Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Crytek - vége a PC exkluzivitásnak (Hírek)

14652 levél
Válasz 08.05.03. 13:12 #44
Razor03
Hehe tetszik a vége . Annyit fűznék hozzá, hogy ezt a "szar lett az AI" dolgot csak pár ostoba kitalálta, és azóta azt szajkózza mindenki. Tény, hogy 1x-2x lát az ember beragadó ellent, de melyik játékban nem???

A "béna" AI-t le lehet tesztelni! Berohansz az ellenség bázisára (mondjuk rögtön az első pályán) miután észrevettek, átváltasz cloack módba, és egy biztonságos pontból figyeled, ahogy 6-8 koreai szisztematikusan, mint a valóságban, a nyomodba ered, benéz mindenhová, mert keres! Egymással kommunikálnak, legnehezebb fokozaton teljesen koreai nyelven...meg lehet próbálni, nem pedig a szavakkal dobálózni. Érdekes módon nekem soha semmi ilyen problémám nem volt. Sőt, tátott szájjal lestem, ahogy manővereznek a falak között. Na ezt kéretik űberelni...
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
21647 levél
Válasz 08.05.03. 09:31 #43
padavan
Ez a Crysis úgy tűnik az adu ász - persze most még ez is a téma.

Lehet, hogy egyeseknek volt a játékkal sok problémája - bugok, utolsó harmad idióta játékmenete, gépigény -, de azért mégis csak adott az FPS-ek világába egy újfajta töltetet, még ha rendkívül csekélyt, akkor is.

Gondolok itt a predator érzésre, illetve az extra képességekből fakadó megoldási lehetőségekre. Az AI felemásan teljesített, ez tény. De maga a játék összességében szerintem simán emlegethető úgy, hogy 2007 egyik legnagyszerűbb alkotása.

A kiadás előtt mindenki nyavalygott, hogy mikor jelenik már meg, nagy nyomás nehezedett a kiadóra és a fejlesztőkre is. Meggyőződésem, hogy valahol ez a nyomás is vezetett oda, hogy végül egy 85-90%-ban kész terméket kaptunk. Ha még tovább csiszolják-finomítják, mondjuk két-három hónapig, akkor egy sokkal élvezhetőbb Crysisról beszélnénk most.

De mivel mi nyavalyogtunk, hogy már megint csúszik a megjelenési dátum, stb, hát ez kábé olyan lett, mint amikor a türelmetlen gyerek megkóstolja a félkész fasírtot. Hűdeszar - a szakács pedig tudja, hogy lehetne ez sokkal jobb is.

Nem hiszem, hogy a Crysis akkora csalódás lenne minden negatívumával, hogy még hónapokkal utána is úgy kéne emlegetni, mint egy sánta lovat a derbin. Egyszerűen nem ezt érdemli. És tudom - legalábbis magam úgy gondolom -, hogy 2007-ben voltak játékok, amelyek jobban sikerültek. Hirtelen kettő ilyet tudok mondani: Portal és Bioshock.

Lehetett volna a Crysis a legjobb is, csak már nem volt idő semmire. Szerintem ez tipikus STALKER-szindróma. Túl nagy falat, túl nagy ívű elképzelések, szűkös fejlesztési idő, kapkodás, felemás eredmény. Jó, STALKER esetében nem beszélhetünk szűkös fejlesztési időkről, ott az alap koncepció volt olyan nagy lélegzetű, hogy abba tényleg beletört a készítők bicskája, és végül egy félig megemésztett szart hánytak ránk. De a lényeg mondhatni tökéletesen analóg a STALKER és a Crysis között: Nem sikerült hozni pontosan azt, amit ígértek, nem jött össze nekik 100%-osan.

A gépigényes história meg már rém unalom. Egyre-másra azt olvasni AAA játékoknál, hogy egy szar, mert nem viszi Gáz Géza gépe, amit még 2004-ben vásárolt a Tescóban 100%-os kamatozású hitelkonstrukció keretében, és jövőre fog lejárni a tartozása. Mégis, mit várunk el a 2008-2009-es AAA brandek esetében? Azt, hogy elénk tárjon egy teljes virtuális világot, tökéletes, minden mikrobájában tű éles grafikával, zseniálisan gondolkodó ellenfelekkel, a valóságot megszégyenítő grafikával, cserébe ezt nagy kedvvel fogyasztja el a celeron-GFFX-1 giga ram számítási házi bajnokunk, úgy, hogy közben még Photoshopozni is tudjunk. És ha ránézünk a prociterhelésre, akkor az ott mutasson maximum 50%-ot.

No de kérem!

- Gyorsan vissza a Földre, Houston, van egy kis problémánk!

- Vétel Gáz Géza négyes, mi a gond?

- Kikapcsolt a realitás-hajtóművem, ezért össze-vissza képzelődök 486-oson full részletességen 100 frameval szaladó Crysis 2-ről!

- Gáz Géza, vettük az adást, próbáljon letérni az orbitális hülyeség pályáról és vegyen fel új pozíciót az ésszerűség eseményhorizontja felé!

- Próbálom, Houston, de nem működnek a pozícionáló segédrakéták! Sodródok a Pasziánsz univerzum felé! Mayday, mayday!

- Gáz Géza, most azonnal kapcsolja ki a Felfoghatatlanság-generátor reaktort!

- Sikerült! Houston, most már látom! Most már tisztán látom! Oh, milyen csodálatos idefent! Milliárdnyi csillag! Oh... Houston, ez csodálatos! Most már látom, hogyan kell relatív olcsón karban tartani a gépemet! Köszönöm, Houston! De mik azok ott? Úristen, ezernyi holttest lebeg az űrben, fagyott kezeikben P3-asokat szorongatva!

- Gáz Géza, éppen csak elkerülte az Állandó Dimenziót! Örüljön, hogy nem sodródott tovább. Azok a szerencsétlenek egyre csak azt hajtogatták, hogy meg kell tanulni programozni, és élethű textúrákat készíteni 1 kilóbájtban, és azt hitték, egy P3-as vásárlása egy élet befektetése. Szép lassan ráálltak az Orbitális Hülyeség pályájára, és bennrekedtek a Múlt-Jövő űrzselé anyagába, ahol a következmény megelőzi az eseményt, és nem lehet észrevenni az időfolyamok haladását. Bennrekedtek, és tudatok foglya lett a zselé irreális realitásának.

- Szörnyű, Houston, de jó, hogy nem így jártam! De most már jó irányban haladok, vár rám a Kocka-rendszer!
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
4178 levél
Válasz 08.05.02. 17:26 #42
U.R.H.
kb csak annyit hallottam róla, amit most leírtál. Sg-n volt egy cikk róla asszem, de nem olvastam el.
Nálam a vista egyidőután nem engedte menteni a jegyzettömböket.
különösebb problémáim nem voltak vele ezen kívül.
14652 levél
Válasz 08.05.02. 17:13 #41
Razor03
Szerintem sem érdemes 12-t adni érte. Majd szépen lemegy 6-8-ra, akkor kell megvenni. Azon meg ne sírjatok már, hogy nem fut 1650-ben 16xAA-val, Istenem, ki merték adni az eddig ledúrvább grafikát, ami jelen esetben a fent írt beállítás mellett nem élvezhető egy 60k-s kártyán. Eddig megjelent patch-ek és driver-ek gyorsítottak a játékon, ez fix. Az viszont mérgel, hogy nem szánták rá azt a +2 hónapot a tökéletesítésre, és a bugos formában dopták piacra. Öngól Crytek, EA, ezért nem a játékos társadalmat kell hibáztatni. Ilyen híres fejlesztő csapat nem engedhet meg magának ilyen szintű félrelépést. ID, Valve...ők meg tudták oldani, hogy bugmentesen kerüljön a boltok polcaira a végeredmény. Hogy miért? Azért mert nem álltak semmi féle kiadói nyomás alatt! Akkor adták ki, mikor úgy látták, hogy tényleg elkészültek vele.

Erről jut eszembe, azt hallottátok, hogy M$ hivatalosan azt nyilatkota "a Windows Vista egy befejezetlen munka"?
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
12971 levél
Válasz 08.05.02. 17:02 #40
McCl@ne
Érdekes példa a Crysis, nálam elég jól futott, de pontosan emiatt nem vettem meg. Fél évvel a gépem vásárlása után nekem nem volt elég az, hogy "elég jól fut", mert ez így édeskevés, felhúztam magam azon, hogy nem tudtam totál fullon kiélvezni minden képességét.
Ellenben BioShock, CoD4, Gears of War pl. itt figyel eredetiben, utóbbinak a Special Editionje, ami többe volt, mint a Crysis anno...

Szóval a Crysis is majd felkerül a polcra, amint a *.*-os patchben valami sebességnövekedés tapasztalható, ill. ha lemegy az ára mondjuk 20 €-ra.
Respect is not given. It's taken.
4178 levél
Válasz 08.05.02. 16:54 #39
U.R.H.
Én nem szídom a crysist nekem is tetszett, de egyántalán nem egy nagy durranás. Nem ér meg 12ezret.

Nálam közepes beállításokon szaggatás nélkül futott. Nem azzal volt a bajom, hogy játszhatatlanul ment.
Sőt szinte le is szarom a grafikát, csak mikor megjelent nem volt hardware ami elvinné full beállítások mellett. Nyílván a vásárlók szemében ez nem egy pozitív dolog volt.

Sokallom az árát. ennyi.
14652 levél
Válasz 08.05.02. 16:20 #38
Razor03
Crysis jó játék csak normális gépen kell játszani. Felesleges vitázni, mert aki normális körülmények között végigtolta az tudja, hogy egyedül a rövidsége a negatívum. Érdekes, hogy a legnagyobb PC-s címek, melyek nem futnak 2.4-es Cerkával (mint a COD4) mind szarok...az ellentábor, aki rászánja időnként azt a minimális szinten taráshoz szükséges pénzt érdekes módon meg van elégedve.

Nem tudom mit sír a szátok! 8800 GT-t már 50 alatt az ember után dobják, 9600 GT-t még kevesebbért. 2 magos proci 12k, hozzá alaplap 14k, 2 GB/800 RAM 7.5k. Vicces árak, nem? Ha azt is hozzá tesszük, h ilyen gépért cserébe a több trillió eddig megjelent játék is gyönyörűen fog futni akár 16xAA-val, így már kicsit máshogy fest a dolog. Ilyen szintű gépen lehet 1280-ban Crysis-ozni simán! Legfeljebb az árnyékokat csak high-ra teszi az ember. Fejleszteni kell nem rinyálni, vagy esetleg konzolt venni...
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
4178 levél
Válasz 08.05.02. 16:01 #37
U.R.H.
Cevat Yerli azt hiszi, hogy a crysis egy új mérföldkő az fps világában...
Azt hiszi nagyot alkotott...

crysis = 5órás lövöldözés, nulla új dolog, kurva szép grafika, és nincs hardware ami elvinné.
Mindezt csúcskategóriás áron lehet megvásárolni... (Nálunk 12ezer ft jelenleg)

Ezek után nem csoda, hogy idáig "kevesen" vették meg.
4211 levél
Válasz 08.05.01. 16:00 #36
Madrac
A fo problema a vedelmek fejlesztesenel, hogy ne okozzon semmi problemat a rendes vasarloknak. Mar pedig ha jol emlekszem a Bioshocknal jo par normal vasarlo se tudott jatszani eloszor...

A masik dolog hogy a crack megoldas szinte mindenre. AutoCAD volt az elso hardver kulcsos progi amit lattam es a kod egy reszlete volt a kulcsban tehat tenyleg nem mukodott nelkule. De persze ezt is megtortek azert...

Ez egy ilyen dolog, mig lesz mit ellopni lesznek tolvajok is. Az mas kerdes hogy szerintem tobb cracker csak azert dologzik a toreseken mert kihivas, be akarja bizonyitani hogy o a jobb. A terjesztest mar masik vegzik utana.
Quoth the raven, `Nevermore.'
12971 levél
Válasz 08.05.01. 15:55 #35
McCl@ne
Kérdés: vajon az így kieső pénzből nem lehetne megoldást találni a kalózkodás visszaszorítására? Laikusként tudok csak nyilatkozni, de nehezen hiszem el, hogy egyáltalán SEMMIFÉLE megoldást nem lehet kitalálni, legyen az bármennyire vérlázító is! Pl. a BioShocknál is elég sokat kellett várni a törésre, meg is lett az eredménye, ha jól tudom, elég komoly bevételnek örvendett.
Respect is not given. It's taken.
4211 levél
Válasz 08.05.01. 15:42 #34
Madrac
Na ontok 1 kis olajat a tuzre a kov hirrel, nem lesz Maidens 09 se a kalozkodas miatt PC-re. Persze most sokan megvonhatjak a vallukat, hisz eleg retegjatek, de akkor is egy ujabb darab a sorban...
Quoth the raven, `Nevermore.'
2550 levél
Válasz 08.05.01. 15:38 #33
Pomee
biztos mindenki tudja, hogy a FIFA nektek nem er semmit, de en vhogy ezt nem tudom az ujjambol kiszopni... mellesleg CoD4 megvan, mert tolom neten, az ilyenek mint a Crysis meg meg a letoltes listamba se kerult...
a szamokrol pedig... "van 3(tobb) eredeti jatekom", "ramjottetek 20an(kevesebben)" szoval kb, ennyi jelentosege van annak, hogy most 3at mondok vagy 10et...
azt viszont tutira elmodhatom, hogy miattam aztan nem megy tonkre egy ceg sem... nem egy embert tudok, akik non-stop torrenteznek, meg meg a franc tudja mit, en meg havonta egyszer leszedek 5(vagy tobb, vagy kevesebb) dolgot...
"Sőt, mi, akik megveszük a játékokat, valahol miattatok fizetünk 8-10k-t egy játékért" ez a kijelentesed mar csak azert is poen, mert elmondasod szerint te is toltottel rendesen... sot... mivel nem akarok szemelyeskedni, sztem akinek van nete az mind toltott/tolt illegalisan...
Never underestimate the power of the Dark Side...
21647 levél
Válasz 08.05.01. 15:24 #32
padavan
Az tök jó, ahogy hirtelen olyan játékokat húzol elő a kalapodból mintegy adúászként, mint a FIFA-sorozat, miközben mindannyian tudjuk, hogy akik ebben a beszélgetésben részt vesznek, azok sima, mezei letöltésre sem méltatják ezeket a brandeket. Mert hogy nem ezekről a stuffokról van szó, és ez elég egyértelmű, csak ugye, most terelsz.

Én meg imádok egyértelműsíteni, tehát:

Olyanokról van szó, mint a CoD4, a Crysis, a Bioshock, a Mafia majd a második résszel, a Spore, és azt hiszem nem is kell tovább sorolnom, mert nem vagy te egy hülyegyerek, akinek tényleg mindent világossá kell tenni.

Azt mondtad korábban, hogy van 3 eredeti játékod, aztán ebben a posztban felsorolsz mindjárt ötöt, ha egy játéknak veszem a Fallout 1-2-3-at. Döntsd már el...

10 000 Ft-t meg már rég nem kell kiadnod játékra, amikor mondjuk egy Gears of War mittudomén... 5k-ért a tied lehet. Meg a legtöbb játék 8k-s árakon érkezik.

És ugye marha nagy szleng a warezosok között, hogy "na, majd pont miattam fog tönkremenni xy kiadó". Ja, ezt mondja x millió vérpistike, és mindegyik a másikra mutogat, miközben a közös tőkeerő - vagyis annak hiánya - az, ami miatt sírnak a kiadók és fejlesztők.

Te egy vagy az x millióból, de mindannyian ezt mantárzzátok. Összességében okoztok károkat, és összességeben nem ellentételeztek semmiért sem.

Sőt, mi, akik megveszük a játékokat, valahol miattatok fizetünk 8-10k-t egy játékért, mivel az árképzés során ti, warezosok bizonyos szintig biztosan bele vagytok kalkulálva a végleges árcédula elkészítésénél. Tehát helyetted is én fizetek, tudod, mint a BKV-bliccelők sztorija, ez koppra olyan. Azt hiszem, full logikus: Ha további x millió vérpistike is megvenné a játékokat, akkor talán még tovább csökkennének az árak. De nem veszitek meg, így mi fizetünk rá. Ennyi a történet.

Már csak ezért sem lennék olyan marha kirívóan büszke arra, hogy te mindent ellopsz.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
10589 levél
Válasz 08.05.01. 14:56 #31
Dark Archon
Lényegében ott a pont (de mielőtt még valaki nekem esne, az adatlapomon levő játékok mind eredetiek).
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2550 levél
Válasz 08.05.01. 14:37 #30
Pomee
hogyne ertenem... elvekben egyet is ertek, de ki szart erdekelnek az elvek ha loverol van szo... mert engem kevesbe... de ez biztos csak az en anyagias hozzaallasom...
Never underestimate the power of the Dark Side...
14652 levél
Válasz 08.05.01. 14:15 #29
Razor03
Nem érted a lényeget, pedig 4en leírtuk.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
2550 levél
Válasz 08.05.01. 14:12 #28
Pomee
kossz, tovabbra sem birod kulturaltan befejezni a mondandod, mindig kell vmi eppen szamodra kedves, lealacsonyito szoveget benyomnod... na EZ szanalmas!!!
de hogy a temanal maradjak... tok jo, hogy huszan nekem jottok es az is, hogy ilyen frankon keresetek. amugy nem vagyok akkora game-er mint, ahogy "kedves" Johnny mondja, mindosszesen szeretek jatszani, ha eppen raerek... par hete toltottem le, nehany jatekot elotte vagy 2 honapig semmit... es miert? mert en nem demokkal akarok jatszani, amikor vmi megjelenik, hanem a teljessel... es csak azert, hogy leteszteljem, nem fogom megvenni... amik kibebaszottul bejottek azok meg is vannak eredetiben... Starcraft, Fallout trilogy, IG2, CoD4, Assassins Creed... de most vegyuk jo peldanak a pro streetet meg a dragalatos FIFA-kat... ha nekem meg azokert 1000 HUF-nal tobbet kellenne kiadnom, nem gyengen vernek szet mindent...(ami amugy megtortent vasarlas nelkul is
szoval en biztos irto geci vagyok es tonkreteszem a piacot, igaz, hogy egyesek meg naponta 30 gigat leszednek, mig en havonta 10et...
Never underestimate the power of the Dark Side...
4211 levél
Válasz 08.05.01. 14:07 #27
Madrac
Nem a jatekok araval van a baj hanem a fizetesekkel.

Amugy szerintem szinte mindenkinek volt warezos isoszaka. Aztan vagy megjott az esze vagy nem. Az uj jatekokat amik 8k korul jonnek es erdekelnek sokszor megveszem akkor is ha nem volt demo rola, de biz a 10k+os csodaknal azert mar nem vetem ra magam oly nagy lelkesedessel. Nekem is kb azaz evi 4-5 jatek jon ki es kibirom anyagilag.
Quoth the raven, `Nevermore.'
21647 levél
Válasz 08.05.01. 14:01 #26
padavan
Ja, és hogy ne tünjek tökéletesen álszent köcsögnek:

Először én is letöltöm azt a játékot, amihez mondjuk nem adtak ki demót. Ha tetszett, megveszem, ha nem, egy óra játék után dobálom a kukába. Filmekkel dettó ez van. De érted, nem a letöltésekre alapozok. Volt ilyen időszakom, amikor bekötötték a netet, és a kurvaélet is elérhetővé vált, warezoltam mint az állatok. Megszédültem. De jó ideje rádöbbentem, hogy ez így nem működőképes, ráadsául esztétikailag is tökéletesen igénytelen, proli dolog. Az óta vásárolok, és néhány hete szó szerint kikukáztuk a barátnőmmel a több száz megírd dvd-t, cd-t. Egy darab ilyen nincs már a lakásban, és kurva jó érzés.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
12971 levél
Válasz 08.05.01. 13:55 #25
McCl@ne
És te minden tetves hónapban venni fogsz 10 játékot? Mert ha igen, akkor gondolom valami játékbuzi gyerek vagy, aki egész nap nyomja. De ha egész nap nyomod, akkor még az a havi 80 sem sok érte...
Én havi 400k-t keresek és képzeld, így sem veszek több játékot, mintha 60k-ért izzadnék valahol. Ami jó, azt megveszem és ezt bárki megteheti, aki melózik, tök mindegy, hogy mennyit keres. Nem kell mindent azonnal megvenni: kb. egy hónapja vettem meg a Gears of Wart, egy hete rendeltem be 25€-ért az UT3mat (fémdobozos limitált! -mondjuk kurvára limitált lehetett) és így tovább.
Amúgy -természetesen- ha nincs értékelhető demó, akkor töltök én is: egy óra játék és belövöm a gémet az alábbi kategóriák vmelyikébe:
-azonnal fel a play.com-ra és (elő)rendelés
-fasza volt, de tele vagyok játékkal/egynek jó lesz/úgysincs rá időm: budget kategória (apropó: lassan levihetnék a Crysis árát is, az egykori versenytársait már egy kopott golyórágó áráért haza lehet vinni)
-kuka

Persze az előbbi eszmefuttatástól te még egy igénytelen bohóc maradsz.
Nem kényszerből warezolsz (140-160 mellett legalábbis), hanem mert ennyi vagy.
Respect is not given. It's taken.
21647 levél
Válasz 08.05.01. 13:55 #24
padavan
Na, akkor most elárulom, pedig nem szokásom: Havi 160-200-at keresek, attól függően, mennyi anyagot bíznak rám. Ez nem sokkal több, mint a te fizetésed.

Évente érdekel 4-5 játék, úgy igazán. Vagyis úgy kéthavonta van ilyen tekintetben egy 8-9k-s kiadásom. Ez havi szintre lebontva 4-5 ezer ft. Ez annyira megerőltető? Szerintem mindannyian elköltünk 4-5k-t havonta más, sokkal múlandóbb baromságokra. Na mondd már azt, hogy neked havi 5k-t nem ér meg némi szórakozás. És azt sem, hogy nem engedheted meg magadnak.

Egyébként a tettnél sokkal viszatetszőbb az, hogy szinte már kérkedsz azzla, hogy letöltögetsz, és majdhogynem erénynek tartod.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
16989 levél
Válasz 08.05.01. 13:46 #23
KisCsirkee
Legalább annyival megtszitelheted a játék készítőit, hogyha már leszedted, nagyon bejön, és lesz egy kis pénzed egyet-egyet néha napján 4-5k-ért meg lehet venni! Én is ezt a módszert követem és annak ellenére, hogy van amit letöltök igen nagy eredeti játékgyűjtemményel rendelkezem, pedig nem veszek minden hónapban játékot!

Persze ez sem kötelező, de én szeretem látni az eredeti DVD-imet a dobozukkal és a kézikönyvülkkel együtt!
"Es rasseln die Ketten, es dröhnt der Motor, Panzer rollen in Afrika vor!"||| http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/Szalami111/stats/226302379/ ||| =PPS=Szalami111
2550 levél
Válasz 08.05.01. 13:43 #22
Pomee
igen ez is egy megoldas... es akkor talan az ev vegere meglesz minden amit szeretnek...
Never underestimate the power of the Dark Side...
14652 levél
Válasz 08.05.01. 13:41 #21
Razor03
Vagy havontal veszel egyet 5-8k körül.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
2550 levél
Válasz 08.05.01. 13:34 #20
Pomee
na mar csak poenbol is felmentem itt a shop-ra es kineztem 10 jatekot ami raj, van koztuk ujabb, regebbi es a 10 gem "lajtos" 80K-ra jott ki...(79990)... szoval lehet, hogy tok buzi, suttyo, szanalmas meg miegymas vagyok, de ha figyelembe veszem, hogy 140-160at keresek, ez nem eppen az a verzio amit valasztani fogok, hanem megyek es letoltom rosszabb esetben is vmi 400 HUF-os arert mindet...
Never underestimate the power of the Dark Side...
14652 levél
Válasz 08.05.01. 13:16 #19
Razor03
Ez már elég szánalmas dolog.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
21647 levél
Válasz 08.05.01. 13:12 #18
padavan
Nevetséges pont mostanában ezzel előhozakodni, amikor 4-5-6-7-8 ezer forintokért kapsz AAA kategóriás játékokat. Az igazság az, hogy amíg módod van arra, hogy büntetlenül lopj, addig márpedig te lopni fogsz. Ha tudnád, hogy nem buksz le soha, amiért egy szuermarketban is zsebre teszed a cuccost, akkor zsebre tennéd. De igen. Csak hát ott fosol.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
2550 levél
Válasz 08.05.01. 13:09 #17
Pomee
mindig is szerettem, hogy rinyalnak a kiadok, hogy mennyire nem eri meg nekik ez meg az a sok warez miatt... na de vazze... nekem a terabyte-os jatekgyujtemenyemben van 3 eredeti... es vajon miert? mert nincs az az isten, hogy en 1x ezerert megvegyek barmilyen game-et... a megoldas nem az, hogy szarnak a PC-kre, hanem, hogy olyan aron dobjak piacra a cuccaikat, ami nem a fizetesem 10%-a...
Never underestimate the power of the Dark Side...
4211 levél
Válasz 08.05.01. 12:40 #16
Madrac
Egy crack ugyanugy kiuti a hardverkulcsot is.
Quoth the raven, `Nevermore.'
10589 levél
Válasz 08.05.01. 11:31 #15
Dark Archon
Hát nézd, ha akarnák, meg tudnák oldani a PC-s másolásvédelmet. Elég lenne egy hardverkulcs (manapság már filléres dolog egy USB meghajtó), bőven behozná az árát (sőt, lehet olcsóbb lenne, mint a StarForce vagy bármi más licence). Vagy az online kulcs-ellenőrzés, azt még mindig nem lehet kijátszani. A szoftveres védelmet mindig ki lehet kerülni, ha én PC-re fejlesztenék, tuti hardverkulccsal szopatnám a letöltőket...
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
21647 levél
Válasz 08.05.01. 08:55 #14
padavan
Ez így elég sarkos. Például az a kijelentés, hogy a PC szart sem ér játékok területén. Azért ez így erős. A legnevesebb FPS, RTS, TPS és stratégiai neveket lehet a PC-hez kötni. MOHAA, Max Payne, Hitman, WoW, és még hosszan lehetne sorolni. És ha már itt tartunk:

A GTA lehet, hogy mindig amolyan „konzolelső” volt, de átütő sikert, elismerést a PC-s változat hozta a Rockstarnak. Akármilyen kalózkodás mellett is. Ezen a platformon kapta meg a hírnevét, itt érték el a legtöbben, itt születtek hozzá modok, rajongói közösségek, fan oldalak.

Visszatérve a témára: A sok vészmadárkodás ellenére sem hiszem azt, hogy akár középtávon - 10 év - megvalósulna az a víziód, hogy minden konzolra jön majd. Ez így logikátlan. Adott két VGA-gyártó óriás, akik mellékesen eszméletlen pénzekkel járulnak hozzá PC-s játékok fejlesztéséhez, mert nagyon jól tudják, hogy számukra létkérdés a PC játékplatformként való szereplése a piacon. A kiadó oldalról is lessük meg a dolgot:

Az EA, UbiSoft, Codemasters, Atari, és a többi gigász kiadó igen nagy részesedésben PC-s piacról szerzi meg a bevételeit. (Nem Magyarországról van szó, természetesen.) Ők sem mondhatnak le erről a szegmensről.

Mindezek fényében oltári hülyeség akár középtávon temetni a PC-t, mint játékkonzolt. Szerintem hamarosan változások lesznek, de nem valamiféle játék-armageddon. Majd ahogy csökkennek a bevételek a tizeniksz részes sorozatoknak és hanyag másolatoknak, koppintásoknak köszönhetően, úgy kényszerül arra a piac, hogy újradefiniálja magát. Nagyjából az a helyzet, mint a sci-fi filmekkel a Star-Wars előtt. Az egész ott rohad egy iszonyatos recesszióban, mindenki temeti az egész műfajt, aztán jön egy arc, aki tökéletesen átértelmez mindent, újragondolja a rémunalom koncepciókat, és amint sikeressé válik, a többiek is rájönnek arra, hogy érdemes új dolgokkal kísérletezni.

Recesszió után reneszánsz - ez majdhogynem törvényszerű. A kérdés pusztán az, hogy mikor fog ez bekövetkezni. Vannak nagyon is bíztató jelek: Nézd meg a Portalt, vagy azt, hogyan kutatnak maguk a fejlesztők is újnak tűnő megoldások után. Gondolok itt a They-re, vagy a Mirror's Edge-re. Persze van esélye annak, hogy ezek a "forradalmi" jelzők e játékok esetében is üres PR-szlogenek, de a lényeg az, hogy már a fejlesztők is érzik, hogy a bevett sémák már nem eladhatóak olyan szinten, mint néhány évvel ezelőtt. Most még csak ígérgetnek, később pedig neki is látnak - ez elkerülhetetlen. És nem Carmack vagy Sweeney fog ekkrát dobbantani, hanem valaki, akit talán még nem is ismerünk. De meglesz az a bizonyos forradalom.

Lehet hogy új szoftverkörnyezettel, új hardverelemekkel, de biztosan be fog pattanni a bumm a PC-s világba, amely majd új lendületet ad az egésznek. Lehet, hogy én ezt mint játékos már nem élem meg, de be fog következni.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
8 levél
Válasz 08.04.30. 22:56 #13
43n19m4
több játékfejlesztő-kiadó megmondta hogy a pc reménytelen több okból,jelen esetben az anyagi oldalró.megértem őket,nem mintha csődbe lennének,de előbb utóbb az lesz hogy minden konzolra jön majd ki mert a pc sokak szerint sz@rt se ér játékok terén.én is 12k-ért vettem meg a gémet.ami szerintem mindenkinek feltűnt,hogy a legtöbb játék konzolon hódít akármilyen jó vagy jobb pc-n.nemhiába jön csak majd talán pc-re a gta4 ami engem is rohadtul érdekel,meg még egy csomó jó játék.én annak a híve vagyok,hogy letöltöm,ha megtetszik megveszem,márcsak a multi miatt is,nomeg a szenvedély,hogy megvan és eredeti.higgyétek el,jópár cég ezt fogja csinálni.sajnos
5033 levél
Válasz 08.04.30. 22:02 #12
Gump
igazad van, hozzá is akartam tenni, hogy a 8k a 12 helyett főleg itt javíthatott volna az eladásokon és nyilván nem ez, ami befolyásol egy nagy kiadót, vagy fejlesztőt bármilyen döntésben. persze ezek csak sejtések részemről.

off:
amazonról vettem már több mindent, volt több ami a csomagolás+szállítási költséggel is jobban jött ki, főleg ha egyszerre több mindent vettem, de legutóbbi esetben nem volt olyan rózsás. igaz ott olyan dolgot vettem, ami itthon egyszerűen nem volt elérhető, de amúgy a viszonylag alacsony ár a csomagolással, forgalmi adóval (ami újdonság volt nekem az amazonos rendeléseknél), meg szállítási költséggel már kicsit máshogy nézett ki a dolog.
1560 levél
Válasz 08.04.30. 21:43 #11
Retee
Azért nem hiszem, hogy a rossz magyar eladások miatt borultak ki. Nyugatabbra viszont ugyanez az ár nem feltétlenül olyan fájó... főleg úgy, hogy ha valamit akarok venni, mindig megnézem amazonon pl, és olcsóbb, mint itthon....
5033 levél
Válasz 08.04.30. 21:29 #10
Gump
jaja, bár ez szerintem inkább a kiadó bűne. az EA játékok híresen elszállt árakkal operálnak. talán tényleg jobb eladások lehettek volna ha mondjuk az ára a mostanában - szerencsére - egyre gyakoribb 8K körüli összeg lett volna.
amúgy nyilván nem kell félteni azért őket, de nem csodálkozom. én örülnék, ha lennének húzó nevek csak PC-n, de ez a pénzről szól sajna.
1542 levél
Válasz 08.04.30. 21:23 #9
Hofi
Mert a b*zi EA adja ki. Mindent próbálnak megjelenékor aranyáron eladni, aztán csodálkoznak ha nem veszik.
1542 levél
Válasz 08.04.30. 21:21 #8
Hofi
Szegényeket úgy sajnálom. Nem keresnek eleget...
14652 levél
Válasz 08.04.30. 21:20 #7
Razor03
Jó, túlpörögtem a hírt, tényleg gyászos manapság a helyzet. Az eladásokban az is közre játsz(ik)ott, hogy 12k-t kértek érte. 10 is sok szvsz, 8 talán reális. Nem tudom, emlékeztek-e, anno a FarCry-t 7990-ért kínálták, az ár is hozzá járult a sikereihez. Crysis árával viszont elszálltak.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
1542 levél
Válasz 08.04.30. 21:20 #6
Hofi
Jah meg nincsenek kichip-elt Playstation-ok...
5033 levél
Válasz 08.04.30. 21:13 #5
Gump
a beta nem kellett mivel a multi nem érint. vártam a demora sokat, és megdöbbentem és onnantól kezdve még biztosabb volt, hogy megveszem. a képeket megnéztem ha az orrom elé volt tolva de nem kerestem, nem kutattam, nem érdekelt a hype.
nehogy már a seggünk kinyalása (ahogy említetted publikus beta + demo sb2-vel) miatt ők legyenek a hibásak, mert az emberek kalózkodnak és akkor most megsértődjünk.
21647 levél
Válasz 08.04.30. 19:34 #4
padavan
Egyébként a IW-s arcok is nem olyan régen anyáztak a warez miatt, szóval vélhetően nem minden alap nélküli sírásról van szó.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
21647 levél
Válasz 08.04.30. 19:24 #3
padavan
Nézd, azért az tény, hogy konzolon kevesebbet buknak, mint a teljesen elférgesedett - felhasználói kör - PC-n, hiszen erre a platformra az összes 12 éves kiscsicska élből letölt mindent, és a vásárlás szón csak cincogú hangú gonoszsággal röhög.

A PS3-ra még mindig nincs törés. Az X-nél pedig nem egy életbiztosítás hekkelgetni - persze működik, csak azért kockáztatsz vele -, tehát a fejlesztők helyesen következtetnek arra, hogy ott kevesebb vértetű pistike fogja bármiféle ellentételezés nélkül megkaparintani a játékukat, amelyben több száz munkaóra leledzik.

Én full megértem őket, sőt, valahol helyeslem is a dolgot. Egyébként is arról volt szó, hogy amíg nincsenek kész a PC-s verzióval, addig nem lesz konzolport. Na, készen vannak. Mi a probléma?

Az ingyen béta és a demó miben rossz? Én 95%-ra kitoltam a játékot és nem találkoztam súlyosabb bugokkal, csak a szokásos hülyeségekkel. Elbaszták - a játék utolsó harmadát kétségtelenül. No de ettől még ugye megvesszük az AAA kiadásokat, nem??? Nem is tudhattuk, hogy el lett baszva a játék vége.

Mindegy. Konzol sokkal hálásabb platform mind fejlesztői, mind marketing szempontból. Ha én fejlesztő-kiadó lennék, a PC még véletlenül sem jutna eszembe, és szerintem neked sem.

Most kiadják a első részt konzolra, aztán a beígért 2.-3.-at is only konzolra, okulva az előzményekből.

Várjuk a GTA IV bejelentését.
Forradalom most! Terjeszd a Tudást és légy nyitott! Készülj fel a Z napra! A változás közeleg…
14652 levél
Válasz 08.04.30. 19:01 #2
Razor03
Jajj, hagyjuk már. Ők a hibásak a trillió kép videó áradattal, meg azzal hype-al amit csináltak. Ingyen béta, demó, bug stb. aztán a végén az sem volt rá kíváncsi aki nagyon várta. Elb@szták, nem is érdekel.
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
320 levél
Válasz 08.04.30. 18:54 #1
BullRider
Nah mer konzolra nem akkora a kalózkodás mint PC-re.
lehet télleg válltani kéne
ENNYI
"Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.""Csak a holtak látták a háború végét."
766 levél
Válasz 08.04.30. 18:54
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Crytek - vége a PC exkluzivitásnak (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.