Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Ultimate Inpact: Protect and Attack

21647 levél
Válasz 06.04.08. 09:44 #6
padavan
Na, van még egy játék ötletem. Bár ez nem konkrét játék ötlet, inkább a multizást helyezné egészen új, masabb, élvezetesebb dimenziókba. Roppant egyszerü: Több játék, egy dimenzió.
Vegyük pl. azt, hogy valaki egy autóversenyes mutira kapcsolódik, betöltődik a track, és mehet is. Igen ám, de a pályán kívül, az épületek között meg megy a nagy CS-parti! A levegőben meg a légiharc a repülőgép szimesek között. Szerintem haláli!
Ha megunod a autókázást, és mondjuk megvan az a játék, amellyel épp lövik egymást pár méterrel arrébb, akkor eg ymenüből egy kattal átválthhatsz a CS-re.
Az mekkora, hogy mondjuk tépek a verdával, és egyszer csak egy IL megsoroz az égből, vagy épp valamelyik szétlőtt roncs csapódik be elém. Vagy ahogy egy kisebb katonai alakulat átvergődik a pályán... Á, ez de kár, hogy nincs!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 06.03.18. 17:58 #5
padavan
Az én találmányom - ha eddig nem lett volna egyértelmű.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
3447 levél
Válasz 06.03.18. 17:16 #4
+Sniper+
Pedig érdekesen hangzik.
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
21647 levél
Válasz 06.03.18. 15:39 #3
padavan
Nem tudom, bizonyos részekben - akció, pl - egyértelmű. Ezt még ki kell találni, ahogyna minden mást is sokkal alaposabban ki kéne dolgozni. De úgysem lez belőle soha semmi.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
3447 levél
Válasz 06.03.17. 12:56 #2
+Sniper+
Csak egyet árulj el, FPS nézetből játszhatunk?
Asus P5K-E, Q6600, MSI 9800GTX+,4 GB/800 DDR2 GEIL, Chieftec 550W
21647 levél
Válasz 06.03.15. 13:41 #1
padavan
Az Ultimate Inpact alapötlete egyszerűségében és bármennyire hihetetlen, banalitásában nagyszerű. A játék címe mindent elmond, valóban az Egyesült Államok elnökét kell megvédeni a gonosz terrorista bácsiktól, akik valami szent háborút elképzelve maguk köré akarják az örök olajmezőkre küldeni az USA legmagasabb rangú katonáját. Nos, tudom, ez így, elsőre meglehetősen kiábrándítóan hangzik, de higgyétek el, a sablonosan – sőt, akár közhelyesen – hangzó sztori jóval többet kínál, semmint azt első hallásra elképzelni lehetne.
Először is essék néhány szó a történetről.
Az általunk irányítandó karakter Jack Behuam, a CIA egyik különleges alakulatának, az Ultimate Inpact egységnek a parancsnoka. Ez a világ legtitkosabb csapata – és persze a legjobban kiképzett, felszerelt gyors reagálású kommandós csoport. Az UI titkosságára mi sem jellemzőbb, mint az, hogy létezéséről még az USA legmagasabb vezetésében is csupán néhányan tudnak, és ennél is kevesebben rendelkeznek olyan jogosítványokkal, amelyek révén befolyásuk, hatalmuk lehet a kis csapatra.
2009 októberében hírszerzési jelentések szerint egy eddig csaknem ismeretlen arab terrorista csoport, a Harcosok arra készülnek, hogy megöljék az USA elnökét, John Forrestert. Forrester éppen egy Amerikát járó körút kellős közepén van, és egyszerűen lehetetlen lemondani a hátralevő állomásokat. Az Ultimate Inpact megkapja a feladatot: Védjék meg az elnököt.
A játék itt lép ki a szokványosság kereteiből. Behuammal ugyanis, miután megkaptuk az elnök kőrútjának részletes leírását, néhány nappal a látogatás előtt már ott kell lennünk az adott városban, hogy feltérképezhessük terepet, és kiiktassunk minden, lehetséges veszélyforrást. Behuam és kis csapata – összesen 7 fő – tehát megérkezik az első városba, Los Angelesbe. A pontos útvonal ismeretében a feladat az, hogy bejárják az elnöki karaván által érintett utcákat, és kiszűrjenek minden gyanús elemet, minden, lehetséges veszélyforrást.
Rengeteg lehetőség tárulkozik fel ilyenkor a játékban. Alapban már az óriási, hogy a játéktér teljes mértékben interaktív, rengeteg belső helyszint meglátogathatunk – sőt, akár a csatornarendszerbe is lemerészkedhetünk. GTA-szintű szabadságfokot élvezhetünk, kedves játékos társaim! A csoport elsődleges feladata a felderítés. Azon kívül, hogy civilben bejárjuk az útvonal utcáit, finom, társalgási módban kifaggathatjuk a járókelőket, helybélieket, hátha hozzájutunk valami olyasmi infóhoz, amely segítségével közelebb kerülhetünk a Harcosok fészkéhez. Ugyanis arról fogalmunk nincs, hogy hol és mikor fognak lecsapni ezek a terroristák. A rendezvénysorozat 12 állomásból áll, így 12 városban kell majd helyt állnunk, és fogalmunk nincs róla, hogy ellenfeleink hol rendezkedtek be ahhoz, hogy az eltervezett merényletet végrehajtsák. Így tényleg nagyon fontos lesz a részletes, ám diszkrét, előzetes terepmunka, nyomozás, lehetőleg úgy, hogy nem keltsük fel magunkra túlságosan a figyelmet. Ha ez megtörténik, akkor a Harcosok egyszerűen odébbállva, átteszik „rendezvényük” helyszínét és időpontját…
De miből is áll ez a felderítés, és nyomozás? Mint már említettem, elsődleges feladatunk a helyszínek tüzetes megismerése. Rendkívül fontos, hogy lokalizáljuk azokat a helyeket, amelyek ideális lehetnek egy esetleges támadás kivitelezéséhez, így szó szerint végig kell pásztáznunk a környéket. Ezen kívül rengeteg információt kapunk az adott környék nyilvántartott ingatlanügyleteiről, ki, mikor adta el, adta bérbe a lakását, és ezeknek utána is nézhetünk, lenyomozva az új lakókat, hogy biztosak legyünk abban, nem azért költöztek ide a közelmúltban, hogy aztán csúnya dolgokat műveljenek az ablakból. Így módunk nyílik a kérdéses lakások és lakóik felderítésére, ezt két módon tehetjük meg. A szoftosabb, elegánsabb módszer az, amikor a tulaj/lakó távollétében betörünk a lakásba – észrevétlen módszerekkel természetesen – és alaposan átvizsgáljuk a helyiségeket. Tényleg alaposaknak kell lennünk, rejtett üregek után kutatva, ahol esetleg snipereket, kézigránátokat, vagy egyéb fegyvereket tárolhatnak. Speciális, szemüvegszerű készülékünkkel minden, két napnál frissebb újlenyomatot lokalizálni tudunk – ez azért lehetséges, mert a kéz által hátrahagyott bőrszöveteket mutatja ki a készülék -, így feltérképezhetjük a lakók mozgását, és ezzel bizony nyomára akadhatunk egyes titkos rekeszeknek. Egy másik segítség egy online adatbank, ahol tippeket kaphatunk ezeket, a rejtekhelyeket illetően az elmúlt ötven év tapasztalataiból merítve. A direktebb módszer, amikor úgymond legálisan lépünk fel, vagyis szépen becsöngetünk, és kikérdezzük a jóembert. A legtöbb esetben persze teljesen szokványos emberkékkel lesz dolgunk, ám kénytelenek leszünk alkalmazni ezeket, a módszereket, ha nyomora akarunk akadni.
A játék nem kapkodja el az eseményeket. Sajnos nem tudhatjuk előre, hogy a terroristák hol akarnak lecsapni, így megeshet, hogy rögtön az első ponton támadnak, ám kapunk olyan értesítéseket is, miszerint a Harcosok a tökéletes kivitelezés érdekében először néhány városban csupán megfigyelik az elnöki konvojt, illetve a védelmi előkészületek menetét. Ez már komolynak hangzik: egy terrorista titkosszolgálat, amely információkat gyűjt…
Ez új feladatot is ad nekünk, ami ugye dobja magát: Feltérképezni ezt a hálózatot, és lefülelni a megfigyelőket. Adott esetben akár dezinformációkat is elszórhatunk, hogy ezzel csapjuk be a terroristák akciócsapatát. Nagyon fontos lesz az NPC-kel való kapcsolat teremtés, úgy mint a helyi boltos, a postás kikérdezése, de feladataink között lesz bizonyos járművek, gyanús csoportok ellenőrzése. Miamiban például az elnöki beszéd helyszíne közelében vízvezeték szerelők furgonja parkol, a munkaterület nagy fémtáblákkal van elkerítve. Potenciálisan gyanús. Elkerülhetetlen, hogy ne ellenőrizzük le, hogy a vízművek vajon valóban végez e munkálatokat a környéken – sőt, ha elég találékonyak vagyunk, akkor a saját előnyünkre is fordíthatunk hasonló szituációkat, pl. ezzel a „valódi álcával” felvértezve végezhetünk megfigyeléseket. Természetesen az adott város fegyverkereskedelméről is megkapjuk a tételes adatokat, így az új tulajdonosokat is ellenőriznünk kell.
Az események csúcspontja természetesen minden városban az elnök megérkezése, illetve az éppen aktuális rendezvény biztosítása. Igazi stresszes időszakok ezek, amikor megjelennek az elmaradhatatlan, 10-20 fős elnököt szidalmazó tüntető csoportok, a bekiabálók, a dobálózók, akiket szintén figyelemmel kell követni, nehogy ártalmatlan rendzavarókból egyszeriben terroristákká váljanak. Mindezen felül soha nincs elég idő az útvonalak és ingatlanok teljes körű ellenőrzésére, így mindig marad egy-két hotspot, amelyből bármelyik pillanatban kilőhet valaki akár egy aknát is a konvojra. Embereikkel tehát folyamatos pásztázásra kényszerülünk. Néha egy időben akár több esemény is bekövetkezik, itt a játék újabb nagyszerű. Játékmenet béli újítása mutatkozik be. Tegyük fel, egyikünknek egy pacifista tüntetést kell szemmel tartania, ám ugyanekkor az egyik házban, a 4. emeleten kinyílik egy ablak… Ekkor az egyik helyszint figyelő emberünket automata megfigyelésbe kapcsolhatjuk. Ez azt jelenti, hogy már nem kell nekünk, a játékosnak figyelnünk a dolgokat, nyugodtan átválthatunk egy másik csoport tagra – aki mondjuk a kinyíló ablakot nézi -, mert a pacifista tüntetőkről folyamatosan érkezik a helyzetjelentés hozzánk. Ha gond támad, visszaválthatunk, és intézkedhetünk.
A Harcosok a játék alatt többször is bepróbálkoznak, ám fontos tudni, hogy néhány akciójuk csupán vaktámadás, abból a célból, hogy feltérképezhessék a védelmi reakciókat. De soha nem tudhatjuk, hogy melyik támadás az igazi…
A játékmenet itt egyértelműen akció gyorsaságura vált, a támadás pillanatában lokalizálni kell a támadókat, és indulhat a banzáj! Megrohamozhatunk épületeket, hogy behatolva megpróbáljuk elkapni a gazfickókat, de sor kerülhet autós üldözésre is, amennyiben a rosszfiúk megpróbálnak kereket oldani. Itt is befigyel a „több az egyben” pillanat-rendszer, hiszen nem lehetünk biztosak abban, hogy a Harcosok első csapása nem csupán azért van e, hogy a biztonságiakat elcsalogassák az elnök közeléből, hogy aztán egy másik csoport elvégezze a dolgát… Így ha éppen New-York utcáin robogunk egy vadul cirkáló furgon után, a merénylet helyszínén maradt emberkéktől folyamatosan kapunk helyzetjelentéseket, illetve az elnök menekülő útjáról kapott szituációs-jelentéseket.
Apropó, az elnök menekülése… Természetesen egy merénylet kísérlet alkalmával a biztonságiak minél előbb biztonságban akarják tudni az ország első emberét, így a konvoj eszeveszett tempóban halad a „bunker” felé. Néha itt is lecsaphat a Harcosok második, vagy harmadik osztaga.
Amennyiben sikerül élve elfogni egy rosszfiút, kihallgathatjuk, akár még kínzást is alkalmazhatunk, hogy némi információt kicsikarjunk a tagból. Egyébként vigyáznunk kell a fickóra, mivel ha figyelmetlenek vagyunk, még öngyilkosságot is elkövethet, akkor pedig aztán fújhatjuk.
Egyébként lesz egy stratégiai mód is a játékban. A helyszínek felderítését követően, az elnök városba érkezése előtt nekünk kell felállítanunk az ügynököket és rendőröket a különböző posztokra, és persze nekünk kell kijelölnünk azt a bizonyos menekülési útvonalat, és a bunkert is.
Az egyik küldetés alkalmával totális meglepetésként magát ezt a bunkert támadják be a terroristák – ez pedig azt jelenti, hogy tégla van az elnök biztonságáért felelős csapatban.. Ez új feladatot jelent: Találd meg az árulót.
A sztori igen szövevényes, a végére rájövünk arra, hogy az ismeretlen terrorista csoportot maga az alelnök bízta meg, és afféle szoftos puccsot akart végrehajtani a drágám.

A Sakál-mód

Módunk lesz a másik oldal szemszögéből is végigjátszani a dolgokat, így mi alakíthatjuk a terrorista vezért. Itt fegyvereket kell beszereznünk, megfigyelni és kiismerni az elnöki védelmet, illetve annak gyenge pontjait, félrevezető akciókat kiviteleznünk, és persze a sikeres merényletet is meg kell csinálunk. Ezen az oldalon mindenre oda kell figyelnünk, amelyet az előbbiekben az elnök védelmezőivel kapcsolatban leírtam. Fegyverbeszerzésnél például, nem árt, ha nem hagyunk magunk után nyomokat, vagyis többféle módszerrel likvidálhatjuk a kereskedőt, de akár a feketepiacról is beszerezhetjük a szükséges eszközöket.
A terrorcsapat feladata a biztonsági szolgálat teljes feltérképezése, illetve az olyan emberek kinyiffantása, akiktől bármit is megtudhatnak az ellenfelek. Akciózásban itt sem lesz hiány, hiszen támadásaink során simán elszabadul a pokol, és a több az egyben pillanat rendszer segítségével egyszerre akár több csoporttal is, több helyszínen kavarhatjuk a leveskénket.

Még sokat lehetne írni játékról, de mára nekem ennyi elég lesz, máskor talán visszatérek ennek a cuccnak a további tagalásába.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.