Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

Ubi.com tervek

Online támogatás a játékokhoz - kötelezően.

2010.01.27. 03:00 | szerző: Madrac | kategória: Játék

Úgy néz ki a Ubisoft elsőként akarja bevezetni azt, hogy játékaik csak aktív internetkapcsolat mellett lehessen játszani az új Ubi.comon keresztül. Nem teljesen világos egyelőre, hogy ez egy extra szolgáltatás vagy mindenkép kötelező, de inkább az utóbbi tűnik helytállónak. A dolognak ugyan vannak előnyei is, ha bejelentkezünk a rendszerbe nem kell DVD lemez a játékhoz, mentéseinket online is eltárolják, így akárhonnan folytathatjuk a történetet és természetesen nincsen korlátozás a telepítések számában sem így. Várhatóan a játékosok körében nem arat majd nagy sikert az ötlet, meglátjuk mi történik a dologgal a reakciók hatására. ■

hozzászólások (15)

LordMatteo
LordMatteo 2010.01.27. 16:50
Értem én hogy küzdenek a warez ellen ami szép és jó, de ha eljutnánk végre oda hogy nem 12k lenne egy 4-5-6 órás játék ára, akkor talán meg is venné nagyobb létszámban az egyszeri halandó.

Amúgy ja, úgyis lecrackelik ezt is...

Gusty: Ami nem DLC, vagy Steam, ahhoz mindhez kell. Saját magadat válaszoltad meg, ugyanis ahhoz hogy ne kelljen, cracket másolsz a játékra, tehát igen, kellene neki a lemez.
GustyX
GustyX 2010.01.27. 18:21
Mivel megoldható egy eredeti játék lemez nélküli futtatása, így mondható hogy nem kell lemez, elég csak feltelepíteni crackelni. Így hiába mondja az Ubi hogy "jó lesz ez, mert nem kell cserélgetni lemezt", egyszerűen parasztvakítás. Bár már ha választani lehetne a folyamatos net kapcsolat vagy lemez csere, ez utóbbira voksolnék.

Azt meg csak megjegyzem, hogy a 12k-s játékok (már) nem az Ubisfothoz kötődnek.
Dark Archon
Dark Archon 2010.01.27. 20:19
Úgy kb. 9234923432 ezredszerre látunk hasonló hírt, hasonló hsz-ekkel, hogy a rákba nem unjátok még? A mai napig nincs olyan játék, ami folyamatos netkapcsolatot igényelne (a direkt online játékokat leszámítva persze).

A másik, amin a folytonos majomkodás megy, hogy 12 ezer egy játék. Kényszerít rá bárki, hogy a megjelenés napján meg kell venni? Nem. Na ugye, vársz 0,5-1 évet és feleannyiért vagy még kevesebbért, gold/deluxe/gyémánt/EVM akármi kiadásban - addigra kijavított bugokkal - a tiéd lehet. Nemrég vettem meg a GRID-et, Steam-en átszámítva kb. 2700Ft-ért vagy a Lost Planet-et 2000Ft-ért. Persze a kivárásnak a "hátránya" lesz az is, hogy nem tud az ember az adott játék topicjában nyafogni, hogy sovány a gépe a játékhoz, mert ezzel az időeltolással nagyjából az adott gép már röhögve futtatja a cuccot.
Corvus5
Corvus5 2010.01.28. 01:16
Ha te kismilliószor olvastál már ilyen hírt és a hozzá tartozó hsz-eket, de ennek ellenére még most kismillió+1-edjére is megteszed, akkor te sem unod még. Mint ahogy azt hiszem nem ez az első a kismillióból, ahova hasonló tartalmú hozzászólást írtál, úh nem értem a problémádat. Azért is lehet hozzászólni, h az ember legalább itt elmondhassa véleményét a dologról, még ha tehetni nem is tehet ellene. Egy többséget rosszul érintő hír esetében pedig többségében negatív hangvételű hsz-ek születnek. Ha ez az 1000. negatív hír, akkor se lesznek örömködő kommentek csak azért, mert a hír éppen jubilál. Ebben én sehol sem látok ellentmondást.

Ami pedig az árakat illeti, LordMatteo sem azt mondta, h nem vesz 12 ezerért játékot, csak azt, h szerinte erős túlzás ennyit kérni egy játékért.(Nem az Ubisoft.) A gyártóknak az a baja, h a warez miatt csak a jó játékok fogynak, így ha komoly bevételt akarnak, akkor kénytelenek igényes munkát kiadni a kezeik közül, mert a szar szemetet - a wareznek hála - már nem lehet lenyomni a gamerek torkán, vagy legalábbis nem könnyen. Persze lehet hozni az EA-t ellenpéldának, de ezt most hagyjuk. A fejlesztőket/kiadókat túlságosan elvakítja a pénzéhség, emiatt nem képesek a warezre, mint piaci tényezőre tekinteni. Ha ezt felfognák végre, akkor nem közvetlen, mindenféle idóta védelemmel harcolnának ellene, hanem közvetve, minőségi játékokkal. Amíg előbbi esetében a becsületes vásárlókat büntetik és terelik a warez felé, addig utóbbi esetében erősítik a játék megvásárlása iránti késztetést. Persze az utóbbi sosem valósul meg, amíg úgy tekintenek a dologra, h ha 20 ember letöltött vmit, akkor ha nem lenne warez, akkor mind a 20 meg is venné. Ez hatalmas baromság. A mostani helyzetben viszont én is megcsináltam már néhányszor azt, h megvettem egy játékot, majd letöltöttem és játszottam vele, elkerűlve az eredeti verzió kerékkötőit. Elég szánalmas egy szitu.:-/
Dark Archon
Dark Archon 2010.01.28. 07:55
Pénzéhség? Te nem védenéd a szellemi terméked, amibe milliókat és éveket fektettél? A Prince of Persia-ra direkt nem tettek védelmet, és - állítólag - nem jött be a dolog. A kocsidat, lakásod sem hagyod tárva nyitva... a "többség" meg valójában a kisebbség, a kutyát nem érdekli, hogy MO-n az internet hiánya miatt elesnek 5 vásárlótól. Külföldön meg már lassan alanyi jog az internet, egyántalán nem az "elmaradott" országok a célközönség. 12 ezer hazai viszonylatban tényleg sok, 50 font-ot viszont lazán kicsenget bármelyik angol, ld. Modern Warfare 2 a maga 60 fontos árával vezeti az eladási listákat.

Az viszont már többször bebizonyosodott itthon, hogy a megjelenéskor olcsóbb kiadású játékokat viszik, mint a cukrot. Erre mondjuk szinte már csak az EA-nak kéne rájönnie. Más kérdés, mikor lesz majd az a probléma, hogy az "elmaradott" országokra igazított árak miatt elkezdenek kereskedni vele az emberek külföldre... tehát az árrés nem mehet bizonyos szint alá.

Emlékszem, mikor elmondtam a chaten egy német palinak a FlatOut2-ben, hogy én ~8 euróért vettem, ő meg ~40-ért, el is állt a szava :D Mikor a frissen megjelent Dead Space-t véletlenül elárazták és negyedannyiért osztogatták az egyik "közértben", egyből tele lettek a fórumok jóárasított játékkal, ami szvsz rendesen betett az eladásoknak. Szóval nem olyan egyszerű ez.
ajánlott olvasnivaló