25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Aranylemezre került a The Order 1886 [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Aranylemezre került a The Order 1886
Az előrendelők exkluzív DLC-vel is gazdagabbak lesznek.

thri77
#23 thri77 [652]
Ezt es a jatekaim.hu 6e ft-os kinalatait elnezve, azt hiszem itt sem beszeltem nagyon hulyesegeket.

http://attackofthefanboy.com/news/did-sony-drop-price-of-the-order-1886-due-to-low-sales/

Válasz erre

Előzmény: balays82 2015.01.19. 23:14
thri77
#22 thri77 [652]
Elsőre valóban nem indokoltam, de szerintem nem is kell minden véleménynyilvánításnál megtenni. Ha van rá igény, akkor úgyis előkerül a dolog, mint ahogy a következőben le is írtam. S annál kicsit részletesebben azért szerintem, mint amit itt leírtál.
De akkor még egyszer:
1. A játék fogadtatása már most elég vegyes (és direkt nem írtam, hogy negatív!), mind a kritikusok, mind a játékosok véleményét figyelembe véve.
2. A Dead Space iskolapéldája fejlesztői körökben, hogy hogyan is tud egy (jó!) játék megbukni a kasszáknál. Tetszik vagy sem (bevallom nekem sem), a multi bizony selling point. Nem szabad csak magadból kiindulni.
3. Az exkluzivitás igenis lehet veszélyes. Nagyon egyszerű matek. Nem tud annyi elmenni belőle, mint egy multi címből. S ahhoz, hogy jó eladásokat produkáljanak, bizony nagyon jónak kell lennie a játéknak, s sokszor még az sem feltétlen elég. Olyan címek is szenvedtek ettől, mint a Heavy Rain, Rayman Legends, vagy mostanában a Bayonetta 2.
De úgy érzem felesleges tovább beszélni róla, ugyanazokat a köröket futjuk, mást már nem tudok hozzátenni. Megjelenés után kiderül.

Válasz erre

Előzmény: balays82 2015.01.20. 20:14
balays82
#21 balays82 [14276]
Amikor először leírtad, hogy bukás lesz, nem nagyon indokoltad meg. Utána meg annyival, hogy nincs benne multi és exkluzív. Szerintem egyik sem a játék minőséget befolyásoló tényező, az utóbbit meg nem is nagyon értem, attól még önmagában nem nagyon bukott meg játék, hogy exkluzív volt. Nyilván nem fognak belőle annyit eladni, mint egy multiplatform címből, de ez természetes. Egyébként attól, hogy valaki másképp gondolkodik valamiről, nem kell azt hinni, hogy megorrolt bárkire is.

Válasz erre

Előzmény: thri77 2015.01.20. 19:56
thri77
#20 thri77 [652]
Véleménye mindenkinek van (klasszikus idézésének ziccerét hagyjuk , így nekem is. Leírtam amit gondolok és ezt érvekkel támasztottam alá. Aztán könnyen lehet, hogy nem így lesz, jó egy (de inkább két) hónap múlva kiderül. Amiatt viszont, hogy valaki másképp gondolkozik valamiről, nem kell rá megorrolni. Ezért is írtam, mert kiéreztem a soraidból. Písz....

Válasz erre

Előzmény: balays82 2015.01.20. 19:38
balays82
#19 balays82 [14276]
Nem állok ki lelkesen mellette, mert ahhoz tudni kellene, milyen a játék. Az viszont szemet szúr, hogy hasonlóan kevés információ birtokában már most anyagi és kritikai bukást vizionálnak egyesek.

Válasz erre

Előzmény: thri77 2015.01.20. 18:35
thri77
#18 thri77 [652]
Akkor már értem, miért állsz ki ilyen lelkesen mellette. Remélem nem vetted zokon amit írtam, pusztán leírtam a véleményemet. Az én köreimben (meg amiket látok olvasok) pont fordítottját tapasztalom a játékkal kapcsolatban vártakkal, de úgyis az élet nyújtja a megoldó képletet, vagyis pár hét/hónap múlva kiderül.

Válasz erre

Előzmény: balays82 2015.01.20. 15:01
bollokr
#17 bollokr [189]
Az előzetesek tényleg ígéretesek.A történet,a csomagolás magáért beszél.A 40 órányi játékidő pedig szinte biztos.Más kérdés hogy a befektetett energia megtérül-e majd.Lásd mi történt anno a Watch Dogs reklámkampánya,és hatalmas ovációja után ,aztán kijött a boltokba,és kaptunk egy elég gyenge játékot,unalmas ismétlődő mini feladatokkal,kacifántos irányítás,förtelmes autóvezetői dinamikát,hozzá egy kissé foghíjasan hiányos sztorit. A 2015-ben a kiadott PS 4 gamek listájával a kezükben, ez lesz az egyetlen olyan játék amitől várnak egy kis pénz gyarapodást.?Szomorú lennék Februárban.

Válasz erre

balays82
#16 balays82 [14276]
Nekem elő van rendelve már nagyon régóta, a bejelentése óta az egyik legjobban várt játék számomra. Azóta meg nem mutattak belőle olyan sokat, hogy meggondoljam magam, illetve amit mutattak, annak alapján sem volt rá okom. Reális elvárásaim vannak a játékkal szemben, amelyeket valószínűleg teljesíteni fog. Egy lineáris, történetközpontú, látványos és szórakoztató harcrendszerrel, illetve a mai elvárásokat bőven teljesítő látványvilággal rendelkező játékot várok, nem többet. Tapasztalataim szerint nem vagyok ezzel egyedül.

Válasz erre

Előzmény: thri77 2015.01.20. 12:20
DervisHUN
#15 DervisHUN [208]
Én csak azt akartam mondani, hogy szerintem rendben lesz a játék, de majd megjelenéskor minden eldől.
Én minden esetre nagyon remélem hogy jó lesz. Nem feltétlen kell a 30 órás játékidő, lásd Dishonored, az sem volt hosszú de nekem az egyik kedvencem lett. És ezt még későbbiekben ilyen olyan ingyenes vagy fizetős dlc formájában tudják nyújtani.

Válasz erre

thri77
#14 thri77 [652]
Nem akarok fölöslegesen flame-elni, mert úgyis az élet dönti el.
Viszont annyira nem látom a tömegeket se itthon, se külföldi kommentekben, akik azt írják, hogy instant buy. Innen például ki veszi meg mindenképp, netán rendelte elő? Ahogy látom mindenki az első reviewkat várja. Nna meg főleg itthon vannak sokan (de külföldön is), akik használt cuccokat szereznek be (nincs vele baj, van amiből én is azt), de abból meg ahogy már írtam a fejlesztőknek és a kiadónak nem sok haszna származik.

Válasz erre

Előzmény: DervisHUN 2015.01.20. 11:21
DervisHUN
#13 DervisHUN [208]
Hát nekem továbbra is az a véleményem hogy tuti kézben tartja a dolgokat a Sony és nem lesz gáz a játékkal. Van elég tapasztalatuk ilyen téren, hogy mi az amit hajlandóak az emberek kifizetni.

A 8k-s én voltam, de én nem vagyok mérvadó mert a játékaim 60%át használtan veszem. És azért itthon kicsit más a helyzet mint kint.
Szerintem Mo-n kívül elég sok ember van akik megtehetik hogy ha minimálisan is szimpi a játék akkor megveszik. Ezekkel mi nagyon nem vagyunk tisztában, hogy mit mennyiért, hol, vesznek.
A multiplayer hiányában igazad van, ma már eléggé alapelvárásnak tekinthető, tekintve hogy alaposan megnyomja a játékidőt.
Meglátjuk mi lesz

Válasz erre

Előzmény: thri77 2015.01.20. 08:13
thri77
#12 thri77 [652]
Ja és azt kihagytam, hogy az a tény, hogy exkluzív, csak rontja az esélyeit. Vagyis egy gyengébb multis játéknál ott van az esély, hogy ha szerényen is viszik, de legalább több platformon, ami javítja az össz. eladásokat. Ezt meg csak a PS4 tulajok tudják megvenni, amiből még nincs is mindenkinek. Ahhoz meg, hogy system seller legyen a játék, nagyon jónak kell lennie - meglátjuk.

Válasz erre

Előzmény: thri77 2015.01.20. 08:13
thri77
#11 thri77 [652]
Hát azért szerintem nem volt "egyöntetűen pozitív" minden vélemény, sok negatív felhang jött, inkább az utóbbi napokban született egy rakás olyan cikk, hogy ne szidják a játékot előre, mert igenis jó lehet. Szóval szerintem inkább megosztó. Jól mutatja, hogy azért a játékosok is óvatosak. Persze, mindenki ki van éhezve egy jó exkluzívra, de azért úgy állnak hozzá, hogy megvárják az első kritikákat, meg ahogy valaki itt írta, 8e-ért látatlanba megvenné - az kb. félár nem?
Meglátjuk igazam lesz-e vagy sem, de ne feledjük azt se, hogy nincs benne multiplayer. Félreértés ne essék, nekem pl. nem is nagyon szívügyem, de egy csomó embernek igen. Anno a Dead Space pl. ezt "szívta meg" szintén, jó játék volt, kritikai siker és a játékosoknál is, de az emberek inkább kikölcsönözték egy hétvégére, vagy megvették és eladták - abból pedig nem nagyon van bevétel a studio felé. Amire mutatni akarok ezzel, az az, hogy egy jó játék is lehet bukta, ha pedig nem is egyértelmű siker, akkor lehet nagyobb gond is. Meg itt inkább azzal kell számolni, hogy egy ilyen exkluzívba rengeteg pénzt ölnek, szóval viszonylag nagy bevétel is kell a megtérüléshez.

Válasz erre

Előzmény: balays82 2015.01.19. 23:14
DervisHUN
#10 DervisHUN [208]
A Sony szerintem pontosan tudja hogy mit csinál, és mikor. Biztos vagyok benne, hogy minden ilyen exkluzív játékra tud hatással/nyomással lenni, és ha úgy érezték volna hogy a Microsoft jön fel akkor már előbb jött volna jópár játék. a The Orderrel egyetemben. Annak idején amikor bemutatták a 2 konzolt. Élő streamen néztem a PS4 illetve X One bejelentést, szerintem már ott eldőlt hogy most jó ideig a sony lesz a vezető a microsoftal szemben. Hiába tettek utána bejelentéseket, árcsökkentéseket, már nem tudta megfogni a Sony-t. Innen csak annyi dolguk van hogy oda időzítsék az AAA játékaikat amikorra az Xbox One újra megerősödik és azért egy kis cukorkát mindig szórjanak el az úton hogy a ps tulajok ne háborogjanak. Ezt simán elérték a killzone, infamous és egyéb inkább AA címekkel. Most így 1 évvel később már jönnek infók az Unchartedről, és a többi nagyágyúról. Ezeket is szép lassan fogjuk megkapni. Nem fog mindent egyszerre elsütni a Sony. Szóval nem kell aggódni, lesznek exkluzívok amikor kellenek

Válasz erre

RAI*DEN
#9 RAI*DEN [3086]
Amúgy kár lenne arról beszélni, hogy bukta lesz a játék, mert mégiscsak egy exkluzív címről van szó, és most no offense, de a Sony eddig nem kényeztette el a rajongótáborát, főleg nem ilyen stílusú játékkal. Kasszáknál jól fog szerepelni, mert már nagy rá az igény, a kritikai fogadtatása csak a kérdéses.

Válasz erre

DervisHUN
#8 DervisHUN [208]
Szerintem ez csak olyan szinten lehet bukta mint anno a Watch Dogs. Arra is mindenki várt mint a messiásra, hitegettek mindennel, aztán amikor megjelent tök lélektelen volt a játék de ehhez kellett pár óra ingame hogy mindenki ráébredjen és ezért baromi sokan meg is vették. Szóval ez csak a játékosoknak volt bukás a fejlesztőknek nem.
Itt is szerintem a játék meg fog térülni ráadásul ahogy alattam említették exclusive is még dob rajta egy lapáttal.
Nekünk játêkosoknak kell türelmesnek lennünk és megvárni az első pár beszámolót. És utána annyit kiadni érte, amennyit valójában ér. Azért 8k körül látatlanban megvenném

Válasz erre

Előzmény: thri77 2015.01.19. 22:56
munszu
#7 munszu [574]
Csatlakozom, szerintem is a mostani játék felhozatalból magasan ki emelkedik, és legalább nem egy kaptafára épül..

Arról nem is beszélve, hogy azért ps4-en legalább olyan exclusive címek vannak amik csak PS4-re jelentek meg, és nem úgy mint a konkurenciánál :Ryse, Dead Rising, Alan Wake stb... utóbbi tudom hogy régebbi cím de mindegyiknél ígérték hogy nem jön másra, pc-re sem és tényleges exclusivitást élvez.

Hát mint ki derült nem... és itt nem kell majd meg lincselni engem, mert nekem bár box o-m nincs 360-om van, és mind a kettőt szeretem.
De én egyik Sony exclusive címben sem csalódtam igazán amihez volt szerencsém: God of War, Ratchet and Clank, Uncharted, Last of Us, Heavy Rain stb...
És itt hangsúlyoznám az exclusive címek számát is, ami kimagaslóbb szerintem.

Én részemről kíváncsian várom, és nem érdekel hány órás a kampány ha jó.
Maximum örömmel vetem majd magam bele újra a kalandba.
Szorítok a készítőknek, és még sok jó címet kívánok nekik.

Válasz erre

balays82
#6 balays82 [14276]
Micsoda jóslatok, csak tudnám milyen alapon. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz bukás a játék, már csak azert sem, mert a PS4 tulajok ki vannak éhezve az exkluziv címekre, így meg fogják venni. Másrészt pedig a sajtó által kipróbálható verzióról szinte egyöntetűen pozitívak voltak a vélemények. A téma és a világ pedig szerintem kifejezetten érdekes és egyedi, nem hiszem, hogy pont azzal nyúltak mellé. A játékmenet valószínűleg nem hoz sok újdonságot a stílusban, de emlékeim szerint ezt nem is ígérték soha a készítők.

Válasz erre

Előzmény: thri77 2015.01.19. 22:56
thri77
#5 thri77 [652]
Mármint milyen próbaverzióra gondolsz? Tudtommal nem adtak ki belőle publikus demót, csak a játékshowkra készült bemutató, de azok csak videó formájában érhetőek el.

Szerintem méretes bukta lesz a játék, mellényúltak ezzel a témával. Fél év múlva már mélyen lenyomott áron meg lehet majd vásárolni, kérdés érdekelni fogja-e még akkor az embereket.

Válasz erre

Előzmény: RAI*DEN 2015.01.19. 21:51
RAI*DEN
#4 RAI*DEN [3086]
Pedig mikor bemutatták anno, az elsők között dobtam el az agyam, és követeltem, hogy most azonnal gombolják le rólam az összeget amibe kerülni fog, ehhez képest meg minél többet láttam a játékból, annál középszerűbbnek hatott nekem a számomra. A megjelent próbaverzió sem csigázott fel túlzottan, és zavar, hogy vannak teljesen felesleges QTE interakciók, amik se nem érdekesek, se nem látványosak, de legalább tökéletesen feleslegesek(lásd: hőlégballon elindítása rajta a menekülő emberekkel).

Válasz erre

Előzmény: DervisHUN 2015.01.19. 21:25
DervisHUN
#3 DervisHUN [208]
Én már a ps4 megjelenése után is ezt a játékot vártam az egyik legjobban, de most ahogy itt a megjelenés egyre több helyen írják amit te is hogy csak a füstje nagy és nem lesz nagy durranás, azért titkon remélem tévednek mert nekem az alap elgondolás piszkosul bejön.

Válasz erre

Előzmény: RAI*DEN 2015.01.19. 20:34
RAI*DEN
#2 RAI*DEN [3086]
Vegyesek az érzéseim ezzel a játékkal kapcsolatban. Eleinte nagyon vártam, és minél inkább beindult a hypevonat, annál inkább fulladt érdektelenségbe számomra az egész játék. Bár nincs PS4-em, de tervezem a beszerzését, és, hogy ezt a játékot valaha is kifogom-e próbálni, nagyban múlik azon, hogy milyen lesz a kritikai fogadtatása. Ettől függetlenül remélem, hogy jól sikerült a cím, mert a PS4-nek nagy szüksége lenne erős húzócímekre, mert eddig jóformán nem sok értékelhető játék jelent meg rá exkluzív címként...

Válasz erre

Előzmény: totyak 2015.01.19. 19:52
totyak
#1 totyak [445]
Más konzoloknál, vagy PC-nél ilyenkor az az első gondolatom, hogy aranylemezre került, tehát napok kérdése, hogy a torrenten legyen. Jelen esetben szerencsére erről még nem beszélhetünk. Egyébként, ha lenne PS4-em, a sok jó játék közül ez lenne az egyik, amit tuti megvennék, nagyon tetszik a kezdetek óta. Kifejezetten jó hangulatot áraszt és a látvány sem utolsó.

Válasz erre

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.