For Honor
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» A magyar labdarúgó válogatott

543 levél
Válasz 16.11.13. 20:02 #3829
Novae
A mai meccsünk igazán szép iparosmunka volt; 4:0 (de jó ezt leírni) helyenként tetszetős játékkal - és ami igazán tetszett, hogy mentünk előre, többször labdát szereztünk az ellen térfelén, és akár több gólt is szerezhettünk volna.
A hangulat is fergeteges volt.. egy szó, mnit száz; csak így tovább!
"..jogában áll, hogy eszméletlen maradjon.. bármit is mond, senkit se érdekel.."
52011 levél
Válasz 16.10.12. 09:39 #3828
Barthezz
Az EB-n is csak egyszer sikerült nyernünk, a csoportelsőségünk a többi meccs számunkra kedvező alakulása, valamint egy formán kívüli Portugália és Ausztria miatt történt. A Belgium elleni mérkőzés megmutatta, hol van valójában a helyünk egy komoly csapattal szemben - természetesen a 4 gólos különbség túlzó volt, a 3:1 sokkal reálisabban tükrözte volna a mérkőzés képét. Itt - és a portugálok elleni csoportmeccsen is - erősen kiütközött, hogy egyrészt végre jó és szép focit tudunk játszani, ki tudunk alakítani komoly támadásokat, gólhelyzeteket, egy nálunk papíron sokkal erősebb csapatnak is végig egyenrangú partnerei tudunk lenni, nem szarunk be attól, hogy Ronaldo a pályán van, ugyanakkor ennek az az ára, hogy a védelmünk rendkívül sebezhető és sűrűn előfordulnak egyéni hibák is.

A Storck-csapat tehát támadásban, játékképben nagyon sokat fejlődött a Dárdai-csapathoz képest, aki letette a küzdeni akarás alapjait, valamint ott a védekezésünkön volt a hangsúly, de ennek rovására ment a támadójátékunk. Viszont ekkor is csupán döntetlenekre voltunk képesek hozzánk hasonló erejű, vagy jobb csapatokkal szemben, így sztem pozitívum, hogy Storcknál sokkal szebb lett a játékunk. A norvégok elleni pótselejtezők és az Ausztria elleni EB-meccs kiugró eredmények voltak. A realitás a többi mérkőzésünk eredménye.

Én épp emiatt nem estem hamis reményekbe az EB-után sem. Nagyszerű, ami ott történt velünk, de helyén kell kezelni a dolgot. Én már ennek nagyon örülök, hogy részese lehettem az életem során egy ilyen élménynek, amikor büszkén lehettünk magyarok egy Európa-bajnokság során. Ilyen fociról pár évvel ezelőtt még csak nem is álmodhattunk. Lett arca, tartása, játékstílusa, küzdeni akarása a válogatottunknak. De jelenleg ez a maximum, a továbbfejlődéshez az utánpótlásképzés gyökeres átalakítása és a klubcsapataink jelentős megerősítése szükséges. Ezt Storck is megmondta és ez egy nagyon hosszú folyamat, melynek sajnos még az elindításához is sajnos nagyon sok hiányzik és teljes szemléletmódváltásra lenne szükség, amire vajmi kevés esély van a jelenlegi vezetők, edzők, "szakembereink" kiöregedéséig.

Mellesleg Infantini elgondolkodott a 48 csapatos vb gondolatán, így lehet, hogy nemsokára oda is ki fogunk végre jutni. (Máshogy jelenleg nincs esélyünk, ahogy az EB-re sem lenne a korábbi 16 csapatos rendszer esetén.)
863 levél
Válasz 16.10.11. 19:42 #3827
quervo
Szerintem Svájcnál helyenként jobban is játszottunk, meg kellett volna nyerni azt a meccset. A baj az, hogy baromi szűk a keretünk, és a védelmünk botrány, Langon simán elmehetett volna a feröeri meccs is, most "bepótolta".

Kleinheisler viszont nagy figurája ennek a válogatottnak, bolond az a gyerek, de nem lehet lelőni sem, imádom!

Annyiszor leírtam már itt is, máshol is, hogy nagyon kell, hogy Dzsudzsák helyett új arca legyen a válogatottnak, mert szerintem nem fér bele, hogy csak a "nagy meccsekre" szedi össze magát, és évente kétszer elsül a lába. Cserébe kb érinthetetlen, kár volt Dárdainak ennyire megvédenie anno.

Andorrát itthon minimum néggyel ütni kell, hogy át tudjuk vinni az önbizalmat a következő évre, már a presztízs miatt is muszáj legalább a harmadik helyre bekormányozni a hajót, nehogy bajban legyünk az EB sorsoláskor.
543 levél
Válasz 16.10.11. 19:22 #3826
Novae
Köszi srácok a válaszokat-hozzászólást-infókat, sikerült erőt merítenem belőlük – hiszem nem tagadom, hogy tegnap rendesen elkeskenyedtem a győzelmünk dacára, pontosan azon technikai hibák/problémák miatt, amit lent is részleteztetek. (nem egy pillanat volt a kapunknál, amikor meghűlt bennem a vér). A hozzáállással, küzdeni akarással tényleg nem volt probléma, hiszen odatették magukat - ezt látni lehetett – csak hát az említett többi..
Az EB-n olyan élményt kaptam a csapattól, amit nagyon régóta már, hogy nem éltem át (utoljára ilyen lelkesedés, öröm még Nyilasi Tibi, Törőcsik Andris, Fazekas Laci idejében volt bennem).
Nyilván nem kezdtem el légvárakat építeni, és szembe menni a realitásokkal, de az EB után óhatatlanul jött bennem egy ilyen „még többet, még jobban” -szerűség, amit lehet túlzott elvárásnak is fordítani, ami nem helyes, belátom.
Azt viszont szeretném, ha kis lépésekkel is, de tovább fejlődjön a foci nálunk, és legyen miért lelkesednem a jövőben is.
"..jogában áll, hogy eszméletlen maradjon.. bármit is mond, senkit se érdekel.."
32035 levél
Válasz 16.10.11. 15:50 #3825
szbszig
Egyetértek az előttem szólókkal. Plusz annyival egészíteném ki, hogy ha valamilyen csoda folytán mégis kijutnánk, szerintem a vébén sem okoznánk csalódást. Most nem akarok belemenni a világbajnoki sorsolás részleteibe, de az előző vébén mindössze két olyan igazi halálcsoport lett, a B és a D, ahol összejött két európai és egy komolyabb dél-amerikai csapat (a B-ben Spanyolország, Hollandia, Chile; a D-ben Olaszország, Anglia, Uruguay). A többi mind úgy alakult hogy vagy egy európai, egy dél-amerikai és két egyéb; vagy két európai és két egyéb. Tehát nekünk, mint Európából érkező csapatnak nagy valószínűséggel csak egy európai vagy dél-amerikai riválissal kéne játszani a csoportban, két más kontinensről érkező válogatott mellett. Márpedig néhány kivételt leszámítva az "egyéb" (Ázsiából, Óceániából, Afrikából, Észak-Amerikából érkező) csapatok többsége ellen az Eb-n mutatott felfogással, de akár még a pénteki, svájciak elleni játékkal is bőven lenne keresnivalónk. Nem azt mondom, hogy továbbjutnánk a csoportból, de egy világbajnoki döntős csoport tipikusan nem nehezebb, mint egy európai vébéselejtezős csoport, szóval a szoros eredményekre és a tisztességes helytállásra mindenképpen látnék esélyt.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
52011 levél
Válasz 16.10.11. 11:26 #3824
Barthezz
Az, hogy nem jutunk ki a vb-re, már a selejtezősorozat kezdete előtt borítékolható volt, hiszen csak a csoportelsők jutnak egyeneságon ki, a másodikak pedig elképesztő kemény ellenfelekkel pótselejteznek, nem Norvégiák jönnek itt, mint az EB-selejtező esetén. Aztán a Feröer elleni pontvesztéssel és a Svájc elleni vereséggel ténylegesen is realizálódott ez, hogy nem jutunk ki. De ez nem is probléma, nem is vártuk el. Ha a Feröer elleni kínszenvedéstől eltekintünk - ami minden csapattal előfordul, főleg a sorozat elején, amikor még nem indult be a gépezet -, kimondottan jól játszottunk Svájc ellen, a lettek ellen pedig hoztuk a kötelezőt, még ha nem is volt sima a meccs. Az EB-n is csak egyszer győztünk, amúgy pedig tisztesen helytálltunk, ahogy Svájc ellen is tettük. Ha ilyen élvezetes meccseket játszunk jó csapatok ellen és végig fel tudjuk velük venni a ritmust, szvsz nem probléma, ha nem tudunk nyerni és végül az egyéni, védelmi hibákat kihasználva felülkerekednek rajtunk. Már ez is egy óriási szintlépés a korábbi évek magyar válogatottjához képest. Egy tisztes középcsapattál válhatunk, ennél több pedig jelenleg nem is várható el.
16101 levél
Válasz 16.10.11. 10:53 #3823
ufodani
A svájci és a tegnapi meccsekhez.
Tetszik a csapat harcossága, a küzdés, erőnlétileg rendben vagyunk. Látható a tudatosság, h mit akar játszani a csapat, még ha ezt helyenként elég lassacskán is teszik. A gátat az egyéni képességek hiányában látom, úgymint: labdakezelés, kulcspasszok rontása és mint állandó gond, a védelemben mindig benne van a gól, lemaradunk, rosszul rendeződünk.
Sztem mindenképpen léptünk egyet a lépcsőn felfelé de ez még mindig sovánkás. Sokan tolják külföldön - igaz, h középszar csapatokban de mégis - és egyre többen nem csak a padon, ez is az egyik kulcs.
Agyon lett ragozva már, de amíg aktuális addig mindig vissza kell térni rá:
A serdülő kori kiválasztás, a velük foglakozó szakemberek (...) tudása a meghatározó. Abban a korban dől el szinte minden. A gyors gondolkodás ( ezt csak gyors egyérintős játékkal lehet fejleszteni ), tudjam előre 2 lépéssel, h mi hol ki, mikor és oda. A fizikális fejlesztést fiatal korban csak óvatosan, ezt a kor előrehaladtával lehet csak fokozni. Nyerő típusú ( oks, ki nem akar győzni, de érted ) játékosok kellenek, ezt pl fiatal korban simán ki lehet szűrni. Mi a célja a Séró Sanyinak, mit vár el magától, képes e fel ill beáldozni szinte mindent ahhoz, h csakis a labdarúgásnak éljen. Később felnőtt korban ezen lehet már lazítani, de a fiataloknál kell ezt tisztázni és bevésni.

Ops most mennem kell. Na mindegy, sokat már nem is akartam ragozni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
543 levél
Válasz 16.10.10. 22:44 #3822
Novae
Bár győztünk 0:2-re a VB selejtezőn a Lettek ellen ma(gratula érte), de nem érzem, hogy helyünk lenne a VB-n ezzel a teljesítménnyel(sem).. lehet túl borúlátó/pesszimista vagyok
"..jogában áll, hogy eszméletlen maradjon.. bármit is mond, senkit se érdekel.."
863 levél
Válasz 16.09.07. 17:01 #3821
quervo
Ha megvalósul, akkor szerintem ez lényegében egy bizonyos szinten a barátságos meccseket fogja leváltani, mindenképp több tétmeccs lesz, ez jó. És persze a kis csapatok könnyebben juthatnak el az EB kapujáig, így mindenképp lesznek olyanok, akik ezt komolyan fogják venni. Viszont nem hinném, hogy presztízsében fel fog érni akár a selejtezőkkel.

Szerintem egy próbát megér, ha nem működik, úgysem fognak ragaszkodni hozzá, a Platini-márkás ötletekért nem hinném, hogy mindhalálig küzdeni fognak.
4708 levél
Válasz 16.09.07. 13:29 #3820
Christoph
Nekem úgy ánblokk abból van elegem, hogy folyamatosan a realitásokról, elvárásokról meg hasonló megfoghatatlan dologról beszélünk. Az EB az álom kategória, a Feröer elleni labdatologatás meg a realitás? Ezzel mélységesen nem értek egyet. Fel kell vállalni amit tudunk, taktikusan, okosan, nagy erőbedobással, nem kategorizálgatni és lesz ami lesz. Pont az a fajta kategorizálgatás is öli a magyar focit, ami az aranycsapatot rángatja elő, de közben sokszor szurkolás helyett gúnyosan elfancsalodik, amikor meg kikap a csapat. Ez sehova nem vezet. Szar dolog egyébként a tegnapi meccs után szurkolónak lenni, meg nem is nálunk a megoldás, de máshogy kéne nyomást gyakorolni.

Pedig nem lenne olyan nehéz a helyén kezelni a dolgokat, sok szakágban van profizmus, a fociban én úgy látom nincs. El kéne kezdeni komolyan a körmére nézni mi megy az ifiknél, ellesni más sikeres országoktól olyan koncepciót ami 10 év múlva sikereket hoz. Ez nem igaz hogy csak pénz kérdése (pláne, hogy az van is).

Most komolyan azt gondolta valaki, hogy hirtelen a válogatott szintet lépett? Szerintem ez az egész EB csak arra volt jó, hogy felrázza ezt a viccet, ami körülvesz minket foci fronton. Mindent elmond az egész sportról, ahogy a focisták, edzők kifejezik magukat, amilyen koncepciótlanság van az egészben az egy vicc. Nívót kéne vinni bele és jönnének az eredmények. Be kéne fejezni, hogy pénzes, lusta újgazdag hülyegyerekek sportja a klubfoci.

El kéne kezdeni külföldi szakembereket behíni, Csányi talán elkezdett valamit, amikor szakértői véleményt kért az akadémiák működéséről. Pár éven belül, a fiatalok hozzáállásán, sikerein keresztül már látni kéne eredményeket. Na kb. egy ilyen indulásra volt jó ez az EB, a válogatott szerepe meg annyi kéne, hogy legyen, hogy megdöglik a pályán, ahogy tették fél évig. Szerintem a kijutás is másodlagos ilyen szempontból.
52011 levél
Válasz 16.09.07. 12:33 #3819
Barthezz
Tehát mégiscsak megvalósul Platini korábbi álma? Azt hittem a leváltásával lekerült ez a hülyeség a napirendről.

Amúgy átfutottam a wiki szócikket, de ekkora feleslegesen túlbonyolított faszsággal már régen találkoztam. Az Európa Liga lényegét megértettem, de az EB selejtezés résznél teljesen elvesztettem a fonalat. Ki fogja tudni ezt egyáltalán követni, figyelemmel kísérni?
863 levél
Válasz 16.09.07. 11:29 #3818
quervo
Jön (jön?) a Nemzetek Ligája, ami kicsit bonyolultabbá teszi az EB-re kijutást.
52011 levél
Válasz 16.09.07. 10:51 #3817
Barthezz
Maximális +1, gyakorlatilag mindent leírtál, amit gondoltam a tegnapi meccs után.

Örüljünk az EB-szereplésnek és az ott nyújtott meglepetés-teljesítménynek, tegyük be egy borítékba és őrizzük meg jó sokáig, legyünk erre tényleg büszkék.

A VB-szereplést ellenben nyugodtan felejtsük el még jóideig, hiszen a realitás számunkra a selejtező csoport 3. helye, ami itt nem ér még pótselejtezőt sem. Ha meg mégis megcsípnénk egy 2. helyet (nem fogunk), ott a pótselejtezőben is jóval izmosabb ellenfelek jönnének szembe, mint az EB pótselejtezői esetén.

Amennyiben megmarad a 24 csapatos EB, oda ellenben folyamatosan lesz lehetőségünk kijutni (én úgy 3 EB-nként 2-re való kijutást látok reálisnak), akár még a nyolcaddöntőig is újra elmehetünk a jelenlegi lebonyolítási rendszerben, hiszen a 4 legjobb csoportharmadikba azért be lehet kerülni. De ilyen mákos csoportsorsolásról, pláne csoportelsőségről természetesen nem érdemes álmodnunk.
16101 levél
Válasz 16.09.07. 10:25 #3816
ufodani
'Mentségek' úgy általában...

A meccs előttig vacillált ki legyen a kapus, a Fiola hetek óta nem játszott-közben átigazolt, Guzmics, Kádár, Nikolic sikertelen klubváltással volt elfoglalva, Lang átigazolása borotvaélen táncolt, Stieber, Szalai nem játszik, 'minden' fradista sérült....Hogy lehet így készülni? Kis túlzással, a csapat szinte minden tagja azzal volt elfoglalja, hogy az EB után eladja magát valahova.
Akkor is azt gondoltam, hogy korai, messzemenő következtetéseket levonni az EB-ról nem szabad ( persze én is őrjöngtem és repültem ). Azt is írtam vhol, h most a VB-i selejtezőkön fogunk szembesülni a ' Ki Mit Tud-okkal'. A Kapitány korrektül értékelt az EB után, kimondta, hogy változtatásokra van szükség ide értve a klubokat is! Most is vallom, hogy a jó EB szereplés felül teljesítés volt, plusz ugye a szerencse ( pl a portugálok elleni 2 megpattanó gólunk ). Amit tegnap láttunk az a VV, ezért nem vagyok annyira csalódott ( dehogynem!! ), vagy inkább úgy fogalmaznék, h akkora meglepetés azért nem ért, és ofkorsz, h gyerünk és csináljuk, de az éjjel sajnos végetért, amit az ismételten qrva jól szereplő klubcsapataink is alátámasztottak.
'Szakértőink' arról beszéltek korábban, hogy árrobbanás következik be több játékosunkat illetően.Ebben is tévedtek!
Mindent figyelembe véve majdnem 2 hét műfüvön történő felkészüléssel ennyire voltunk/vagyunk képesek egy Feröer ellen? Egy_Feröer_ellen? ( A világranglista pedig pont nem mutatja a realitást, max a statisztikusoknak ér vmit. )
Arról meg nem is beszélve: végig hangoztatta, hogy ez lesz az év legnehezebb meccse. Ez átragadt a játékosokra is, akik inkább vigyázták a 0-0-t, mintsem támadtak volna ( ok, támadgattunk...), Igaz, ilyen csatárokkal, mint Priskin, Szalai...( egy-egy góljuk, - kivételek - csak erősítik a 'szabályt' ).
Körbeverés? Ez sztem a vesztesek, a gyengék konstans szlogenje/kapaszkodója. Hosszú évek alatt ilyen és hasonló mondatokba menekülünk, kibúvókat keresünk és áltatjuk magunkat és csak ez adja a reménykedésünk alapját.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
863 levél
Válasz 16.09.07. 08:51 #3815
quervo
Körbeveréssel meg lehet csípni, de ahhoz itthon nem lenne szabad kikapni SENKITŐL, Svájcot vagy Portugáliát meg kell verni, az alsóházból meg a maximálisan megszerezhető 18 pontból a számunkra már csak maximálisan elérhető 16-ot hozni kell.

SPOILER
És csak halkan mondom, hogy Dzsudzsáktól meg el kell venni a karszalagot, és odaadni annak, aki akkor sem sétál végig egy meccset, amikor nagyon nagy királynak érzi magát
32035 levél
Válasz 16.09.07. 02:45 #3814
szbszig
Nem is az eredmény, hanem a mutatott játék volt gáz nagyrészt. Őszintén szólva a feröeriek közelebb álltak a győzelemhez, és többet is tettek érte. Mondjuk azt hozzáteszem rögtön, hogy Feröeren még a Dárdai vezette csapat is szenvedett két éve. Azt végül behúztuk 1-0-ra, de a játék már-már a maihoz hasonlóan kilátástalan volt.

Egyébként érdekes, hogy a 24 európai selejtezőből eddig 11 döntetlenre végződött. Úgyhogy nemcsak mi szenvedtünk, adott esetben egy gyengébb ellenféllel, hanem mások is. Ez a több mint 45%-os meccsenkénti arány kirívóan magas, most gyorsan rá is kerestem megerősítés gyanánt, és valóban.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
16101 levél
Válasz 16.09.06. 22:47 #3813
ufodani
Ez komoly égés volt!
Már most szia van még a második helytől is ( Svájc - Portugália 2:0 ).
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
11785 levél
Válasz 16.08.07. 15:00 #3812
Ghoost
Megvan Dzsudzsák Balázs új klubja: al-Vahda (Egyesült Arab Emirátusok bajnoksága)
52011 levél
Válasz 16.06.10. 10:16 #3811
Barthezz
Nah ez aranyos:

Megőrültek a francia gyerekek a magyar válogatottért. Érdemes a képeket végignézni, hihetetlen ez az ováció, meg az autogramért sorban állás, mintha kb. a Real vagy a Barca edzőmeccsén lettek volna.
52011 levél
Válasz 16.06.10. 09:54 #3810
Barthezz
Mondjuk maga a cikk elég vicces, hogy pont a végén is kiemelt török rigmust nem tette be a felsorolásba. A cikkbe ágyazott linken persze elérhető, de egyrészt nem mindenki kattint tovább, másrészt angolul sem mindenki tud, hogy a hivatalos forrásból megértse...
32035 levél
Válasz 16.06.09. 17:49 #3809
szbszig
Van, akinek kifejezetten tetszik a "Ry-Ry-Hungary".

Nem linkeltem, de ugyebár ezen pörgött napokig a hazai sajtó, főleg a baloldali, futballszkeptikusabb fele, hogy újból sikerült jól lejáratnunk magunkat, amikor a csapat buszán a "Ria-Ria-Hungária" szlogen a fenti módon került "lefordításra".

Egyébként a törököké a legjobb, ami nyilván a 2008-as Eb-szereplésükre utal, ahol a csoportban a svájciak, a csehek, majd a negyeddöntőben a horvátok ellen is az utolsó vagy az utolsó utáni pillanatban egyenlítettek vagy fordítottak.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32035 levél
Válasz 16.06.05. 15:38 #3808
szbszig
Az rendben van, de teljesen nevetséges helyzetekből próbálkozott. Dzsudzsák lövőhelyzet-kialakítása az első félidőben például jó volt. Az más kérdés, hogy maga a lövés ott is pocsékra sikerült, mert a kapu közepébe ment pontosan. Na mindegy...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
16101 levél
Válasz 16.06.05. 09:41 #3807
ufodani
Én úgy gondolom ( ettől a meccstől függetlenül, mert nem láttam ), h a nálunk messze jobb csapatoknál, igenis szinte nincs más sanszunk a gólhoz, mint az átlövések, pontrúgások. Játékkal legalábbis minimális. Hogy ez mennyire sikerül az már más kérdés.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)
32035 levél
Válasz 16.06.05. 00:25 #3806
szbszig
Bevallom őszintén, engem Kleinheisler jobban felhúzott most. Oké, hogy a norvégok elleni győzelemhez kellett az a váratlan lövés, de ezen úgy felbuzdult, hogy azóta is, ha kell, ha nem, a tizenhatos közelébe érve ellövöldöz minden labdát. Csak ezen a meccsen is volt vagy négy borzasztó próbálkozása, amikor el se ment a labda a kapuig, vagy kilőtte a stadionból, miközben passzolhatott is volna a relatíve jó pozícióban érkező társaknak. Az általad említett volt nagyjából az egyetlen szituáció, amikor tényleg el kellett lőni a labdát, az pech, hogy így sikerült.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32157 levél
Válasz 16.06.04. 19:16 #3805
Creativ3Form
Komolyan mondom a meccs után ezt a Szalait valaki lője fejbe, különben én fogom. Hát hogy lehet valaki ennyire egy nyomoronc szerencsétlen? Az első felesben totál használhatatlan volt, nem tud labdát kezelni, elpattannak tőle a labdák, akkor és úgy szerelik le, ahogy csak akarják, erre most VÉGRE lett volna Kleinheislernek egy jó távoli lövése, erre belelép ez a balfasz. Mert neki pont arra kellett mozdulnia, amerre a labda ment. Komolyan nem hiszem el.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
863 levél
Válasz 16.05.08. 23:28 #3804
quervo
Lehet szavazni az EB-indulónkra

Szavaztam az Irie Maffiára, mert annak legalább van egy jó refrénje, a többi szerintem minősíthetetlen.
863 levél
Válasz 16.05.06. 11:55 #3803
quervo
Bő keret az EB-re

Nagy meglepi nincs, aki igen, az valszeg ki is fog maradni. Tipp: Megyeri, Kocsis, Korcsmár, Sallai, Vida, Lencse, Bese.

Kalmár és Balogh hiányának örülök, nem kapták ajándékba a kerettagságot. Szalai helyén elférne Mervó, de ő alapember, tavaly november óta meg ugye "in Storck we trust".
32035 levél
Válasz 16.04.07. 20:29 #3802
szbszig
Mindeközben a magyar válogatott már 18. a FIFA-világranglistán. A legutóbbi álláshoz képest már a románokat is megelőzzük például. Az európai csapatok közül pedig a 11.-ek vagyunk jelenleg, amit így az Eb előtt érdemes kiemelni mindenképpen. Illetve a vébéselejtezők szempontjából is, hiszen Európából 13 csapat jut ki (plusz a házigazdák), szóval papíron már az ottani részvételre is esélyesek vagyunk. Legalábbis a FIFA számításai szerint...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
863 levél
Válasz 16.03.29. 20:06 #3801
quervo
Én kimondottan örültem az átlövéseknek, a Fradiból épp ezt hiányolom, bár ott más okból lenne rájuk szükség sokszor. Mondjuk Priskinnek volt egy helyzete, amit eldurrantott, holott jöttek segíteni, de ennyi neki a múltkori után belefért. Kicsit megnyugtatott ez a meccs, bár attól fázok egy kicsit, hogy Guzmics mellé Juhász és Lang a két alternatíva. Középpálya ötlettelen, de többnyire hatékony.

A csatárok viszont... Szalait itthon hagynám. Úgysem fogjuk, és remélem, rám cáfol, de nagyon remélem, hogy a rangsorban nem előzi meg a közönség által hajtott Bödét, és Dani előbb fog beállni (kezdő nem hinném, hogy lesz), mint Ádám. Akivel amúgy semmi bajom nincs, de három napja mást sem hallok, hogy "de olyan szépen lekészítette a labdát Kleininek". Én utáltam, hogy az elmúlt tizenikszévben, amióta a magyar focit követem, mindig mindenki csak a rosszat látta meg, de ez meg már a ló túloldala, volt egy jó passza, és már helye van a keretben Mert hiába volt egy jó passza, nem csinált területet a többieknek, amikor meg mehetett volna, nem tudott labdát kezelni. Haza kéne jönnie, hogy magára találjon, mert mindjárt leszállóágba került a karrierje, és soha nem lesz komolyan vehető játékos.

A jelenlegi keret alapján nálam ez lenne a kezdő az EB-n: Király - Fiola, Guzmics, Lang, Kádár - Nagy - Lovrencsics, Gera, Kleinheisler, Németh - Nikolics.

Tegnap még megszívattam magam azzal, hogy megnéztem az U21 meccsét, ijesztő, na. Cáfoljon rám ő is, de Kalmárból hogy lett egyáltalán magyar szinten jegyzett futballista, azt nem értem.
32035 levél
Válasz 16.03.26. 21:34 #3800
szbszig
Dzsudzsinak tényleg DZSB25 lesz a másik beceneve ezek után... De a második félidő alapján itt is teljesen megérdemelték az egyenlítést, akárcsak Romániában. Sőt, igazából fordítaniuk kellett volna a játék képe alapján, még a döntetlen a horvátokra nézve hízelgő. Aztán az egy másik kérdés, hogy hiába volt fent már négy, öt, nem is tudom, hány csatár a végén, igazából kaput eltaláló lövésünk az egész meccsen három volt: a gól, illetve Kleinheisler két távolija. Ezeken kívül effektíve helyzetig egyszer sem jutottunk el, hiába nyomtunk időnként kifejezetten látványosan. A másik kérdés meg persze, hogy ez a horvát válogatott kiadott-e magából mindent. Gyaníthatóan nem...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
863 levél
Válasz 16.03.22. 12:16 #3799
quervo
Mondjuk elég szerencsétlenül jön ki, hogy épp Kádár felívelését találják meg, amikor pont egy ilyenből rúgta ki Priskin a válogatottat Franciaországba.
32035 levél
Válasz 16.03.21. 22:41 #3798
szbszig
Egy magyar válogatott védő megpróbálja előrevágni a labdát...

Általában véve kiráz a hideg attól, ahogy a 444-nél a magyar fociról írnak, annyira nyilvánvalóan utálják, de ez a videó ezzel a linkkel és címmel az igazi, azt hiszem.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32035 levél
Válasz 16.02.07. 00:14 #3797
szbszig
Dzsudzsi is megy Némó után?

Lassan több lesz a katari légiós az Eb-re utazó keretben, mint az MB1-es játékos...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
32035 levél
Válasz 16.02.06. 07:08 #3796
szbszig
Kimagaslott a csapatból. Még akkor is, ha a második meccsen már neki is volt több hibája elöl, meg hátul is vesztett el labdát, amiből kaptunk gólt, úgy emlékszem. Annyira futsalberkekben nem vagyok otthon, de ha a spanyol válogatottra azt mondták, hogy az a világ legjobbja, akkor abba simán befért volna az első meccsen szerintem, olyan okosan játszott, és olyan helyzetfelismerése meg egyéni megoldásai voltak végig.

Egyébként a csütörtöki már sokkal inkább erőlködés volt, mint a keddi, meg csak futottunk az eredmény után gyakorlatilag az első perctől az utolsóig. A nyitómeccsen lazán játszottak, talán mert nem volt akkora tét, illetve talán mert az ellenfél sem nyomott annyira, a spanyolok nem arra a meccsre készültek rá előzetesen, míg az ukránok nyilván egyértelműen a mieink ellen. Persze az ukránok is huszonvalahány hellyel előttünk vannak elvileg a világranglistán, és már az nagyon szép, hogy mi kijutottunk az Eb-re egyáltalán. Igazából az eredmény még hízelgő is, mivel nekik sokkal több helyzetük volt végig, nekünk most egész jó volt a helyzetkihasználásunk. Még akkor is ezt mondom, ha a kapott góljaink többsége végül valami egészen nevetséges hibából született.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
20609 levél
Válasz 16.02.05. 07:48 #3795
Pyrogate
Sajnos a védekezésünk elég gyenge, de Dróth Zoli tényleg elit játékos. Durva, hogy 27 éves korára érett be. Előtte is remek játékos volt, de most már-már világklasszis.
32035 levél
Válasz 16.02.04. 01:00 #3794
szbszig
Csak most tudtam megnézni a futsalosok Eb-nyitómeccsét, de le a kalappal, nagyon jól játszottak szerintem. Persze annyira nem értek a futsalhoz, de minden szakértő és érintett is a közvetítés során ezt nyilatkozta, valamint a világelső ellen a 2-5-ös végeredmény abszolút vállalhatónak tűnik. A mai meccset lehet, hogy megint csak felvételről fogom tudni nézni, de valamikor biztos sort kerítek rá, mert jó volt nézni a fiúkat. És persze drukkolok nekik nagyon az ukránok ellen. Legalább egy döntetlen kéne, már akár azzal meglehetne a továbbjutás...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
11785 levél
Válasz 16.01.31. 10:58 #3793
Ghoost
+1

Szerintm Németh tud valamit, ő már a 2022es Vb-re akklimatizálódni ment oda
38329 levél
Válasz 16.01.31. 10:48 #3792
kopé
NSO-n olvastam a cikket, annyira nem lepett meg. Ami itt igazán felvidított, hogy az Index újságírásnak meri nevezni ezt a trágyahalmot, amit odaírtak. Botrányos minőségű ez a "cikk".
"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt!"
32035 levél
Válasz 16.01.30. 23:38 #3791
szbszig
Mi a fasz?

Németh Krisztián Katarba igazolt.

Remek formában lesz az Eb-n, gondolom...
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
27805 levél
Válasz 16.01.19. 20:14 #3790
LordMatteo
Eddig horvátokkal lesz felkészülési, illetve most belengették a németeket, meg az angolokat ugye csámcsogja pár napja a sajtó. Jó sorozat lenne, vszg. győzelem nélküli, de szoknánk a nyomást, a védekezést.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
863 levél
Válasz 16.01.08. 11:55 #3789
quervo
Ennyi

Ha kész lesz az új Népstadion, remélem, a szoborparkban szorítanak helyet Egervárinak és Pinyőnek is, sőt, ezt az egész folyamatot igazából már Csank elkezdte, mert csak 12 gól kellett volna a vb-re kijutáshoz már nála is.
20609 levél
Válasz 15.12.15. 20:47 #3788
Pyrogate
Elvileg helyszíni értékesítés nem lesz, a maradék jegyeket a 3. körben lehet majd megvenni tavasszal.
52011 levél
Válasz 15.12.15. 14:19 #3787
Barthezz
Hoppsz, erre nem is gondoltam, az a 20% mennyire nagy szám is. Így persze jogos, akkor csak a szokásos rémhírterjesztés ment a cikkben. Bár az osztrák meccsre csak 7.000 magyar fér be, de vélhetően ennyien nem mennek ki.

szbszig: Ez esetben gondolom a maradék jegyeket megpróbálják értékesíteni a helyi franciák részére, persze kérdés, egy magyar - izlandi összecsapásra ki lesz kíváncsi.
32035 levél
Válasz 15.12.15. 12:49 #3786
szbszig
Ha az összesen 300 ezres izlandi lakosságból levonjuk a gazdasági bevándorlókat meg a csecsemőket és a gyerekeket meg a járóképtelen nyugdíjasokat, valamint a nők jelentős részét, akiket nem érdekel a foci, akkor tényleg az van, hogy ha az összes felnőtt férfi kivétel nélkül elindulna, úgy sem tudnák megtölteni a marseille-i stadiont.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
863 levél
Válasz 15.12.15. 12:39 #3785
quervo
Arra a meccsre pályázok én is. Megfogadtam, hogy ha Marseille-ben lesz csoportmeccsünk, arra kimegyek. Ráadásul tuti Izlandért szorítanék, ha nem lennénk mi is kint, hátha össze lehet haverkodni egy-két szurkerrel.
20609 levél
Válasz 15.12.15. 12:04 #3784
Pyrogate
Lesz jegyünk 70ezres stadion a marseille-i. Ki akarna erre a meccsre menni?.13000jegyet kapnak a magyarok, szerintem ennyien nem igényelünk. Ha meg nem lesz jegy akkor is megyek. Majd a fan zoneban szurkolunk. De biztosan jut
52011 levél
Válasz 15.12.15. 10:08 #3783
Barthezz
De van már jegyetek a nyári 1 milliós igénylés révén, vagy lutrira szerveztek? A cikket sajnos már nem találom origon, de épp nemrég olvastam, hogy gyakorlatilag a szerencsén fog múlni, hogy ki kap jegyet az igénylők közül, mivel az igénylési szakasz végén sorsolással dől el. Amire természetesen a szállások már betelnek, vagy csak baromi drágán lesznek elérhetőek... Szóval eléggé a 22-es csapdája tipikus esete.
20609 levél
Válasz 15.12.15. 08:20 #3782
Pyrogate
Hát ez nem lesz olcsó túra
Pedig még szombaton lefoglaltam mindent.
Rohadt fransziák, jól megemelték az árakat. Hatalmas invázió lesz, az viszont biztos. Semmi szállás nincs már Marseille-ben és a környékén is folyamatosan fogy.
32035 levél
Válasz 15.12.13. 18:22 #3781
szbszig
A svájci A csapat a svájci B csapat ellen az Eb-n?

Na jó, ez azért így túlzás szerintem. Az algériai válogatottban például arányaiban sokkal több a franciaországi születésű játékos, de ettől még kétségtelenül pikáns meccs lesz. Amúgy a játékosok felsorolásából kimaradt a svájciak részéről jó pár, például Pajtim Kasami, Admir Mehmedi, Blerim Džemaili. Ők szintén mind albán származásúak, és csak a legutóbb behívottak listáját néztem.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
16101 levél
Válasz 15.12.13. 08:53 #3780
ufodani
kb 1 hónapja ez volt az óhaj listámon.
Portugál
Ausztria
Magyarország
É-Írország ( Izland lett belőle )

Mind a 4 ország most azt gondolja, h húú bakker milyen mákunk van. És még igazuk(unk) is van.
Aztán, h a gubó hasznosítása után...( ) kik kábulnak el jobban ill kik vigyorognak tőle leginkább...fullos passz.
Harcban lehetünk a legjobb harmadikok külön versenyében. Benne van, h a többiek beleesnek a 'norvég csapdába', de ezen a szinten már ezt nem gondolom. Nem csak mi fogunk felkészülni belőlük.
Ez az eredmény arra viszont jó, h minden magyar bízzon és higgyen, és ne pedig temessen, hiszen ez a beo tényleg mák.
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. (Woody Allen)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.