Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Mass Effect 3 Extended Cut (Hírek)

Mass Effect 3

Mass Effect 3
A legutóbbi Mass Effect 3 cikkek, hírek
9798 levél
Válasz 12.04.06. 23:54 #26
davkar9
Jó nekem végül is tök mindegy, csak gondoltam így elkerülhetők a fölösleges anyázások a későbbiekben.
Simple. Eternal. Beige.
4045 levél
Válasz 12.04.06. 23:30 #25
Sucee
No offense, de akinek fogalma nincs a végéről, annyira ne csodálkozzon, hogy a játék végével kapcsolatos hírnél talál kellemetlen meglepetéseket.
9798 levél
Válasz 12.04.06. 23:16 #24
davkar9
...

A továbbiakban kéretik a befejezés topicot használni.
Simple. Eternal. Beige.
2131 levél
Válasz 12.04.06. 18:51 #23
Balanses
Köszönöm, hogy ezt elspoilerezted. Nem lehetett volna használni a spoiler tag-t vagy kiírni, hogy spoiler, ugye?
33210 levél
Válasz 12.04.06. 15:41 #22
Creativ3Form
Adom, látszik is, hogy a robbanás előtt a reléből kilövel a sugár, míg a meteoros pusztulásnál, meg nem.
Az lenne a világon a legnagyobb business, ha mindenkit megvennék annyiért amennyit ér, és eladnám annyiért amennyit hisz magáról!
405 levél
Válasz 12.04.06. 15:39 #21
Artemius '89
Rigida: Erről nagyon sokat beszélgettünk egy barátommal és én erre azt mondtam, hogy szerintem különbséget tehetünk egy Mass Relay meteorral való szétcseszése és a készítője által eltervezett és aktivált, egyfajta önmegsemmisítő rendszer között.
A földönkívüli intelligencia létezésére az a legnagyobb bizonyíték, hogy még egyszer sem tették a lábukat a bolygónkra.
544 levél
Válasz 12.04.06. 15:12 #20
Rigida
Javíts ki ha tévednék de az arrival DLC-ben felrobbant egy relay és az bizony kiirtotta az egész rendszert, na most ha felrobbant az összes akkor a galaxisban most nincs élet?
A dyslexic man walks into a bra.
1751 levél
Válasz 12.04.06. 12:30 #19
Aribeth
Hozzáteszem, hogyha a Bioware nem csinál semmit, nem bővíti a befejezést, akkor sem dőlök a kardomba, mert véleményem szerint a trilógia még a jelenlegi lezárással (annak ellenére) is fantasztikus.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
1751 levél
Válasz 12.04.06. 12:10 #18
Aribeth
"Talán pont itt a baj, hogy az ME3 lezárását feláldozták egy új játék felütéséért."

Na igen. Erről olvastam egy jó szöveget a BSN-en: "senki sem akar új Mass Effectet, azt akarjuk, hogy a jelenlegit rendesen zárják le".

Mindamellett, hogy engem nem háborított fel a játék vége, mi több, egy rengeteg dolog nagyon is tetszett benne, mégis idegesítene, ha "ennyi" felkiáltással már rohanna is a fejlesztőcsapat egy új ME-univerzumos játékon dolgozni. Hé, hé, hé, nem így megy ez, előtte tessék tisztességesen megmagyarázni-kibővíteni a ME3 befejezését.

Ami a panaszáradat mértékét illeti, nem értek egyet vele, túlzottnak tartom, de azt se mondhatom, hogy hülyeség az egész. Mert bár a ME3 vége egyáltalán nem teszi tönkre a trilógiát, de nehéz lenne szemet hunyni afelett, hogy 1. az egész utolsó párbeszéd a tudjukkivel kurta és béna, 2. a magyarázat nem kielégítő, 3. egy hatalmas plot hole keletkezett az első rész eddig tökéletes befejezésében, 4. és az örök vesszőparipám, azaz hol a frászban van az epilógus? Ez mind valós hiba, és ezek ellen joggal szólalnak fel a játékosok. Azt meg övön aluli ütésnek tartom, hogy a mértékkel panaszkodókat azzal gyanúsítják, hogy énkicsipónim-mindenszépésboldog befejezést akarnak, mert azért a java nem amiatt mérges, hogy Shepard nem nevelhet Liarával egy rakás kék kisbabát.

Úgyhogy kíváncsian várom a bővített verziót, remélhetőleg betöm majd pár lyukat.
Shepard: She messed with my hamster, guys. Now it's personal.
10419 levél
Válasz 12.04.06. 11:26 #17
MattMatthew
"És itt is csak az zavar, hogy az elcseszett vég miatt az emberek visszanézve szarozzák az egész Mass Effectet, és számomra itt a gond."
Bár abban igazuk van, hogy az ME3 végét figyelembe véve az ME végjátéka értelmetlen.

@Artemius '89
"Én kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle."
Talán pont itt a baj, hogy az ME3 lezárását feláldozták egy új játék felütéséért.
“This is not going to go the way you think.”
272 levél
Válasz 12.04.06. 11:18 #16
lord daniel
Egyáltalán nem különcség, sokan értenek ezzel egyet, mint ahogy én is.
405 levél
Válasz 12.04.06. 10:53 #15
Artemius '89
Biztos én vagyok a különc, de nekem tetszett a vége. A megválaszolatlan kérdések és a sokkoló lezárás egy új, eddig bejáratlan ösvényt nyitott a Bioware előtt és ha elég bátrak rá is lépnek. Én kíváncsian várom, hogy mit hoznak ki belőle.

!!!SPOILER!!! Shepard halála szerintem szükséges volt a történethez és méltó befejezése volt a trilógiának. Kifejezetten bökte volna a szemem, ha előlép a romok közül, háta mögött lobog a megtépázott alliance zászló ő meg leporolja magát, hogy ez is megvolt. A Mass Relay-k pusztulása pedig egy olyan helyzetet teremtett, ami lehetőséget ad egy izgalmas, új játék megteremtésére. Képzeljük el, hogy ki tudja hány év telt el a katasztrófa után és egy elszakadt kolónia lakójaként felébred bennünk a kalandvágy és valamilyen módon felfedezhetjük a galaxist... vajon mi lett az Asari-kal a Prothean technológia nélkül?... vagy a Quarian nép tényleg meg tudta vetni a lábát a bolygójukon? Hova fejlődött a Krogan faj a genophage legyőzése után? És mi lett a Földdel? Ezek olyan kérdések, amikre én szeretném megkapni a választ és szívesen fedezném fel egy játékban. Ez nekem sokkal izgalmasabb, mint egy full Happy End, ahol a végén mindenki összeborul és 7 napig tart a vigadalom és táncolunk a Reaper-ek roncsain stb.stb... Én szurkolok a Bioware-nek, hogy aknázzák ki ezt a lehetőséget és ne hajtsanak fejet a szűklátókörű többség előtt (már elnézést, ha valakinek is a lelkébe tapostam, akinek nem inge...)
A földönkívüli intelligencia létezésére az a legnagyobb bizonyíték, hogy még egyszer sem tették a lábukat a bolygónkra.
2745 levél
Válasz 12.04.06. 10:26 #14
cygary
Snapsz a feletted lévő kommentjében messzire ment (még ha érdekes téma is) szóval én gyorsan válaszolok.

A neten százával járnak a fikázó videók, a több tíz oldalt nyomó ,,érvelések'', a Bioware fenyegetések és anyázások, a Bioware fórumokon pedig már be is kellett zárni több topikot. Nyilván nem azért mert az emberek kulturált körülmények közt szerettek volna kérdést kapni a válaszukra. Na már most számítástechnikai fórumon vagyunk vagy sem, azért ez már nem az egészséges kategória. Édes mindegy hogy film, könyv,zene, játék miatt lenne ekkora tömeghiszti, ez akkor is nevetséges. A felháborodás pedig épp ezért elsumákoló szó. Nem, ez hisztéria volt, ez legjobb esetben is Salemi-boszorkányok szindróma

És itt is csak az zavar, hogy az elcseszett vég miatt az emberek visszanézve szarozzák az egész Mass Effectet, és számomra itt a gond. Meg ott hogy olyan emberek követelőznek akik igazából sosem követték végig igazán a Mass Effect trilógiát, egy részét sem vették meg, és mégis tovább hergelik a többieket és önmagukat is. Véleményt lehet nyilvánítani, de szabadságharcot indítani egy játék vége miatt az vicc kategória.
Beg that I succeed, for I have seen the throne of the gods, and it was empty
147 levél
Válasz 12.04.06. 01:38 #13
Snapsz
Úgy gondolom más az, amikor a játékot játsszuk, és más az, amikor a játékot egy valós életnek gondoljuk, erre akartam kilyukadni, így fogalmazok akkor. Elég sok BioWare forumos megnyilvánuláson nagyon az jött át, hogy egyesek túllépték a játszom a játékkal kategóriát. Na nem mintha érdekelnének azok az emberek, csak egy idő után már sok volt az, amit a rajongók műveltek nem tetszés gyanánt.

Elég sok fiatalt látni az utcán, akikről üvölt az önbizalomhiány, és a zárkózottság, és hogy szinte 100%, hogy iskola, meló után első dolog otthon a power gomb megnyomása. Mindenkinek szíve ügye, hogy mit csinál szabad idejében, különösebben nem érdekel, csak összességében eléggé rossz irányba haladunk, mint emberiség, úgy érzem. Elgépiesedtünk, elkényelmesedtünk, függünk a virtuális, gépies világtól. Eléggé gáz volt nézni valamelyik nap, hogy egy társas összejövetelen valakinek halaszthatatlanul meg kellett néznie a kommenteket az okostelefonján. Ennyire nem bírunk elszakadni a virtuális világtól, hogy még egy összejövetelen is kommenteket olvasgatunk.

Nincsen ide keverve a való élet a virtuális világba, mert már rég összekeveredett, és egyként utazik a kettő, sajnos. Mondjuk rajtunk áll, hogy szét tudjuk-e választani a kettőt, vagy sem. Akinek nem inge...

Elnézést az offért.
9379 levél
Válasz 12.04.06. 00:50 #12
Kanduhrka
Szerintem a probléma ott van, hogy 30ezer Ft + X összeg (DLC) után, 40-80-120 játékórát beleölve, kalkulálgatva, hogyan-merre a legjobb ect - szembeköpnek egy semmilyen lezárással, ami még emellett hibásan is van felépítve. Azt hiszem, ezek után teljesen jogos volt a rajongók részéről a felháborodás. A való élet idekeverése meg tök értelmetlen, lévén ez egy számítástechnikai fórumnak a játékokról szóló része. Ha eddig nem tűnt volna fel.
horrorgeeks.blogspot.com
147 levél
Válasz 12.04.06. 00:36 #11
Snapsz
Itt olyasmiről lehet szó, hogy sokan önmagukban előre felépítették a játék végét. Hogy happy lesz minden, Liarával l'amour toujours, rohangálnak a kis világoskék gyerekek, Garrussal sörözünk, a Reaperek ellesznek p×csázva, Harbinger be lesz olvasztva, és egy hengerfej ként folytatja pályafutását, az Univerzumban helyre áll a tökéletes jing-jang zen béke, stb. Szóval felépítettek magukban egy képet, ami nem valósult meg, és romokban hever mindenki, sorra nyitották a Facebookos oldalakat, rohamozták a BioWare-t önmagukból kikelve minden lehetséges úton, elküldve őket melegebb helyre, mert nem valósult meg az, amit a rajongók fejben összeraktak.

Mondjuk tényleg komoly a játék ilyen téren, mert hát sok a döntés, nagyon jó a story, utolsó részletig kivan dolgozva minden, és hát komolyan leteszteli az embert, hogyan is viselkedik, milyen válaszokat ad, mire hogyan reagál, stb. Nagyon jó kis pszichológiai teszt, ki mennyire éli bele magát, mennyire azonosul a főszereplővel, a világgal, és mennyire tud utána visszatérni az életébe.
272 levél
Válasz 12.04.05. 22:59 #10
lord daniel
Szerintem nem kellene beleszarni az öröm közepébe. Inkább csatlakozz az ujjongókhoz..
10419 levél
Válasz 12.04.05. 22:34 #9
MattMatthew
Befejezések? Több is volt?


“This is not going to go the way you think.”
4045 levél
Válasz 12.04.05. 21:50 #8
Sucee
Én is közéjük tartozom (nincs életem ), de egyet kellett csak aludjak a befejezésre.
121 levél
Válasz 12.04.05. 21:48 #7
Oscar123
Hát gondoljatok bele, vannak olyan állatok akik 5*-7*-20* vitték ki ezeket (mondjuk nem értem miért) és rengeteg órát beleöltek, mindent megvettek stb és egy életet építettek ki aminek véget vetettek.
Mondjuk nekem a befejezések nagyon tetszettek, sőt kellemesen tudtam csalódni a végén pedig én a tipikus mindenki happy sztorira számítottam.
2745 levél
Válasz 12.04.05. 21:37 #6
cygary
Amúgy én is ezen gondolkodtam. Ez a hiszti már-már szánni való kategória volt, és inkább abból táplálkozott hogy a játékosok képtelenek elszakadni Shepard trilógiájától. Arra kell gondolni milyen jó volt amit átéltünk a játék alatt, és nem görcsösen ragaszkodni hozzá mint... Mint nem is tudom mihez
Beg that I succeed, for I have seen the throne of the gods, and it was empty
4045 levél
Válasz 12.04.05. 20:51 #5
Sucee
Szerintem az egész az a kategória volt...
147 levél
Válasz 12.04.05. 20:42 #4
Snapsz
Igen. Most lehet baromi okos leszek ( ), de úgy gondolom, hogy van egy szint a hőbörgésben, ami már átcsap a "get a life" kategóriába. Valahol különbséget kell tenni a virtuális világ, és a való élet között. Úgy érzem sok rajongónak ez nem megy, és úgy hőbörögnek, mintha minimum az életük múlna a befejezésen, vagy valami iszonyatos, már már fizikai sérülés érte őket emiatt. Én is beleéltem magam, kombináltam, spekulálgattam, találgattam, nem értettem, értettem, aztán megint nem értettem, de egy idő után igazából meguntam. Feleslegesnek tartottam, hogy sok időt, energiát fektessek egy kitalált világba, miközben meg vannak sokkal fontosabb dolgok is, amivel ténylegesen foglalkoznom kellene. Ilyen alapon minden egyes játéknál mehetne az ellen kampány, csak mert nem tetszik valami.

Már csak mosolyogtam, amikor olyan híreket olvastam, hogy pénzt gyűjtöttek a rajongók, sütit küldtek a készítőknek, meg ilyenek. Aztán lehet, ha ezek nincsenek, akkor most ingyenes DLC sem lesz, de van egy olyan érzésem, hogy igazából ez már előre el volt tervezve. Egy olyan játéknál, amit évekig készítettek, most majd kitalálnak és elkészítenek 2-3 hónap alatt plusz infokat, és videokat. Kicsit erősnek tartom. Na mindegy, a lényeg, hogy kapunk valamiféle "fájdalom csillapítót". Akár rajongói nyomás, akár előre eltervezett.
272 levél
Válasz 12.04.05. 20:26 #3
lord daniel
Ugyan nekem nincs bajom a befejezéssel, de a ha a Bioware veszi a fáradtságot és elkészíti (méghozzá ingyenesen elérhetővé) akkor kalapot emelek előttük!
4045 levél
Válasz 12.04.05. 20:24 #2
Sucee
Amennyi aberrált "rajongó" szidta a készítők anyját, már ez is meglepő egyébként.
Bár gondolom erre is hasonló reakció lesz...
147 levél
Válasz 12.04.05. 20:13 #1
Snapsz
Végre valami hivatalos reakció. Nem kell új befejezés, csak tudjuk meg a nagy kérdéseket. Bízzunk benne, hogy kielégítő választ kapunk majd.
766 levél
Válasz 12.04.05. 20:13
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Mass Effect 3 Extended Cut (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.