Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Nem számítástechnikai témák

»» Dragonlance

4172 levél
Válasz 12.01.11. 18:33 #48
gothmog
Én csak az eredeti trilógiát, illetve az azt záró negyedik kötetet olvastam, így nem vagyok Dragonlance guru, illetve nem tudok igazán "tág" véleményt formálni, de az "Évszakok"-ra vonatkozó leírásod abszolút stimmel.

Nekem különben, amikor a Nyári tűz sárkányait olvastam (persze jóval később, mint ahogy az Ősz, Tél, Tavasz kötetetek először a kezembe kerültek), az volt az érzésem, mintha nem is ugyanabban a világban játszódna a kötet. Persze jó volt, talán érettebb is az első háromnál, de valóban érezni, hogy eltelt jó néhány év közben az írópáros életében is.
Endure. In enduring, grow strong.
7801 levél
Válasz 12.01.11. 18:08 #47
Lovi Tommy
Örülök, hogy terjeszthettem az igét. Egyszer megszervezzük a Raistlin-hívők gyülekezetét, és...a többit remélhetőleg megtudod.
2129 levél
Válasz 12.01.11. 15:17 #46
Balanses
Hát sajnos nem vagyok pesti, és jó ideig nem is tervezem, hogy pestre megyek de azért köszönöm az ajánlatot.
Mindkettőtök ajánló "levele" nagyon tetszik, úgyhogy elhatároztam, hogy mindenképp beszerzem az első kötetet, aztán majd meglátjuk, de egyelőre bízok a véleményetekben.
7801 levél
Válasz 12.01.11. 06:27 #45
Lovi Tommy
Bár nem ismerlek, vagy annyira aktív s régi fórumozó, hogy ha pesti vagy, az első részt kölcsönadhatom
7801 levél
Válasz 12.01.11. 06:19 #44
Lovi Tommy
Sajnálom J.I.B., az igazság az, hogy kb fórumra már csak mobilról nézek fel, s azon elég para ilyet hosszút írni, könnyen elveszhet. Egyedül a könyvismertetőket szoktam bevállalni
Egyébként talán még a Lélekkovács se rossz, Weis és Don Perrin, a klasszikusok megvétele után jön majd nekem. Még kell a törpetárnák, a nyári tűz s a lelkek háborúja (a törpetárnán kívül mind olvastam)
De azért nagyvonalakban azt írtam elsőre, még rövidítve is (klasszikus, stb)
Tetszett, bár nálam a katarzis mindig is a Tavaszi hajnal utolsó 20-25 oldala lesz.
és amúgy tényleg az az érzésed van az első részben, hogy ez egy dobókockával kidobott, játékosok s mesélő döntései alapján megírt történet (bár nekem ez bejön)
3875 levél
Válasz 12.01.11. 00:02 #43
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Mindenek előtt, mea culpa, mea maxima culpa: Lovi Tommy. Elírtam a neved, ezért elnézésed kérem.

Továbbá, te, mint nagyobb rajongója a DL-nek, minimum (!) annyinak kellett volna eszedbe jutnia, mint amit én írtam ajánlóba. Még ilyet!
3875 levél
Válasz 12.01.10. 23:46 #42
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nos...

Egyrészt a Sárkánydárda világa Krynn, azon belül Ansalon kontinensén (igazából van egy másik is, de azon kevés regény játszódik) játszódnak a történetek. Tudni kell, hogy ez egy AD&D regény, a jobbik fajtából. Azaz, a kiadó annak idején felkérte őket, hogy alkossanak meg egy másik világot az AD&D szabályrendszeréhez, és a Krónikák eme kezdeti próbálkozásokból nőtték ki magukat regénnyé, vagyis amikor a két író a és baráti társaságuk az asztal körül játszottak.

Főleg az első köteten érződik, hogy a trilógia az asztali élmények leírása. Ez abból is látszik, hogy apróbb történeti ugrások vannak a klasszikus trilógiában. Pl. és ez még nem is lesz spoiler, lesz egy bizonyos szent ereklyéjük a törpéknek, aminek átadásával kezdődik a második regény. Ezt anno nem írták le (mármint, hogy került a hősök birtokába), csak a 2000-es években megjelent másik trilógiában, az Elveszett Krónikákban, ahol vannak logikai bukfencek a klasszikus történethez képest, de betoldoznak pár hiányzó foltot.

Nagyon sok olyan dolog van, pl. a varázslások bevetése, harcok, stb. amiken egy az egyben érzeni, mintha ez a kaland, a mesélő által elmondottak leírása lenne párbeszédekkel kiegészítve.

Mégis, ezen apróságok ellenére, amik furcsán hatnak, az első trilógiában előre haladva, egyre kevésbé egyértelműek, a második kötet közepe-vége felé már egyáltalán nem látszódik. A karakterek is egyre jobban elmélyülnek, főleg Félelf Tanis és Raistlin Majere, a két legösszetettebb szereplő esetében.

A legelső regényben érződött gyengeségek csak a nyolcadik kötetben térnek vissza, ahol meg egy korszak zárul le, amihez meg a kiadó miatt kellett kötni magukat.

Az ezt követő trilógiában ezeket már egyáltalán nem érzeni, ami szerintem még zseniálisabb, mint a Krónikák, főleg a befejező kötet.

Másrészt, ha be kellene sorolni, a DragonLance a tipikus heroikus fantasy archetípusa, vagyis van egy kis csapat, amiben van varázsló, harcos, lovag, íjász, törp, surranó (humoros és kifordított tolvaj-féle "hobbit" népség), akik már ifjú korukban belekeverednek abba az eseménysorba, rálépnek arra az útra, aminek a végén az ősi gonosz elleni küzdelem áll.

Tehát, van benne mélység, változatos és fantasztikus karakterek, humor, dráma, bánat, feszültség, és ezt már a klasszikus trilógiában csúcsra jut, a harmadik kötet kész depresszió, olyan sötét ösvényre viszi a karaktereket, hogy az ember nem is lát kiutat. Sőt, a lezárás szokatlan.

És persze a közepére-végére jóval több lesz, mint egy sablonos öldmegazősigonoszt-eposz.

Nyugodtan kezdj bele, az olvasási javaslatom a következő.

Klasszikus Trilógia

I. Az őszi alkony sárkányai
II. A téli éj sárkányai
III. A tavaszi hajnal sárkányai

Legendák

I. Az ikrek ideje
II. Az ikrek háborúja
III. Az ikre próbája (Ez a legjobb kötet az összes közül számomra, olyan szinten briliáns, hogy ihaj meg csuhaj.)

Ez a trilógia szinte egyáltalán nem AD&D regény.

Második generáció - a Krónikák hőseinek gyermekeiről is szól

I. Második generáció
II. A nyári tűz sárkányai (ez a korszakzáró kötet, ez is nagyon jó, de ezen is érződik az, mint a "őszin", hogy az AD&D-szabálykönyvhöz -jelen esetben egy új korszak nyitányához- íródott, részben)

Elveszett krónikák - ez a kakukk tojás, mert ezt a hármat írták meg utoljára, mint mondtam, ez a trilógia számos választ ad olyan kérdésekre, amikre homályosan utalnak a klasszikus regényekben, vagy párhuzamosan futottak.

I. A törpetárnák sárkányai - Teljes mértékben ott kezdődik -ezt szó szerint vedd, mert rögtön másnap-, ahol az Őszi sárkányok befejeződött és ott záródik nagyjából, ahol a Téli éj prológusa kezdődik.
II. A sötét égbolt sárkányai- Bár picit spoiler, de várható, hogy csapat külön utakra válik -lásd Gyűrűk Ura-, és a Téli éjben az egyik részükkel történt eseményekről csak egy versből fogunk értesülni, azt követően pedig már kész tényekként vannak előttünk a dolgok. Ez az egyik, ezt magyarázza el majd a regény. A másik, hogy van benne egy másik szereplő, akit csak a háttérben látunk, viszont itt megismerjük a cselekedeteit, motivációit.
III. Az aranyszemű mágus sárkányai - Ez az egyik főszereplő azon útját követi végig, ami a Tavaszi sárkányokban válik el, és szinte alig tudunk meg valamit róla ott, itt meg... .

Ez a trilógia valójában csemege a rajongóknak, tehát érdemes ezt is elolvasni,d e nem elsőre, csak az első nyolc után. Kronológiailag, igaz, a Legendák előtt játszódik, értelemszerűen, de én mindenképp későbbre javaslom, már csak azért is, mert a klasszikus trilógia utána a Legendákat érdemes elolvasni.

Lelkek háborúja Időben ez jóval a Nyári tűz után játszódik és megmondom őszintén, mivel összes imádott és kedvelt karakterem eltűnt már, nem érdekelt. A rajongók egy része szerint is gyengébbre sikeredett. Ezt javaslom legutoljára vagy egyáltalán nem.

I. A hanyatló nap sárkányai
II. Az elveszett csillag sárkányai
III. A lenyugvó hold sárkányai

Az általam itt említett összes regényt Margaret Weis és Tracy Hickman írta, a Dragonlance világában írt regények közül szinte csak az övék mondhatóak csak kimagasló minőségnek.

És egy utolsó megjegyzés: ő ketten alkották meg a fantasy irodalom egyik legfantasztikusabb karakterét, Raistlin Majerét. Nem lehet nem szeretni.

____________________________

LovyTommy, mit szólsz az összefoglalóhoz? Gothmog?
59 levél
Válasz 12.01.10. 23:35 #41
mate.feed.kill.repeat
sorrendben: az őszi alkony sárkányai, a téli éj sárkányai, a tavaszi hajnal sárkányai
2129 levél
Válasz 12.01.10. 23:10 #40
Balanses
Segített, segített Na akkor megpróbálom beszerezni őket, még esetleg sorrendbe letudnád írni a kötetcímeket, mert láttam, hogy ez is több részes
7801 levél
Válasz 12.01.10. 22:58 #39
Lovi Tommy
Erre én is tudok válaszolni, ha nem is olyan jól mint J.I.B. (gothmog írta is, hogy már rég olvasta)
Kevésbé komolyabb, inkább szórakoztató, intrikára ne számíts.
Amire igen; klasszikus fantasy elemek (mind fajok, mind a csapattagok terén), (szerintem) humoros részek, na meg persze minden idők LEGEPIKUSABB főgonoszára (bocs, ezt az utolsót nem lehetett kihagyni, kérdezd csak J.I.B.-et )
Nem tudom, ez mennyit segített, most csak nagyon dióhéjban írtam le ami elsőre eszembe jutott.
2129 levél
Válasz 12.01.10. 22:46 #38
Balanses
A véleményetekre vagyok kíváncsi (legfőképp J.I.B.-ére és gothmogéra ). A Tűz és Jég dala után mennyire élvezhető ez a mű? Nem hiszem, hogy kibírom az ötödik rész megjelenéséig...
7801 levél
Válasz 12.01.05. 16:58 #37
Lovi Tommy
Nem.
Viszont az első részéhez nem volt szerencsém. Márciusban kapom elvileg névnapomra.
Csak ajánlásként írtam, hogy egy olvasatot megír. De siess velük, mert szétakarom spoilerezni a topicot, nincs kivel megbeszéljem ezeket
3875 levél
Válasz 12.01.05. 08:18 #36
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Köszönet érte, be fogom pótolni, de előbb a másodikat is kéne. Nos, mivel te olvastad már a teljes LC-trilógiát, kérdeznék.

SPOILER
A Tavasziban, mikor újra találkozunk a lapokon Lauranával már Aranytábornok, viszont csak említések szintjén olvassuk a cselekedeteit. Esetleg szót ejtenek erről a harmadik köteteben, illetve Kalaman ostromáról, amiről Zúgószél emlékezik meg a Legendákban?
7801 levél
Válasz 12.01.05. 07:28 #35
Lovi Tommy
J.I.B.-nek, most spoilerek nélkül, hiszen ez a könyv. Raistlinról.

Az aranyszemű mágus sárkányai

Igazából akár egyetlen szóval is jellemezni lehetne a könyvet, és minden Dragonlance-rajongó megértené. Raistlin.
Igen, Raistlin. Számomra a valaha volt legzseniálisabb antihős, legtöbb váratlan fordulatot teremtő szereplő a fantasy-könyvek között, amiket eddig olvastam.
Ennyit Raistlin fényezéséről, mert eddig már nem egy helyen estem túlzásba, és dicsértem oldalakon keresztül.
A könyv hihetetlen jó. A második felétől. Az első fele három napot igényelt, annyira döcögős volt, és be kell valljam, annyi ellentmondást fedeztem fel benne, mind a Sárkánydárda-, mind a legendák-trilógiával, hogy sokszor már-már elvette a kedvemet a folytatástól. Ám hajtott előre az, hogy ez A Könyv, ami "csak" Raistlinról szól. Egy mű, amivel végre bepótolhatom azt az óriási hiányérzetet, ami a Tavaszi hajnal sárkányai után maradt.
A második fele viszont annyira izgalmasra sikeredett, hogy elég volt hozzá röpke három óra. Ármány, árulás, óriási és látványos csaták.
Ám mégis maradt egy kis keserű szájíz utána. A paradoxonokon kívül van egy-két olyan dolog, aminek a magyarázata nem sikerült olyan jól, illetve a magyarázattal odalett a misztikum, ami izgalmasabb volt, amíg nem tudtam mi áll mögötte. De szerencsére ezek a kevésbé jól sikerült elemek voltak kisebbségben.
Az utolsó pár oldal viszont pótolt mindenért. A lezárás pedig annyira, de annyira...bocsánat, de jobb szót nem találok rá...Epikus volt. Legalább annyira, mint anno a Tavaszi hajnal sárkányai, amikor először olvastam azt.
Ezúton is köszönöm a Margaret Weis-Tracy Hickman írópárosnak, hogy megajándékoztak a Dárda Hőseinek történeteivel, amelyek máig a legnagyobb élményeim közé tartoznak.
3875 levél
Válasz 11.11.13. 16:27 #34
Juraviel.Ihuan.Bedvin
No, ezt nem tudtam. Mondjuk nem is bánom, nekem bőven elég volt a Weis-Hickman féle vonulat.
1 levél
Válasz 11.11.13. 16:18 #33
Elfuego
Kint nem akadoznak a DL kiadások hanem konkrétan befejezték, nincs több DL
7801 levél
Válasz 11.11.08. 08:12 #32
Lovi Tommy
Először Midkemia, persze az még messze lenne, mert konkrétan két könyv (karácsonyra 3-4 lesz meg) van most, s szintén sok részes. Aztán lenne Forgotten realms, s ha kiadnák a Warhammer (sima) első részét, mert csak a 3.-4. van most, akkor az jönne. De igazából ezek csak szép tervek, mert ez összesen lenne kb 100 könyv minimum ami kell még, de inkább 150. És évi 10 könyvvel ez nem tartható
3875 levél
Válasz 11.11.08. 08:09 #31
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Jöhet. Pont. Melyik lenne a másik világ?
7801 levél
Válasz 11.11.08. 07:21 #30
Lovi Tommy
10 nappal elnéztem a dolgot, ma jön ki a (remélhetőleg) epikus Raistlin könyv meg is lesz véve kb 50% kedvezménnyel, de sajna csak karácsonyra kapom meg :-{ belepusztulok addig. Ráadásul úgy néz ki ez az utolsó Weis-Hickman könyv.
Arra gondoltam, írnék egy több részes blogbejegyzést a világról. Kezdve általánosságban, majd a külön trilógiákat jellemezve, összehasonlítva. Aztán másik fantasy világot is jellemeznék ily módon. Vélemény?
7801 levél
Válasz 11.10.09. 08:55 #29
Lovi Tommy
A másodikkal nem vesztesz olyan hű de sokat ahogy írtam. Majd a 3.-ról írok, bár az alapból előnnyel indul De azzal én is késni fogok mert most Feist Mágusát olvasom angolul, felsőfokúra készülés gyanánt, és alaposan kiszótárazom és megtanulom az idegen szavakat, úgyhogy ez egy hosszabb projekt most.
3875 levél
Válasz 11.10.09. 06:32 #28
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Az 'Elveszett Krónikák' utolsó két kötetét későbbre halasztom, mivel előbb a november végén megjelenő, 'A királyok végső érve' c. regényt akarom elolvasni, ami Abercrombie trilógiájának befejező kötete.

Emellett még Eliade vallásfilozófiai könyveiből akarok venni. Úgyhogy ezek jövőre tolódnak valószínűleg.
7801 levél
Válasz 11.10.08. 22:21 #27
Lovi Tommy
A sötét égbolt sárkányai
Háááááát, nagyon érződik, hogy 2 évvel később íródott, és nagyon vegyes érzéseim vannak. Az első részt nem olvastam, ami itt nem akkora para, mert ezek kiegészítések csak tulajdonképpen.
Kezdeném a kontrával, mert abból lehet több van:
- Voltak logikai buktatók az előző részekhez nem mindenhol illeszkedett tökéletesen
- Behozták ezt a télnorna dolgot, amitől Feal-Thas kb. erősebb lett, mint Raistlin. Ilyet egyszer se csinált kedvenc mágusunk, pedig eléggé hasznos képesség.
- Kissé sok volt nekem a lovagokból
- A végét, amire egész végig vártam, azt, hogy Kitiara hogyan vészelte át az éjszakát Soth várában, eléggé összecsapták.
- A magyar kiadás elég gyér lett. 3000 forint, még mindig tele van gépelési hibákkal, továbbra sincs tartalomjegyzék, de még egy nyamvadt térkép se.
Pro:
- Kitiara végre előtérbe került
- A Téli éj sárkányaiból átvett eredeti szövegek, ott ahol keresztezték egymást
- Tasslehoff és Kova újra együtt szerepeltek, és persze Sturm is kapott egy kevéske szerepet
- Beláthattunk az ellenfél hierarchiájába, hogyan is működött a sárkánysereg, Nerakáról is többet tudhattunk meg
- Még mindig Dragonlance

November 18-án jön ki "Az aranyszemű mágus sárkányai". S iigen, már elő is rendeltem El se tudom képzelni, egy egész könyv, csak Raistlinról
7801 levél
Válasz 11.05.31. 21:54 #26
Lovi Tommy
Igen igen s remegve várom annak a harmadik részét a dragons of the hourglass maget ami elmeséli mi történt raisttal miután eltűnt s míg fel nem bukkant újra
3875 levél
Válasz 11.05.31. 21:52 #25
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Mindet, semmit se hagyj ki. És vedd figyelembe, hogy kijött a kiegészítő trilógia, és az Őszi alkonyhoz illő első kötet is kapható Kharas pörölyének megtalálásáról.
7801 levél
Válasz 11.05.31. 21:47 #24
Lovi Tommy
Hát már most parázom a snittekre bontásától egy-egy csatajelenetnek. s tényleg nem tudom melyik szálakat hozzam ki jobban (persze raist s caramon kapcsolatán kívül). ott van tanis vívódása, tas vicces jelleme s kapcsolata kovával, aranyhold s zúgószél meg sturm becsülete s még sorolhatnám
3875 levél
Válasz 11.05.31. 21:37 #23
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nem, ezt majd a Warner/20th Century/Universal/Columbia/Paramount vagy valamelyik másik nagy team fizeti, aki megveszi a forgatókönyved.
7801 levél
Válasz 11.05.31. 21:29 #22
Lovi Tommy
Ja és te hozod az arany festéket magadra
7801 levél
Válasz 11.05.31. 21:21 #21
Lovi Tommy
A megvalósítás az még odébb van lehet ebből se lesz semmi de neten már láttam homokóra alakú kontaktlencsét de ha vézna vagy és hosszú a hajad akkor van esélyed a castingon
3875 levél
Válasz 11.05.31. 21:03 #20
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ha keresel valakit Raistlin szerepére, vállalom!
7801 levél
Válasz 11.05.31. 20:40 #19
Lovi Tommy
Lévén hogy tömegkommunikációra járok és főleg a filmezés érdekel (operatőr-rendező-forgatókönyvíró trió azon belül) s a dragonlance óriási hatással volt rám nemrég elkezdtem gondolkodni arról milyen is lenne a vásznon. Neki álltam a forgatókönyvnek. egyelőre a karakter jellemzésbe kezdtem bele. még nem tudom hogy sorozatban vagy nagy játékfilmben gondolkodjam-e. páran már mondták hogy fura hóbortjaim vannak
7801 levél
Válasz 11.03.15. 18:28 #18
Lovi Tommy
kicsit úgy érzem hogy a mocsári törpék eleinte viccesek akartak lenni, de a legendákban már inkább groteszk és nagyon szomorú dolgot jelenítenek meg. a törpeháborúban a sorsuk majdnem olyan szomorú mint a trilógia vége.
7801 levél
Válasz 11.03.09. 13:59 #17
Lovi Tommy
Én a könyvtárban találtam, de nem az első részeket, hanem a nyári tüzet úgy 5 éve. Aztán összevissza amit ott találtam, agy is nagyon élveztem de azért szerettem volna az egészet. Aztán egy ideig más sorozatokat olvatstam, s tavaly szülinapomon jött az ötlet, h legyen ez az ajándék csak sajnos a nyári tűz sárkányainak 1. része nincs se antikváriumokban se újionnan. a kiadó se tudja lesz-e s ha igen, mikor.
4172 levél
Válasz 11.03.09. 12:26 #16
gothmog
Ha hónapra nem is, de évre igen

1992-ben jelent meg az első kiadás itthon. Apám vette meg, mert ő is szereti a fantasy regényeket. Én hetedikes vagy nyolcadikos általános iskolás voltam akkoriban (attól függ, hogy 1992 melyik felében járunk éppen). Ahogy végzett velük, én is kiolvastam őket. Persze azóta előkerültek még időről-időre.
Endure. In enduring, grow strong.
7801 levél
Válasz 11.03.09. 12:07 #15
Lovi Tommy
hónapra pontosan kb? az nem most volt
4172 levél
Válasz 11.03.09. 10:56 #14
gothmog
Most néztem különben az adatlapodat: az első három kötetet akkor olvastam, amikor megszülettél
Endure. In enduring, grow strong.
7801 levél
Válasz 11.03.09. 10:53 #13
Lovi Tommy
Ahogy haveromnak megfogalmaztam: Minden ember életében eljön a pillanat, amikor Raistlin Majere szeretne lenni
Én Kovát értettem meg, mert utálok hajókázni. Zseniális karakter Raistlin, megérdemelte a töbi szereplését a könyvekben
4172 levél
Válasz 11.03.09. 09:57 #12
gothmog
Nálam (Csak az "Évszakok" köteteit ismerem/olvastam) Sturm és Raistlin voltak a kedvenc karakterek. Biztosan skizofrén vagyok, de én mindkettejükkel tudtam "azonosulni", őket értettem meg a legjobban.
Endure. In enduring, grow strong.
7801 levél
Válasz 11.03.09. 09:35 #11
Lovi Tommy
Szerintem még Steel is elég jól ki lett dolgozva...akit nem szerettem soha, az a női karakterek (nekem elég egysíkúak voltak), Sturm sem volt szimpatikus (R.I.P.). Kovánál megható volt, hogy szerette Tast s közbe morgolódott mégis állandóan, illetve azok jók voltak amikor a csónakkal ugratták, stb.
7801 levél
Válasz 11.03.08. 19:44 #10
Lovi Tommy
Igen, az szégyen volt a DL világra. Hát, muszáj lesz jó sorozatot készítenem ,különben nem jutok át a túlvilágra, nem úgy mint szegény Gnimsh De megérdemelne valami feldolgozást mindenképp.
3875 levél
Válasz 11.03.08. 12:28 #9
Juraviel.Ihuan.Bedvin
A Trónok harca épp április 17-én kerül bemutatásra, az első kötetből egy tízrészes sorozatot készítettek.

Úgyhogy a sorozatkoncepció jó ötlet, bár nem tudom, hogy manapság mennyire népszerű az angolszász terülteken, de mintha a DeltaVision fórumán is azt olvastam volna anno, hogy kint is akadoznak a DL-kiadások.


Egy teljesen új típusú fantasy írónemzedék működik, a DL, Beholder és az Alexandra igyekszik ebből is kiadni könyveket.

Visszatérve, csak akkor támogatnának egy ilyen sorozatot, ha nagy lenne a nézettsége. Úgy hiszem ez most és még talán később sem működne a Krónikákkal, hisz pl. a Legend of Seekert is elkaszálták, amiben a könyvekben van filozófiai mélység a DL-lightjához képest.

Most fog kiderülni, hogy pl. mennyire működik az HBO-nál is fantasy koncepció, mennyire lesz keletje, vagy képes-e megreformálni a sorozatgyártásban ezt.

Az Őszi alkonyból készített rajzfilmet meg nem nézte meg. Az elmémben sokkal jobb Krynnt építettem, mint amit a borzalmas trailerben láthattam.
7801 levél
Válasz 11.03.08. 12:19 #8
Lovi Tommy
én másért olvasom pl mint egy forgotten realmst...kikpacsol, az is, de talán nem ennyire. Az én Életcélom nem egy sárkánygömb vizsgálata, hanem a világ filmvászonra vitele...szerintem filmbe nem férne bele, minimum 6-7 kéne, de az már nem jönne be senkinek, viszont 6-7 évados sorozatban eltudnám képzelni. Midkemia regényekre vadászom mostanában, a mágus, a tanítvány sehol nem kapható szinte.
3875 levél
Válasz 11.03.08. 09:02 #7
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nem olvastam és nem is tervezem egyáltalán. Fantasyból már csak Martint olvasok, talán egyszer belekezdek Eriksonba, de azóta már erősen megváltozott az érdeklődésem vallásfilozófia és vallástörténet, s ha már irodalom, akkor a sci-fi irányába.

Szerintem használhatjuk a spoilert, hátha betéved valaki, aki még nem olvasott valamit és kedvet kap.

Szerk.:SPOILER
Az tényleg vicces az Ikrek háborújában, de Tass amúgyis agyament, az ő hülyeségein lehet a legtöbbet nevetni.
7801 levél
Válasz 11.03.08. 06:39 #6
Lovi Tommy
A lelkek háborúját már nem szereted?
7801 levél
Válasz 11.03.08. 06:39 #5
Lovi Tommy
Bevallom talán pont a helyenkénti komolytalanság, feszültségoldás miatt az egyik kedvencem, lásd a surranókról úgy általában, vagy a Tasslehoffos részek, pl az Ikrek háborújában SPOILER
amikor Abyysbe kerül s azt hiszi meghalt.

Szerinted érdemes ebben a témában kirakni a spoiler jelzést?
3875 levél
Válasz 11.03.07. 21:50 #4
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Ááá, rosszul kopiztam. Az ikrek próbája. Vagyis az utolsó kötete a Legendáknak.
3875 levél
Válasz 11.03.07. 21:45 #3
Juraviel.Ihuan.Bedvin
Nos nekem is a kedvenc világaim egyik Krynn. De csak a Weis-Hickman regének. Krónikák, Legendák, a Második Nemzedék és a Nyári Tűz. Én ezzel lezártnak tekintem a sorozatot, csak az elveszett Krónikákat veszem még meg.

A sorozatban pedig a kedvencem Az ikrek ideje. Ez még a Krónikákhoz képest is kiforrottabb. A lezárás pedig tökéletes. Talán azért is mondható komolyabb műnek, mert maga a trilógia is kevesebb szereplőt mozgat, jobban a szereplőkre tud fókuszálni, főleg az ikrekre.

A Weis-Hickman könyvek egyik értéke, hogy az AD&D-jelleg ellenére van benne mélység és tartalom. A Krónikákban a legjobban elmélyített karakterek Félelf Tanis és Raistlin, így ők lettek a kedvenceim.

A Sárkánydárda-történetek minőséget képviselnek az elnyújtott Drizzt-sagához, amit a KÉt kardnál abba hagytam. A Dl esetében is egy csomó, felesleges könyvet megvettem.

Fantasy terén sokáig ők voltak nálam az etalon, de Martin A Tűz és Jég dala regényfolyamával fényévekkel megelőzi, komolyság és érték terén is.

Viszont a DL mindenképp kiemelkedő, de csak a Weis-Hickman páros.

Szerk.: Az eredeti Krónikákból nekem viszont a Téli éj a kedvenc, annak ellenére, hogy az írópáros a zárókötetben iszonyúan jól jeleníti meg a sötét hangulatot, a feszültséget a Vértengeren és Nerakában egyaránt.
7801 levél
Válasz 11.03.07. 21:12 #2
Lovi Tommy
Akkor kezdem én: kedvenc könyvem a Tavaszi hajnal sárkányai, annak is a vége, amikor
SPOILER
Raistlin fekete köpenyben visszatér, s olyan brutálisan erős lesz, illetve az utószó amikor belép a palanthasi toronyba.

A második nemzedék elég gyenge, de jó érzés felismerni a Nyári tűz sárkányaiban az erre való visszautalásokat. A prelude szériához még nem jutottam hozzá, csak az első jött ki nálunk, a Törpetárnák sárkányai. De a Dragons of the hourglass mage-t várom
7801 levél
Válasz 11.03.07. 20:57 #1
Lovi Tommy
Nem tudom ,hányan szeretik, de nekem a kedvenc fantasy-univerzumom, s úgy érzem megérdemel egy külön topicot. Lehet írni a könyvekről, szereplők, stb.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.