Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Szegedi Ifjúsági Napok 2008 (Cikk)

332 levél
Válasz 08.09.28. 22:44 #8
McAnt
Nagyon jól tudom, hogy mit mondok. Kellően ismerem ehhez a Te fennkölt eszmeiségű nagymagyar elvbarátaidat, akik éppen úgy isznak és drogoznak mint az átlagmagyar, miközben persze kibeszélik az ország megreformálását hatalmas intellektussal. Ja, meg szidják a mai puhány magyar fiatal söpredéket, mert ők mások.
Nem ismerem a Nayrobi által leírtakat, ritkán vagyok Szegeden, de a hozájuk hasonlóakat már igen.
Tudod az, hogy valaki hungarista pólóban baszik be mint állat a hétvégén, nem tesz semmit, és ettől nem lesz erkölcsileg felsőbbrendű.
Ezt neccesen tudod megcáfolni, példa rá van sok tízezer...
A szent tehenekből lesz a legjobb hamburger.
163 levél
Válasz 08.09.28. 22:07 #7
Lynx82
Látom távol áll tőled ez az egész szóval nem akarok veled vitázni mert ugyebár vitázni csak azzal lehet aki tudja is hogy miket mond.

Érezd jól magad a SZINen de én nem kérek belőle....
Advanced Micro Devices - AMD * Learn to Play!
2883 levél
Válasz 08.09.28. 02:37 #6
Nayrobi
Bár nem voltam ott a majálison és nem tudom hogy ki tartozik a szegedi keménymagba mostanság, de az elmúlt 5 évben Kekéék bandáját csak részegen láttam, éjjel-nappal, plusz a HVIM (volt)bagázsa se veti meg az alkoholt és az egyéb dolgokat, szóval nem csak a fesztiválozók piálnak meg drogoznak. És tényleg más kategória, kinek ez, kinek az.

Ui.: kijózanodtam (lásd: részeges topic)
PSN: nayrobi11
332 levél
Válasz 08.09.27. 23:10 #5
McAnt
Jajj, ez a fennkölt eszmeiség, "népünk történelmének megismerése"...amiből az efféle rendezvényeken 99%-ban szittya-hun-magyar kontinuitásról való elmélkedés lesz-jobb esetben. Rosszabban pedig jön a turáni magyar nemzet, mégroszabban pedig a sumérok és társaik. A történelmi valóság írmagja sincs meg bennük, de opersze jól hangzanak: a sumért is pontosan e miatt rökonították meg a világ összes népével-mindenkinek jól hangzik ez a szép leszármazástudat. Baromság, de szép. Ezért is írtam le: örülök neki, hogy legalább ezen a rendezvényen két fiatal történész -bár Szabó Pál nem kimondottan fiatal, és nem is a hatalmas munkabírással dolgozó történész mintapéldája- biztosan történelmi tényekről tartott előadást, nem halandzsákról.

De kedves gondolat, hogy minden egyes nem mélymagyar fesztivál célja kizárólag az ivás és a drog: mert persze mélymagyar fesztiválokon ásványvizet isznak mentateával-láttam már rá példát, csak furcsamód szépen beálltak a nemzeti érztelmű fiatalok az ásványvíztől. Biztosan sok volt benne a buborék, ugye? A plafon leszakadna ettől az irtózatos képmutatástól...meg attól, hogy a "bulizás" ejj, de profán és erkölcstelen dolog is, bizonyára Te sem szórakozásból és szabadidőből nézel fel a Doméra, és komoly magyar tanulmányok végett játszol játékokkal is, ugye?

A SZIN-en az elektronikus zene erősen a periférián van -ahogyan a Szigeten is-: van egy elektronikus zenei helyszín, és tíz nem elektronikus: de ha szerinted a Tankcsapda, Deák Bill Gyula vagy Törok ádám elektronikus zenét játszik, bizonyára igazad van, és a kábé 10%-nyi elektronikus zenei felhozatal kőkeményen elnyomja amaradék 90%-ot. Biztos
A szent tehenekből lesz a legjobb hamburger.
163 levél
Válasz 08.09.27. 21:31 #4
Lynx82
Hát igen, nem lehet összehasonlítani a két rendezvényt, mert más kategória.
A cél valóban más. Az egyiknek a célja hogy jobban megismertesse népünk hagyományait és történelmét, mint ahogyan azt töri órán tanultuk,s
megpróbáljon rávilágitani a mai társadalmi gondokra - pl. a nemzeti rock zenekarok is ezt teszik.

A másiknak pedig a bulizáson és a lerészegedésen kívül semmi mondanivalója nincsen.

Persze van akiknek ez kell.

Mondjuk nekem a drogosok, és azok, akik mindenféle moslék zenét nyomatnak - már ha azt az elektronikus zajt "zenének" lehet nevezni - nem jönnek be...

Nekem - és még sokaknak - ezek a "kedvesen dilettáns" emberek.

Minden Jót!

Advanced Micro Devices - AMD * Learn to Play!
332 levél
Válasz 08.09.27. 20:53 #3
McAnt
Persze, biztosan minden rövidhajú, avagy éppen lófarkas szittyamagyar emberke kultúrális élményeinek csúcsa volt a Magyar Majális, de a SZIN talán kicsit szélesebb rétegeket fog át balról jobbra, köszönhetően hogy nem csak kedvesen dilettáns szubkultúrális zenekarokból állt a repertoárja.
Ettől még semmi baj nincs a Magyar Majálissal, akinek ez kell, annak ez kell (legalább látom a történelmi előadásokban valódi történészek adtak elő, nem őssumérok és kései hunk leszármazékok) de az efféle rendezvényeket aligha célszerű összehasonlítani a SZIN-el vagy bármelyik másik komolyabb zenei fesztivállal. Teljesen más a cél, az eszköz, és a közönség is
A szent tehenekből lesz a legjobb hamburger.
2883 levél
Válasz 08.09.27. 15:09 #2
Nayrobi
Jó dolog a szin, bár idén sajna nem tudtam menni, na de majd jövőre!
PSN: nayrobi11
163 levél
Válasz 08.09.27. 14:59 #1
Lynx82
A Szegedi Magyar Majális sokkal jobb volt
Advanced Micro Devices - AMD * Learn to Play!
766 levél
Válasz 08.09.27. 14:59
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Szegedi Ifjúsági Napok 2008 (Cikk)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.