényleg jól kitalált minden, ha érdekel, írj PM-et.

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 21:13
Lovi Tommy
#99 Lovi Tommy [8084]
Nos, ha gyorstalpalót tartasz vagy valami, engem simán érdekelne, most úgy általában vevő vagyok mindenre

Válasz erre

Előzmény: gregmerch 2012.03.16. 21:11
gregmerch
#98 gregmerch [3766]
Mi réges-régen M.A.G.U.S.-oztunk, meg "Középfölde" világában játszottunk (még jóval a filmtrilógia megjelenése előtt, az eredeti változattal). A nagy-nagy kedvencem egy talán kevésbé ismert, mára lehet, hogy el is tűnt világ és szabályrendszer volt, az "Earthdown" (Földhajnal). Ma is megvan a szabálykönyv, a kiegészítő szabálykönyv, meg vagy két másik mű (Bestiárium, meg még valami). Próbáltam rákeresni, de nemigen nyomják ma már (legalábbis én nem találtam). Nagyon jól ki volt találva a világ, és annak története, ezért fogott meg minket. Jó volna elővenni majd még egyszer, csak ugye idő, meg emberhiány van...

"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/

Válasz erre

Lovi Tommy
#97 Lovi Tommy [8084]
Majd elválik pár alkalom után

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2012.03.16. 20:34
MattMatthew
#96 MattMatthew [11605]
Addig jó! Aztán egy idő után eljutsz arra a szintre, hogy minden rendszerben megtalálod azt az egy (vagy több) dolgot ami nagyon nem tetszik. Persze sokszor ahhoz a stílushoz amit játszani akar az ember az a rendszer tökéletes.
RPG fun fact: Toon! címmel van egy szerepjáték melyben rajzfilmfigurákat alakíthat az ember és Tom & Jerry módjára kalapálhatjátok egymást.

DnD-ben ami nekem nagyon nem jött be az a nagyon kötött kasztrendszer, főleg a class-skillek.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 20:21
Lovi Tommy
#95 Lovi Tommy [8084]
Nem, a Mágus volt az első, az is ugyebár nem egész egy hete
Nekem külső szemlélőként ugyebár a hibái nem tűntek fel így

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2012.03.16. 20:18
MattMatthew
#94 MattMatthew [11605]
Egyik legnagyobb fos a DnD. Nem mintha a mókus annyira jó lenne (bár az ÚTK jelentős előrelépés).

Sci-fit játszottál már? Vagy esetleg vmi alternatív jelenkoros, esetleg Hunter/Vampire/Werewolf?

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.16. 20:14
Lovi Tommy
#93 Lovi Tommy [8084]
Na ma megint cantináztam, warhammer táblásat játszottunk, mordheimet, s közbe leültem két játék közt hallgatni egy D&D-s társaságot, Forgotten Realms-et játszottak, megtetszett ez az rpg-rendszer is

Válasz erre

gothmog
#92 gothmog [4827]
Én kardművész, de ez még 1993-ban történt

Endure. In enduring, grow strong.

Válasz erre

Előzmény: sipec 2012.03.10. 23:35
Lovi Tommy
#91 Lovi Tommy [8084]
Naná, Baldurs gate II-vel is azért sz*ptam annyit anno mert druidával indultam neki

Válasz erre

Előzmény: MattMatthew 2012.03.11. 17:19
MattMatthew
#90 MattMatthew [11605]
Rögvest mélyvízbe varázshasználóval? Igazából ha jó a csapat akkor mindegy a szabályok nem ismerete, sőt, ha elég rugalmasak akkor jó újítás lehet a friss csapattag outside-the-box gondolkodása.

Man literally too angry to die

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.11. 13:34
Lovi Tommy
#89 Lovi Tommy [8084]
Már alig várom a folytatást
kedvencem:
mesélő: a fogadóban már csak egy fekete ruhás fekete botos dorani férfi ül s olvasgatja a fekete könyvét.
lovag apródja: igen? és még nem fejeztük le?

meg az eki mage is érdekes történet

Válasz erre

Előzmény: sipec 2012.03.11. 00:04
sipec
#88 sipec [19623]
boszorkanymesterrol az az 1 emlekem van, h srac: 4szeresre felerositett villam, 32 mana, kidobja, 001.........

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.10. 23:48
Lovi Tommy
#87 Lovi Tommy [8084]
Utk volt jaja és annyi ilyen "epic" párbeszéd meg helyzet volt hogy az hihetetlen. a mesélő pedig nagyon jó npc-ket talált ki meg belefutottam abba a hibába hogy az Arany Kör lovagja előtt nem kéne reklámozni hogy toroni bome vagyok stb. sőt a bemutatkozást se így kell kezdeni hogy Randon Blackhand vagyok, mindennap áldozok Tar istennek, szabadidőmben holtakat idézek. meg ha részeg vagy ne hívd meg az egész falut egy körre mert a mesélő tényleg leszámol a 2 rezes sörből annyit amennyi a falu lakossága, s máris nem olyan sok pénz az a két arany legközelebbre kis lore-t tanulok s vagy pap vagy iq-fighter barbár leszek.

Válasz erre

Előzmény: sipec 2012.03.10. 23:35
sipec
#86 sipec [19623]
csak az alapkonyvvel toltatok?

en tuzvarazslo voltam elsoben

Válasz erre

Előzmény: Lovi Tommy 2012.03.10. 23:28

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.