Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Alan Wake 2 - nem a Microsoft adja ki? (Hírek)

14264 levél
Válasz 11.06.14. 08:55 #7
balays82
Ha így nézzük, akkor plusz kettő, mert én is megvettem volna. Meg szerintem még sokan. Sőt, ha az ölembe hullana egy Xbox360, az első játék lenne, amit beszereznék rá, főleg, hogy mára már szinte ingyen árulják. Emlékszem, amikor még a Core 2 Quad processzorok erejének demonstrálásra használták az Alan Wake-et, ezáltal biztosra vette mindenki, hogy megjelenik PC-re is. Ez a Microsoft döntése miatt végül elmaradt, ami mai napig tüske az átvert PC-sek szemében. Az Alan Wake azonban valószínűleg ettől függetlenül bukásra volt ítélve, bár ez már soha nem fog kiderülni.
1614 levél
Válasz 11.06.14. 00:33 #6
rootshaper
asszem elhamarkodottan tettem kijelentést
de én tuti megvettem volna, ha jön PC-re. ez már plusz egy ember
14264 levél
Válasz 11.06.14. 00:14 #5
balays82
Silent Hill, Resident Evil? Nem éppen bukás egyik sorozat sem, pedig erős konzolos címekről van szó. Igaz, hogy többnyire megjelennek PC-re is, de nem ettől sikeresek. Vagy ott van a Clive Barker's Undying, és a Jericho amely a műértő PC-s közösség körében is megbukott. A siker vagy a bukás tehát nem feltétlenül azon múlik, hogy mire jelenik meg egy játék.

A konzol mellett pedig tényleg sok az alkalmi játékos, főleg ha beleszámítjuk a Wii közösségét is, vagy a Kinect és a Move miatt a másik két gépet választókat. PC-n pedig még ennél is sokkal több az alkalmi játékos, ha beleszámítjuk az Sims, a Farmville, vagy éppen az Angry Birds rajongókat. Egyik sem a horror játékok célközönsége.
Nem is a magyarországi viszonyokból kellene mellesleg kiindulni, ahol még az átlagnál jóval erősebb a PC pozíciója, hanem az eladások szempontjából meghatározó piacokat érdemes figyelembe venni, ahol a PC-s játékok a boltok egy eldugott hátsó részében árválkodnak jó esetben, rosszabb esetben pedig nincsenek is (pl. Japán). A hardcore konzol játékosok nincsenek kevesen, sikerre tudnak vinni egy horror játékot is (pl. Dead Space, hogy egy újabb címet mondjak).

Amikor szóba kerül az Alan Wake bukása, mindig azzal jön valaki, hogy a PC-s megjelenés megmentette, sőt anyagi sikerré tette volna a játékot. Pedig semmi jel nem mutat erre, elég csak megnézni, milyen játékok értek el az utóbbi időben PC-n milliós nagyságrendű eladást. Horror egy sem volt köztük, olyat ugyanis még nem csinált a Blizzard, vagy a BioWare.
1614 levél
Válasz 11.06.13. 22:29 #4
rootshaper
na meg sokkal nagyobb az értő közönség a PC platform mellett. úgy értem, akik befogadják a horrort szívesen. akik PC-n játszanak általában tapasztalatom szerint érettebbek, több a nagykorú, vagy mégnagyobbkorú. ellenben konzol mellett ott a sok kazuár játékos akik nem épp a megelevenedő sötétség gyilkolászására vágyik. szerintem itt bukott el az Alan Wake, és remélem kemény lecke volt mind a Remedy-nek, mind pedig a Microsoftnak, hogy ilyen tekintetben igen is figyelembe kell venni a PC platformot. oda való a horror.
330 levél
Válasz 11.06.13. 22:19 #3
RUSSIANBOY
Pont ezért nem fogyott kellően mivel amellett érveltek hogy a PC-s változat nem éri meg a kalóz verziók miatt de még mindig az a legelterjedtebb platform az emberek körében igy még ha sokan le is töltötték volna akkor is jobb eladásokat produkált volna arrol nem is beszélve hogy a konzol verziókat is fel lehet törni.

De hát magukra vessenek a készitők.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
1614 levél
Válasz 11.06.12. 17:25 #2
rootshaper
hát jah. nekem is ezek a gondolatok fordultak meg a fejemben. és persze ezt is mi szívjuk meg. hátha találnak egy új kiadót, amelyik nem akarja majd sulykolni az exkluzivitást.
65 levél
Válasz 11.06.12. 15:19 #1
johnson19
Ó jaj! Ha esetleg az évekig PC-re fejlesztett, majd a Microsoft-tal egy ágyba fekvés után Xbox exkluzívként megjelent játékot multiplatform cuccként adták volna ki, akkor lehet, hogy lényegesen nagyobb bevételt produkált volna? A Picipuha most pedig, hogy úgy látszik nincs elég zsé a projektben, gyorsan kihátrál belőle? Most erre mit lehet mondani... azon kívül, hogy 'nyátok!
766 levél
Válasz 11.06.12. 15:19
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Alan Wake 2 - nem a Microsoft adja ki? (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.