Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Mortal Kombat Komplete Edition (PC)

273 levél
Válasz 15.01.29. 10:56 #345
Trufa
3482 levél
Válasz 15.01.28. 15:02 #344
Sucee
Azért több az a mákolásnál, MK-ban a fogás levédése a mákolás, ha véletlenszerűen éppen mindketten egyszerre nyomjátok. Noob teleportjánál jobban felidegesít, ha valaki a fogást spameli.
Amúgy is alap dolog Noobnál, hogy szinte mindig nyomva tartod a védekezést.

Barthezz: Le lehet védeni. Kivéve persze, ha előtte eltalál a projectile támadással, mert az kis időre ugye kikapcsolja a védekezést.
329 levél
Válasz 15.01.28. 14:50 #343
CarRoy
Igen, másodjára sikerült, ahogy említettem. Úgy értettem anno, hogy a torony befejezését követően a nagy öröm közepette visszamentem a 3 Goro-s kihívásra, hogy magamnak megpróbáljam bebizonyítani, hogy nem csupán mákom volt. De csak 2 és fél Goro-t bírtam akkor már leverni és hagytam a csudába

Én is csak pislogtam a Raiden-es összecsapásnál és alig hittem el, hogy összejött ezzel a nagyon cheese taktikával az egész. A harmadik menetnél meg direkt rámentem az időhúzásos győzelemre, mert láttam, hogy működhet. De velem is elő szokott fordulni, hogy egyszerűen nem tudok Shao-tól távol maradni és azonnal bedarál.

Most Arcade Ladder-ezgetek az összes karakterrel sorban hátha megtetszik egyik vagy másik, de Shao Khan-nál mindig elgondolkozom, hogy ugyan miért programozták be őt direkt ilyen túl erősre. Ugyanis ezzel, hogy belerakták a készítők a sok vereség utáni könnyítést, kb. ők is egyenes elismerték, hogy "túl nehéz, de nem baj, majd kikapsz sokszor, aztán simán megcsinálod". Kicsit jobban átgondolhatták volna ezt az egészet érzésem szerint.
52270 levél
Válasz 15.01.28. 14:06 #342
Barthezz
Ráadásul az enhanced teleportot ha jól emlékszem, nem lehet levédeni sem, bár lehet ez csak a bossok enhanced támadásaira igaz.

A 3 Goro akkor hogy lett meg? A korábbi hsz-edből nekem a 2. alkalom rémlett, nem az, hogy feladtad és skippelted volna.

Nekem azon az utolsó Shao Kahn-es harcon nem működött Raiden repülése, mert állandóan levédte, vagy ő is támadott és felülírta vele. Persze 1-el visszavéve a nehézséget már gond nélkül ment és simán meg is vertem, de normalon hatástalan volt ellene bármilyen spammelt támadás.
806 levél
Válasz 15.01.28. 08:53 #341
SolidSnakeGH
Már ha el tudod csípni, be kell azt mákolni. Mi anno PS3-on ültünk össze alkalmanként kollégákkal ilyen házi mini-tournamentekre, ott volt az egyik kolléga állandóan Noobbal és ritkán lehetett elkapni, ha már elkezdte a teleportot. Túl rövid idő áll rendelkezésre.
3482 levél
Válasz 15.01.27. 22:24 #340
Sucee
Kezdő Noobot (hehe...) könnyű nagyon megverni, ha folyton csak teleportálni akar. A sima védekezéstől elkezd pörögni a levegőben, onnan meg rajtad áll, hogy mit csinálsz vele.
329 levél
Válasz 15.01.27. 22:14 #339
CarRoy
Igazság szerint én az összes olyan karaktert kicsit rühellem, akinek valamilyen idegesítő mozdulatát spammelni lehet (pl. Raiden, Scorpion, Noob Saibot). Az ilyen karakterekkel körülbelül egy óvodás is tudna játszani rövid gyakorlás után. De Noob tényleg elég frusztráló, különösen egy profi kezében online mérkőzésen. Mondjuk egy kezdőnél is, mivel csak nyomogatja azt az átkozott teleportot agyba-főbe és voilá könnyen nyert. Engem ez a vertikális teleport már olyan lehetetlen pozíciókban is elkapott, hogy csak pislogtam ezerrel. De amúgy ő egy "zónázós" karakter, tehát az a célja, hogy lehetőleg távol tartson magától és ne pedig közelharcban győzzön le.

@Barthezz: Félreértettél ezek szerint, a 3 Goro-t nem tudtam megcsinálni másodjára. 2 és fél Goro-t elbírtam verni, utána még néhányszor megpróbáltam, de ezt már nem tudtam túlszárnyalni, aztán feladtam. Szóval közel sem vagyok Isten A Raiden meccsen pedig az első körben Shao nem hagyta, hogy eltávolodjak tőle, így nagyon eltángált. A másik két menetben viszont inkább távol maradt, dobálózott; pusztán annyit tettem, hogy a kalapácsdobás után toltam egy torpedót és ezt ismételgettem, amíg le nem járt az idő és a hp különbség miatt én nyertem

Amúgy igen, ha egyszer kivéded a gép teleportját, sokszor szereti még 2-3-szor azonnal bizonygatni, hogy akkor is el tudja végezni rajtad. Azért Quan Chi portja tudott idegesítő lenni, ugyanis páros meccseken legtöbbször váltáskor az enchant-olt változatát nyomta be és az helyből -17% sebzés neked, ha benyelted.
52270 levél
Válasz 15.01.27. 21:42 #338
Barthezz
"Röhej viszont, hogy a végső harc elsőre meglett."

Hát le a kalappal, 3 Gorot másodszorra vered, a sztori mód végi Shao Khant, aki ellen mediumon végül feladtam, meg elsőre. Ez már teljesítmény!

"Amúgy lehet paranoiás vagyok, de sokszor úgy éreztem, hogy egy első menetes laza győzelem után teljesen kiismert a gépi ellenfél és tökéletesen mindig azokat a mozdulatokat csinálta, amivel levédte a támadásaimat."

Én ezt a toronyban tapasztaltam néhány keményebb challenge-en. Szóval voltaképp az utolsót leszámítva nemhogy könnyebbek lettek a menetek, hanem nehezebbek. Mindenesetre brutál jó az AI, egy-két bugot leszámítva, pl. amikor a lábon rúgással lehetett végül az egyik legnehezebb pályadőlős kihívást teljesíteni, vagy pl. Quan Chi esetén figyeltem meg rendszeresen, hogy annak ellenére erőltette a teleportugrását, hogy mindig levédtem és jól felütöttem utána. Mondjuk a felütés ellen nem is nagyon tudott mit csinálni egyik ellenfél sem, ugyebár Goro és Kintaro ellen is tökéletes volt, de a sztori mód végi Shao Kahn ellen is ezt próbálgattam és még ellene is sikerült 1-1 menetet nyernem, csak sajnos nem 2-szer ugyanabban a körben.
2794 levél
Válasz 15.01.27. 21:10 #337
Aryx
Jaja, az AI tanulékonyságában lehet valami; a round 2, 3-ak érezhetően nehezebbek, mint a bemelegítő körök.
Amúgy az ilyen Goro, meg Kintaro tényleg nem nagy szám, ha egyszer kiismered őket. Nem tudom, csak én vagyok-e így vele, de az én halálom Noob, mint ellenfél. Merem állítani, magasan (és aránytalanul) a legerősebb playable karakter, ellenfélnek rohadt kellemetlen, rosszabb Shang Tsung-nál is, miközben ő még csak nem is csítel. Nem tudom, mi ellene a biztos recept.
Amúgy tök jó, hogy ennyi mortalos van itt , én pár hónapja szereztem be, és tök jó tippeket adtak már páran ebben a topicban, szóval csak így tovább.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
329 levél
Válasz 15.01.27. 20:24 #336
CarRoy
Nos végére is értem a sztori mód újrázásának. Örülök, hogy egyelőre maradtam a medium fokozaton, mert jó pár 1 vs. 2 mérkőzés előfordult; már nem is emlékeztem, hogy ilyen sokszor kellett túlerő ellen harcolni (azt meg főleg elfelejtettem, hogy volt 1 Goro-Kintaro páros egy alkalommal). Mai fejjel kicsit el is vagyok képedve, hogy anno én ezt kezdésnek le tudtam nyomni, bár szinte biztosra mondom, hogy akkor legalább 1 hétig elszórakoztam vele. Szóval ezeknél a meccseknél eléggé oda kellett koncentrálni, hiába a toronyból hozott sok tapasztalat. A Goro vagy Kintaro mérkőzések viszont tényleg röhögve mentek, látszik mennyiszer kellett ezt a 2 melákot a tower-ben elfenekelni

Röhej viszont, hogy a végső harc elsőre meglett. Az első körben mondjuk Shao Khan tönkre vert, ám a következő kettőt sikerült megnyerni. Bár jelzem, az idő lejárta segített lehozni az egészet, mert addig taktikáztam, hogy a több hp miatt én kerültem ki győztesként Cserébe a Liu Kang-Shao Khan-nál a kampány közepén szenvedtem ezerrel; ott szinte csak akkor nyertem, amikor már alig csinált valamit.

Amúgy lehet paranoiás vagyok, de sokszor úgy éreztem, hogy egy első menetes laza győzelem után teljesen kiismert a gépi ellenfél és tökéletesen mindig azokat a mozdulatokat csinálta, amivel levédte a támadásaimat. Plusz olykor nagyon járni szokott az agyam, hogy na most melyik kombót/mozdulatot is vessem be, így egy kicsit elbizonytalanodom és ezt azonnal megérzi a gép és visszavág. Azért amikor hátrányból, kevés élettel kellett játszani, sokkal ritkábban izgultam el a végét és kaptam ki, mint azelőtt. Bár mintha olyasmit hallottam volna anno, hogy ebben a játékban olyan AI van, hogy képes kicsit kitanulni a leggyakoribb reagálásaidat és ennek megfelelően alkalmazkodik. Aztán ez lehet puszta feltételezés.

Valamint mentem egy Arcade Ladder-t Stryker-rel és Shao Khan most kicsit macerásabban ment, ugyanis valamikor nem igazán működött ellene a darálós módszer (pl. sokszor lepattant róla és nekem charge-olt vagy el tudta dobni a lándzsáját). Azért többé-kevésbé ezzel a taktikával megvertem még ennek ellenére is.

Ja és öröm látni a friss hírt, hogy az MK X-be Reptile is bekerül, az egyik szimpatikus karakter volt számomra a 9-ben. Bár meg kell hagyni, talán még rusnyább, mint ott volt Igaz, most elég nagy változáson megy át majd az összes karakter a kinézetét tekintve.
52270 levél
Válasz 15.01.25. 19:04 #335
Barthezz
Én is a sztorival akartam kezdeni, a tornyot gyakorlásnak szántam, mint írtam, mivel láttam, hogy az első néhány kihívás az alapokra tanít meg. Plusz itt is váltakoznak a karakterek egy-egy 6-os kör után. Csak aztán annyira elkapott a torony hangulata, hogy képtelen voltam abbahagyni.

A sztoriban az 1 vs. 2-k amúgy valóban nehezek voltak így is, bár a toronyban sokszor volt 3 vagy 4 ellenfél is, így ehhez is megfelelő alapot adott. A torony nélkül nagyon sokat szívtam volna a sztoriban. Előbbi amúgy bő 1 hónap alatt lett meg, a sztorival utána szintén sokáig elvoltam, bár általában csak hétvégente értem rá többet játszani.
329 levél
Válasz 15.01.24. 18:07 #334
CarRoy
Én pont fordítva gondolkoztam az elején: a sztorit akartam először megismerni, végigjátszani és mivel tudtam, hogy ilyen karakterközpontú chapterek-re van felosztva, így úgy éreztem, ha végigviszem, akkor kapok egy átfogó képet a szereplőkről, melyik mit tud, kivel szeretnék esetleg komolyabban játszani később. A speciáljaikat megnéztem anno, hogy valami alappal mindig el tudjam kezdeni a mérkőzéseket, plusz még hozzájött érzésből a többi. Már nem emlékszem mennyit szenvedtem, de emlékeim szerint elég sokáig elvoltam a kampánnyal.

Amúgy bele is vágtam a sztoriba végül ismét medium fokon, hát a 1 vs. 2 meccsek még mindig kicsit unfair-nek tűnnek. Liu Kang-gel végeztem, pont itt megszenvedtem egy kicsit a Scorpion-Quan Chi párossal (rühellem Scorpion teleportját, bár Quan Chi is be szokott pörögni, akár a tower-ben, mikor Shang Tsung-gal szerepelt). Ellenben az utána következő Goro meccs lazán meglett, látszik az a toronyos rutin valóban. Kár, hogy a sztoriban főleg a "jófiú" karakterek szerepelnek, azok közül csak 1-2 van, akinél valami komolyabb mutatvány is megy.
52270 levél
Válasz 15.01.24. 16:01 #333
Barthezz
Nagyon nagy gratula! És természetesen nincs mit a segítségek terén, én is csupán azt adtam vissza, amit én kaptam másoktól a torony közbeni szenvedések közben.

Sztem amúgy a játékosoknak egészen kis százaléka jut el a torony végéig, pláne az összes challenge-et teljesítve, úgyhogy ez már önmagában elismerésre méltó teljesítmény!

Anno én is úgy álltam neki a challenge tower-nek, hogy eszembe nem jutott, hogy én azt a végéig bármikor is el fogom vinni, már maga a 300 kihívás is brutálisan nagy számnak tűnt. Kb. egy 50 challenge-re saccoltam a kitartásomat és a képességeimet, mikor belekezdtem. Igazából pusztán gyakorolni szerettem volna a sztori mód előtt, mert az első pár challenge az alapokat tanította meg. Aztán elkapott az egész hangulata és egyszerűen képtelenség volt abbahagyni! De még 150-200 környékén sem gondoltam, hogy valaha a végére érek. A 185-öset ugye először átskippeltem (ez volt az egyetlen ilyen a toronyban, amikor éltem a lehetőséggel), de még szerencsére aznap visszamentem rá és összehoztam végül.

Könnyítés amúgy sztem is csak a legutolsó challenge-dzsen volt, sztem ezt azért tették bele, hogy aki idáig eljut, ne a legvégén akadjon már el a célegyenesben.

Amúgy a tower brutál módon megtanít játszani is, amellett, hogy ilyen hosszú single player mód kb. egy mai játékban sincsen, közelítőleg sem. A sztori mód a tower után gyakorlatilag ujjgyakorlat volt normal nehézségen, a Goro -Kintaro elleni 1 vs. 2 meccs pl., amit sokan annyit szidtak, elsőre meglett. Nos, a torony nélkül valószínű én is megakadtam volna ott, vagy akár még jóval előbb is. Egyedül a legutolsó Shao Kahn nem ment, mint írtam, így ott, ahogy a torony végén is éltem a könnyítéssel, itt is kénytelen voltam és eggyel lejjebb vettem a nehézséget. Ezt azóta is nagyon sajnálom amúgy, enélkül tökéletesebbnek éreztem volna a végigjátszást.
329 levél
Válasz 15.01.24. 12:56 #332
CarRoy
Tegnap lefekvés előtt még visszamentem a játékba, mert viszketett a tenyerem valamint nem hagyott nyugodni a gondolat, és jelenthetem, sikerült végül megnyerni ezt a végső összecsapást! Először Kung Lao-val próbálkoztam, mert a torony során szimpatikus lett, plusz a kalapdobálásával jól lehetett zavarni az ellenfelet, de Shao Khan-hoz nagyon kevés élettel sikerült csak eljutnom. Aztán inkább úgy döntöttem, kölcsönveszem Barthezz okos taktikáját és Stryker-rel megyek neki a kihívásnak. Én is inkább úgy gondolkodtam, hogy számomra Shao Khan a legidegesítőbb, ezért ellene kell egy jól bejáratott harcstílus, a többieket majd megoldom valahogy. Kitaláltam egy viszonylag könnyen behozható 23%-os kombót a lövöldözés mellett (ami még Goro-n és Kintaro-n is sebzett 16%-ot), így egész kellemesen és gyorsan meg bírtam verni kettejüket. Hülyén fog hangozni, de ezután igazi felüdülés volt Mileena ellen harcolni; hogy végre nem kell állandóan ugrálni és direkt kivárásra játszani, mert már herótom volt a sok melák boss elleni harcból. Sok védekezéssel sikerült őt is megoldani, Khan-ra pedig maradt a jó öreg lövöldözés, ha már volt egyszer ebből egy "tréning pálya".

Természetesen - mint sokaknak - nekem is jó sok próba kellett hozzá (saccra volt vagy 20-30), míg sikerült megoldani. Azért meg kell hagyni (ahogy te is említetted, Barthezz), pofátlanul sok segítséget adott így már a játék. Fokozatosan több életerő visszatöltés (a győztes körömben szinte fél hp visszagyógyulásaim voltak; kivéve Mileena után, ott csak nagyon keveset adott vissza ekkor is), Goro és Kintaro, de még talán Mileenára szintén elmondható, hogy messze nem olyan agresszívan harcolt, mint az elején. Goro a legelső pár körében megállás nélkül nyomta a mozdulatait, valamint - akárcsak Shao - egy csomó támadásomat ignorálta (pl. melléugrás után nem bírtam felütni vagy stomp közben lepattant a lövésem). Ezzel szemben a végső körben szinte Khan-hoz hasonlóan szinte csak lövésekkel levertem, annyit kérkedett. Már én éreztem magam szarul, hogy ennyire "könnyült" a challenge. Bár tegyük hozzá, ezzel a húzással a készítők rendesek voltak, hogy aki itt szobrozik egy-másfél órát egyhuzamban, annak ugyan adjanak már egy esélyt a teljesítésre. A tower többi részében szerintem ez az opció nem is működött, csupán ennél a kihívásnál lett egyre könnyebb az idő előrehaladtával.

Nagyon jó és tartalmas szórakozást nyújtott ez a Challenge Tower. Játékidőben simán verte a sztori módot, más játékoknak meg a közelében nincs a kampány hossza ehhez képest, ez meg itt csupán egy kiegészítő opciónak felelt meg. Voltak nagyon ötletes kihívások, voltak inkább fun kategóriába tartozók és persze voltak igazán idegtépőek is. Azt ugyan nem említettem eddig, de a sorozat során iszonyú sok szitokszó elhagyta a számat, bár ezzel lehet sokan vannak így és egyáltalán nincs is hírértéke

Összességében azért mindenféle fennhéjázás nélkül kijelenthetem, hogy büszke vagyok magamra, hogy egyetlen skip nélkül - de főleg, hogy sikerült teljes egészében - teljesíteni ezt a kihívássorozatot. Inkább úgy vágtam bele ebbe az egészbe, hogy egy valódi teszt lesz a számomra: mennyire is tudok valójában játszani, meddig tart a kitartásom, a türelmem, meg bírom-e oldani a felmerülő problémákat. Csupán meg akartam nézni, meddig jutok el, aztán kapok egy visszajelzést, hogy "oké, ennyire futotta" vagy esetleg átugrom és megcsinálom azokat, amelyekre képes vagyok. Visszagondolva, össz-vissz azt hiszem 2-szer gondolkoztam el az átugráson: a 185-ösnél, mert ugyebár az volt az első igazán keményebb, valamint a 251-es Shang Tsung menetnél. A többinél valahol mindig láttam a fényt az alagút végén, még ha rá is ment akár egy félóra vagy óra (ezenfelül ez a legutolsó tűnt még elsőre lehetetlennek).

Úgy érzem a játékom is fejlődött hála ennek a tower-nek: a sima ellenfelek játékára jobban odafigyelek és reagálok, Goro és Kintaro most már izgalom nélkül verhető és Shao Khan is egy fokkal ügyesebben megy, bár ő még mindig elég kemény, mert nagyon gyorsan tudja lopni a távolságot. Igazán magabiztos ellene egy nagyon hosszú kombósorozattal felvértezve lennék. Plusz minden játszható karakterhez próbálok most már pozitívan hozzáállni; egyik sem olyan vészes, ha játszol vele eleget. Remélhetőleg az MK X-ben tényleg ismét előkerült valami ilyesmi challenge sorozat, mert ha valami, akkor ez tényleg igazán próbára teszi az embert.

Kíváncsiságból a végső megmérettetés végeztével visszamentem a 3 Goro-s kihívásra, hogy képes vagyok-e ismét megcsinálni. Nos első nekifutásra 2 és fél Goro ment le, majd még újrapróbáltam jó párszor (igyekeztem teljesen komolyan hozzáállni a challenge-hez), de ezt már nem sikerült utána sem überelni. Úgy tűnik, tényleg nagyon jól elkaptam anno a fonalat és szerencsém is lehetett. Most olykor előfordult, hogy a teleportot levédte, majd visszakontrázott egy pörgő mozdulattal. De legyünk őszinték, valószínűleg mindenki mákolt nem egyszer, csak ki itt, ki ott.

Végül azért szeretnék nektek köszönetet mondani (beleértve a régebbi kommenteket is), mert sikerült elcsípni pár hasznos tippet, ami segített egyik-másik felmerült problémánál. Nem illik, de mégis kiemelném Barthezz-t, elvégre a végső harcban az ő furmányos megoldásával győzedelmeskedtem. Enélkül lehet tébláboltam volna itt még egy kicsit, hogy kiválasszam, melyik karakter is lenne a legtesthezállóbb. Elnézést a jó hosszú kommentért, de igyekeztem kiírni magamból az összes olyan gondolatot, ami a torony teljesítése során felmerült.

Lehet nekiesem újra a sztori módnak még egyszer, amíg benne van a kezemben a sok karakter mozdulatsora valamint megnézni, Shao Khan-nal még mindig annyit szenvednék-e. Bár az ujjaim még most is eléggé érzem a tegnapi hosszú menet után
52270 levél
Válasz 15.01.24. 09:39 #331
Barthezz
Régen, a 90-es években voltak még Commodore-ra a joystick-rángatós játékok, mint pl. a Decathlon, így nekem inkább nosztalgikus hatást nyújtott, bár tény, hogy az utolsó néhány test your might nagyon brutálisra sikeredett.

Az utolsó challenge-et veszítsd el 5-ször, utána nemcsak életerő-töltést kapsz egy-egy ellenfél legyőzése után, de Goro és Kintaro is sokkal kevésbé lesz agresszív, legalábbis így emlékszem.

Stryker neked akkor lenne jó, ha begyakoroltad volna a felütéses taktikát, mert úgy tényleg nem olyan nehéz. Goro és Kintaro majdnem perfectre verhető ezzel a módszerrel, Mileenara pedig megtartod az X-Rayt, aztán rengeteget védekezve, abból visszatámadva ő is legyőzhető mindenféle speckó nélkül. Tény, hogy ehhez a fight-hoz szerencse is kell azért, Mileena ellen nincs általános taktika, így sok rögtönzést igényel, plusz bekaphatsz olyan szívatást közben, ami kikapcsolja a védekezést. De ha túljutsz rajta, ahogy megérkezik Kahn, spammelni kell nonstop a lövést és már kész is van. Nekem így elég hamar meglett, de esetedben, ha ódzkodsz a felütéstől, Scorpion tényleg testhezállóbb lehet.
2918 levél
Válasz 15.01.24. 00:34 #330
RAI*DEN
Utolsó challange-hez esetleg próbáld meg Scorpiont. Youtube-on van egy videó amin Scorpion-nal csinálja meg a srác, és relatíve tök könnyen. Kötéllel magadhoz rántod az ellenfelet a képernyő szélén, akkor úgyis bekábul, rányomsz egy rövid 20%-os kombót kb, és ezt ismételgeted, miközben elugrálsz az ellenfelektől a képernyő szélére. Persze mák így is kell hozzá dögivel.
329 levél
Válasz 15.01.23. 23:25 #329
CarRoy
Ne tudd meg, magam voltam a legjobban meglepve, hogy mindössze 2 nekifutás elég volt. Úgy látszik nagyon elkaptam ott a teleportálás ritmusát, meg az első próbálkozásoknál még sokkal elszántabb is szoktam lenni. Sok próbánál már inkább a méreg szokott dolgozni vagy el szoktam gondolkodni, hogy valamit nagyon rosszul csinálok-e és nincs esetleg egy alternatív/könnyebb mód (lásd. a Shang Tsung dobálás nekem sokat dobott a morálomon).

Ha kinéztem egy szimpatikus karaktert, akkor mindig az volt az első, hogy gyakorló módban a speciálok megtanulása után az összes kombót kipróbáltam, mi mennyit sebez, mennyire hatékony, majd ezeket unásig legyakoroltam, végül igyekeztem kísérletezni melyikeket lehet összefűzögetni egymással. De nem tartom magam túl jó játékosnak (az online mérlegem sem pozitív jelenleg), mert sokszor érzésből szoktam játszani, plusz könnyen el szoktam veszíteni a türelmem és felmérgelem magam (pl. 1-2 mozdulatot spammel az ellenfél egész meccs alatt). De a legtöbb karakternek én is csak a speciáljait ismertem a tower alatt és a legtöbb kihíváshoz ez valóban elég is volt. 250 környékétől volt inkább az, hogy egy Shang Tsung-gal, Raiden-nel, Ermac-kel pluszban kimentem inkább gyakorolni, mert úgy éreztem anélkül nem fognak sikerülni a challengek.

Nekem viszont ezekhez a "1-2 percig csak felütögetés" kevésbé van türelmem, elég nagy koncentrációt igényel az egész. Ezért is kell összekapnom magam a 300-asra, ha meg szeretném csinálni. Goro-nál inkább a stompokra szoktam figyelni főleg, cserébe sokszor bekapom a lövését. Meg el kell felejteni, hogy minél hamarabb akarjam a bossokat megverni, mert így tálcán kínálom fel magam a verésre.

Az utolsó kettő "Test Your Might" már billentyűzeten is kemény volt. Én ilyen begörnyedt pózban, "1 kéz 2 billentyűn, másik kéz másik 2 billentyűn" toltam le; kb. úgy éreztem magam, mint aki lesben áll és egy startpisztoly elsütésére vár Közben azon járt az eszem, hogy aki ezeket tervezte, azt beraknám 1 üres szobába, hogy csak ezt tolja már úgy pár órácskáig, aztán meglátjuk neki tetszene-e
52270 levél
Válasz 15.01.23. 21:57 #328
Barthezz
Hát basszus, ez sztem az eddigi rekord itt, számomra ez volt a legnehezebb kihívás. Kb. 50-szer futottam neki, mire végre meglett. Amúgy érdekes mód nekem egyik irányból csak elvétve csinálta meg a teleport kombót, így ezt hanyagolnom kellett (valószínű én is bal oldalról jobb vagyok, bár más karakterek képességeivel nem volt iylen bajom).

Mondjuk amiket írsz, elég technikás játékos vagy, én pl. kombókat sose tudtam összefűzni, az alap, pár gombos képességekre, a normál ugrálásos harcra, valamint a felütésekre építkeztem végig.

Sucee: Test your might-ok esetén a végefelé ne tudd meg milyen pózokat vettem fel. Két kézzel nyomtam én is a gombokat és a combommal a triggert. De volt, hogy az állammal. Az utolsó páron viszont valakinek a tanácsára áttértem billentyűzetre, azon nagyságrendekkel könnyebb volt.
329 levél
Válasz 15.01.23. 21:16 #327
CarRoy
Nos kérem szépen, elérkeztem a 300-as záróakkordoz. Itt az utolsó 10-es kihívássorozatban a "Cyber Sub-Zero-val 30 fejütést adni Sektor-nak" és az utolsó "Test Your Might" eléggé leizzasztott (utóbbiról kezdtem azt hinni, meg se tudom csinálni billentyűzettel), de valahogy csak átlendültem rajtuk. A Sheevás egy ütéses KO-s kihíváshoz próbáltam pozitívan hozzáállni, mondván 2 nagyot ütő karakter csap össze, így csak túlélem és megoldom. Kicsit szórakoztam ugyan vele, de a "teleportok utáni nagyon gyors felütés" taktikáját alkalmazva azért csak összejött a végére.

Belekukkantottam pár kör erejéig az utolsó kihívásba, és meg kell mondjam, ez elég kínkeserves lesz számomra. Eddig Kintaro volt a rekord, amíg eljutottam. Most nem számítva a kapott buffokat, amiket anno ti is emlegettetek (szinte mindig én kapom a negatívat természetesen), már Goro is sokkal erősebbnek tűnik nekem, mint bármikor eddig a torony során pl. Sheeva teleportját itt sokszor állóhelyzetből kivédte, míg a 299-esben csak ha arrébb mozdult, de Ermac teleportálós trükkre is elég lagymatagul teljesített eddig. Sokszor egy csomó támadásra immune volt négykarú barátunk. Lehet most fog visszaütni, hogy a felütéses taktikát nem gyakoroltam be orrba-szájba. Ugyan főleg így próbáltam támadni, de kissé türelmetlen voltam elismerem, mivel eléggé lefárasztott az eddigi challengek sora szellemileg és fizikailag is. Elég durva türelemjátékot kell azt hiszem majd itt folytatni, ha el akarok egyáltalán Khan-ig jutni. Plusz egyelőre gondban voltam, kit is válasszak erre az összecsapásra, meglátszik, hogy folytonos karaktercsere volt a tower során. Mondjuk Barthezz egykori Stryker választása engem is elgondolkoztatott, hogy őt mindenképpen be kellene majd próbálni és pisztollyal ledarálni, csak hát addig el is kell jutni. De igyekszem pozitívan hozzáállni egyelőre ehhez a végső megpróbáltatáshoz, remélem a türelmem is bírni fogja az akadályokat.
3482 levél
Válasz 15.01.23. 18:05 #326
Sucee
Test your mightokat a végén két kézzel csináltam, aztán testtel nekilöktem a kontrollert az asztalnak. Nem valami fenséges látvány, de hatásos volt.
329 levél
Válasz 15.01.23. 17:50 #325
CarRoy
Pontosan nekem is ez az álláspontom Raiden-nel kapcsolatban; valakik lazán hoznak vele akár 30% feletti szép kombókat, de nekem valahogy mégsem fekszik a harcstílusa. Azért összehoztam egy viszonylag könnyen behozható 23%-ost, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű volt mindig bevinni, mert a gép nagyon jól védekezett ebben az összecsapásban.

@Sucee: Hihetetlen, de konkrétan így lett, másodjára meglett a kihívás! Furcsának tűnik, de szinte pite volt az egész. Hátraugrásból mindig elteleportáltam a levegőből (így elkerülve ha lőtt), aztán közvetlenül mellette termettem a másik oldalon, majd megkapta a jól megérdemelt felütést, plusz 1-2 alkalommal bevállaltam egy rövidebb kombót is. Az X-Ray-jem szépen mellément, de anélkül is sikerült. Ellenben a 288-as "Test Your Might" megizzasztott, igazi ujjbűvésznek kellett lenni, hogy sikerüljön feltornázni azt a nyomorult csíkot a legtetejére. Be is fejeztem utána a menetet, mert alig éreztem az ujjaimat.

3482 levél
Válasz 15.01.23. 17:34 #324
Sucee
Nem emlékszem már a három Gorora, de ha tényleg Ermac a karaktered, akkor nem fogsz sokat bajlódni vele, szerintem Ermac az egyik legkönnyebben irányítható Scorpion mellett.
2918 levél
Válasz 15.01.23. 17:26 #323
RAI*DEN
Az említett Raiden-es csatára emlékszem én is. Leginkább azért, mert nekem valahogy Raiden sosem állt a kezemre(bár ettől függetlenül Scorpion mellett egyik favorit karakterem => nicknevem), és nehezebben tudok vele kombókat kihozni. Bár nálam ügyesebb emberek kezében eszméletlen mikre képes a legtöbb kari .
37 levél
Válasz 15.01.23. 15:26 #322
Reiven96
Igazából van 1-2 olyan combo is ami hasonló pár karakternél, az Injusticeba is voltak hasonló combok, jó pár verekedős játékba van ilyen, én végülis így fogom fel, gyakorlok mindegyik karakterrel, így mindenkit jól irányítok Igaz egy ideje nem mortaloztam, mert jelenleg nem képes kezelni a gépem :S
Huhh Noob Saibot egy nagyon troll karakter, online harcokban legtöbben csak egy féle mozdulatot használtak.
329 levél
Válasz 15.01.23. 14:52 #321
CarRoy
Túl a 3 Shao Khan vs. Stryker mérkőzésen. Köszi az egykori javaslatokat a korábbi kommentekben, srácok, tényleg a lövés spammelés a leghatékonyabb taktika itt. Ugyan még így is jó pár nekifutás kellett, mert néha átjött 1-1 lándzsája, középtávolról bekaptam az X-Ray-t vagy Khan váltásnál kicsit káosz volt (igyekeztem mindenképp bal oldalra átjutni, onnan jobban ment a spam). A végső ütközetben azért csak betalált az X-Ray-je (bár ezután lettem elszánt) valamint a harmadikat jobbról daráltam le, viszont a hp csíkját már nem mertem nézni, mert egyszer 2 és félnél beremegett a kezem és elbaltáztam a kihívást.

Volt útközben egy Raiden vs. Shang Tsung és Quan Chi meccs, na ott viszont nagyon sokat szopókáztam, elég keményen játszottak, össze kellett szednem magam rendesen (plusz keresni egy hatékony Raiden kombót). Ilyen magasságban most már azért vagy nagyon jól kell reagálni a gépi ellenfelek játékára vagy valamennyire tudni kell az adott karakterekkel játszani (pl. ismerni 1-1 ütősebb kombójukat).

Következik az Ermac menet, ha jól tudom ebben lesz az a bizonyos 3 Goro.
37 levél
Válasz 15.01.23. 13:58 #320
Reiven96
Én csak össze-vissza ugrálgattam, meg több olyan rész is volt ahol párszor jókat lehetett ütni bele elsőre nehéz volt utána meg már kiszámítható
52270 levél
Válasz 15.01.23. 13:32 #319
Barthezz
Pedig az nem volt szvsz nehéz, közelébe sem ér sztem a 3 Goronak, vagy az említett 251-es challenge-nek. Eltávolodsz jó messzire Strykerrel és nonstop lövöd, a kalapácsait meg átugrod közben és ennyi.

CarRoy: Ahogy írtam, Kahn a 250-251-es challenge-dzsen, valamint a sztori mód legvégén (normal módban) a legerősebb, sztem ez felel meg a very hard szintnek. A többi esetben működik ellene a lövés spam taktika, alig próbál közelebb jönni. De pl. Cage-dszel is simán el szoktam gyepálni a medium ladder végén. Ez kb. a medium szintű Kahn sztem.
37 levél
Válasz 15.01.23. 12:57 #318
Reiven96
Mennyiszer kipörgettem már Örök kedvenc
329 levél
Válasz 15.01.23. 11:28 #317
CarRoy
Inkább hagyományosan akartam megverni Barakát és Sindel-t, azért szórakoztam sokat velük; a lövés spam-hez nekem itt tuti nem lett volna türelmem (bár ettől függetlenül viszonylag sokat lövöldöztem, főleg ha már kevés hp-n voltak).

Ha már a kezemben volt, mentem is tegnap még egy Arcade Ladder-t Shang Tsung-gal, hogy vele szintén teljesítsem legalább egyszer medium fokozaton. Shao Khan-t leszámítva egyetlen egy meccsen kellett retry-t nyomnom, ráadásul Shang Tsung és Kintaro elsőre is sikerült; ilyenre nem is tudom volt-e már példa az eddig lejátszott karaktereimnél. Khan harmadjára lett meg, ő a sok menet után sem könnyű falat, nagy koncentrációt igényel. Igazat megvallva, Khan az első 2 játszma során ugyanolyan agresszívnak tűnt közepes fokozaton, mint a Tower-ben. Nem is nagyon tudnám megkülönböztetni, hogy az összes fokozaton ugyanolyan kemény-e és csak hamarabb adja be a könnyítést, vagy van valami nüansznyi nehezítés egyre felfelé.
2918 levél
Válasz 15.01.23. 10:53 #316
RAI*DEN
Nekem csak annyi van meg ezekből, hogy eszméletlenül szopatós tudott lenni ez a játékmód. Ritka unfair küzdelmekkel. Legnagyobb horror talán az, amikor 3 Shao Khan-t(remélem jól emlékszem) kell legyőzni. Még a mai napig a hideg ráz tőle ki...
52270 levél
Válasz 15.01.23. 10:00 #315
Barthezz
Ne is mondd, az ilyen összecsapások után én is 200-as pulzussal szoktam remegni.

Amúgy ott sztem Sindel és Baraka nem volt olyan nehéz emlékeim szerint, mert a lövés spam elég jónak bizonyult mindkettő ellen. Inkább csak az időhúzás miatt nem szerettem, mert jó lett volna mindig rögtön Shao Kahn ellen menni és gyakorolni.
329 levél
Válasz 15.01.22. 18:56 #314
CarRoy
A rézfánfütyülős kutyafáját, sikerült! Igazság szerint már majdnem feladtam, mert Barakán és Sindel-en is alig sikerült átverekednem magam, amikor is beugrott, hogy a sok védekezés ellen a dobás a legjobb taktika, ráadásul Shang Tsung-é egy minimális hp-t is visszatölt, bár ez csak bónusz; a lényeg, hogy 9%-os sebzés és hogy feltörtem vele az ellenfél védelmét. Másnak lehet ez magától értetődő, de én általánosan nagyon keveset használom a dobást, kicsit kívül eső billentyűn van. Shao Khan pedig most az átlagnál többet kérkedett (nem tudom ez pont a sok újrapróbálás eredménye-e), valamint a charge-jait is sikerült többnyire elkerülni, ha közel kerültem hozzá. Még az X-Ray-t is sikerült elpazarolni, mert kivédte, így főleg emberes teljesítmény lett. Azt hiszem mindent elárul, hogy a meccs után ittam 1 pohár vizet és remegett közben a kezem Még az utána következő Test Your Might-nak nekiestem, de az izgalom miatt most az is csak pár nekifutást követően sikerült.
329 levél
Válasz 15.01.22. 17:25 #313
CarRoy
Igen, Goro-ra én is kezdek kicsit ráérezni, a kulcs talán a stomp-ok elől való elugrálás és hogy nem kell kapkodni (volt egy Kung Lao vs. Goro 200 után, ami egész gyorsan meg is lett). Ladder-ből ismerem ezt a sokszori újraindítás utáni könnyítést, Shao Khan-t szinte mindig úgy vertem el ott. De van egy olyan érzésem, hogy ezeknél a kihívásoknál ez nem működik, mert összességében már jó pár challenge előfordult ezidáig, amit sokszor kellett újrapróbálnom és nem tűnt fel, hogy könnyebb lenne, pedig külön figyeltem erre olykor-olykor. Amúgy ez csak egyéni észrevétel (vagy puszta véletlen), de előfordult olyan is, hogy egy kihívás első próbájánál a gép kicsit lazára vette a dolgokat és könnyűnek tűnt, de ha mégis kikaptam és újramentem, akkor lényegesen keményebben játszott. Mondjuk itt 200 felett meg rá is szoktam az azonnali retry megnyomására egy-egy nagyobb bekapott kombó után, hogy ne húzzam feleslegesen az időt.

A ladder-en én egyelőre medium fokozaton szoktam menni és tapasztalataim alapján azt mondanám, hogy ez a 251-es kihívás valószínűleg hard vagy felette van, mert Baraka és Sindel meglepően sokat védekezik és jól reagál a mozdulataidra (Shao Khan-t még keveset tapasztaltam ahhoz, hogy megítélhessen, szívatósabb-e, mint az előzőnél). Persze az olyan közismert húzásokat felesleges felróni, mint ha távol vagy és lősz, akkor tuti ő is lő vagy teleportál, vagy hogy előre kitalálja a gép, hogy mit is akarsz majd csinálni.

Azért a 250-es challenge kicsit tréningezett Khan ellen és egy fokkal már jobban játszok ellene, de még mindig nem könnyű, mert pl. próbálnék távolságot tartani a legtöbbször, de akkor sokszor meg charge-ol, ott meg ha bekerülsz a mókuskerékbe elég nehéz kimenekülni.
52270 levél
Válasz 15.01.22. 17:00 #312
Barthezz
A végére már belejöttem és akkorra már tényleg ujjgykaorlat volt Goro, viszont tartom azt, hoyg 3-at egymás után legyőzni ennek ellenére is rohadt nehéz dolog. Egyetlen apró hiba esetén képes egy támadássorozattal a fél életerőcsíkodat leszedni, ráadásul sokszor a beugró új Goro azonnal bevisz egy védhetetlen X-Rayt.

A 300 esetén pedig valóban kellett az a könnyítés nagyon. Egy életerőcsíkkal képtelenség az a challenge, mert tényleg nagyon sokszor negatív bónuszt kapsz közben, az ellenfelek meg pozitívat, így szükség van a harcok közötti kisebb töltődésre. Plusz Mileena nagyon le tud amortizálni Shao Kahn előtt, aki ellen minimális csíkkal esélytelen. Még az itt működő lövéses taktika ellenére sem lehet azért flawlessre verni.
3482 levél
Válasz 15.01.22. 16:40 #311
Sucee
Érdekes, szerintem Goro az egyik legkönnyebben verhető karakter, szinte semmi nagyon szívatós képessége nincs. 251 valóban szemét, viszont ott még mindig elég jelentős mennyiségű életet kapsz egy-egy győzelem után, szóval könnyedén eljuthatsz Shao Kahn-ig teljes élettel is. 300-nál viszont sokszor kap az ellenfél buffot, te meg debuffot, Mileena esetében szinte halálos ítélet, ha nem védekezhetsz.

Egy kis "csalás", ha esetleg nagyon agyfasz lenne már, és ebben a topikban nem említettük volna: ha sokszor rontod el, és újrakezded (megvárod, hogy a játék felajánlja, nem menüből retry), valóban egyre könnyebb lesz. Azt nem tudom, hogy ez minden challenge esetében így van-e, én csak a 300.-nál használtam ki.
52270 levél
Válasz 15.01.22. 16:22 #310
Barthezz
Semmi gond, hogy leírod, egyrészt szívesen olvassuk, másrészt újra felidéződnek az emlékek a verekedős játéktörténelem szerintem legjobb, legötletesebb, leginnovatívabb, legszórakoztatóbb és egyúttal legnagyobb kihívást jelentő újításáról. Mert a challenge tower kétségtelenül az volt.

Amúgy a 251-est többen is írtuk korábban, hogy az egyik legdurvább, legszemetebb kihívás. Lényegesen nehezebb a legutolsónál is szvsz, jól lehet, ott is Shao Kahn a végső ellenfél, ráadásul egy Goro - Kintaro - übertáp Mileena hármast kell megverni előtte, de egyrészt ott te választasz karaktert és nem erőltetik rád a végtelenül béna, rohadt lassan lövő Shang Tsungot, másrészt ahogy egyik korábbi hsz-emben írtam, a 251-es kihívás Shao Kahn-je sokkal brutálisabban fel van tápolva, mint a challenge tower végén lévő Kahn (ott vicces módon a 4 ellenfélből Mileena a legkellemetlenebb).

A 251-esnél szvsz már csak egyedül a 3 Goro az, ami nehezebb. (A 3 Shao Kahn pedig meglepő módon nem az, mivel ott nincs feltápolva, Stryker pedig villámgyorsan tud lőni, így pl. számomra egy viszonylag könnyű, kb. 4-5. próbálkozásra teljesíthető kihívás volt az, csak bírni kell pár percen át folyamatosan lőni). Így vigasztaljon az, ha ezen túljutsz, már csak egyetlen kihívás akaszthat meg a torony teljesítése ellenében.
329 levél
Válasz 15.01.22. 15:48 #309
CarRoy
Haladtam szépen tovább és úgy érzem most sikerült eljutni a - nem tudom szebben kifejezni - "töménytelen szopás kastélyának tágas kapujához". Itt 250 környékén már rendesen beindultak a kihívások. Mondjuk tegnap volt már egy kisebb izzadás a Shaolin Monk záró fejezeténél is (Liu Kang-Kung Lao párossal ugyebár egy Shao Khan-Kintaro páros meccs), de itt már az ilyen "Sindel-lel 30 ütés egy überpörgős Kitanának" és "Kitana-Jade párossal gyors váltogatással való küzdelem" kicsit kikészítette az idegeimet, de azért sikerültek. Kicsit égő volt, hogy Sindel pont az egyik karakter, akinek ismerem a kombóit és valamennyire tudok is vele játszani és mégis szenvednem kellett a kihíváson (elő kellett húzni a kalapból egy 2 mozdulatból összefűzött kombinációt, kb. 3-4-szer bevinni és még mellé beütni a maradékot). Mondjuk ez Jade-re is igaz, de amikor kb. 5 másodpercenként váltogatni kell a karaktert és nagyon gyorsan lereagálni az adott szituációt, az nem túl könnyű feladat.

Most vagyok túl a Shang Tsung-Shao Khan küzdelmen, hát ezzel meg főleg elszórakoztam, kb. 100-adjára úgy alakult a csillagok állása az égen, hogy meglett. De kérdezném, ezt a 251-est komolyan gondolták a készítők? Shang-gel verjek meg 3 ellenfelet és az utolsó újra Shao Khan? Egyelőre kétszer jutottam át Sindel-en, de mondjuk már eléggé lefárasztottak az előző összecsapások, remélhetőleg tisztább fejjel (és főleg pihentebb ujjakkal) sikerül valamit elérnem. Durva mennyire rákényszerítenek akaratlanul, hogy betanuljuk ezt a karaktert, kb. már az összes kombóját megtanultam, hogy hátha könnyebb lesz vele a játék (még egy 18%-os kombinációt is összeraktam). Kicsit az az érzése az embernek, ha Shang Tsung-gal ilyeneken túljut, akkor utána már bárkivel megver bárkit, hozzon a sors akármit.

Amúgy én csak örülök annak, ha általam kicsit újra felrázódik a topic, mert egyrészt az első kommentem előtt visszaolvasgattam pár oldalt itt és láttam, hogy anno micsoda diskurzusok mentek mások hasonló megpróbáltatásairól, így gondoltam akkor már én is megosztom a kalandos utamat felfelé a toronyban, másrészt valóban közeledik az új rész megjelenése is
52270 levél
Válasz 15.01.22. 14:41 #308
Barthezz
Én már elképesztő módon várom, szinte bizsereg a kezem a kontroller után. Az utóbbi években az egyik legnagyobb játékélmény volt, amit az új MK nyújtott nekem. ^^
5230 levél
Válasz 15.01.22. 10:49 #307
Skorpio90
Hú, igazad van, mindig kimegy a fejemből Tényleg akkor előkapom a sztori erejéig.
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
52270 levél
Válasz 15.01.22. 10:12 #306
Barthezz
Gratula! Amúgy Shang Tsung tényleg borzasztóan szar karakter, ha mi irányítjuk, gépi ellenfélként viszont meglehetősen szemét, köszönhetően annak, hogy bárkivé át tud alakulni olyankor.

Skorpio: Nem is baj, elvégre alig 3 hónap, és már játszahatjuk az új részt! ^^ Szóval hangolódjunk csak rá addig. Remélem lesz az X-ben is a laddereken kívül sztori mód és challenge tower egyaránt és hasonlóan brutál hosszú lesz így ott is a single player rész.
329 levél
Válasz 15.01.21. 18:23 #305
CarRoy
Nos jelentem sikerült, így egyelőre mégsem kellett használni a skip funkciót Végül köztes megoldást alkalmaztam Goro-nál, kihasználva Baraka adottságait: tartottam a távolságot, amire néha lőtt egyet, de legtöbbször inkább tolt egy stompot; utóbbi esetben, ha közel voltam hozzá, akkor odaugrottam és felütés, ha kicsit távolabb, akkor ugrás után nyomtam 1 blade charge-ot, plusz azt hiszem egy X-Ray-t is melléadtam neki ajándékba. Így majdnem full hp-val fordultam Kintaro-ra, aki egy minimális izgulással, de meglett. Fel is szaladtam most már 200 fölé, szóval jöhet a végső harmad (volt közben első ízben egy Shang Tsung szakasz is; hát meredek lesz, hogy később vele is durva dolgokat kell csinálni, ugyanis elég béna karakternek tűnik).

A sztori részhez: anno a végső Raiden-Shao Kahn harcnál emlékszem én is a hajamat téptem és nem hittem volna, hogy megverem 2-szer is közepes fokozaton. Ha jól rémlik, a kalapácsdobás utáni teleportálás, majd kis megsorozás taktikáját alkalmazva valahogy csak sikerült megcsinálni. Elismerem, hogy Raiden jó karakter és sokan durva kombókat tudnak vele, de nekem valahogy annyira nem a szívem csücske és nem áll kézre, így szinte kínszenvedés volt vele ez a harc.
5230 levél
Válasz 15.01.21. 17:49 #304
Skorpio90
Úristen, előtörtek a flashback-ek a Challenge Towerről
Die Hard 13 - Az élet most aztán már k*rva drága!
52270 levél
Válasz 15.01.21. 17:28 #303
Barthezz
Ne is mondd. Mint írtam, a sztori végén egyszerűen én sem tudtam alap közepes fokozaton legyőzni Shao Kahnt. Ez volt az egyetlenegy sztori-összecsapás, ahol levettem végül easy-re a nehézséget, hogy sikerüljön (csalóka egyébként itt már a nehézségi fokozat, mert normalon a játék legübertápabb Shao Kahn-ját adja, ami kb. brutal nehézségi szintnek felelne meg, ha lenne ilyen, míg ezzel szemben easy-n adja be az amúgy kb. hard fokozatú Kahn-t).

Amúgy egyszer-kétszer így is sikerült meggyepálnom a nehézség visszavétele előtt, de sajnos 2-szer egy körön belül sosem jött össze...
52270 levél
Válasz 15.01.21. 17:20 #302
Barthezz
Kahn-t nehezebb fokozaton tényleg nem lehet máshogy megverni sajnos, mint a folyamatos messziről lövés. Legnehezebb fokozaton pedig az sem működik, a sztori mód végén emiatt vissza is kellett vennem a nehézségi szintet. A Tower végén viszont érdekes mód nem ilyen Shao Kahn van, talán a 250-valahányadik kihívásnál kell egyszer Shang Tsung-gal menni ellene, nah ott a legerősebb Kahn a towerben. És ott a nehézséget sem lehet lejjebb venni, mint a sztori végén, cserébe viszont ugyebár csak egyszer kell megverned és nem kétszer 3 körön belül.

Az amúgy tényleg ritka nagy geciség, amikor többes küzdelemben az új beugró X-Ray-jel nyit, mert az olyankor kivédhetetlen.

Egyébként amit írtál, nálam ez a taktika vált be a 185-ösön. Én is skippeltem, majd amikor 200-valahánynál jártam és jobban beletanultam (ott már elég sok Goro, Kintaro jön ellenfélként), visszamentem és így sikerült is. Szóval tedd ezt nyugodtan és később meglátod, menni fog. A 3 Goros kihívás után pedig ez már ujjgyakorlatnak tűnik. Mire a tower végére értem az utolsó összecsapáshoz, az ott kezdésnek beadott Goro - Kintaro párost majdnem flawlessre vertem mindig.
3482 levél
Válasz 15.01.21. 16:59 #301
Sucee
A Shao Kahn harc szimplán undorító. Gondolom nem volt kedv az AI-t másképp írni neki, hogy nehezebb legyen, inkább egy nagy csalást csináltak az egészből. Azt hittem, rég kinőttem a játékon idegeskedésből (PoP Two Thrones ikrek ), de erre a harcra visszagondolni is fáj. Mostani sztori mentésem a legutolsó harcnál van, be sem lépek oda.
329 levél
Válasz 15.01.21. 16:22 #300
CarRoy
Anno végignéztem egy Youtube videós Challenge Tower sorozatát, szóval nagyjából tisztában voltam vele, mi is várható, ha belevágok az egészbe. Eddig azért elégedett vagyok és pozitívan csalódtam magamban, hisz azt hittem már 100 után közvetlenül hosszas szenvedések lesznek, de eddig csupán egyetlen egyszer kellett challenge miatt külön kimennem a gyakorló módba, hogy sikerüljön (Liu Kang-gel kellett egy 8-as kombót betanulni; poén, hogy őt már sokszor annyira erőltetik itt a toronyban, hogy lassan megtanulom, pedig nem is igazán kedvelem).

Amúgy ma megpróbáltam ismét pár kör erejéig és már majdnem meglett, Kintaro-nak épp, hogy maradt valamennyi hp-ja, csak sajnos pont benéztem az egyik teleportját. Büszke lettem volna, ha ez sikerül, mert Goro-t hagyományos módszerrel sikerült legyűrni, plusz megtartottam rá az X-Ray-t. Kintaro tényleg viszonylag kellemes, ha kikerülöd a lövéseit és elugrasz a telepontjától. De igaz, amit említettél, hogy Goro sokszor lutris, hogy éppen miket kapsz be tőle (a kedvencem az volt, mikor 2-szer is megcsinálta, hogy Sheeva leverésével a váltás után egyből kaptam tőle a fincsi X-Ray-t). Szóval tényleg lehet elkezdtem próbálgatni ezt a felütögetést is és megnézem, mennyire érzek rá. A 3 db Goro-ra jelenlegi tudásommal szinte egyből azt mondanám, hogy insta skip, mert tényleg elég durva az a kihívás (ráadásul ha jól láttam Ermac-kel, akit nem igazán csípek, hiába van egy szép hosszú kombója).

Azért kicsit szomorú vagyok, hogy talán Shang Tsung kivételével a többi boss-t szinte ilyen cheese taktikával a legkönnyebb megverni, pedig én pont a változatos kombók miatt szeretem játszani ezt a játékot, nem pedig azért, hogy felütögessem az ellenfelet vagy hogy kerülgessem Khan kalapácsát. Épp ezért Shao-t szinte nem is tudtam még megverni ladder-en sosem a többszöri újraindítás könnyítése nélkül. Az oké, hogy több hp-ja van vagy hogy védhetetlen egy kalapácsdobása, de hogy szinte majdnem mindig felülírja az aktuális támadásodat az már a röhej kategória.

Legrosszabb esetben lehet átugrom ezt a kihívást, de vissza-visszatérek megpróbálni. Hátha könnyebb, ha már nincs akkora nyomás az emberen, hogy csupán emiatt nem tud továbbhaladni.
52270 levél
Válasz 15.01.21. 13:44 #299
Barthezz
Pedig az ugrálós-felütéses taktikát mindenképp javallott betanulni és begyakorolni Goro ellen, mivel később olyan is lesz, ahol 3 Goro-t kell egymás után egy életerőcsíkkal legyőzni, vagy az utolsó előtti challenge-en flawlessre kell verni. Szóval ne add fel, eleinte nekem sem ment tökéletesen, de sok gyakorlással olyan szinten rá lehet érezni, hogy tényleg akár flawlessre is el lehet verni Kintaroval együtt.

Goro túl übertáp ahhoz, hogy hagyományos módszerrel ne lutri legyen az ellene való küzdelem. A 3 Goro pedig tényleg esélytelen másképp.
329 levél
Válasz 15.01.20. 19:11 #298
CarRoy
Pár napja belekezdtem a Challenge Tower-be én is, mert eddig ez kimaradt gondolván, hogy ide már az összes karakterrel általánosan jól kellene játszani. Most értem a 185-ös kihíváshoz és visszaolvasgatva itt a fórumban láttam, hogy sok embernél ez volt az első igazán szívatós challenge. Egyelőre néhány próbálkozásból nem sikerült annak ellenére, hogy tegnap pont gyakoroltam egy kicsit Barakával. Eddig néhány kisebb agyérgörcstől eltekintve amúgy tűrhető volt a torony (inkább ott volt gond, ahol számomra kevésbé szimpatikus/nem kézreálló karaktert kellett irányítani). Ha nagyon nem megy, valószínűleg átugrom és inkább nem kockáztatom az agyvérzést, mert ugyan olvasgattam itt, hogy Goro-nál a felütéses taktika javallott + Kintaro-nál a távolságtartás és a lövöldözés, de sajnos én inkább érzésből szoktam játszani és a hosszas koncentrálást igénylő harcoknál gyorsan elveszítem a türelmemet. Eddig azért egyszer eljutottam Kintaro-ig, ahol pont a teleportjait néztem be (mindenáron a pengeforgással akartam kivédeni, pedig szimplán csak jól időzítve kellett volna elugrálni).
1 levél
Válasz 14.12.25. 15:29 #297
Sub-zero1990
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy miért nem tudok játszani online? nem talál egyetlen játékost sem.. mi lehet a megoldás? köszönöm előre is!
621 levél
Válasz 14.06.03. 19:38 #296
SwitcX88
No, erre steam-en akció van, 1200-ért vihető.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.