Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Filmek - mozi, TV, DVD

»» Saw 5 (Fűrész 5)

302 levél
Válasz 08.11.16. 12:33 #134
köri
Bírom ezt a topicot. Kb 1 - 2 post van a Saw 5 - ről, aztán más filmek kerülnek szóba, úgy 10 post erejéig. Ekkor megint jön 1 - 2 post a filmről és megint 10 másról

Egyelőre még láttatlanban, de ennyit is érdemelhet ez a film.
574 levél
Válasz 08.11.16. 12:20 #133
munszu
akkor befogom pótolni,mert amugyis kíváncsi vagyok rá.
plusz a színészt is szeretem aki benne játszik.
12183 levél
Válasz 08.11.15. 23:41 #132
Gobiakos
Pedig az is nagyon fontos darabkája a "Hannibal Lecter-kirakósnak"... Jó lett az is! Nekem legalábbis nagyon tetszett...
1401 levél
Válasz 08.11.15. 23:37 #131
SuppaTrucker
Pótold be, a Vörös Sárkány nagyon jó, én a trilógiából a leghaloványabbnak a Hannibált érzem, de ízlések és pofonok... (A Hannibál ébredését nem vettem bele, Hopkins nélkül nincs Hannibál)
I will look for you, I will find you... and I will kill you!
574 levél
Válasz 08.11.15. 23:36 #130
munszu
Láttam a vitátokat pada, és közbe ehez az egész fürész témához is hozzá szolnék.
A fürész 1-re miután megnéztem azt mondtam hogy igen ez egy jó kis thriller lett,és a fordulat is tetszett a végén.
A 2.rész már nem tetszett,mert inkább horror kezdet lenni.
A 3.rész már teljesen nem tetszett,és fojamatosan csak rontják a színvonalat, és az egész széria egy C kategoriás horror film lett.(Az első rész kivétel).Mert az újabb részek nem szolnak másrol csak az esztelen gyilkolásrol, az első résznek legalább volt egy tálalása,és egy normális csattanoja a végén,ami felkeltette a figyelmemet.
A többi részét már inkább megse nézem.
A Bárányok halgatnak széria, meg ehez nem is hasonlítható,mert szerintem az a széria az amiben az összes rész jó,bár a Vörös Sárkányt nem láttam.
A bárányok... nem is volt túl dúrva,és nem is volt rossz,a Hannibál ébredése meg nagyon tetszett a müfaján belül.
21647 levél
Válasz 08.11.15. 23:16 #129
padavan
Ez meg mi a szar volt már megint? Á, ez már semmi, totál semmi újat nem hozott az 5, még csak annyit sem adott, hogy minimális fordulat legyen benne. Ritkafos lett már megint.

Állandóan a múltba réved vissza, flashback hegyek, mintha a Lostot nézném, csak az jobb. Tiszta unalom volt, mindenki totál kiszámítható volt, nulla meglepetés és persze megint nulla ötlet. Viszi a brandet, mint EA az NFS-t azt jólvan.

Nulalpontos, nem vitás. És ennek még lesz folytatása...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 08.10.28. 07:16 #128
padavan
A személyeskedésre most nem reagálok, mert olyan kedvem van, hogy tegyek arra, amit mondasz a személyemmel kapcsolatban.

A többi:

Most ezt írod:
"Nem mondtam, hogy a Fűrész a darabolós jelenetek nélkül Bárányok hallgatnak szint lenne...

Kicsivel előbb:
"Szerintem ha visszavennének a vérből Bárányok hallgatnak szintű lehetne a Fűrész..."

Tessék??? Legalább következetesen legyél ostoba...

Nem horrorfilm a Kör? Aham, akkor biztosan valami horrorfilmből tévedt át a kísértet, meg a halálosztó VHS. A bosszúálló szellemek egyértelmüen nem horrorfilmekben szoktak előjönni, hanem háborús drámákban, igaz?

Jigsaw kiszámíthatatlan? Már amennyiben? Bárkit be lehet vonszolni az utcáról az elmebaja alapján, sőt, akár saját magát is felakaszthatná, de ezt valami oknál fogva nem teszi meg. Az elvei és módszerei cirkuszi látványosságok, ráadásul elég vicces, hogy egy elmebeteg ember próbál gyilkos csapdákba zárt embereket erkölcsi móresre tanítani, miközben képtelen helyzetekben elvárja, hogy azok öncsonkítással bizonyítsanak.

Életszerűség a négyzeten: Kábé a világ összes emberét jobban ismeri, mint az összes titkosszolgálat egyben, sőt, még a lelküket is "tudja", hogy mire hogyan reagálnak, ezért képes adott személynél akár hetekre előre pontosan megmondani, hogy x helyzetben mit fog csinálni, merre lép, hányszor vesz levegőt. Életszerű... Az.

Jössz itt egy Pándyval, aki fogta magát és legyilkolt maga körül mindenkit. Egyszerüen csak engedelmeskedett a beteg ösztöneinek és némi körültekintéssel elintézett pár késsel és néhány bárddal néhány szerencsétlent, aztán eltüntette a nyomokat - persze nem végleg. Nem volt abban semmi de semmi körmönfontság, semmi intellektuális, ölt, evett, lebukott és kész. Ez az életszerü kispofám, nem Jigsaw mindenlátokelőre és kurvaokosvagyok hülyesége. Az életszerűség ezekben az esetekben brutális és módfelett egyszerű, aztán persze jön a lebukás - életszerűen.

Szóval Jigsaw sem nem kiszámíthatatlan - legfeljebb szánalmasan életszerűtlen módon - sem nem életszerű. Igen? Mi marad akkor? Darabolás, vér, sikoltozás. Hűdejó! Nézzed akkor és gondold azt, hogy fú, most deigényes filmet nézek!

Ötletesek a csapdák és halálnemek? Nos, ha téged ez indít be és ezt értékeled, meg is van a bizonyítványod, rettenetesen ostoba, primitív, sötét egy felfogás ez, a nulla igényszintről nem beszélve.

A filmek/játékok értékelése nálam nem pontszerű, ezt pont elbasztad, már csak azért sem, mert már hónapok óta nem pontozok, nem százalékozok. És tényleg, ha valami szar, akkor az nálam szar, ha valami jó, akkor az jó. Történetesen a Fűrész nálam egy mérhetetlenül primitív, ostoba szar, ennek megfelelő közegnek készítve. Sleppnek a cirkusz, ez kell nektek, egyétek.

A töbire nem is reagálok, egy ilyen butaszar ember véleménye aztán végképp nem mérvadó, ezzel az erővel odamehetnék egy utcaseprő alkeszhoz is beszélgetni, az sem nyújtana több intellektuális élményt, szóval inkább szeva.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
4727 levél
Válasz 08.10.28. 03:05 #127
Christoph
"Nem vagy szint..." pff. Na ez a vergődés megmondóemberke.
"A" Szakértő, nem is lehetek egy szint veled . Lehet, hogy a kört horrornak szeretik nevezni, de kimondottan thriller egy-két horror elemmel megspékelve. Persze horrorként jobban el lehetett adni. Szerintem, aki horrornak mondja nem sok ilyen témájú filmet nézett, mivel igazán félelmetesnek, nem mondható, inkább izgalmas és feszült. De manapság minden horror, amiben egy-két riogatás van. Persze én nem vagyok szakértő, csak ezt gondolom róla ennyi.
Egyébként nem kicsit vagy balfasz ezzel a megmondós karakerrel. Az rendben, hogy megvan a véleményed és osztod az észt, csak az a probléma, hogy igazságosztót játszasz, olyan mint valami rossz kabaré. Leosztod, hogy ki mit kajált be, de persze meglátod az "értéket" (főleg a piff-puff játékoknál ). A Vágy és vezeklés például egy fos amerikai tucatfilm. Simán bekajáltad, ott csöpög ahol lehet. Persze biztos megérintette az érzékeny lelkedet és innentől értékes lett, lehet dicsérni, megengeded a primitivus tömegnek. Nem beszélve, hogy ostoba számítógépes játékokból következtetsz emberek jellemére és ítélkezel, nem nagyon lehet igazán komolyan venni, de ez egy másik móka. Mondjuk a megmondóemberek többnyire viccesek, szóval no problem, kell ilyen is.

Nade a témához visszatérve: Nem mondtam, hogy a Fűrész a darabolós jelenetek nélkül Bárányok hallgatnak szint lenne... csak javítana a minőségen, mert így olykor valóban nézhetetlenül gusztustalan. Pszicho csak annyira van benne, hogy kiszámíthatatlan Jigsaw. És bennem valóban félelmet kelt az ilyen karakter, méghozzá életszerűnek is érzem. Nincs vesztenivalója, úgy játszik életekkel a székében egy hadsereggel körülvéve, ahogy akar.
Az ilyen kamera a gyomorban és társai rókabőrnek tűnik, de folytatásnak telitalálat. Valahogy folytatni kell, főleg mert van benne pénz. Nem mondom, hogy megváltják a világot, de igazából szinte az összes részben voltak olyan okos fordulatok, amire szerintem senki sem számított (ja de te igen ). Most mondhatnám, hogy hülye vagy hozzá, mert csak a darabolást nézed... hozzáteszem, hogy a darabolásoknál is vannak érdekes részek. Nem mondom, hogy drámai mélységűek de ötletesek (pl. 4. rész férj-feleség átszúrva, ha dereng). Valahogy olyan Kocka szinten kellett volna megmaradni a vérengzés terén.
Egyébként miért ne lehetne ennyire beteges egy gyilkos? Pándi az egész családját drabolta a háza alá... tényleg simán lehet valaki ilyen őrült.

A filmek (és ha már ide írok játékok) skálázása nekem nem a hűűűöccséém és a szar-kuka között mozog. Leírom a véleményem, nem pontokban meg gyerekesen szélsőséges jelzőkkel illettem...
20761 levél
Válasz 08.10.27. 14:10 #126
Eric
Szép reményű próbálkozás volt, nem is egy.
De olyan részletesen kidolgozott univerzum, mint a SW-ban, nem nagyon van más.
Talán csak egyes TV sorozatokban(pl. Star Trek, Star Gate), bár ezek meg egyéb tekintetben nem emlegethetőek egy lapon a SW-szal...
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 08.10.27. 11:25 #125
padavan
Ezen csak most akadtam fennt: "...sajnos egyelőre követők nélkül."

Hoppá! Azért volt érdemleges próbálkozás, mégpedig a Sötétség Krónikája személyében, szerintem simán adott egy olyan izgalmas és lehetőségekkel teli univerzumot, mint a Star-Wars. Csak ugye nem aratott nagy sikert, magma sem tudom miért, hiszen a látványvilága egészne egyedülálló, talán csak a Sejttel említhető egy lapon. Érdekes volt, látványos, fantáziadús. Mégsem lett belőle semmi, sajnos.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
9 levél
Válasz 08.10.26. 21:50 #124
DarkSun
Wiki nálam kicsit összeszedettebb és jobban-pontosabban fogalmaz.
Padavan: "Egyébként is halódik már megint rendesen"
BattleStar Galactika sorozattal voltam el. De tényleg semmi igazán komoly. Nem tudom mekkora lehetett a BSG nézettsége, csak reménykedem hogy legalább akkora ami feltűnik valakinek - Hahó, Sci-fi mozit kéne csinálni. Abban biztos vagyok nem keveseket érdekelt, mivel csontra leadták az évadokat.
Nekem inkább a hülyére veszem a sw rajongókat, úgyis fizetnek mindenért amin SW logó van szokott felmerülni. Azt még megemésztettem, hogy ahány SW könyv író annyiféle sztory. Két íróét amit tudtam vettem + Han Solo történet sorozat.
A 3. rész előtti C.N.-ös rajzfilmsorozaton csak vigyorogtam. Mai napig nem értem minek kellett. Ha reklám akart lenni annak igencsak rossz. Max a L.A. romló színvonalát futtatta.
De az arculköpés akkor ért mikor szól haver van a moziban SW film, nézzük meg. Nem tagadom a végére a plafonon voltam. EZZMEGMIAFASZOMVOLTBAZZE keltem fel a végén. 3 éves gyerek szebb grafikát nyom LightWave-vel a történet meg egy SW képregény egy számáéval. Hogy engedhették ezt moziba? A most futó új rajzfilmsorozata helyből döntötte le a mozist. Képileg és sztoryval is.
Itthonról is Bye - jó éjt.
20761 levél
Válasz 08.10.26. 21:12 #123
Eric
Maga a műfaj igen, hisz a XX. század elejére datálható a kialakulása, de filmben igazából viszonylag friss.
Fantasynak én személy szerint nem nevezném teljes nyugalommal. Mindt mondtam is korábban, inkább a fantasy és a sci-fi egy zseniális keveréke, ami egy új műfajt teremtett(űreposz?), sajnos egyelőre követők nélkül.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 08.10.26. 21:08 #122
padavan
Mi is olvasunk Wikipediát, köszike.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 08.10.26. 21:07 #121
padavan
Az már nem a műfaj hibája, ha önkényesen minden szart és nem sci-fit ide sorolnak. Egyébként is halódik már megint rendesen, ráadásul nem csak a moziban, hanem az irodalomban is sajnos. Nincs több Asimov, Lem, Sztrugaszkij, Clarke, Zsoldos, Bradbury, helyette hígfos Gibson és társaik, akik lehet, hogy a mai szintnek megfelelnek, de pl. az aranykor 1950-80 nagy öregjeihez nem tudnak felérni sosem.

És ugyanez a helyzet a mozikban is, csak sírni tudok, ha meglátok egy sci-finek besorolt filmet, aztán egy totális baromság az egész.

Egyébként a Star-Wars kapcsán néha felmerül az űroperett jelző is, bár tény, hogy talán túlzó és nem fedi le teljesen, de inkább az, mint a sci-fi.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
9 levél
Válasz 08.10.26. 21:03 #120
DarkSun
A sci-finek két fajtája van: a hard- és a soft sci-fi. A kettő között a különbség az, hogy amíg a hard sci-fi követi a tudományos felfedezéseket, és azokhoz alkalmazkodva próbálja a helyes logikai következtetésekkel hihetőbbé tenni a történetet, a soft sci-fi elrugaszkodva a valóságtól, az író saját feltételezése alapján utópiaként szövi az eseményeket.
A sci-fi témái: Időutazás, Űrrepülés, Idegen lények, UFO-k, Földönkívüli élet, Mesterséges intelligencia, Gépek, robotok, Társadalmi rendszerek, Filozófia stb.
Az általad említettek:2001: A Space Odyssey (kalandfilm - sci-fi), The Abyss (dráma - kalandfilm - sci-fi - thriller), Mission to Mars (kalandfilm - sci-fi - thriller).
Itt említenék egy filmet ami már tényleg Best of listásom. Azért mert ezt is hozzácsapták a sci-fi fajtákhoz.
Cyberpunk. A cyberpunk a kortárs tömegkultúra egyik népszerű stílusa, egy sok alkotásban előforduló világkép; lényegében a közeli jövőben játszódó sci-fik altípusa.
A jelöltem: Szárnyas fejvadász
Melómnak vége, otthonról talán felnézek. Minden jót. Bye
29281 levél
Válasz 08.10.26. 20:06 #119
Germinator
A fantasy elég ősi műfaj, habár filmben - a CGI létrejötte miatt - csak az utóbbi években lett felkapott, meg, mondjuk ki, a Gyűrűk ura sikerei miatt is csak mostanában fedezik fel. De könyben már elég régóta létezik, és ha azt vesszük, abban igazad van, hogy a Star Wars a fantasy-ból és a sci-fiből is merít, de utóbbiból szerintem csak annyit, hogy egy technikailag fejlett világban játszódik! Mármint űrcsaták, űrhajók, űrlények, ám a motívumok, amiket padavan is kiemelt: a különböző szörnyek, a baromi nagy távolságokat átívelő világlátások, a mítikus szereplők, a Jó és a Rossz... szerint a Star Wars vérbeli fantasy
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
20761 levél
Válasz 08.10.26. 20:03 #118
Eric
Ha mári itt tartunk, akkor maga a Science Fiction is hibás kifejezés.
Mert ugye ha tudományos, akkor a tudomány mai ismeretei szerint az adott film levezethető(lenne). Márpedig ez, az ebbe a kategóriába sorolt filmek csak nagyon kis hányadára igaz.
No de ez nem is igazán fontos most.
Szóval, született egy kategória később, amibe egy korábbi filmet átsoroltak.
Őszintén szólva ez a fantasy is csak egy ráerőltetett dolog, én nem igazán nevezném annak. Valahogy más jut eszembe, ha fantasyról van szó.
Az az igazság, hogy a SW saga egy külön kategória, amiben jelenleg egyedül leledzik.
Talán akkor járunk az igazsághoz legközelebb, ha azt mondjuk, hogy a SW a kettő határán mozog, merítve mindkét oldal értékeiből.
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 08.10.26. 19:51 #117
padavan
Az, hogy a sci-fi filmek akkori hiánya következtében minek tartották - tévesen -, egy dolog. Évekkel előtte fektette le az új sci-fi alapjait a 2001 Űrodüsszeia, ezzel márpedig stílusában, történetiségében, karakterisztikájában köszönő viszonyban sincs a SW. Science-Fiscion: Tudományos Fantasztikum. Ebbe szerinted hogyan fér bele egy olyan világegyetem, amelyben a Föld egyáltalán nem szerepel és az emberiség sem létezik a hagyományos értelemben? Főleg ha az igazi sci-fi filmeket vesszük természetes módon kiinduló alapnak.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20761 levél
Válasz 08.10.26. 19:39 #116
Eric
Amikor készült a SW, még nemigen "volt divat" a fantasy, mint műfaj.
Inkább csak az elmúlt évtizedben sorolódott oda.
Amikor Lucas kiötlötte és megvalósította, mindenki simán csak sci-fi-nek tartotta.
Szóval 1:1
"Dilisek ezek a rómaiak...!"
21647 levél
Válasz 08.10.26. 19:25 #115
padavan
Nekem is. DE: Az, hogy 8 évesen nem sikerült felfogni a tündérek, varázslók, mágiák, a Gonosz és a Jó örök, epikus harcának mítikus, mondai egyvelegét a SW-ben, még bocsánatos bűn. De hogy ez most sem jutottál erre a szintre, azért az már gáz. Sci-Fi? Hmmm, 2001 Űrodusszieia, A Mélység, Mars Mentőakció, Alien - bár ez azért nem teljesen, hiszen csak egy horror jól sci-fibe ágyazva, igen élvezetesen és ötletesen - , Én a Robot, az utóbbi idők legjobbjaként a Mesterséges Értelem, és még sorolhatnám.

A SW ízig-vérig fantasy törpékkel, óriásokkal, különböző mesebeli lényekkel, a Föld világegyetemét teljesen kirekesztve. Ez nem sci-fi, ez fantasy. Próbáld megemészteni.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
9 levél
Válasz 08.10.26. 17:31 #114
DarkSun
Nem láttam semmit sem amiben űrhajók (ráadásul milyenek) száguldoztak, hiperűrbe ugrottak, lézerpuska, lézerkard, robotok. '82ben 8évesen eddig azt sem tudtam van sci-fi. Tudod az az bizonyos nekem ő(az) volt az első
302 levél
Válasz 08.10.26. 17:29 #113
köri
Jogos. Fantasy-sci fi, ha van ilyen.
29281 levél
Válasz 08.10.26. 17:17 #112
Germinator
Off: szerintem a Star Wars inkább fantasy, és közelebb áll ilyen szempontból a Gyűrűk urához, mint a... nemtommihez Hirtelen nem jut eszembe olyan sci-fi, amit láttam is

Nem tudnám elmondani, miért, de ezt így érzem. És nem is volt közöm a vitához, csakúgy beszóltam. És a beszólásnak nincs is köze a topichoz, de a Fűrész 5 úgyis annyira értéktelen, mint egy elhasznált pelenka, szóval nem zavar
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
9 levél
Válasz 08.10.26. 17:13 #111
DarkSun
Van pár nagyszerű SW regényíró, sztem szívesen segítettek volna vmi normálisabb sztorit összerakni a látványra gyúrás helyett.
A Csillagok háborúja jó-e? A válaszom: nekem '82ben a moziban ez lett a SCI-FI.
12183 levél
Válasz 08.10.26. 17:00 #110
Gobiakos
De baszki a Darth Vader-es vonalat valahogy fel kellett vezetni. Nem lett top10-es film a Baljós árnyak, ez igaz, de attól még a Csillagok háborúja nagyon is jó több részes film! Ellenvetés?
9 levél
Válasz 08.10.26. 16:53 #109
DarkSun
Huhh hanyadszor írjam le: nem horror kategóriás volt a lista.Oda is pötyögtem, hogy azért írtam pár címet képet kapjatok milyeneket szeretek. Best of meg aztán legfőképp nem ezt is jeleztem. Gondoltam a címekből az fog felderengni nem a horror a műfajom. Most meg "általam kedvelt címek"-ket kreálsz. Pedig direkt egy mondatba szerepel az írhattam volna ... de nem vagyok sablon. Azaz nem jól befutott címekkel futtatom magam.
Azt sem értem mire verem magam. Idézhetnél. Az általad felsoroltak kb 3/4ét ismerem és képzeld sem a Jesse James sem a Vágy és Vezeklés nem tetszett.
Elkezdhetnék én is beleállni, hogy az általad leírt listából ?db horror műfaj. Pl Robin Williams rengetegben játszott Vérző Olaj? Tuti S.King "Kedvencek temetője" alatt van a a lelőhely.

Köri, Gobiakos: mutassátok már meg nekem hol hasonlítom a Fűrészt a Star Wars-al össze. #90hsz lenne az ugyebár.
#90 bla bla bla.. Előzmény: köri 08.10.26. 06:42 - erre reagálva amiben írtad, hogy: "Már pedig ennek rétestészta szaga van. ... " melletted szólva. Filmből több részt csinálni bizony elfogy az ötlet. SW példám ide szólt. Fantaasztikus 3 rész után vmi langyos ÖTLETTELEN negyediket.
Utoljára: Semmiféle No1 listát nem írtam.
Persze tuti ez se lesz világos, szal lehet osztani. Jól bírom
32666 levél
Válasz 08.10.26. 12:52 #108
Creativ3Form
Én úgy vagyok a Fűrész filmekkel, mint a LiT. Az első rész az hatalmas film, de nekem még a második rész is tetszett. Természetesen meg sem közelíti az elődöt, de összességében ez még egy "nem volt rossz" kategória. A harmadik rész a nézhetetlenség határát súrólta a negyedik meg olyan...semmilyen. Néha olyan érzésem volt, mintha nem is Fűrész filmet néznék, csak egy koppintást. Ettől függetlenül megnézem az 5. részt is, de azért várni nem várom.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
1401 levél
Válasz 08.10.26. 12:52 #107
SuppaTrucker
Pszichomókus tanuló-e vagyol?
I will look for you, I will find you... and I will kill you!
21647 levél
Válasz 08.10.26. 12:13 #106
padavan
Majd biztos megfogadom a tanácsodat, nem? Oda és azt írok, amit csak akarok.

A véleményemet meg tényleg tényként kezelem, naná.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
302 levél
Válasz 08.10.26. 12:09 #105
köri
És "az a hülye aki mondja". Semmitmondó vagy.
20 levél
Válasz 08.10.26. 12:05 #104
Johnny Maize
Tényként kezeled a véleményedet.
20 levél
Válasz 08.10.26. 12:05 #103
Johnny Maize
Le kéne szarnod mindent, amit ki nem állhatsz és akkor nem írogatnál olyan témákban amiket utálsz. Mindenkinek jobb lenne úgy.
21647 levél
Válasz 08.10.26. 12:02 #102
padavan
Leszarom ám. Sötét vagy, oszt ennyi.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20 levél
Válasz 08.10.26. 12:00 #101
Johnny Maize
Most regisztráltam először.
21647 levél
Válasz 08.10.26. 11:56 #100
padavan
Mekkora gáz vagy öcsém! Szénné égtél az elöző nickeddel, és most ez lenne az okosnick? Úristen, de buta vagy...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
20 levél
Válasz 08.10.26. 11:52 #99
Johnny Maize
Itt egyedül az égeti magát, aki más véleményét fikázza.
12183 levél
Válasz 08.10.26. 11:41 #98
Gobiakos
A többséggel kell egyet értsek: az első film elég jó volt, ötletes, ott még nem a "bélkiontós-vérezzünk össze mindent" részeken volt a hangsúly. De a többi már nem volt az igazi (megnéztem mindet, mondom hátha...). Pf... Csillagok háborúja kontra Fűrész??? Te tudod, DarkSun... de ez esetben meg ne csodálkozz, ha többen is "érdekes figurának" titulálnak (elsőként ÉN!). Ennyi.
302 levél
Válasz 08.10.26. 11:31 #97
köri
Te viszont imádod a feliratos filmeket, ezért is írod "í"-vel. Úristen. Te szerencsétlen, tökéletesen tudom, hogy melyik SW rész melyik. Arra céloztam, hogy a 6!!!! SW részből kizárólag a Phantom ("e" nélkül, ugye) Menace ami közepesnek mondható, a többi jobb tőle. A "Fűrész" esetében ez fordítva van. Adott egy jó első rész, a többi szemét. Ennyit az általad említett ellaposodáról és szövegértelmezésről. Viszlát.
21647 levél
Válasz 08.10.26. 11:23 #96
padavan
Általad nagyon kedvelt filmek, amiket kb. a bestnek tartasz:

"Homokember, Psycho, Madarak, Holtak hajnala vagy Azonosság stb."

Ebből mondjuk a maga módján a Psycho, Madarak és az Azonosság az, ami nézhető, a többi olyan szinten szennyes szar, hogy az elképesztő. De még ezek is bőven elbújhatnak olyan filmek nyomában - csak a közelmúltból említve néhányat... -, mint a Vágy és Vezeklés, Jesse James, Vérző Olaj, könnyedebb műfajból pedig a Hajnali Mentőakció, vagy a Eastern Promises.

Miről beszélünk mi itt? Egyfolytában az eleve alantas horror műfajt emlegeted, mintha azon kívül nem lenne más, márpedig ez a műfaj az, ami a legócskább, persze a pornó után.

Elég égő ilyen kitekert nyakú izlásvilággal játszani az okostónit...

Homokember bazmeg, takarodj! Nézzél már meg egy Things we lost in fire-t, vagy egy Halászkirály legendáját, aztán legyen merszed akár csak megemlíteni is az olyan szemeteket, mint a Fűrész...

Félreértés ne essék: A Psycho és a Madarak lehet, hogy stílusteremtőek, de koránt sem a legjobb filmjei a rendezőnek. Jellemző, hogy a két leghájposabb filmjénél ragadtál le, ez is mutatja az igényességedet a témában.

Olyanokat meg minek említsek, mint az Ember aki ott sem volt, vagy a Fargo...

Vered magad arra, hogy neked mennyire bejönnek a legalantasabb filmes műfaj "ékkövei", és azt kérdezed, hogy ki ég? Megmondom: Te, méghozzá feketén füstölve, láng nélkül, mert még a szikra is hiányzott...
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
9 levél
Válasz 08.10.26. 10:28 #95
DarkSun
Ugye te nem szereted a felíratos filmeket. Amin nem lepődnék meg, modatértésből elhasaltál. Ki a franc hasonlította össze a két filmet?
Hátha így megérted: arrol folyt a csevely, h a filmek két három rész alatt ellaposodnak, kiég a mondanivalójuk.
A Star Wars pedig PONT ezért került megemlítésre, mert nagyszerű 3 rész után jött egy kb nesze semmi 4. "Bölcsen" megjegyezted, hogy: egyetlen közepesenek mondható Baljós Árnyak epizódtól. Jééé, minth a negyedik azaz az első résznek valami Phantome Menace lenne az alcíme. Vajh mi is lehet magyarul.
Ki is ég?
18909 levél
Válasz 08.10.26. 09:58 #94
LiT
Nekem az első kettő tetszett (bár a második már nem üti meg az első szintjét, viszont a fordulat tetszett), a többi xar. 3-4-ben nem is volt igazán fordulat, én pedig kizárólag azért nézem meg őket az 1. rész után. Nem a kínzások miatt. De ahogy olvasom a külföldi kritikákat, az 5. rész sem hozott változást és a fordulat is gyenge.
Meg ez a tagline:
"You won't believe how it ends."
We are the Universe... Observing itself... Observing itself... Destroying itself...
4102 levél
Válasz 08.10.26. 09:48 #93
xeLaR
OFF:
Pedig az új trilógia közel sem üti meg az eredeti trilógia szintjét. De ha attól elvonatkoztatok még akkor se tekinteném jó filmeknek őket. Nagyot csalódtam bennük...

Félig-meddig OFF:
Ez az összehasonlítás tényleg nem a legjobb, viszont az, hogy a zombis filmek a horror legalját képviselik azért egy kicsit erős kijelentés. Persze, vannak legalja zombis filmek (méghozzá egész sok), de nem azok miatt kéne elítélni ezt a filmtípust...

ON:
Láttam az összes Fűrész-filmet, de igazából közömbös vagyok a sorozat iránt. Az első tényleg jó volt, a második nem (bár volt pár érdekes halálnem), a harmadik elment, és a negyedik is...Nem várok ettől csodát, hisz, az elsőt kivéve, egyik rész se kápráztatott el...
-ReLax- Everything you know is wrong / black is white, up is down and short is long / and everything you thought was just so important / doesn't matter... -xeLaR-
21647 levél
Válasz 08.10.26. 09:23 #92
padavan
"Az első rész befejezése megédemelt egy folytatást, de többet nem."

Így van, és folytatásnak sem olyat, amilyen lett aztán.

Az pedig, hogy önmagával küzdjön meg... - Nos, szerintem nagyon nagy ötlet, nem lett volna hülyeség Jigsaw bácsinak a saját elméjét is legyőznie. Jó kis szürrealista film lehetett volna. Nem lett. Szar.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
302 levél
Válasz 08.10.26. 09:16 #91
köri
Összehasonlítod a SW-t, ezzel a szennyel?! Téged olajjal locsolnak, hogy egyre jobban égsz? A Fűrész, Motel és a zombis filmek a horror műfaj legalját képviselik. Semmi szórakoztatót nem találok a beteges gyilkolászásban. Valszeg bennem van a hiba. A Sw-ról nem igazán merném kijelenteni, hogy sci-fi műfajban nem a legjobbak között van, függetlenül az egyetlen közepesenek mondható Baljós Árnyak epizódtól.

Te viszont várd a bemutatót, ülj le és csodálkozz (vagy ne, hiszen tudjuk mire számítsunk) open end a "vége".
9 levél
Válasz 08.10.26. 08:11 #90
DarkSun
Sokbőrős róka, pénzverde Lukács Gyuri is bebizonyította a Star Wars 4. ..őőő.. izé... 1részével, hogy csak 3-ig ment. (Húú de beletiportam volna a birodalmi surranómmal az arcába holmi dzsárdzsárok, pádmék láttán.
Annyira nem megy neki, h a LukácsArc-os fiuk játékainak színvonala is átment színuszgörbébe..sajna...de ez már egy..réges régen egy....
A lényeg sztem mindenki pontosan tudja mire számítson folytatásoknál. Úgy is kell leülni megnézni.
302 levél
Válasz 08.10.26. 06:42 #89
köri
Már pedig ennek rétestészta szaga van. A 3-ig jutottam, aztán elég is volt. Kizárólagos célja a vérengzés. Unalmas és gusztustalan, bár egy olyan folytatást (befejező rész) el tudnék fogadni, amiben Lithgow ( vagy az "utóda") ÖNMAGÁT ejtené fogságba és tenné ki magát egy kemény próba elé, amiben elbukik.
Felesleges volt 2 résznél többet csinálni. Az első rész befejezése megédemelt egy folytatást, de többet nem.
21647 levél
Válasz 08.10.26. 00:12 #88
padavan
Összehasonlítva valóban jó, értékes és tartalmas filmekkel mindenképpen az. Leszarom, hogy a horrorbuzi fejed ezen sápitozik.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 08.10.26. 00:11 #87
padavan
A Kör az bizonyára komoly mélylélektani dráma akkor. Figyelj, nekem ne akarj okoskodni, alapjáraton sem vagy szint, így meg szánalom is a vergődésed mert baromságokat firkálsz.

Finomabb skálán? Aham, és ez mit jelent nálad? Pl. hogy Fűrész ezen a finom skkálán jó filmnek számít? Oké, mondom, van akinek a szar izlik, mert arra állt be a bélrendszere.

Engem nem érdekel, miért van igény a Fűrész filmekre. A tömeg mindig is igénytelen volt, így aztán rohadtul nem hat meg, hogy maximus primitvusok milliói verik rá, mert tök egyszerű nézni a vért meg repülő végtagokat, de ugyanez az arc egy Vérző Olaj esetében már bealszik.

A Fűrész 3-nak volt csattanója?

És kimagaslóan okosak a Fűrész történetek?

Alacsony az ingerküszöböd, no persze hülye is kell erre a világra jó sok.

Ha pedig a Fűrészből visszavennék a vért, nem maradna semmi, ugyanis az összes kulcsjelenet nem más, mint véres, tömény szadizmus, belezés, csonkolás, stb. Semmiféle pszicho nincs benne, csak az undorkeltés.

Okos főkarakter: Inkább irreálisan nevetséges.

Ne erőlködj, tovább égsz.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
4727 levél
Válasz 08.10.26. 00:05 #86
Christoph
"Félreértés történhetett, ugyanis A bárányok hallgatnak-ról szerintem senki sem gondolja, hogy szar film lenne, sőt. "

Mindenesetre, ha visszaolvasol, akkor látod, hogy padavan a listából mindegyiket értékelhetetlennek találta, köztük a Bárányok hallgatnak trilógiát...
4727 levél
Válasz 08.10.26. 00:02 #85
Christoph
Ha a kör neked horror, akkor nem látom értelmét a vitának . Nekem ilyen nem létezik, hogy egyszernézős. Van amit jónak tartok mégsem nézek meg többször. Bocs, de én kicsit finomabb skálán értékelem a filmeket, mint a korszakalkotó és a tucatszar... persze így egyszerűbb az élet.
A Fűrészekről meg az a véleményem, hogy főleg addig van rájuk igény, amíg katasztrófaturizmus van, meg megbámulják az emberek a hullászsákot az utcán. Ez van ilyenek az emberek. Volt szerencsém látni mind a 4 részt és nem látom azt az óriási különbséget a részek között. Persze minden több részes sorozatnál jönnek a rókabőröző bohócok... mert hogy az első istencsászár volt, de azóta nulla... Például a Fűrész 3 csattanója legalább akkorát szól, mint az egyben. Én azért ülök le Fűrészt nézni, mert kimagaslóan okosan építik fel a történetet. Az meg nagy tévedés, hogy csak elmebeteg darabolás az egész. Szerintem ha visszavennének a vérből Bárányok hallgatnak szintű lehetne a Fűrész. A főgonosz karaktere példátlanul okosan van felépítve, tényleg csak H. Lecterhez tudom hasonlítani. Kiszmámíthatatlan és zseniális. Tipikusan utálatot és csodálatot ébresztő, aki ellen mindenki fegyvertelennek érzi magát és tehetetlen.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.