Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Colin McRae: DiRT 2 (Ismertető)

Colin McRae: DiRT 2

Colin McRae: DiRT 2
A legutóbbi Colin McRae: DiRT 2 cikkek, hírek
52 levél
Válasz 09.12.16. 19:52 #18
drifter001
EZT MINDENKÉPP MEGVESZEM a képek alapján igencsak állat a játék
http://picasaweb.google.hu/113395952181341876523
244 levél
Válasz 09.12.04. 14:10 #17
DühösTigris
Nem szoktam játékokat értékelni,de ez....megkívánja!Azt mondja a kedves cikk író,hogy nem fog hiányozni a rally "életérzés",hiszen csak és kizárólag a hangulat az érdekes... Na...akkor most elárulom,hogy mi az ami baszottul hiányzik a játékból... A rally feeling!Elméletileg a játék célja ez lenne(mármint a rally világának a visszaadása,ehelyett kaptunk egy grid-et,ami néha homokos,esetleg sáros közegben próbálja visszaadni azt,ami már nem ez a játék,nem ez a célközönség!Tessék megnézni,miket írnak a youtubon !A rallyt végig nyomtam,de utána,már nem érdekelt!Ja...hogy versenyezzek több ezer Need for speed-en felnőtt koccanásig faltól-falig "pilótával",nem kívánom..... Colin 5-ös széria,ami igazán a rally világa volt,azóta.....grid feeling....unalmas!+!!!!!
70 levél
Válasz 09.10.01. 19:06 #16
Dauby73
Abszolút friss hír, hogy elhagyta a Codemasters-t Gavin Raeburn, a GRID és DIRT sorozat atyja. Nagyon remélem, hogy nélküle is továbbmegy majd az általa elkezdett munka. Minden jót neki a továbbiakban!

(mekkora poén lenne, ha hamarosan bejelentenék, hogy megérkezett a, Bizarre-hoz b, Criterion-hoz c, Slightly Mad Studios-hoz )
70 levél
Válasz 09.09.29. 17:40 #15
Dauby73
"Akinek nem inge...": a hozzászólásomra válaszoltál, gondoltam, hogy rám céloztál a PR-szöveggel.

Eleddig Nintendo-konzollal még nem volt gondom, Sony-val és MS-sel már igen. A PS3 meghibásodási statisztikái sem fényesek ám, csak az YLOD-ról nincs akkora tobzódás, de a fórumok azért zengenek.

Nekem alapvetően játékfelhozatal kérdése volt a döntés és mert nagy szerelmem volt mind a PGR-széria (RIP) és az FM-játékok, ezért egyértelmű volt a döntés. Szerencsére néhány másik játék, pl. GoW 1-2 is nagyon-nagyon bejöttek és igazolják, hogy jól döntöttem. Halo 3 is tetszett, dehát az a grafika, huhh, az nagyon kemény (borzasztó csúnya), viszont a játékmenet mindent visz, akárcsak az MI.
Pár játék miatt nagyon kellene már PS3-at vennem (Uncharted 1-2 leginkább, de még sorolhatnám), de anyagilag ezt most nem engedhetem meg magamnak.
Mivel a multiplatform játékok szinte ugyanolyanok - hol az egyik jobb kicsivel, hol a másik az egyik konzolon -, ezért is felesleges most még PS3-at vennem. Sűrűn nézegetem egy angol oldal összehasonlitó tesztjeit és fej-fej mellett van a 2 konzol multiplatform téren.

A PC-k legnagyobb baja a hiper-szuper konfigurálhatóság. Annyiféle gépet össze lehet rakni, hogy ezt nem lehet letesztelni, optimalizálni megfelelően. Azért jönnek a PC-s portok sokkal később, másrészt, mert a PC-s változatok nem hoznak annyit, mint 1-1 ütős konzolos megjelenés. Nézd majd meg fél év múlva a "Resident Evil 5" eladásokat konzol-PC összefüggésben és te is látni fogod, mire célzok. A PC-re történő optimalizálás, teszt és maszterelés kálvária minden fejlesztőnek a gyorsan változó hardverek (ahogy te is irtad) és a rengeteg konfiguráció okán. A sok konfigurációból rengeteg beállitást is kell adni, ez bizony nem kevés plusz munka, tesztelés és optimalizálás /tudom, harmadszor irom ezeket/: a high-end gépek persze mindent fullra állitva futnak, viszont a 3-4 éves masinákon is futni kell, ezekhez meg külön szenvedés az elkészülés...
A fix platform hátránya az elavultság - bár ezt én nem annyira látom, lévén, hogy tavaly és idén is egyre szebb és szebb játékok jönnek ki mindkét nagykonzolra (megtanultak optimalizálni a fejlesztők). Viszont előnye a kiszámithatósága, hogy mindenkinek otthon tökugyanaz van és futni fog rajta ugyanúgy.

(nem feltétlenül okoskodni akarok, de szakmám "volt" a játékfejlesztés és úgy gondolom, elég sok tapasztalatot gyűjtöttem DR-es vezetői időkből és aztán grafikai outsourcing cég vezetésében)
2011 levél
Válasz 09.09.29. 11:29 #14
Corvus5
Én nem látom, h bárhol is rád utaltam volna. A mondást meg gondolom ismered: "Akinek nem inge..."

Számomra ez az egész azért is érthetetlen, mert ha van vmelyik tábornak oka, h utálja a másikat, akkor az pont a PC-s. Olyan alkatrészeket mondanak elavultnak, amelyeknek a valós teljesítményük töredékét használtuk ki, de már ki kell dobnunk őket és venni a jobbat, szebbet, erősebbet. De ez nem a konzolok hibája, mivel ez korábban is így volt. Az viszont már az övék, h évekig stagnálásra késztetik a PC-t, az ellehetetlenítésről már nem is beszélve. Mert ugye azt senki nem gondolja komolyan, h a rohamosan fejlődő PC-vel fel tudja venni a versenyt egy 5 évvel ezelőtti technológiával készült Xbox360. Márpedig ki venne ilyesmit, ha a tényleges különbséget megmutatnák a két platform között? Költői kérdés. Emiatt viszont a PC kapja a kövületet, mert mindent csak úgy szabad elkészíteni, h lehetőleg ugyanúgy nézzen ki 360-on is, mint PC-n. A lejáratás pedig évek óta megy, a szar portokkal, a min. féléves megjelenési előnnyel a konzol javára... stb.

Én jelenleg a PS3-al szimpatizálok leginkább, talán az igyenes multi miatt, nameg h a Microsoft egy szemétláda. De azért nem bánnám, ha pár sorba leírnád, h neked melyik jött be legjobban és miért.
70 levél
Válasz 09.09.28. 14:48 #13
Dauby73
Corvus5, itthon meg kell találni a forrásokat, hogy ne kerüljön egy játék x-szer annyiba...amúgy meg a konzolos játékok gyorsabban veszítenek értékükből és 6-8 hónap után már gyakran féláron kapod meg őket.
- Fizetős multi: a pontokat szintén be lehet szerezni igen jutányos áron, nekem ennyit megér az, hogy stabil a rendszer alatta és minden fixen fut. (Persze vannak kivételek, de milyen gépen vagy éppen PC-n nem fordul elő, hogy valami nem működik?)
- Szervizigény: épp most döglött meg másodszor a konzol, anyázhatnék, de nem teszem, sikerült cseregépet szereznem és várom vissza lassan 4 éves, első-szülött gépemet. Igen, ez tényleg botrányos meg minden, ebben igazad van, de annyi jó játék van már a gépre, hogy nem lehet nem foglalkozni vele, mint játékplatformmal.

Miért pont a 360-ról írtam? Mert a tesztek azon készülnek. Beszéljünk nyugodtan PSP-ről, DS-ről, Wii-ről vagy PS3-ról, eléggé tájékozott vagyok, a PS3 kivételével minden konzolom van is itthon és az előző generációból is vannak gépek.

Egyáltalán nem írtam azt, hogy PC-n nem játszom, azon IS játszom. Én szeretném felnyitni az emberek szemét, hogy nem csak PC létezik a világon...ha te ezt marketing-szagú dumának vetted, akkor olvasd el az NFSS-cikkemet...világéletemben ellene voltam a marketinges sallangnak stb., mindig kiálltam amellett, hogy ami rossz, arról meg kell mondani, hogy rossz, ami jó, azt pedig el kell ismerni.
Szóval jól eső érzés, hogy ismeretlenül valaki rámbélyegzi, hogy nyomom a pr-dumát.
2011 levél
Válasz 09.09.28. 10:59 #12
Corvus5
Azt meg pláne élvezni fogja, egy játék 2x nem ritkán 3x annyiba kerül, mint pc-re. Szóval néhány játék különbözetéből már komplett új gépet vehet az ember. A fizetős multiról és a Box szervízigényéről nem is beszélve. Nem vagyok konzolellenes, csak azt nem bírom, h mindenki pr alkalmazottnak képzeli magát és úgy ajnározza a konzolokat (főleg a 360-at), mintha részesedést kapna. "Pedig töke van a menyasszonynak."
70 levél
Válasz 09.09.28. 09:27 #11
Dauby73
Sajnálom, de még van esélyed: vehetsz egyet.

Csak hogy tudd: hosszú évekig nekem sem volt konzolom, aztán minden egy PS2-vel és az ominózus "Colin McRae Rally 04"-el kezdődött, innentől úgymond sínen voltam és beleszerettem, ma már létezni sem tudnék nélkülük. A fő játékplatformom manapság a 360, a barátokat, online játékot és további egyszerűségét is nagyon kedvelem, no meg a fix hardverből adódó 'biztosan fog futni és igen jól fog kinézni' dolog sem utolsó. Az exkluzív felhozatala is igen durva, jelenleg az FM3 demót nyűzom és számolok vissza a megjelenéséig.
Egyebek mellett a DIRT 2 online része is félelmetesen jó 360-on: haverokkal is lehet csapatban játszani és a játék-keresés pár másodperc alatt lefut és máris a murván száguldunk!

Szóval, ha van lehetőséged, vágj bele a konzol-kalandba, nem fogod megbánni!
14652 levél
Válasz 09.09.26. 14:46 #10
Razor03
Nincs Xbox-om, szóval várom a PC-s megjelenést!
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
70 levél
Válasz 09.09.26. 14:32 #9
Dauby73
Razor03, köszönöm a biztatást!
Remélem, hogy nem csak kedvet csináltam hozzá, hanem ténylegesen játszani fogsz vele. Ha netán 360-on játszanál, akkor keress meg!
14652 levél
Válasz 09.09.24. 20:24 #8
Razor03
Dauby: nagyon jó teszt, nagyon jó cikk és hatalmas kedvcsináló! Régen is szívesen olvastam az ismertetőid!
Kevés vagy, mint Celeronban az L2 cache!
1087 levél
Válasz 09.09.21. 17:55 #7
richy25
2 hét betegszabi? hm.. akkor finom kis cucc lehet
Én most is játszok az elsővel.. remélem a fizikán azért csiszoltak valamicskét, mert az h a kocsi 2 mp alatt eléri a 100-at enyhénszólva is érdekes
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
416 levél
Válasz 09.09.21. 17:42 #6
Darkknight
Annyi hogyha ez kijön pc-re akkor addigra el kell határoznom hogy intézem el a 2hét betegszabit munkahelyen.A shift esetében meg "nem kéne már uninstallni??mehetne a helyére pár jó film"

Érted az összefüggést?
nem kaptam tollat
1087 levél
Válasz 09.09.21. 17:12 #5
richy25
úgyértem, mesálj, miylen az első/második/ akárhanyadik benyomás?
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
32671 levél
Válasz 09.09.21. 17:06 #4
Creativ3Form
Az első rész nagyon bejött, várom már nagyon. Bár, az igazat megvallva, az F1-es játékot jobban várom a Codemasterstől.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
416 levél
Válasz 09.09.21. 17:02 #3
Darkknight
Mit meséljek?Egy átlagos rallyautónak 2100kg a tömege.Az nfs shift féle verdáknak meg több picivel, mégse száll el a dirt 2 be x360on a kocsi göröngyös szar úton ha 160al veszek egy 40fokos ívet
nem kaptam tollat
1087 levél
Válasz 09.09.21. 16:39 #2
richy25
mesééélj pls :S
PC-re csak decemberben adják ki, a fenébe is
Türelem szép erény, kivéve ha az alagút végén közeledik a fény!
416 levél
Válasz 09.09.21. 16:13 #1
Darkknight
Hát igen...volt szerencsém kipróbálni.Az nfs shift ehhez képest egy karikatúra
nem kaptam tollat
766 levél
Válasz 09.09.21. 16:13
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Colin McRae: DiRT 2 (Ismertető)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.