Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» 10 éves a Mass Effect [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: 10 éves a Mass Effect
Tegnap volt az sorozat hivatalos napja, az N7 nap, ennek alkalmából új videót állított össze a BioWare.

2447 levél
Válasz 17.11.13. 11:27 #10
Shadowguard
Én a DAII-nek többször is nekifutottam, de Act2 végénél egyszer sem jutottam tovább, ott már rémesen idegesítő volt, hogy az első rész taktikus összecsapásait idióta akciójátékká silányították. Értem én, hogy a tömegeknek ez jön be, de nekem pont az tetszett az első részben, hogy taktikázni, tervezni kellett és ki lehetett számítani mi fog történni. Nem random spawnolnak be az ellenfelek minden második utcasarkon.
...az élet álom, az álom halál, a halál megváltás, a megváltás élet...
1320 levél
Válasz 17.11.13. 10:15 #9
ivanova36
Más kérdés, hogy egy 10+ éves brandet (Mass Effect), mi szükség milliós büdzséből reklámozni. Igaz a ME3 vége és DLC-i megrendítették a készítőkbe vetett bizalmat, azért a Mass Effect még mindig jól csengő cím volt.

Még az is hallott róla aki nem játszott vele, ha más nem a ME1 szexbotránya és a ME3 befejezése körüli negatív reklám miatt.
19 levél
Válasz 17.11.13. 10:10 #8
jorgenapo
Na igen, de ez nem feltétlenül a játék hibája. Az embereket felhájpolják az egekig, és amilyen elkényeztetett mindenki, rögtön sírni kezd a szájuk, ha valami nem olyan, mint amit ők elképzelnek. És romlanak a kritikák, az eladások, stb. Emellett ha a büdzsé 60-70%-át nem marketingre költenék (tudom, tudom, nagyon fontos az is), hanem kicsit még csiszolnának vele a játékon, az megint közelebb hozná a végterméket a beígérthez.
A DA II-t is nagy divat volt szidni, pedig közel se lett olyan rossz, mint amilyennek sokan (olyanok is rengetegen, akik nem játszottak vele) a világ legrosszabb játékának hordták le. Én pedig ott is vártam az Exalted March DLC-t, de azt is jegelték végül az eladások miatt.
1320 levél
Válasz 17.11.10. 21:00 #7
ivanova36
Újra ugyanazt én sem. A Mass Effect nem Sims. Ott újra és újra megcsinálják ugyanazt.

ME:A esetében vártam hogy kibővüljön trilógiává, hogy egy addig ismeretlen galaxist fel lehessen térképezni, új fajokkal találkozni, új technológiákkal és eljutni oda ahol ember még nem járt.

Ehhez képest megjelenés után 5 hónappal, csapat felbomlás, folytatás törlés, dlc leállítás, 6 hónappal meg Üdv az Origin Accessben...
19 levél
Válasz 17.11.10. 17:45 #6
jorgenapo
Nekem tetszett az Andromeda, nagyon szerettem az első trilógiát is, de nem vártam, hogy megcsinálják újra ugyanazt. Önmagában egy teljesen élvezhető és szerethető játék volt a ME univerzumban.
1320 levél
Válasz 17.11.09. 20:13 #5
ivanova36
Teljesen lényegtelen hogy az A csapat készítette vagy a B, esetleg a gyakornokokból álló C, vagy a pénzügyisekből álló D, vagy esetleg a marketingesekből álló E. Bioware neve alatt érkezett. Innentől kezdve a Bioware és az EA felelőssége az egész.
Elmehetünk azon pletykák felé is hogy a "B" csapat évekig rossz irányba fejlesztett, közben az A vígan hegesztette az új címet, mert olyan kiválóan sikerült ME3 után nem volt más dolguk. Végül a B csapat kb 9 hónap alatt kalapálta össze a ME:A-t, majd csodálkozott mindenki hogy nem lett akkora siker mint pl a ME2. Ennek tetejébe Bioware-EA páros a ME:A vásárlókat is szemen köpte azzal hogy bejelentették trilógia lesz, de a kiadás után nem sokkal meg azt nyilatkozták hogy nincs több tartalom hozzá, és folytatás is jegelve. Hat hónappal később Origin Accessbe is bekerült...

Az A elhibázta szerintem a ME3 végét, ahogy hiba volt szintén a ME2-3 "új, inverz lőszerfelhasználó harcrendszere" is.

Fentiek ellenére a ME:A személy szerint nem volt akkora csalódás mint amekkorát megéltek egyesek, kellően hosszú volt és voltak jó részek benne, játékidő is kellemes 60+ órára sikerült. Igaz az újrajátszást abbahagytam, így is valahol 80 óra körül álltam.
544 levél
Válasz 17.11.09. 15:33 #4
Rigida
az Andromédát nem is az a csapat csinálta amelyik az első hármat, csak mondom, az Anthemet meg már akkor elkezdték csinálni amikor még ki se jött
A dyslexic man walks into a bra.
10213 levél
Válasz 17.11.09. 09:06 #3
davkar9
Bezony, még ebbe a videóba is sikerült belevágni, hogy milyen fontos is az... MEA buzi patch-e is azért volt nagy baromság, mert ennél sokkal nagyobb gondok voltak a játékkal, amit javíthattak volna. De igazából lobogtassák, ha nagyon muszáj (DAI-ban pl jól volt megoldva), de ezek az erőltetett token karakterek, hogy utána vállon veregessék magukat, hogy milyen pc-k és hallgatnak a rajongókra egyszerűen nevetséges. Sajnos az ilyen "kreatív" döntések és az EA által erőltetett online szarságok miatt sajnos már soha nem kapunk újabb kotort és ME1-2t (/minőség).
All me best mates are trees.
4294 levél
Válasz 17.11.08. 17:46 #2
Sucee
Nem néztem végig, csak belepörgettem, de ha jól látom, Andromeda létezését annyiban voltak hajlandóak elfogadni, hogy a két szinkronszínész megszólalt...
Porszemnyire csökkent a szememben az egész bagázs Andromeda aftermath miatt. Még csak nem is a játékért, hanem a hozzáállásért, ami követte és amivel "lezárták" az egészet. De legalább lóbálják a szivárvány zászlót rendületlenül, az fontos.
1320 levél
Válasz 17.11.08. 17:32 #1
ivanova36
Szép, csak sajnos ez annyit ér, mint halottnak a csók. Masszív önfényezés, pláne ha ezt a ME:A után vették fel. Ha előtte, akkor ok, különben baromira nem.

Persze hogy fontos nekik a Mass Effect, még jól cseng, az Andromeda után is, mégis annyira szeretik és annyira szerettek benne dolgozni hogy inkább új brandet készítenek most.

Baromira nagy öngól nálam ez a videó. Nem vártam semmi eget rengetőt, de ezt sem.

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.