Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Játék

10 éves a Mass Effect

10 éves a Mass Effect

Tegnap volt az sorozat hivatalos napja, az N7 nap, ennek alkalmából új videót állított össze a BioWare.

2017.11.08. 16:38 | szerző: GeryG | kategória: Játék

A Mass Effect trilógia az egyik legnépszerűbb, legsikeresebb sci-fi szerepjáték volt, amellyel a BioWare saját magának tette magasra a lécet. Azt a lécet, amit aztán a milliók által messiásként várt Mass Effect Andromeda alig-alig tudott megugrani.

A rajongók az elmúlt években már megszokhatták, hogy november 7-e a Mass Effect hivatalos napja, vagyis az N7 nap. Ám, míg az elmúlt években ilyenkor rendre valami új részlet vagy trailer jött ki az éppen aktuálisan készülő új játékból, addig idén ilyesmire nem számíthatnak a játékosok. Ehelyett a stúdió úgy döntött, készít egy kis összeállítást, ugyanis a sorozat épp idén ünnepli tízedik évfordulóját. A video pedig azt foglalja össze, hogy mit is jelent a stúdiónak és persze a játékosoknak a Mass Effect. ■

hozzászólások (10)

jorgenapo
jorgenapo 2017.11.10. 17:45
Nekem tetszett az Andromeda, nagyon szerettem az első trilógiát is, de nem vártam, hogy megcsinálják újra ugyanazt. Önmagában egy teljesen élvezhető és szerethető játék volt a ME univerzumban.
ivanova36
ivanova36 2017.11.10. 21:00
Újra ugyanazt én sem. A Mass Effect nem Sims. Ott újra és újra megcsinálják ugyanazt.

ME:A esetében vártam hogy kibővüljön trilógiává, hogy egy addig ismeretlen galaxist fel lehessen térképezni, új fajokkal találkozni, új technológiákkal és eljutni oda ahol ember még nem járt.

Ehhez képest megjelenés után 5 hónappal, csapat felbomlás, folytatás törlés, dlc leállítás, 6 hónappal meg Üdv az Origin Accessben...
jorgenapo
jorgenapo 2017.11.13. 10:10
Na igen, de ez nem feltétlenül a játék hibája. Az embereket felhájpolják az egekig, és amilyen elkényeztetett mindenki, rögtön sírni kezd a szájuk, ha valami nem olyan, mint amit ők elképzelnek. És romlanak a kritikák, az eladások, stb. Emellett ha a büdzsé 60-70%-át nem marketingre költenék (tudom, tudom, nagyon fontos az is), hanem kicsit még csiszolnának vele a játékon, az megint közelebb hozná a végterméket a beígérthez.
A DA II-t is nagy divat volt szidni, pedig közel se lett olyan rossz, mint amilyennek sokan (olyanok is rengetegen, akik nem játszottak vele) a világ legrosszabb játékának hordták le. Én pedig ott is vártam az Exalted March DLC-t, de azt is jegelték végül az eladások miatt.
ivanova36
ivanova36 2017.11.13. 10:15
Más kérdés, hogy egy 10+ éves brandet (Mass Effect), mi szükség milliós büdzséből reklámozni. Igaz a ME3 vége és DLC-i megrendítették a készítőkbe vetett bizalmat, azért a Mass Effect még mindig jól csengő cím volt.

Még az is hallott róla aki nem játszott vele, ha más nem a ME1 szexbotránya és a ME3 befejezése körüli negatív reklám miatt.
Shadowguard
Shadowguard 2017.11.13. 11:27
Én a DAII-nek többször is nekifutottam, de Act2 végénél egyszer sem jutottam tovább, ott már rémesen idegesítő volt, hogy az első rész taktikus összecsapásait idióta akciójátékká silányították. Értem én, hogy a tömegeknek ez jön be, de nekem pont az tetszett az első részben, hogy taktikázni, tervezni kellett és ki lehetett számítani mi fog történni. Nem random spawnolnak be az ellenfelek minden második utcasarkon.
ajánlott olvasnivaló