Pro Evolution Soccer 2018
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Icewind Dale: Heart of Winter (Ismertető)

2 levél
Válasz 01.05.28. 11:42 #6
fulgur
theelf: Bocs a stílusért.

Egyébként hasonló lehet az ízlésünk, a 2 legnagyobb favorit nálam is a Torment és a Wizardry 7. Bár én a Betrayal at Krondort is hozzájuk teszem. Abszolút csúcsok.

Egyébként honnan lehet Open Source játékokhoz hozzájutni. Esetleg tudnál ajánlani valamit?

Üdv: fulgur
6 levél
Válasz 01.05.26. 07:03 #5
theelf
fulgur: Kicsit kultúráltabban, ha lehet. Nálam már az Icewind Dale sem jött be annyira, igaz elsősorban azért, mert folyton hiányérzetem volt. Összesen két olyan kereskedelmi CRPG van, aminél nem éreztem ezt a hiányérzetet az egyik a Planescape Torment, a másik a jó öreg Wizardry VII.

Általában jellemző, hogy a nagyobb Open Source játékok, amik sikeresebb projektek messze túlszárnyaljk minőségben a kereskedelmi termékeket, de sajnos nem sok helyen jelenik meg róluk ismertető, és nem terjednek el. Ebben talán annak is van szerepe, hogy az átlag játékosnál a telepítés menetéről (./configure ; make ; make install) parancshármas jut eszébe, és ugye a hivatkozott libraryk is kevésbé elterjedtek mint a DirectX.

De mindig vannak jó (C)RPG-k, és aki keresi őket az jó eséllyel talál is egyet. És míg a make fut, bizony szívesen elmondja, az Open Source játékok között számos jót lehet találni. Egyes játékokat nem ajánlok, mert:

- Reklám
- Ízlések és pofonok kérdése
- Nem tudom kinél mi megy el

De érdemes az Open Source piacon is körülnézni, mikor játékba kezdenél. És egy véglegesnek szánt (nem béta, nem 0.X) open source játékban kevesebb a bug...

És a biztonági másolat készítéséhez való TÖRVÉNYBEN RÖGZÍTETT jogodat, amit a szerzői jogról szóló egyezmények is garantálnak nem tiporják sárba trükkös másolásvédelmek.
2 levél
Válasz 01.05.25. 20:12 #4
fulgur
Igy elbaltázni valamit! A sárba tiprása mindannak, amit a (C)RPG jelent! Fos hekkendszless á la Diablo. Tipikus esete a kereskedelmi szempontok felülkerekedésének az igaz fanok elvárásainak. A Durlag Tower az hipercool volt. Ez most az antitézis.
Uff!
1803 levél
Válasz 01.04.21. 19:18 #3
Demeter
Igen jól mondod csak " ennyi "!!!
Nem tudom, hogy miért de én úgy gondoltam, hogy - ez nem lehet a vége... - valamiképp még ha csak egy kicsit is de folytatódnia kell a történetnek. De sajna rá kellett döbbennem, hogy itt a vége fuss el vége. És ezennel végérvényesen lezárultak kalandjaim a Világ Hátán amit fájó szívvel vettem tudomásul. De megcsillant a remény, hogy nem teljesen végleg, hogy miért is?? Mert lassan de biztosan eljönnek azok a Sosemvolt téli éjszakák....
".....örökké nem eshet...... "
407 levél
Válasz 01.04.19. 00:54 #2
Đuke
Igen, azt hiszem ki is hagytam a cikkből, de engem is zavart a játék rövidsége. Nem tom, de olyan illúzióim voltak, hogy hosszú lesz és hasonló feeling. Ez utóbbi még csakcsak, de a játék vége engem (is) kb. egy jó adag hideg zuhany erejével ért. "Ennyi?" - kb ezzel az arckifejezéssel nézhettem a monitorra. Ennyi.
Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!
1803 levél
Válasz 01.04.18. 20:57 #1
Demeter
Csak egy két szó magáról a játékról. Mivel a mai napig az egyik nagy kedvencem az Icewind Dale ( RAS-nak lehet némi köze mindehez ) egyértelmű volt számomra a kiegészítő '' sorsa ''. Mikor kijött egyből belevetettem magam ebbbe a csodálatos világba és meg nem álltam míg végig nem vittem. Na itt ért az első csalódás, mivel ez a kieg a legnegyobb jóindulattal sem nevezhető hosszúnak, sőt! Sajna tizen páróra alatt végeztem vele úgy, hogy semmit sem hagytam ki. Kicsit bántott a dolog mivel a Black Isle-nál nem ezt igérték. Szóval amilyen gyorsan kezdődött olyan gyorsan vége is szakadt. Bár az igaz, hogy rövidsége ellenére igencsak tartalmas volt. Élmény volt újból a Világ Hátán kalandozni, azok a kietlen hófödte síkságok valami meseszépek voltak.
Kicsit szomorú is voltam mikor egyszercsak végeszakadt mindennek és én újból a '' való világban'' találtam magam. Sajnos ezennel lezárult a Jeges Szelek völgye de szomorkodésra semmi ok, mert ha minden jól megy akkor hamarosan egy újabb gyöngyszem lát napvilágot ( mely akár új távlatokat is nyithat az online rpg-k terén ) mégpedig a Neverwinter Nights!!!
olyan kíváncsi vagyok, hogy vajon mennyit sikerül teljesíteniük a srácoknak abból amit már oly régen megígértek a progival kapcsolatban.
Én mindenesetre szorítok nekik és ha minden jólmegy akkor a jövőben igencsak sok álmatlan éjszakát fog okozni eme progi mindannyiunknak....

Bocsi ha egy kicsit off lettem volna.
".....örökké nem eshet...... "

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.