Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Fallout - vihar közeleg (Hírek)

1624 levél
Válasz 11.01.24. 20:06 #16
-T0ng-
Hm...Az MMO gondolatával nekem nincs bajom, mert én látok benne potenciált. A probléma nekem ott van, hogy bár az Interplay szeretné jegyezni az MMO-t, az az Interplay ami régen szépeket-jókat alkotott ma már egy porhüvely, és az MMO amit fejlesztenek, kivülről sem tükröz olyan atmoszférát és látványt, mint amit a Fallout 3 után várnánk:S
1560 levél
Válasz 11.01.24. 17:21 #15
Retee
>Christopher Taylor (nem tudom ő most hol dolgozik)

Ugyanott. Ő a vezető dizájnere az MMO-nak. Talán azért is érdekes ez a projekt - bár engem kevésbé érdekelnek az MMO-k -, mert több régi Falloutos arc is dolgozik rajta.
3291 levél
Válasz 11.01.24. 17:09 #14
somesz83
Úgy látom sokunkat elvarázsolt az az atmoszféra, amit az F3 adott. Bevallom sokkal jobban, mint a Vegas. Én magától az MMO műfajtól tartok, bár ha olyan DDO szinten lesz, s nem síkhülye WoW szinten, akkor adok neki egy esélyt. Hangulatot persze elég nehéz lesz varázsolniuk.

Asztali d20-ra optimalizált Fallout is volt, csak nem jöhetett ki azon a néven meg több zűr is volt körülötte, így eltűnt a süllyesztőben. Sőt, Christopher Taylor (nem tudom ő most hol dolgozik) még táblás taktikai játékot is tervezett a Fallout: Tactics mellé.
1624 levél
Válasz 11.01.24. 15:52 #13
-T0ng-
Annak idején, mikor az első infók napvilágot láttak a Fallout 3-ról én nagyon kételkedtem a programban. Egyenesen szentségsértésnek tartottam pl.: az izometrikus nézet és a körökre osztás lecserélés, arról nem is beszélve, hogy a V.A.T.S. rendszert is értelmetlennek találtam.

Ma már másképp látom a dolgot. Nem viccelek, ha azt mondom, hogy a Fallout 3-ban bővel 100 óra játékidő felett jártam már, és ez csakis az atmoszférának köszönhető. A legnagyobb öröm az volt számomra, mikor Megatonból kiléptem karakteremmel, kijelöltem egy irányt és nekivágtam a végtelenségnek. Éjszakára biztos szálláshelyet kerestem magamnak, napközben elhagyott boltok polcait guberáltam stb. és el tudtam úgy játszani a játékkal, hogy nem hogy a fő küldetésszálhoz, de még a mellékküldetésekhez sem nyúltam hozzá.

Amit a Bethesda művel az sajnos játék a tűzzel, az más kérdés, hogy a cég egy egész franchise-t vett meg, egy konkrét termék nevet, így elvileg a Fallout MMO is őket illeti, ha lemondtak a készítéséről, ha nem...

Én csak remélem, hogy a Fallout nem kerül vissza az Interplay-hez. Lara néninek is jobbat tett, hogy elvették az eredeti készítőktől.
3291 levél
Válasz 11.01.24. 15:27 #12
somesz83
Bánja a tököm mit pereskednek, csak maradjon a színvonal. Nekem a Fallout 3-mal sem a New Vegas-szal sem volt gondom. Mi több, a Fallout 3 jobban megfogott hangulatilag, a Vegas viszont jobban emlékeztetett az ősökre. Ezért nagyszerű mind.

Viszont a bétakulcsom ne barmolják el!!!
62 levél
Válasz 11.01.22. 11:16 #11
mancitoo
Pedig az egész SW univerzum legjobb része az episode III volt. (persze ez is saját vélemény)
11699 levél
Válasz 11.01.21. 23:53 #10
.:[Kain]:.
igazad van

azonban fenntartom, hogy ha egy Star Warsról beszélünk, akkor az egy Star Trek fannak sem fog úgy tűnni, hogy ráerőltetem a véleményemet, ami az lenne (?), hogy sikeres, mert ez bizony nem vélemény függő, hanem kész tény. te mondhatod, hogy valakinek tetszett, valakinek nem, de hogy sokaknak tetszett, az egy létező valóság, tény, tényekkel pedig csak a buta emberek vitatkoznak.
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
764 levél
Válasz 11.01.21. 23:42 #9
pb69
Én a magam részéről nem köntörfalazok, csak egyszerűen nem akarom a saját véleményem általános igazságként ráerőltetni másokra.
Főképp, hogy előttem írták, hogy a Bethesda kezében nem úgy csillogott a Fallout. Na most én nem szerettem volna "fikázni" a másik véleményét és tényszerűen elmondani egy olyan dolgot, ami mindenkinek az önálló ízlésén múlik.
Azért írtam a példákat is. Egy Star Wars is iszonyatos tömegeket mozgat meg és az új trilógia is elképesztően sikeres volt, mégis sokan kritizálják, sőt vannak akik egyenesen úgy gondolják, hogy csak a klasszikus trilógia az igazi és az új sikerei is annak köszönhetők.
Ezeket az érzéseket pedig nem hiszem, hogy lehetne TÉNYként kezelni vagy BIZTOSan ki lehetne jelenteni bármit is a véleményünkön kívül.
Én ezt így látom tisztának és korrektnek. Persze ha Te a saját véleményedet mindenki számára elfogadandó tényeknek gondolod azzal sincs feltétlen gond, én inkább kerülném az ebből származó, amúgy klasszikus fórum-vitákat.
11699 levél
Válasz 11.01.21. 23:36 #8
.:[Kain]:.
szerintem meg mindketten magukénak akarják, ennyi az egész. csak a bethesda még pár single bőrt lenyúz előbb, amit én nem is bánnék. meg sokan mások se. ha idő előtt kijön, esetleg kiforratlanul, akkor elnyomja a wow.
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
11699 levél
Válasz 11.01.21. 23:30 #7
.:[Kain]:.
"Szerintem...Véleményem szerint...nem járatta le a Fallout brandet"
de nem értem miért kell köntörfalazni, meg szerintemezni? TÉNY, hogy sikeres, sokak által játszott és imádott játékokról beszélünk, év játékai díjakkal a zsebben, és a 3-hoz se véletlenül jöhetett ki 5 (!!!) DLC, hanem azért mert kiba**ottul sikeres!
az első részekről nem tisztem írni, de hogy ezek falloutként és szimpla játékként is kurvajók, az BIZTOS!
ha csak a név adta volna el a rengeteg példányt, akkor nem lett volna sok kieg, év játéka díj, folytatás, stb.
"If you take care of the things that take care of you then you will be taken care of." - Kevin Levrone
764 levél
Válasz 11.01.21. 21:06 #6
pb69
Persze, tisztában vagyok vele, hogy kb. mennyi különféle trükk van egy ilyen jogi szövegben, de mindkét oldalon jogászok állnak, úgyhogy ha úgy tetszik van ki "dekódolja" a csavaros gondolatokat.
Nyilván jó hosszan elhúzódó per lesz, aminek valóban a fejlesztők és a gamerek isszák meg a levét.
Amúgy meg lehet, hogy az Interplay jobban is jár ha nem erőlteti a Fallout témát, hisz ha tényleg csak a brand marad náluk, akkor azzal bizony nagyot lehet bukni. Mindenki elvár bizonyos elemeket (karakterek, fegyverek, öltözetek, frakciók, helyszínek, gameplay), amik nélkül nem Fallout a Fallout. Teljesen új játékot pedig lehet építeni más alapokon más névvel.
Lehet is, hogy ez csak egy marketing-fogás. A pert majd a Bethesda nyeri, az Interplay pedig kiadja a full új játékot, ami így már eleve nagyobb várakozásoknak fog örvendeni.
283 levél
Válasz 11.01.21. 20:00 #5
afro
Hát jah, én is azt látom, hogy itt a kreativitás és a tehetséges fejlesztők vesznek kárba. Én is attól félek, hogy a bethesda kipereli tőlük, törli a projektet és az egészet a kukába teszi, és vagy nem fejleszt semmit a saját berkein belül, vagy nulláról kezdi újra, merthogy ezek után az interplay nem fogja nekik odadobni a félkész kódot az is tuti...
afro
2387 levél
Válasz 11.01.21. 19:12 #4
SShark
Igazság ide vagy oda, de megint azon gondolkodom, hogy ennek a gamerek isszák meg a levét. A Bethesda röhögve megél a saját single player platformjával. Mi a búbánatnak akaszkodnak össze egy MMORPG-n? Biztos vannak jogi csűrcsavarok de egymást gátolják ahelyett, hogy mindkét téren frankót alkossanak.
283 levél
Válasz 11.01.21. 17:06 #3
afro
A játék megüt egy mércét, mert nincs más fallout. Tehát a nagy semminél a valami is jobb, és mivel Bethesdáék egy obliviont húztak át falloutosra (legalábbis a 3-nál nagyon durván), ezért alapból nem is lehetett olyan rossz játék, ami a grafikát, játéktechnikát illeti. És az, hogy mindezt fallout névvel adták kb. garantálta az alapsikert, és állítom hogy a vevők nagy része csak azért vette meg, merthogy Fallout.

A joghoz meg annyit érteni kell, hogy nincs minden egyértelműen lekötve. Ez nem A vagy B (kizárásos "vagy"), hanem végeláthatatlan, sokszor szándékosan kétértelmű, és keresztbe-kassul hivatkozó iratok, amik tartalmilag sem egyértelműek, tehát nincs benne az a mondat, hogy "Az MMO jog a tiéd", hanem inkább "Az MMO jogok úgy vannak meghatározva, hogy ne sértsék A, B, C, X, Y, Z paragrafusokat, és a T, K, L bekezdések alapján a pénzügyi konstrukció is D, G, F szerint lesz meghatározva." Ahol a nagybetűs részek mind kb. több tíz oldalas apróbetűs bullshitek.

Én fel tudnám hozni az érveimet, amik nem tetszettek az újban, és a régiben meg igen. Valahogy ez olyan, mintha például valaki az új Heroes-t nem körökre osztva adná ki, hanem real-timeban VATS-szal. Most képzeljétek el... Na sztem ez az új rendszer ilyen formában ugyan ilyen nézetváltás volt a Falloutnál, játékélmény szempontjából.
afro
764 levél
Válasz 11.01.21. 15:21 #2
pb69
Nem tudom, érdekes egy ügy az biztos. Elég egyértelműnek kellene lenni, hogy végülis kié az "online-jog", mégis mindketten azt állítják, hogy egyértelműen az övéké. Sarkítva kicsit olyan ez mintha azon vitatkoznék valakivel, hogy fiú vagyok-e vagy lány. Na mindegy.
Szerintem a Bethesda egyáltalán nem járatta le a Fallout brandet, sőt. Véleményem szerint a Fallout 3 és a New Vegas is a legjobbak közt foglal helyet a játékpiacon. Számomra a Mass Effecttel ülnek a trónon, de persze ez szubjektív.
Mindenesetre az értékelések és a játékok lecsengése szinte mindenhol egyértelműen pozitív volt, ami arra utal, hogy az új termékek is megütik azt a minőséget, amit egy Fallouttól elvárhatunk.
Nem feltétlenül lehet objektíven összehasonlítani időben egymástól ennyire távoli játékokat.
Ráadásul az, hogy ki melyiket gondolja jobbnak egy sorozatból, az nagyban attól függ, hogy ő melyikkel kezdte. Pl. aki a Mass Effect 2-vel kezdte és utána kipróbálta az 1-et, annak nem annyira tetszett. Nekem viszont a 2 volt túl "lebutított" az 1 után. Vagy a Star Wars világának hívei közt is folyamatosak a viták, hogy vajon az új trilógia említhető-e egy lapon a régivel vagy sem. Szerintem igen.
368 levél
Válasz 11.01.21. 14:59 #1
Hype
Őszintén szólva én nem örültem amikor meghallottam hogy az interplay eladta a bethesda-nak a fallout jogokat, nem ütik meg az új fallout-ok a régi (f1 f2) mércéjét hiába grafika így úgy amúgy. Annyiból volt jó hogy lett egy kis pénzük az üzletből, aminek a 3/4d része most a pereskedésre fog elmenni.
War, war never changes...
766 levél
Válasz 11.01.21. 14:59
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Fallout - vihar közeleg (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.