Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Beszélgetés a játékokról

»» Wasteland 2

4176 levél
Válasz 14.10.20. 21:31 #11
gothmog
Én a Divinity: Ego Draconis után vágtam bele a Wasteland 2-be... Úgy még durvább volt a különbség... De már beleszoktam. Most már, hogy kicsit keményebbek az embereim, és vannak normálisabb fegyverek is, élvezni is tudom az összecsapásokat. (Kicsit több taktikázásra van lehetőség, mint az elején volt)
Endure. In enduring, grow strong.
129 levél
Válasz 14.10.20. 21:03 #10
jeszkar
Egy jó tanács, ne próbáljatok meg az XCOM után játszani vele. Még jobban kijönnek a harcrendszer hiányosságai. Kell várnom egy-kis időd, míg újra előszedhettem.
4176 levél
Válasz 14.10.18. 20:36 #9
gothmog
Igazán komoly buggal nem találkoztam a giga-patch előtt. (Némelyik ellenfél még mindig röhejesen sokat tud mozogni egy körben, így még csak nem is bug volt, amivel találkoztam... ) A legnagyobb bajom a hangulat hiánya volt. Mostanra ugyan akadt már egy-két "falloutos" momentum a játékban, sőt az a hely, ahol most éppen vagyok, az ott található frakcióval (frakciókkal?) olyan piszkosul agyament és eredeti, hogy simán megállná a helyét a klasszikus alkotásokban is, mégis... összességében eddig inkább csalódás a játék.
Az első néhány küldetés után majdnem félbe is hagytam, annyira nem volt semmi hangulata. Igaz, nem bánom a kitartást, mert most éppen kellemesen adja a játék azt, amit vártam volna tőle eredetileg is, de van egy gyanúm, hogy lesz még itt hullámvölgy...
Endure. In enduring, grow strong.
12971 levél
Válasz 14.10.16. 22:13 #8
McCl@ne
Na, ugyan az első benyomásokon ez már nem javíthat, de talán az összképet kipofozza, hogy itt az eddigi legnagyobb patch, ami többek között helyrehozza ezt a hibát, miszerint az ellenfelek túl sokat lépnek körönként! Itt a teljes lista, kurva hosszú, én meg sem néztem, mert még nem kezdtem el játszani vele, valahogy éreztem, hogy várni kell, kickstarteres címekben a komolyabb bajokat úgyis kijavítják!
Respect is not given. It's taken.
3337 levél
Válasz 14.10.07. 09:50 #7
Raistlin666
Tőlem nem kaphat többet! Egyszerűen csípi a szememet, hogy évtizedek óta létező megoldások és trükkök beépítése nem történt meg. Semmi nagy megváltás nem kellett volna, csak az elődök/példaképek megoldásainak felhasználása és összecsiszolása.

Egyébként lehet dobtam volna rá egy 7/10-et én is a mérgelődés ellenére. De annyiban szerencsétlen a W2, hogy az Original Sin után következett nálam. És bár az sem a következő Baldur's Gate, de ott mindenhol a minőségi szó jutott eszembe! A W2-nek ez egyik aspektusában sem sikerült egyenlőre!

Felkészül a Pillars of Eternity...
4176 levél
Válasz 14.10.07. 09:17 #6
gothmog
Nem tudom, nálam a karakteralkotással nem volt semmi probléma. Átbújtam a manualt, végiggondoltam, hogy mit szeretnék, milyen legyen a négyfős alapparti, majd megalkottam őket. A nem harci jártasságok közül egy-két, nekem kevésbé fontosnak tűnő (pl. kereskedés, "állatokkal suttogó") - skill kivételével mindegyikhez ért legalább egyvalaki a csapatban. Két karakter 3, másik kettő pedig 4 skillpontot kap szintlépésenként, így a játék végéig fel 4-5 skillt fel is tudok húzni majd kellően magas (ha nem is feltétlenül maximális) szintre.

Ez az AG center-es küldetéssorozat nem is rossz egyébként, de a harc... ezen a téren sajnos tényleg elcseszték az arányokat. Nem élvezhetetlen, de gyakorlatilag tényleg arról szól a dolog, hogy egy kör alatt kb. bárki odaér bárkihez közelharci távolságra, néha még fog of war zónából is...

Plusz, bár rengeteg apró poén van elrejtve a játékban (AD&D-s odautalások/szúrások rendszeresek voltak eddig. ), vizuálisan is, mégis... valahogy tényleg lelketlen kicsit a grafika... olyan steril. Ez nagyon nehezíti a beleélést. Inkább olyan érzése van az embernek, mintha csupán valamiféle "díszletek" előtt bohóckodna.

Egyébként azért nem lesz ez/nincs ez annyira rossz játék, én így előzetesen nem is "pontoznám le" annyira, mint Raistlin tette tegnap, de jelenleg tényleg nagyon úgy néz ki, hogy nem tudja majd azt teljesíteni/azt az élményt hozni, amit én vártam/reméltem volna tőle.
Endure. In enduring, grow strong.
10346 levél
Válasz 14.10.06. 19:20 #5
MattMatthew
"A karakter készítés megijeszt"
Kb hasonlóan voltam vele én is. Bár sokkal tovább nem mentem, szóval úgy voltam veleh, h nem szidom mert keveset láttam még belőle.
Egy mutáns békával gyűlt meg a bajom ami szintén első körben az arcunkba mászott és utána körökig közelről lőttük 4en, de kiütötte így is az egyikünket.

... szóval inkább divinityOS folytatom.
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."
4176 levél
Válasz 14.10.06. 17:29 #4
gothmog
De az, amit írtál, miszerint kb. a teljes belátható harctéren egy kör alatt a legtöbb ellenfél röhögve végigszalad, és némelyik még támad is.. ez egy röhej.

Itt kicsit félreérthetően fogalmaztam... Nem az röhejes, amit Raistlin666 írt, hanem a harcrendszer hsz-ben kifejtett része.
Endure. In enduring, grow strong.
4176 levél
Válasz 14.10.06. 16:58 #3
gothmog
Hétvégén kezdtem bele, még eléggé az elején járok (AG center), és sajnos egyelőre kb. ugyanez az érzésem nekem is.
A legelső küldetés roppant sótlan, a helyszínnek pedig egyszerűen nincsen semmi hangulata.
Az AG center (ezt választottam a két küldetés közül) már jobb, itt kicsit kezdett beerősíteni a játék, de még mindig bőven a Fallout mögött kullog az egész.
Ha marad ez a szint és nem javul tovább, akkor egyértelmű csalódás lesz.

A harcrendszert pedig egyértelműen elcseszték. Fedezék van, guggolni lehet stb., azzal nem lenne gond, mint ahogy a fegyver néha beragadhat, a felfogadott NPC-k "rogue üzemmódba" mehetnek stb. is jó ötletek. De az, amit írtál, miszerint kb. a teljes belátható harctéren egy kör alatt a legtöbb ellenfél röhögve végigszalad, és némelyik még támad is.. ez egy röhej. Amikor egy nagyra nőtt mutáns nyúl kb. a mesterlövészpuska maximális lőtávolságából megindul feléd, és nem csupán elér abban a körben, de még támadni is tud... ott valami komoly gebasz van.

Egyelőre nekem nem is a rendes Fallout-ok, hanem a Fallout Tactics ugrik be a játékról. (De az - az eddigi tapasztalataim alapján - simán jobb volt.)

Mindegy, még az elején vagyok, de eddig nem túl bíztató.

Endure. In enduring, grow strong.
3337 levél
Válasz 14.10.06. 11:36 #2
Raistlin666
Bátorkodom egy rövid értékeléssel hozzájárulni eme "remek" játék láthatóan "népszerű" topikjához.

Előre bocsájtva: Kickstarter támogató és Fallout rajongó vagyok. Kizárólag a végleges kiadáskor fogtam a játékhoz. És eléggé megnyugtatott, hogy sok értékelő az "IGAZI Fallout3" és hasonló egysorosokkal zárta sorait...

5/10 nem több. A végén kezdem, mert jobb ha látja előre minden érdeklődő, hogy mi következik. Nem agyatlan fikát szándékozom ide ömleszteni, de azért egy tisztességes leb*szást elő irányzok az alkotóknak!

Szóval a menü és a zenei betét az első pillanatokban biztat. Van hangulata. A karakter készítés megijeszt. Egyértelmű próbál lenni, de sok a bizonytalan tényező. Akarok én majd állatot szelídíteni? És kenyérpirítót javítani? Alsó hangon 2-3 újra kezdést vizionálok magamnak (beteges karakteralkotás mániám van) naivan.

De ahogy játszani kezdek, egyre inkább elszontyolodom (hagyjuk a hiba tengert most tényleg, attól függetlenül). Nem értem a grafikát. A felbontás és textúra két dolog, de hol az a bizonyos művészeti rendezés? Sivár és lelketlen amit látok. Baltával faragva és szív nélkül tálalva az egész!

Nem minden a grafika persze. Hát harcoljunk. Taktikázzunk? Nem lehet! Mindenki rád rohan a térkép másik oldaláról is néha. Rendes fedezék/sebzés rendszer sehol. Hahó készítők! Fallout1 és Jagged Aliiance2 megvolt? Ha igen akkor mi ez a szánalom itt előttem???

RPG is ez a játék persze. Akkor beszélgetek. De inkább csak wall of text van normális interakció nélkül. Haladsz előre de sehol az érzés, hogy tényleges hatásod van a világ dolgaira egy dialógus döntés miatt. Mézes mázos vagy egy bandával. Hurrá nem támadnak=kevesebb lőszer fogy. Ennyi kb.

Küldetések és helyszínek? Emlékezetes kevés van nagyon. Karakterek a világban. Vannak de megeszi őket reggelire akármelyik egyéniség a Fallout-ból!

Kicsit dühös vagyok. Ez nem valami orosz garázs csapat műve könyörgöm! Brian Fargo ott volt a régi bandában. Ennyire tellett? Egy Fallout Tactics remake? Bár lehet a harc még ott is taktikusabb volt...

Rengeteg embernek tetszik. Lehet nem ekkora kukacoskodóak. Nem vártak el ennyit. Vagy másképp öregedtek...


10346 levél
Válasz 14.09.20. 20:44 #1
MattMatthew
Ilyen topik még nincs, pedig lehet, hogy kéne.

Túlzottan nem követtem a játék sorsát, de jónak tűnik.

Megérkeztek az első Wasteland 2 értékelések
"There are two types of beings in the universe: those who dance, and those who do not."

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.