Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Sony PlayStation Move - III. rész: Sports Champions és Racquet Sports (Konzol cikk)

14276 levél
Válasz 11.01.16. 00:22 #12
balays82
Némileg megcáfolva azon állításomat, hogy lezártam a beszélgetést, csak annyit tennék hozzá, hogy amit a kész játékból kivágott és utólag DLC-ként árult kiegészítőkről írsz (aminek legszégyenteljesebb példája talán a Mafia 2), azzal teljes mértékben egyetértek, de ez ugye még annyira sem tartozik a topik témájához, mint az eddigiek.
Egyébként nem voltál bántó, és nekem sem állt szándékomban annak lenni.
3765 levél
Válasz 11.01.15. 20:05 #11
gregmerch
Azt hiszem ez tényleg nem vezet sehova. Azért (és én sem a "csakazértisénteszemapontotavégére" késztetés miatt), még szólnék pár szót.

- Szerintem azért lehúzás a Sony megoldása, mert a többiek valamiért meg tudták oldani a dolgot oly módon, hogy ne kelljen egyből zillion darabot megvenni a kütyüikből ahhoz, hogy minden szolgáltatást a maga teljességében tudj élvezni a vásárlás után, és még egy-két játékra is futotta az alapcsomagba. Egyébként nem csak a PS3 terén, de minden téren ezt teszi az említett vállalat.

- Én sem gondolom, hogy 8db Move-ot kellene venni egy jó íjászparti végett, de a vállalat láthatóan igen. Nekem sem jutna eszembe, mint ahogy nem is jutott.

- Attól, hogy költök a hobbimra (nem is keveset - egyébiránt hosszú évek alatt jött mindaz össze, amit az adatlapomon olvastál), még én is gondolhatom azt, hogy nem szeretem ha lehúznak. Van egyéb hely, ahova tudom tenni azt a pénzt, elhiheted. Vásárlóként, fogyasztóként nem tetszik a dolog, mint ahogy például azt sem szeretem, ha akár csak 20 forinttal is átver a közértben a pénztáros, mert egy zsömlével többet számol fel - pedig jóllehet, van itthon a zsömle mellé kenyér, kifli, vagy akár kalács is. Egyszerűen azért nem szeretem, mert sajnos úgy látom, hogy (főleg kis hazánkban) a vásárlónak a fizetés után kuss a neve. Nem tetszik az a trend, hogy a méregdrága termék megvásárléása után, az csak mintegy 80% szolgáltatást nyújt a jól csengő reklámszövegben foglaltak ellenére. Amikor mondjuk egy Assassin's Creed II-ből jól kihagynak 2 közbülső fejezetet, amit később külön pénzért letölthetsz az egyébként ettől függetlenül A+ árkategóriájú játékod mellé, attól a bicska vigyázba áll a zsebemben. És sajnos még számos példát tudnék erre mondani.

Mindenesetre magam sem kívánom tovább folytatni ezt a már igen régóta offtopik beszélgetést. Szerintem a többiek sem nagyon rajonganak érte. Amennyiben bántó lettem volna valamikor, azért elnézést kérek, de a véleményemet továbbra is fenntartom.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 11.01.15. 18:42 #10
balays82
Egy kicsit már fárasztó ez a folyamatos egymás mellett elbeszélés. Az, hogy nem hoznak lázba ezek a mozgásérzékelős cuccok, miért jelentené azt, hogy nincs közöm a témához? Tisztában vagyok mindhárom konzol ilyen irányú képességével, sőt az árakkal is. Az egész ott kezdődött, hogy előadtad, mekkora pénzlehúzás a Sony megoldása, amire én annyit reagáltam, hogy szerintem nem pénzlehúzás, egyszerűen azért kerül többe, mint a Microsoft és a Nintendo cuccai, mert több eszközzel tudták megoldani a dolgot (ami összehasonlítva a Wii-vel, nem is teljesen igaz).
Annyit tettem még hozzá, hogy mivel valószínűleg nekem soha nem fordul majd meg a fejemben, hogy azért vegyek 8 vezérlőt, hogy másik három társammal tudjak majd íjászkodni a tévé előtt, ezért nem is annyira érint ez a probléma.
Egyébként meg tényleg ne vedd sértésnek, de azt sem értem, hogy akinek egy erős PC mellett ott figyel a polcon egy PS2, PS3, PSP, Wii, NDS, és egy XBOX 360 is, az miért van ennyire kiakadva a kiegészítő perifériák árain?

Annyit még hozzátennék, hogy nem azért írtam ismét, mert nem szeretem, ha nem az enyém az utolsó szó, szóval akár lesz reakció erre, akár nem, részemről lezártnak tekintem ezt a beszélgetést.
3765 levél
Válasz 11.01.15. 15:11 #9
gregmerch
A következő a probléma, amiért én még most is reagálok a te irományaidra: ha írsz egy pikírt válasz kommentet egy olyan témában, amihez - az általad elmondottak alapján - vajmi kevéske közöd van, akkor legalább gondold előtte végig, amit leírsz. Összesen ennyi volna. Egyébként az általad felsorolt keményvonalas PS3-as sikercímeket nemigen lehet egy napon említeni egy mozgásérzékelős bulijátékkal, nem is ugyan az a helyük a "táplálékláncban". A RE5 és a HR állítólag nagyon jól kihasználják a Move-ot, azokat érdemes azért azon is megnézni, ha már van egy otthon porfogónak.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 11.01.14. 23:27 #8
balays82
"Ha pedig szerinted íjászkodni kiválóan lehet a - mozgásérzékelő játékvezérlés legfőbb célját és értelmét jelentő, a valódi cselekvést imitáló mozdulatsor segítségével - akár 1db Move irányító segítségével is, ahhoz külön gratulálok!"

Ha pedig te megmutadod, hogy én ilyet hol írtam le, én ahhoz fogok gratulálni.
Nem is értem mondjuk, hogy minek vitatkozom veled, miközben az ilyen mozgásérzékelős vackok különösebben nem is izgatnak, szóval az sem nagyon, hogy mennyire lehúzás az egész. Nálam az Uncharted, a Red Dead Redemption, az AC: Brotherhood és társai a nagybetűs JÁTÉKOK, ehhez képest az ilyen hadonászós, sportolást imitáló játékok 5 percnél tovább nem hoznak lázba. Van ugyan nekem is Move a PS3-hoz, de pénz nem kellett érte adnom, így nagyjából még meg is érte. Egy ideig vicces is volt az egész, de az az igazság, hogy leginkább csak porosodik a gamepad mellett. Majd amikor megjelenik a Killzone 3, esetleg előveszem és megnézem, abból mit tudtak ezzel az irányítási móddal kihozni, illetve talán valamikor ismét nekiugrok a Heavy Rain-nek is. Az, hogy az íjászkodáshoz hány Move controller kell, őszintén szólva hidegen hagy. Röviden tehát, a te problémád nem az én problémám.
3765 levél
Válasz 11.01.14. 21:29 #7
gregmerch
Azt hiszem nem voltam kellően érthető, így megpróbálom lassabban is elmagyarázni, mi is böki az én csőrömet. Azt egy szóval sem mondtam - vagy gondoltam -, hogy a Nintendo, vagy a Microsoft pusztán karitatív, felebaráti érzelmektől vezérelve dobta volna piacra - sok évnyi fejlesztés után - a maga termékét. Mindenki pénzből él, így ebbe nem is lehet belekötni. (Külföldön - tőlünk nyugatra - ér is valamit a tehetség, meg a fáradságos munka, így az árak ehhez a trendhez igazodnak - a mi legnagyobb, őszinte sajnálatunkra.) Én annyit mertem megjegyezni, hogy - jómagam pedig számolok, scusa,: A Nintendo 55-60eHUF pénzért teljes játékélményt nyújt 1 játékos részére (masinával, irányítókkal, játék(o)kal). A Microsoft szintén teljes élményt nyújt 100eHUF díjon akár 2 játékos számára is - játékkal, tokkal-vonóval. A Sony konzolja mind közül a legdrágább (70-80eHUF csak a masina), és a nemrég piacra dobott (ergo még kiforratlan, vélhetően gyermekbetegségek hadától szenvedő) technológiájához - a többiektől eltérően - nem ad az annak képességeit demonstráló játékot (azt 12eHUF áron lehet hozzá megvenni pro stück), azt azonban elvárja, hogy egyfelől mindjárt legalább 2db-ot vásárolj az ahhoz kapható mozgásérzékelő irányítóból 12+eHUF pénzért pro piece; másfelől kínál sok jelenleg felesleges, ellenben méregdrága kelléket is. Ha pedig szerinted íjászkodni kiválóan lehet a - mozgásérzékelő játékvezérlés legfőbb célját és értelmét jelentő, a valódi cselekvést imitáló mozdulatsor segítségével - akár 1db Move irányító segítségével is, ahhoz külön gratulálok!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 11.01.14. 20:49 #6
balays82
Nem számolom, mert nem igazán érdekel. Viszont nem tudom, mit vártál, azt, hogy a Sony majd egy áráért hozzádob mindenkihez négy vezérlőt? Ők ezt a technológiát fejlesztették ki, ami ennyibe kerül, a vásárló pedig eldöntheti, kell-e neki vagy nem. Egyébként annyira nem ismerem a Wii-t, de nem hiszem, hogy a Nintendo 4 vezérlővel felszerelve árulja a gépet, szóval több játékos esetén ott is zsebbe kell nyúlni.
A PS3 esetében pedig eddig tapasztalataim szerint egészen jól el lehet boldogulni egy Motion Controllerel is, bár tény, hogy a teljes játékélmény bizonyos esetekben többet kíván.
A Kinect technológiai szempontból magasan a két konkurens felett áll, de ezt mindenki tudja. Az egész mögött azonban szerintem nem a pénzéhség áll, hanem éppen a technikai feltételek, és az ebből adódó ár.
3765 levél
Válasz 11.01.14. 19:00 #5
gregmerch
Számold már össze, hogy a teljes játékélményt ki mennyiért vesztegeti!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
14276 levél
Válasz 11.01.14. 13:44 #4
balays82
Így van, a Nintendót egyáltalán nem érdekli a pénz, a Microsoft sem pénzéhes, soha nem is volt az. Csak a Sony. Attól az apróságtól meg el is lehet tekinteni, hogy maga a Kinect 45 ezer forintba kerül. Azért ne essünk túlzásokba.
3765 levél
Válasz 11.01.14. 11:56 #3
gregmerch
Ezek ugye már régen nagy sikert arattak a Nintendo masináján, így nyilván azt gondolták, hogy nagyot nem bukhatnak a dologgal. Egyébként pl. a pingpong sokkal élethűbb, és mérföldekkel precízebb itt, mint a Wii Sports Resort-ban, ahol időnként hajmeresztő képtelenségeket követ el a fizikai motor. Csodálkozom, hogy bowling nincs benne, de az biztosan majd egy újabb részben, esetleg különálló játékban kap helyet.

Engem sokkal jobban zavar a Sony pénzéhessége. A Wii esetében minden adott volt a teljes játékélményhez a dobozban. A Kinecthez ugye nem kell semmilyen plusz irányító, ott te vagy a kontroller. A Movenál vedd meg a vadiúj technológiához szükséges kütyüket, ráadásul egyből minimum duplán, mert lehet ugyan egy Move kontrollerrel is íjászkodni, kardozni, vagy röpizni, de a teljes élményhez kettő kell! Sőt, 2 embernek egymás ellen összesen 4! Mert van persze külön megvásárolható Navigation kontroller (ami kb. a Nunchunk megfelelője a Wii-nél), de azt még jelenleg nem használja semmi. Ezt nagyon nehezen veszi be a gyomrom!
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
186 levél
Válasz 11.01.14. 11:21 #2
Ryland
Hogy nem szakad rájuk a mennyezet mikor kihozták ezeket a wii koppintásokat?Legalább ennyire nem kellett volna koppintani,hogy szint pontosan ugyan azok a játékok vannak benne,a petanque-on kívül.
Who is General Failure, and why is he reading my drive?
766 levél
Válasz 11.01.14. 11:21 #1
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Sony PlayStation Move - III. rész: Sports Champions és Racquet Sports (Konzol cikk)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.