Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Az EU törvénybe iktatja a digitális tartalmak újra eladását? (Hírek)

29282 levél
Válasz 12.07.08. 11:56 #7
Germinator
Mikor eszmélnek rá a különböző szervek meg cégek, hogy a számítógép és az internet jelenlegi fejlettsége egy teljesen új hozzáállást követel meg az efféle digitális tartalmak értékesítéséhez? Ma, amikor már lehetetlen megmondani, hogy mi az eredeti, és mi a másolat, és ma, amikor már BÁRKI készíthet másolatot bármiről, végtelen mennyiségben, és ezt az interneten a lehető legkönnyebben elterjesztheti. Ezek olyan dolgok, amik egy szinte természetes és megakadályozhatatlan folyamat során jöttek létre, és ez kábé azzal kezdődött, hogy 60 éve valaki kitalálta a számítógépet, meg picit később az internetet. Ez van, srácok, ez a dolog idáig vezetett, idáig fejlődött, és ezt nem lehet(ett) megakadályozni. Most pedig ideje lenne átállni valami új rendszerre, nem kényszeresen visszanyúlni a régihez, mert az egyre megkérdőjelezhetőbbé válik.
Donut wrong, yo. No special dead, just... dead.
320 levél
Válasz 12.07.07. 22:04 #6
Szoszomed
Így van ahogy mondják.
Jogilag azt nem birtoklod ami a lemezen van csak magát az adathordozót,lemezt.
Jó persze a játék,film,zene a lemezen van,ami a tied így bajosan kérhetik vissza,vagy vonhatják meg a jogod hogy használd a terméket.De,pont ezért kezd egyre elterjetebb lenni főleg a játék iparban (egyenlőre) hogy minden terméket regisztálni,aktiválni kell egy rendszerben hogy használhasd és csakis te.Ezeken a rendszereken pedig úgy befolyásolhatják a hozzáférést a termékhez ahogy akarják.És ahogy a cikkben is irják,egyre inkább ebbe az irányba mozdult meg a világ.PC és mobil játék piacon ez már gyakorlatilag így van és az eddigi hírek alapján a konzolokat is ebbe az irányba akarják már terelni de nem lennék meglepve ha egyébb eszközökön is bevezetnék a jövőben,kötelező online kapcsolattal együtt.Gyakolatilag bármire bevezethetik ha akarják és szerintem akarják csak lassan adagolják a népnek hogy szokja.

A nagy mega cégek egy olyan jövőt álmodtak meg nekünk ahol mindenből csak újat lehet venni de semmi nincs a tulajdonunkban és központilag szabályozzák a hozzáférést így háttérbe szorítva,megnehezítve a warez-t és a használt piacot ami nem hoz pénzt nekik,ami nagyon el cseszett egy jövőkép szerintem.Ezért örülök hogy az EU a fejéhez kapott hogy ez így nem lesz jó és remélem hogy lesz is valami a törvényből.
160 levél
Válasz 12.07.04. 10:42 #5
Dilikutya
Maga a tartalom digitális marad akkor is, ha CD-n, DVD-n van. Legfeljebb a fizikai adathordozó lehet a tiéd.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral.
1614 levél
Válasz 12.07.04. 10:10 #4
rootshaper
"Azonkivül akkor a kiad is csak bérli a pénzemet utána adja vissza."

ha te kiveszel a videó kölcsönzőből egy DVD-t, akkor amikor visszaviszed, visszakéred a pénzt? szolgáltatást vásárolsz, nem magát a játékot, ez a lényeg. és így gyakorlatilag bérled, ha mondjuk DVD-n van meg, ha pedig csak digitálisan, akkor gyakorlatilag nem birtokolsz semmit. csak a jogot arra, hogy játszhatsz a játékkal.
330 levél
Válasz 12.07.04. 10:01 #3
RUSSIANBOY
"Ha a kiadó úgy döntene, hogy fogja és visszakéri a példányt, megtehetné, minden gond nélkül."


Persze bizonyos ellenértéket szolgáltatva érte.Ugyanis ha én anno megvettem X összegért és egy törvényre hivatkozva vissza kell azt adjam és semmit nem kapok érte akkor engem mint vásárlót megkárositás ért mert se pénz se termék.

Kérdés hogy pontosan mi számit digitálisnak mert ha valami lemezen van - pl egy játékot megveszünk - akkor az is digitális de onnantol már mondhatni a mienk mert kifizettük érte azz X összeget.

De pl egy olyan játékhoz amelyet pl a neten - legálisan - kell letöltenünk majd aktiválnunk az már más tészta.

"a vásárló csak bérli a játékot, nem birtokolja azt."

Mivel nincs konkrét leirás hogy mettől meddig bérli a játékos igy az - szerintem - már inkább birtoklásnak számit mivel bérlésnél gondolom lenne valami határidő hogy mettől meddig és mivel ez nincsen......
Azonkivül akkor a kiad is csak bérli a pénzemet utána adja vissza.
Van aki egy tengerparta vágyik, van aki világot akar látni.Én csak CSERNOBILba szeretnék egyszer eljutni.És ezt komolyan mondom.
1614 levél
Válasz 12.07.03. 20:58 #2
rootshaper
ennek bizony globális hatásai lesznek, ha minden jól megy, szóval ne aggódj, van rá esély, de ez biztos egy nagyon... nagyon nagyon hosszú folyamat lesz.
528 levél
Válasz 12.07.03. 20:45 #1
Yourmom
Remelem hogy majd, az USA ban is beiktatnak hasonlo torvenyt, hogyha az EU ban ossze jon..:/
766 levél
Válasz 12.07.03. 20:45
PC Dome
Ez a téma az alábbi cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat tartalmazza:
Az EU törvénybe iktatja a digitális tartalmak újra eladását? (Hírek)

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.