Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Ubi.com tervek (Hírek)

10589 levél
Válasz 10.01.28. 07:55 #15
Dark Archon
Pénzéhség? Te nem védenéd a szellemi terméked, amibe milliókat és éveket fektettél? A Prince of Persia-ra direkt nem tettek védelmet, és - állítólag - nem jött be a dolog. A kocsidat, lakásod sem hagyod tárva nyitva... a "többség" meg valójában a kisebbség, a kutyát nem érdekli, hogy MO-n az internet hiánya miatt elesnek 5 vásárlótól. Külföldön meg már lassan alanyi jog az internet, egyántalán nem az "elmaradott" országok a célközönség. 12 ezer hazai viszonylatban tényleg sok, 50 font-ot viszont lazán kicsenget bármelyik angol, ld. Modern Warfare 2 a maga 60 fontos árával vezeti az eladási listákat.

Az viszont már többször bebizonyosodott itthon, hogy a megjelenéskor olcsóbb kiadású játékokat viszik, mint a cukrot. Erre mondjuk szinte már csak az EA-nak kéne rájönnie. Más kérdés, mikor lesz majd az a probléma, hogy az "elmaradott" országokra igazított árak miatt elkezdenek kereskedni vele az emberek külföldre... tehát az árrés nem mehet bizonyos szint alá.

Emlékszem, mikor elmondtam a chaten egy német palinak a FlatOut2-ben, hogy én ~8 euróért vettem, ő meg ~40-ért, el is állt a szava Mikor a frissen megjelent Dead Space-t véletlenül elárazták és negyedannyiért osztogatták az egyik "közértben", egyből tele lettek a fórumok jóárasított játékkal, ami szvsz rendesen betett az eladásoknak. Szóval nem olyan egyszerű ez.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
2011 levél
Válasz 10.01.28. 01:16 #14
Corvus5
Ha te kismilliószor olvastál már ilyen hírt és a hozzá tartozó hsz-eket, de ennek ellenére még most kismillió+1-edjére is megteszed, akkor te sem unod még. Mint ahogy azt hiszem nem ez az első a kismillióból, ahova hasonló tartalmú hozzászólást írtál, úh nem értem a problémádat. Azért is lehet hozzászólni, h az ember legalább itt elmondhassa véleményét a dologról, még ha tehetni nem is tehet ellene. Egy többséget rosszul érintő hír esetében pedig többségében negatív hangvételű hsz-ek születnek. Ha ez az 1000. negatív hír, akkor se lesznek örömködő kommentek csak azért, mert a hír éppen jubilál. Ebben én sehol sem látok ellentmondást.

Ami pedig az árakat illeti, LordMatteo sem azt mondta, h nem vesz 12 ezerért játékot, csak azt, h szerinte erős túlzás ennyit kérni egy játékért.(Nem az Ubisoft.) A gyártóknak az a baja, h a warez miatt csak a jó játékok fogynak, így ha komoly bevételt akarnak, akkor kénytelenek igényes munkát kiadni a kezeik közül, mert a szar szemetet - a wareznek hála - már nem lehet lenyomni a gamerek torkán, vagy legalábbis nem könnyen. Persze lehet hozni az EA-t ellenpéldának, de ezt most hagyjuk. A fejlesztőket/kiadókat túlságosan elvakítja a pénzéhség, emiatt nem képesek a warezre, mint piaci tényezőre tekinteni. Ha ezt felfognák végre, akkor nem közvetlen, mindenféle idóta védelemmel harcolnának ellene, hanem közvetve, minőségi játékokkal. Amíg előbbi esetében a becsületes vásárlókat büntetik és terelik a warez felé, addig utóbbi esetében erősítik a játék megvásárlása iránti késztetést. Persze az utóbbi sosem valósul meg, amíg úgy tekintenek a dologra, h ha 20 ember letöltött vmit, akkor ha nem lenne warez, akkor mind a 20 meg is venné. Ez hatalmas baromság. A mostani helyzetben viszont én is megcsináltam már néhányszor azt, h megvettem egy játékot, majd letöltöttem és játszottam vele, elkerűlve az eredeti verzió kerékkötőit. Elég szánalmas egy szitu.
10589 levél
Válasz 10.01.27. 20:19 #13
Dark Archon
Úgy kb. 9234923432 ezredszerre látunk hasonló hírt, hasonló hsz-ekkel, hogy a rákba nem unjátok még? A mai napig nincs olyan játék, ami folyamatos netkapcsolatot igényelne (a direkt online játékokat leszámítva persze).

A másik, amin a folytonos majomkodás megy, hogy 12 ezer egy játék. Kényszerít rá bárki, hogy a megjelenés napján meg kell venni? Nem. Na ugye, vársz 0,5-1 évet és feleannyiért vagy még kevesebbért, gold/deluxe/gyémánt/EVM akármi kiadásban - addigra kijavított bugokkal - a tiéd lehet. Nemrég vettem meg a GRID-et, Steam-en átszámítva kb. 2700Ft-ért vagy a Lost Planet-et 2000Ft-ért. Persze a kivárásnak a "hátránya" lesz az is, hogy nem tud az ember az adott játék topicjában nyafogni, hogy sovány a gépe a játékhoz, mert ezzel az időeltolással nagyjából az adott gép már röhögve futtatja a cuccot.
Dark Archon | i5-2500K - GTX 760 - 8Gb - Windows 7 x64 | BF4: DarkArchonHUN
6665 levél
Válasz 10.01.27. 18:21 #12
GustyX
Mivel megoldható egy eredeti játék lemez nélküli futtatása, így mondható hogy nem kell lemez, elég csak feltelepíteni crackelni. Így hiába mondja az Ubi hogy "jó lesz ez, mert nem kell cserélgetni lemezt", egyszerűen parasztvakítás. Bár már ha választani lehetne a folyamatos net kapcsolat vagy lemez csere, ez utóbbira voksolnék.

Azt meg csak megjegyzem, hogy a 12k-s játékok (már) nem az Ubisfothoz kötődnek.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
27966 levél
Válasz 10.01.27. 16:50 #11
LordMatteo
Értem én hogy küzdenek a warez ellen ami szép és jó, de ha eljutnánk végre oda hogy nem 12k lenne egy 4-5-6 órás játék ára, akkor talán meg is venné nagyobb létszámban az egyszeri halandó.

Amúgy ja, úgyis lecrackelik ezt is...

Gusty: Ami nem DLC, vagy Steam, ahhoz mindhez kell. Saját magadat válaszoltad meg, ugyanis ahhoz hogy ne kelljen, cracket másolsz a játékra, tehát igen, kellene neki a lemez.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
1281 levél
Válasz 10.01.27. 14:00 #10
Indigo
6665 levél
Válasz 10.01.27. 12:56 #9
GustyX
Csupán saját tapasztalatból indulok ki, eddig 1-hez nem találtam, 1 másikhoz való pedig hazavágta a mentéseket. Mindegy egyebet NoCD/DVD crackkel tolok és semmi probléma sem akad velük.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
5028 levél
Válasz 10.01.27. 12:36 #8
Gump
Azok közül amelyik nem Steam-es?
Soroljam?
6665 levél
Válasz 10.01.27. 12:18 #7
GustyX
"...nem kell DVD lemez a játékhoz" - ez is vicces. Ma már melyik eredeti játékhoz kell??? By-bye Ubisoft...
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
2175 levél
Válasz 10.01.27. 12:10 #6
Shadowguard
Teljes mértékben egyetértek. Nálam hasonló helyzet van, mikor néha napokig csak aktív imádkozás hatására tudom megnézni a leveleimet, esetleg felnézni valamelyik fórumra. Legutolsó telepítésnél kimaradt a VLC-media player letöltése és azt is 40 perc alatt sikerült leimádkoznom a netről. Variációs lehetőség meg nem igazán van, mert ezen felül van az ADSL (telített a hálózat, az utolsó fél évben nem tudok a környéken ADSL bekötésről nem bírná a rendszer indoklás miatt) vagy mikrohullámú (abban meg nem bízok). Azonfelül továbbra is tartom magam ahhoz: ne kezeljenek már tolvajként, ha megveszek egy játékot. A warezzel sokszor jóval kevesebb a baj, nem kell regisztrálni, aktiválni, csak egy crack és game. Tessék inkább jó játékokat csinálni és kész
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
2011 levél
Válasz 10.01.27. 11:22 #5
Corvus5
Ha úgy érzik túl sok a bevétel, akkor jó úton haladnak annak csökkentéséhez. Azt nem kell ecsetelnem, h mekkora kibaszás ez azokkal, akiknek nincs netjük. Aztán ott vannak, akik nem otthonról neteznek, mert a levelezésüket, dokumentumaik szerkesztését az iskolában/egyetemen/munkahelyen végzik, és nincs értelme még külön havidíjat fizetniük érte.
Ezek az emberek most mind egy nagy "fuckyou"-t mutatnak az Ubisoftnak, és itt nem arról van szó, h "persze inkább letöltik, mint h megvegyék".
Részemről pedig azért kapnak bemutatást, mert habár van netem, sajnos a szolgáltatóm gyakran szarakodik azzal, h "javítják a hálózatot", illetve rendszeresen vannak kisebb-nagyobb kimaradások. Szóval gamelek nagyban (amit akkor szoktam, ha épp netre várok), aztán egy fél perces kimaradás, és kezdhetem előről, mert nem mentettem időben? És akkor mi van pl. ha én 6-7 év múlva ismét elő akarom venni a játékot? Biztos, h még élni fognak a szerverek, vagy h létezik még egyátalán az Ubisoft?

Seggfejek!
6665 levél
Válasz 10.01.27. 10:28 #4
GustyX
Eddig volt kedvenc fejlesztőm/kiadóm az Ubisoft. Amelyik játékuk tetszett, az mind itt csücsül a polcon, de ezek után már csak egy szimpla CD tokban lesz, vagy csak a lemezképben. Szép volt Ubi, részemről ennyi.
http://gustyx.web4.hu - saját véleméyeim, tapasztalataim játékokról
1624 levél
Válasz 10.01.27. 08:35 #3
-T0ng-
Az ötlet nem egyedülálló, a megvalósítás nem feltétlenül hátrányos. Az aki híve volt eddig a bolti verzióknak, az online regisztráció nem tántorítja el, mert már látott hasonlót, ráadásul pillanatok alatt megvan. Az aktív internetkapcsolatról nincs véleményem....nem tartom se előnyösnek, se hátrányosnak, inkább a "szép és jó, de minek" kategória.

Az Ubi ezen lépése nem befolyásolja a kalózkodást. Feltörhető ugyanúgy, mint a GTAIV, vagy az MW2 esetében.

1653 levél
Válasz 10.01.27. 08:13 #2
AstorAnt
Kb. azt érik el hogy többen fognak majd warez változathoz nyúlni. Már előre látom, hogy a torrent siteok tele lesznek [NO-UBI.COM] releasekkel
"Everyone who run, is a VC, everyone who stand still, is a well disciplined VC"
914 levél
Válasz 10.01.27. 06:23 #1
EnforcerHUN
Ez kb. olyan mint a GTA4(Games for Windows, R.G. Social Club), és az MW2-nél a Steam
(Congratulations!!!! You WINNER!!! (10 év letöltendő a Szegedi Csillagbörtönben) XDXDXD)(BF3:EnforcerHUN)(MW3:http://steamcommunity.com/id/Kill_Them_All1)
766 levél
Válasz 10.01.27. 06:23
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Ubi.com tervek (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.