Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» StarCraft II: Heart of the Swarm [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: StarCraft II: Heart of the Swarm
Kerrigan visszatér.

StarCraft II: Heart of the Swarm

StarCraft II: Heart of the Swarm
A legutóbbi StarCraft II: Heart of the Swarm cikkek, hírek
342 levél
Válasz 13.04.03. 13:25 #6
harras125
Kedves Barthezz !

A single-nek a világon semmi köze a multihoz még hard fokozaton sem. Sem az élménynek sem a nehézségnek. És sokan multiznak 30 felett is, pedig single RTS-n nőttek fel. Mert jó.
Öreg vagyok ehhez a sok játékhoz, abba kéne hagyni
53052 levél
Válasz 13.03.30. 09:29 #5
Barthezz
Nem szoktam multizni, épp ezért kérdeztem. Tény, hogy a kampámypályák teljesen más stílusúak egy multis csatánál, de a WoL kampánya hard fokozaton szvsz ugyanúgy a multis érzékeket igényelte. Villámgyors építkezés és egységgyártás, egyszerre több frontra is odafigyelés, mivel a nagy scriptelt ellenséges rohamokkal csak így lehetett tartani a lépést, valamint a legtöbb pályán több fronton ment a csata és angyon sokszor kellett váratlan helyzetekre, fordulatokra instant reagálni.

A HoTS-ról azt olvastam más helyeken, hogy nem szaladtak el ennyire nehézség terén a hard fokozatban, így sztem megpróbálkozom vele, max. ha nem megy, a WoL-hoz hasonlóan a kampány közben itt is átrakom normalra, de akkor meg jön az unalom... Nem tudom, miért nem képes a Blizzard arra, hogy egy Brood War nehézségű kampányt készítsen. Ott sztem tökéletes volt a nehézség beállítva. Kemény csaták voltak, 1-2 pályán vissza is kellett töltenem egy korábbi mentést, de kellő odafigyeléssel, kapkodás nélkül teljesíthető volt.
A nem hivatalos kiegek (Insurrection és a magyar fejlesztésű HunCraft) már ott is brutálisan nehezek voltak, de 15-16-17 évesen rengeteg RTS-t toltam, sok időm volt játszani, így benne voltam a gyakorlatban és meg tudtam őket csinálni. Most viszont ehhez már se türelmem, se időm nincs, alig játszom már RTS-sel és sztem ezzel ugyanígy van az a generáció, aki a StarCrafton nőtt fel, de mára már felnőtté váltak és nem a game-elés van első helyen. Szomorú, hogy pont ránk nem gondoltak a Blizzardnal.
482 levél
Válasz 13.03.29. 15:14 #4
Playbahnosh
@Barthezz
Igazából ezt embere válogatja. Én pl normalon toltam végig a kampányt, mert ez volt a feladatom. Az tényleg baromi unalmas volt néhány helyen. Pár pályán átraktam hard-ra, úgy már sokkal jobb volt a helyzet, a brutál fokozat pedig nekem pl instant halál. Annyit biztosra elmondhatok, hogy a multihoz köze sincs a kampánynak, teljesen más a kezelése és az egységek is máshogy viselkednek, így ha profi multis voltál a WoL-ben, az szerintem inkább hátrány itt a kampányban. Szerintem próbáld ki hard-on, az elég jó kihívás néhol
53052 levél
Válasz 13.03.29. 02:34 #3
Barthezz
Írod, hogy normalon itt is sajnos nagyon komolytalan a nehézség. A WoL baja az volt, hogy a szintén ujjgyakolrat normal mellett a hard meg szinte lehetetlenül nehézre sikeredett, így egy középhaladó átlag StarCraftosnak nem volt olyan nehézségi szint a játékban, ami mellett megfelelő, de teljesíthető kihívást nyújtott volna, ez pedig számomra nagyon lerontotta az élvezeti faktort. Hiába az ötletes pályák, választhattam a tömény unalom vagy a frusztráló nehézség és sikertelenség között.
Itt is fennáll ez a probléma, vagy itt már érdemes belevágni hardon egy nem multin nevelkedett játékosnak?
33392 levél
Válasz 13.03.28. 14:46 #2
szbszig
"Kerrigan pálfordulása kissé sekélyesen hatott az előző részek után. Eddig egy agymosott, velejéig gonosz, mindenféle érzelemtől mentes szörnyeteg volt, aki milliókat gyilkolt le könyörtelenül, hogy elérje céljait. Most viszont hirtelen lelkiismeretet növesztetett kedvenc királynőnk, és az önmarcangoló kirohanásai mellett néhol megkegyelmez az ártatlanoknak is, ahelyett, hogy jó zerg módjára mindenkit lemészárolna."

Erre megadják a magyarázatot a sztoriban:

SPOILER
Az eredeti Queen of Blades állapotában egy kicsit még Amon hatása alatt volt. Ha nem is annyira, mint az Overmind, aki teremtette, és akit Amon nyíltan utasított a protossok elleni háborúra. Amikor a xel'naga-artifact visszaváltoztatta, akkor tisztult meg ettől a hatástól. Azóta teljesen szabad akarattal rendelkezik. Ez azon is meglátszik, hogy most már nem a világuralom és mindenki más kiirtása a célja, csak konkrétan a Mengsk elleni bosszú. Ehhez pedig csak annyit gyilkol, amennyit feltétlenül szükséges. (Mondjuk még nem fejeztem be a kampányt, nem tudom, a vége mi lesz pontosan.) Úgyhogy nagyon is volt értelme annak az elsőre talán kárba veszett lépésnek tűnő fordulatnak, hogy visszaváltozott emberré, majd néhány napon belül újra feladta az emberi mivoltát, hogy megint zerg lehessen.
Serbia is like Nokia: each year a new model, and it's getting smaller.
25 levél
Válasz 13.03.28. 09:38 #1
Kristályszív
Jól írod, átvezető, szerintem a történet kettőssége ennek tudható be. (Egyébként emlékezzünk, Kerrigan még mutálódott alakban is megkegyelmezett már pl. Raynornak, nem akkora pálfordulás az, mintsem az addig a szervezete által elnyomott emberibb elemek előtérbe kerülése.) Ahogy a Blizzardot ismerem, a protoss kampányban szépen kikerekítik majd az egészet, sőt talán pont cél is lehetett a Mengsk elleni nehézségeket kontrasztba állítani a finálé fő vonalával.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.