Assassin's Creed Origins
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Egyéb számítástechnikai témák

»» Türelmetlenebbek a szélessávú interneteléréssel rendelkezők

1215 levél
Válasz 04.08.28. 08:31 #2
bobakcsaba
Mind ismerjük ezt a jelenséget, bár én árnyaltabban fogalmaznék.
Szerintem arról van szó, hogy maga a világ gyorsult fel körülöttünk (közhelyes, de így van), és ebben a világban a jó öreg 56.6-osok azok, amit még valamiféle türelemre "tanítanak" (kivéve persze a valódi vidéki életet, ami a maga módján élmény tud lenni de ez már nagyon off). Szerintem tehát nem a szélessávúak türelmetlenebbek, hanem a modemesek szoktak hozzá valamelyest a hosszabb várakozáshoz. A másik megjegyzésem az, hogy a cikkből úgy tűnik, hogy a szerző természetesnek veszi azt, hogy 10 perceket kelljen várakozni egy telefonos kapcsolásnál vagy weblap betöltődésnél tétlenül. Ez szerencsére nem általános, és véleményem szerint nem is elfogadható.
Your brain gets smart but your head gets dumb.
4370 levél
Válasz 04.08.27. 19:37 #1
Kalwa
Lehet, hogy egy ismét értelmetlen topic van születőben, de ezt a cikket eléggé érdekesnek találtam ahhoz, hogy megvitatsuk Net kapcsolatom: 384/64 ADSL és bizony a lassan betöltődő oldalakat én sem bírom

Türelmetlenebbek a szélessávú interneteléréssel rendelkezők


A szélessávú interneteléréssel rendelkező felhasználók a "való életben" sokkal türelmetlenebbek másoknál, írja a The Register. A Cable & Wireless (C&W) távközlési szolgáltató kutatása szerint az a júzer, aki a gép előtt ülve szélessávú hozzáférésének segítségével hozzászokik a gyors történésekhez és reakciókhoz, a továbbiakban az offline életben sem bírja a tétlenkedést.

A kutatás kimutatta, hogy a gyors net-kapcsolathoz hozzászokott felhasználók képtelenek elviselni a lassabban letöltődő szájtokat, de ugyanígy a sorban állástól is kikészülnek. Ráadásul a férfiak ebben a tekintetben sokkal rosszabbak, mint a nők, összesen három percig bírják a vesztegelést, majd türelmetlenül továbbállnak.

Nem várnak

A vizsgált férfiak fele azt mondta, nem vár, ha egy weboldal lassan töltődik le. Negyven százalék nyilatkozta, hogy csupán három percig hajlandó tartani a telefont, ha éppen kapcsolják valakihez, és a kísérletben résztvevő férfiak körében öt közül csak egy vár három percnél többet abban a boltban, ahol hosszú sor állt a pult előtt. A C&W kísérletében brit férfiak vettek részt, akiket a kutatás végeztével a cég "háromperces férfiak"-nak nevezett el.

"A kutatás fontos kérdésre világított rá. A vállalatok elveszthetik klienseiket, ha szolgáltatásuk több mint 180 másodpercig rabolja ügyfeleik idejét, gyakran anélkül, hogy tudnák mi a probléma", mondta Royston Hoggarth, a brit Cable & Wireless vezérigazgatója. A kísérlet szerint a legjobban irritáló várakozástípus a vállalatok telefonos kapcsolási zenéje, valamint a lassú netkapcsolat.

(Index)
"Ha szeretitek Allahot, akkor kövessetek Engem. Akkor Allah is szeretni fog benneteket,és megbocsátja nektek a bűneiteket."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.