Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Kábítószerek - Traispotting hatására nyitottam ezt a tényleg nagyon fontos témát

40 levél
Válasz 00.08.14. 23:10 #13
Cyberilla
Ha már a suliban megfelelő felvilágosítással és okos beszélgetésekkel, filmekkel felkészítenék a gyerkőcöket arra, hogy milyen a világ és felnőttként kezelve őket ( nem a magas lóról leszólva, hogy fiacskám, ha kipróbálod letöröm a derekad!) komolyan felvennénk végre a harcot és nem csak beszélnénk róla, akkor talán hosszú idő múlva, de egyre eredményesebben lehetne leküzdeni ezt a problémát.

Az egyéb függőségek ( cigi, pia, stb. ) az egészségügyben történő támogatási rendszer megváltoztatása által csökkenhetne:
- egyszerűen az, aki a saját egészségét rongálja és kimutathatóan ennek következtében megbetegszik, ne kaphasson támogatást a közös kasszából! Fizesse meg a saját gyógykezelését, ha a szenvedélyére volt pénze, akkor legyen erre is!
- vagy fizessen magasabb járulékot a saját adózott jövedelméből, hogy mire egészségügyi ellátásra lesz szüksége, legyen miből kezelni.
A drog iszonyú drága, de az elvonó kúra is.
Ezt azok is megfizetik, akik vigyáznak az egészségükre. Ezt kellene megértetni az ifjúsággal! Ha nem is hal bele a kábszer használatába, a pénz előteremtésébe biztosan!

40 levél
Válasz 00.08.14. 22:51 #12
Cyberilla
Miközben a hozzászólásaitokat olvasgattam az jutott eszembe, hogy talán más módon lehetne szabályozni a különböző drogok fogyasztását.
Amint azt írtátok is : aki nem akarja az nem is fogja használni ezeket a szereket, de mi van azokkal, akik gyenge jellemmel vannak megáldva és talán a problémáik elől is így akarnak megfutamodni?

Nem csak tiltani kell, hanem segítséget is tudni kell nyújtani! A tiltás azért sem válik be, mert minden érdekes, ami tiltott, tehát a gyerekek abszolút veszélyben vannak!

1892 levél
Válasz 00.07.27. 12:42 #11
Trafikos
Hu ez nagyon kényes téma mindenhol! Egyrészt azt nem szabad elfelejtenünk hogy sokan elitélik a drogosokat pedig közben maguk is azok! a legkézenfekvobb az alkohol!! és a cigi de a kávé is! ezek lehet hogy közhelyek de azért mert ezek legálisak attól még ugyan ugy drogok és az alkohol keménydrog!!! a fu hasis könnyü drog és egyikre se lehet rászokni hiaba mondogatjak egyesek hogy függové lehet válni de az nem igaz!! mert ezeknek nincs nikotin tartalmuk! ami a cigi függoségét okozza. És nem nagyon itélünk el senkit se azért mert este haverokkal megsznak néha pár sört stb. de a szívást már elitéljük?? Igazából csak azért számít bunözésnek mert törvényileg tiltják! próbálták már az alkohol fogyasztást is tiltani lásd USA és megbukott! Az alkohol azért legális mert már ezeréves hagyománya van. A tiltot drogoknak is megvan a hagyományuk és itt nem a szintetikus drogokrol beszélek. Már honfoglaló oseink is eloszeretettel fogyasztottak számos pszhideleikus szert A társadalmunk ugy alakult ki hogy elitéljük és ez már mindenkinek természetes!

hát gondolkozzatok elrajta hogy miért vagyunk eloitélettel egyes dolgokkal szemben ja én nem támogatom a drogfogyasztást csak gondolkozzunk józanul és ne itéljünk el mindent vakon!!

losztmucsacsosz
2339 levél
Válasz 00.07.07. 18:44 #10
Dexter
Ha legálisá tenné a kormány az árusítását akkor gyógyszertárakban árusítanák, és nem vehetnéne külföldiek.
Vmelyik országban mér megengeték a használatás (de az árusítását nem) és a kemény drog használata csökkent!
"Tried to save myself but myself keep slippin away" I\I I II/I megnézni: kender.freeweb.hu!
145 levél
Válasz 00.07.06. 23:02 #9
Nagypapi
Amúgy szerintem Dexternek nincs igaza. Képzeld el minden drogos ide jönne Magyarországra azt itt drogozna. Egy fél év után az utcán már csak ilyen beesett szemű embereket lehetne látni, meg mindenki a sulit elött adogatná. Aztán mindenki menne a kórházba. Úgyhogy szerintem megmég szigorítsák is jobban.

csá

145 levél
Válasz 00.07.06. 22:58 #8
Nagypapi
Ismerek egy gyereket, akinek az apja rájött, hogy köze van a droghoz. A gyerek annyira megijedt, hogy elindult cangával Görögországba, de Pestnél elfogyott a pénze, úgyhogy vissza kellett fordulnia. Úgyhogy ment 150km fölöslegesen. Igaz, hogy a felét vonattal tette meg

csá

1936 levél
Válasz 00.06.23. 22:26 #7
seqesx
ja, jó lenne, legalább qrva gazdag ország lehetnénk! Aki nem akar drogozni, az szerintem nem is fog, aki meg csinálja, az csinálja. És mondjuk olcsóbb lenne a benzin, a net, a számtek cuccoknál eltünne az áfa!


699 levél
Válasz 00.06.23. 20:00 #6
NUKE
Dexterrel értek tejjesen egyet!

A kormány nagyon kaszálhatna!!!

158 levél
Válasz 00.06.21. 21:40 #5
RangeR
Drog az csak a kis ''buzik'',nyalas nullak eszkoze.Megvetem mind,meg nyakon is vagnam nemelyiket,amelyik mar melloz minden ferfiassagot,olyan semmire kello.Engem idegesitenek a drogosok,ha egy szorakozo helyen mellettem van egy,tuti,hogy elhajtom a p..ba! Vagy ha egy hazibuli-szerusegen,mondjuk nalam ''elmerengene'',akkor kivagnam az erkenyen. Torveny az baromsag ellene, oltonyosok paragrafus fegyverrel azert ne vertezzek fel magykat,az mar a termeszet torvenyei elleni bun,szoval a honatyak ne vigyazzanak ennyire azert masokra,hanem ha nem tetszik neki,akkor termeszetesebb eszkozokkel jarjanak el,mint mondjuk en tennem.Elnezest,ha alpari a stilusom,de valahogy tenyleg irritalnak az ilyen drogosok,meg filmben is.csusznak-masznak,fetrengenek,hisztiznek...
2339 levél
Válasz 00.06.19. 22:13 #4
Dexter
Szerintem a kormánynak engesélyezni kéné a drogoka!
Én nem drogozok, és nem is cigizek,
és ha valaki mellettem cigizik akor az én tüdőm is károsodik, de ha valaki melettem drogozik attol nem lesz semmi bajom.
És ha a drogokra még vagy 2000 ft adót tenének még akkor kurv@ nagyot kaszálnának vele.
"Tried to save myself but myself keep slippin away" I\I I II/I megnézni: kender.freeweb.hu!
1936 levél
Válasz 00.06.19. 21:55 #3
seqesx
no drugs, inkább kindówz
897 levél
Válasz 00.06.19. 19:42 #2
Csokistej
Várom ti mit gondoltok...
Hehehe tobzódom a nevekben
897 levél
Válasz 00.06.19. 19:03 #1
Csokistej
Megnéztem a Trainspottingot, és asszem még a hatása alatt állok (a filmnek egy nagyon állat film...
A film egy picit kemény volt, aki nem látta, nézze meg. Tanulságos...
Igen kemény hatása keltette fel érdeklődésemet a témában (ne persze nem úgy, hogy elkezdem lőni magam hanem az érdekel, hogy nektek mi a véleményetek

"Vedd a legjobb orgazmus ezerszeresét, és még akkor sem közelítetted meg egy belövés hatását" - lehet, hogy igaz, de megéri?
Nem! Azért a negyedóra jó érzésér kikészítened magad testileg anyagilag szellemileg nem épp jó...
Az, hogy a fűre könnyebb rászokni, mint a cigire, nem épp igaz, mert ha a cigit letüdőzöd hússzor, már rászoktál. Lehet, hogy a fű jobb érzést kelt, de ez nam azt jelenti, hogy már háromtól rászoksz. Van, aki kipróbálta, és aztmondta, "nem olyan jó, jobb mint a cigi" de nem szívott többet. Én szerintem aki akarja, - úgyis akkor fogja kipróbálni, ha megtiltják - egyet nyugodtan próbáljon ki, de ne szokjon rá.
Ami bizos: a normál cigi ártalmasabb a fűnél, mindegyik mást roncsol benned, de egy sodort cigi mindennél ártalmasabb.
A tűs drogról csak annyit, ha egyszer kipróbáltad, b*szhatod az életed! Onnantól "csak még egyszer" -t játszol életed végéig. Egyébként a tűvel olyan anyagok is belekerülhetnek a szervezetedbe, ami megöl (mondjuk te csinálod a lét, és valami kis vírus belekerül. Namost ezt közvetlenül befecskendezed a vérkeringésegbe...)
Az LSD meg egyéb anyagok ideje igazábol már lejárt, habár vannak az érintésre felszívódó drogok, de ezek nem igazán elterjedtek, inkább drágák...
A por, (heroin angyalpor)-tól elszálsz, de a harmadik után lehet, hogy vissza se jössz...
Vannak még a tabletták, kúpok, vízben oldható, elrágandó drogok, de ezek ált. doppingok...
Szóval bármelyik drogot kipróbálod - kevés kivétellel azonnal rászoksz. És az életednek lőttek. De a cigit se próbáld, csak keményítésképpen, mert nincs értelme a "haverok" miatt életed elcseszni...

Hehehe tobzódom a nevekben

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.