Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Total War: Warhammer lesz a következő a szériában? [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Total War: Warhammer lesz a következő a szériában?
Egy artbookból derült ki az információ a fantasy stratégiáról.

Total War: Warhammer

Total War: Warhammer
A legutóbbi Total War: Warhammer cikkek, hírek
37 levél
Válasz 15.01.23. 13:54 #27
Reiven96
Mivel én imádom a japán dolgokat nekem a shogun és shogun 2 tetszett a legjobban, de egy Total war: Warhammer nem lenne rossz
5255 levél
Válasz 15.01.19. 15:45 #26
Pras
Persze, hogy meg lehet oldani. Bármit meg lehet oldani. Csakhogy, amióta a Rome 2004 körül bevezette azt a rendszert, hogy az ellenfél egy 2D-s felületen statikus (települések) és dinamikus célokból áll, melyeket szabadon mozgó seregekkel lehet elérni és ezek találkozása indítja a csatát, a TW alapvetően ezzel a szisztémával működik. Ha ehhez belepakolod a több ezer kilométernyi defenzív vonalat, illetve - ahogy nézem, "extra" igényedként - az utánpótlás kérdését, akkor te már nem egy Total War játékot kérsz, hanem egy olyan első világháborús stratégiát, aminek egyes pillanatai 3D-ben lejátszhatóak.
Nos, ezért nem lesz I. világháborús Total War, ha pedig lesz, arra fújni fogsz, mert erősen valószínű, hogy nem olyan lesz, amilyennek azt majd szeretnéd.

@LM: Én úgy vélem, érdemes a hadjáratokba is belepillantani.
27976 levél
Válasz 15.01.19. 14:52 #25
LordMatteo
Pedig a TW első Medieval része mocskos jó volt, egyetlen egy komoly hányásom volt tőle, mégpedig hogy ha rálépsz a szomszéd területére öt katonával, az márpedig háborút jelent, hiába a legjobb szövetségesed. Nem tudom, a másodikban hogy van ez, ott csak csatákat játszottam, mert ott meg az fantasztikus a grafika miatt.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
16 levél
Válasz 15.01.19. 14:48 #24
Johnny25
Szerintem az I. világháború még kivitelezhető lenne, a II. nyilván nem, de ezért is írtam az elsőt. Pont az a lényeg, hogy hiányzik például az utánpótlás útvonal biztosítása az összes játékból, holott annak idején idején ez egy elég jelentős szempont volt egy-egy háború előtt. Az, hogy nehéz megoldani még nem jelenti azt, hogy nem lehet. Miért ne lehetne megoldani a frontharcot, ezt nem is értem? Légi egység nagyon nem is kell, mivel abban az időben csak felderítők voltak, ez a kampánytérképbe simán belefér. Egyáltalán nem kivitelezhetetlen.
2794 levél
Válasz 15.01.17. 19:27 #23
Aryx
+1

Engem - 20 millió másik nagy névvel együtt, pláne az utóbbi 10 évben - total elkerült ez a Total Waros széria, egyszerűen így jött ki, de ezen a címen most felkaptam a fejem. A Dark Omen kib_szottul jó volt, sajnálom, hogy anno nem tudtam végigvinni, amíg lett volna rá lehetőség.

Amúgy tényleg nem szeretnék semmilyen vitába becsatlakozni, de méé van az, hogy az elmúlt 13 évben egy csomó ilyen Dome-os hírnél mindig jött min. 1 hsz, ami megírja, mekkora bukta lesz. Mintha ott dolgoznának, mondjuk rögtön a pénzügyi elemzői részlegnél, komolyan, vagy ott ácsorogtak volna tanúként a milliós szerződéskötésnél, de tényleg. De nem bántok senkit, csak most kikívánkozott belőlem ez az indulat, amit már évek óta elfojtottam a domeon.
Amúgy nem ismerem a TW-szériát, de ha egy napra jönne velem szemben egy olyan cucc, ami hasonló feelinget nyújt, mint az a jó Dark Omen, annak én örülni fogok, és ez a lényeg, halál komolyan.
"A tanítómesterem egy macska volt. Tőle tanultam meg a jelenben élni."
2181 levél
Válasz 15.01.17. 19:02 #22
Shadowguard
Annyit mondok: Dark Omen

Amivel még játszottam is kisbocs koromban és kifejezetten tetszett. Ellenben a TW sorozat pont nem tudott megnyerni, mert nem tudott felizgatni az alap gondolat (valamennyire realisztikus csaták és birodalom management). Akkor már inkább a King Arthur, ami pont visz bele annyi fantasyt a receptbe, hogy az jó legyen. Valami ilyesmit várok ettől is.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
13 levél
Válasz 15.01.16. 18:13 #21
ryanmckane
Na ne. Ha már az összes régi rész tuningolva ki lett adva megint, akkor már jöjjön a Medieval 3 is, amiből az évezred játékát meg lehetne csinálni...
666 levél
Válasz 15.01.16. 17:45 #20
xyzw
Igen, a téma nekem is másodlagos, a valódi újítások sokkal fontosabbak lennének. A Rome 2 hatalmas csalódás volt. Annyira, hogy még most, kismillió patch után sem nagyon van kedvem elindítani. Még egy kampányt sem játszottam végig. A Total war: Attila-t meg eszembe sem jut már a megjelenéskor megvenni.
120 levél
Válasz 15.01.16. 17:11 #19
Noggle
Magam részéről teljes mértékben támogatom Total War: Warhammert, amennyiben a megfelelő alapra hasznos és megfelelő mértékű újítást tesznek hozzá. I. vagy II. világháborús Total Wart ne várjon senki, maga a csata még kivitelezhető a TW recepttel, de a kampánytérképen igencsak nehéz lenne megoldani a frontharcot (nem is beszélve a légi egységekről). Aki masszív frontharcokra vágyik, annak ott a Hearts of Iron (1-3), bár ott a csaták Crusader Kings -szerűen vannak.

a Rome 2 kapcsán, ami remélhetőleg csak véletlenül volt valakinek a Top 7 TW listájában: https://www.youtube.com/watch?v=P_QK-lcW8a8
27976 levél
Válasz 15.01.16. 15:28 #18
LordMatteo
+1. Második világháború kevésbé barátságos (egy RTS-ben például nem is működne, legalábbis történelmileg hitelesen). Én egy fasza kémjátékot akarok megint és még mindig ebben a korban.
A kibaszás társas játék, sose feledd.
5255 levél
Válasz 15.01.16. 15:24 #17
Pras
Nehezen tudom elképzelni. Az ilyen anyagcsatákat, különösen a széthúzott frontokat a mezei ütközetek helyett azt hiszem, sokkal jobban kezeli a "táblás műfaj" a taktikai rész hiánya mellett is. Mindezt halkabban írom ugyan, mintha az Empire előtt lennénk (így már tüzérséget láttam legalább), de még így is vannak fenntartásaim.
16 levél
Válasz 15.01.16. 15:03 #16
Johnny25
Én egy I. világháborúra várok már évek óta, de azt hiszem, soha nem lesz már belőle semmi.
12971 levél
Válasz 15.01.16. 14:43 #15
McCl@ne
Nem emlékszem már erre, de ezek szerint durva lehetett, ha ennyi év után is megvan neked. Bár valami rémlik, mintha egy halom megcáfolható hülyeséget olvastam volna (ezek szerint te írtad), hogy mennyire egyszerű a gazdasági rendszere és nem lehet kereskedni, meg a többi, alapvetően NEM IGAZ kijelentés.
Ha nem te voltál, akkor tényleg passzolok, anno kurva sokat Shogunoztam, nagyon belemélyedtem és kurva jó, kellően összetett játék az, amit könnyelműen le casual-öznek a grand-strategy rajongók (és ebben csak részben van igazuk).
Respect is not given. It's taken.
12971 levél
Válasz 15.01.16. 14:40 #14
McCl@ne
Hát de majd most eléri, ha lesz egyáltalán ilyen rész.
Amúgy én még egyet is értek veled, egy Medieval III-nak örülnék a legeslegjobban, de tényleg nem csodálom, hogy próbálnak most kilépni ebből a sorszámváltogató "életmódból". Kiszámíthatóvá és unalmassá válna egy idő után, meg nem is lehet mindenkivel jót tenni.

Szerintem akár egy-két évet ki is hagyhatnának, és utána előrukkolhatnának egy kicsit több újítással, de ők is pénzből élnek, muszáj valamivel kint lenni mindig.
Respect is not given. It's taken.
1719 levél
Válasz 15.01.16. 14:38 #13
TheHolyOne
"Aprólékos játékmenet? Játssz 10 percet a Crusader Kings 2-vel, vagy az Europa Universalis-szal, utána a TW kb. Tetrisnek fog tűnni."

Anno a Shogun 2 kapcsán én kb szó szerint ugyanezt mondtam a TW szériáról. Akkor persze volt időd személyeskedni.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1228 levél
Válasz 15.01.16. 14:33 #12
Baracklekvár
Ezt mind értem, van a TW-nél sokkal összetettebb is (én Hoi2 és Hoi3-on szocializálódtam és modoltam, nekem annál összetettebb már nem hiányzik), s akármily gameplay-t nézek Warhammerből, egyik sem éri el a TW összetettségét.

De jó, legyen igazad, szükség van erre a WarHammer TW-re...
pogessor.pcdome.hu
12971 levél
Válasz 15.01.16. 14:25 #11
McCl@ne
"A TW sorozatnak már bizonyára van egy jól körülhatárolható tábora, melynek jellemzői feltehetőleg az átlagon felüli műveltség, komolyság, aprólékosság."

Jó, ezt ugrom most, nem tudok egyszerre 5 fórumon személyeskedni, nem megy

Ha mondjuk a TW fanatikusok fele elfordul a Warhammeres résztől, akkor az szerinted feleannyi bevétel? És a Warhammer rajongók? Ők hányan vannak? Vagy csak azok, akik szeretik a fantasy stratégiákat és kb. évek óta éheznek, mert alig van valami és az is szar leginkább?

Aprólékos játékmenet? Játssz 10 percet a Crusader Kings 2-vel, vagy az Europa Universalis-szal, utána a TW kb. Tetrisnek fog tűnni. Nem mintha én ezekkel sokat játszottam volna, de tervezem, csak egyszerűen nincs annyi időm, hogy beletanulhassak. Gondolom ahhoz már legalább 2-3 diploma kéne, meg 5 nyelvvizsga
Respect is not given. It's taken.
551 levél
Válasz 15.01.16. 14:21 #10
Slyder
Éppen ideje volt már a lerágott csontok helyett valami újba kezdeni.
1228 levél
Válasz 15.01.16. 14:00 #9
Baracklekvár
A TW sorozatnak már bizonyára van egy jól körülhatárolható tábora, melynek jellemzői feltehetőleg az átlagon felüli műveltség, komolyság, aprólékosság. Nem egy Quake MedalOfHonor szintű játék, nem a hirtelen adrenalinlöket a cél.
Most ha kihúzzák a történelmet és valóságot a játék alól, szerintem nem én leszek a egyetlen, aki elfordul a stílustól. És szerintem nem nagy új tömegeket fog megragadni egy meglehetősen aprólékos játékmenet ilyen témavilág mellett.
pogessor.pcdome.hu
12971 levél
Válasz 15.01.16. 13:18 #8
McCl@ne
De miért lenne bukta? Mert neked nem tetszik?
Az eddigiekből hány példányt vettél? Egymilliót?
Respect is not given. It's taken.
5 levél
Válasz 15.01.16. 13:13 #7
Munifex
Az én kedvencem a Medieval 2 volt, azóta technikai polírozások történtek ugyan, de a hangulatot és azt az addiktív játékélményt még a sogun 2 sem tudta elérni.

Nálam a sorrend:
1. Medielval 2 (kingdoms kiegészítő)
2. Shogun 2 alapjáték
3. Rome 2 Emperor Edition
4. Az első Rome
5. Fall of the samurai
6. Napoleon
7. Empire
666 levél
Válasz 15.01.16. 12:55 #6
xyzw
Nekem sokkal fontosabb lenne, hogy végre valami tényleges újítás történjen, mert kissé kezd kifulladni a formula számomra, témától és kortól függetlenül.
1228 levél
Válasz 15.01.16. 12:43 #5
Baracklekvár
A Mount&Blade Warband-nál már megtaláltam a számításom e téren - s nem ragaszkodom, hogy ez legyen az alapja a TW játéknak is. De ez a WarHammer.... Áhh.
pogessor.pcdome.hu
1719 levél
Válasz 15.01.16. 12:22 #4
TheHolyOne
Valószínűleg azért nem a GOT-ot csinálják, mert ahhoz nem tudták megszerezni a licenszet.

A Crusader Kings 2-höz viszont van egy nagyon jó Game of Thrones mod, ha mindenképpen Trónok Harcával akarsz játszani.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
1228 levél
Válasz 15.01.16. 11:56 #3
Baracklekvár
Ha már fiktív világ, akkor egy Game of Thrones verzió inkább lehetne. Az elég közismert és elég emberközeli. Érzelmeket váltana ki a (potenciális) játékosokból, hogy egy népszerű karakterrel vezetheti seregeit, s a könyvben-sorozatban megjelenő bizonyos, jelentősen korlátozott mértékű mágia is újítási-bővítési lehetőséget jelentene.

Ez a Warhammer annyira nem érdekel, hogy ha fizetnének érte, sem játszanék vele. (És nem sok TW van, amit nem vettem meg - talán ha egy.) Akkora bukta lehet ez a Warhammer, mint ide Kiskunlacháza.
pogessor.pcdome.hu
1719 levél
Válasz 15.01.16. 11:45 #2
TheHolyOne
Mivel a nagy történelmi korszakokat már végigzongorázták, kétszer is, még akár jól is elsülhet.
"Hear the call of the fallen ones, widom of those whose time has gone: Live your life bravely, my firstborn son, on battlefields fight, don't run!"
16 levél
Válasz 15.01.16. 11:40 #1
Johnny25
Remélem nem

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.