Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Asus ROG Mothership GZ700 – Nem lehetne fordítva? [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Asus ROG Mothership GZ700 – Nem lehetne fordítva?
Mi történik, ha a gépet nem a billentyűzet alá, hanem a kijelző mögé pakoljuk?

3663 levél
Válasz 19.09.18. 13:31 #10
gregmerch
Ugyanez a 2 táp hajtja a "laptop" formájú G703 DTR gépet is, amelynek a legutolsó változatában egy az egyben ugyanez a hardver van. Az a gép is cca. ugyanilyen teljesítményt nyújt, és az is közel 5kg (pontosabban 4,7). Nekem abból a februári verzió van meg i9-8950HK, 32GB DDR4/2666, 3x512GB SSD, RTX 2080, 144Hz, G-Sync felállásban, mindez gyárilag túlhúzva, de a Mothership is ezzel a konfiggal jött ki a CES után. Ott mutatták be, és igazából az innovációról és az új dizájnról szólt a dolog. Díjat is nyert, ha igaz. (A másik az Alienware Area 51m volt, ami pedig a bővíthetősége révén nyújtott újat. Nem ismerek jelenleg másik DTR-t, ami főbb hardvereit tekintve bővíthető, és asztali procival plusz GPU-val van felszerelve.) Az én G703GX-em is bőven hoz stabilan 10000-10300 pontot Time Spyban, baromi erős gép. De az sem ölbe vagy cigölni való cucc.
"....money talks, and bullshit runs the marathon." /Chris Carter: Hunting Evil/
1424 levél
Válasz 19.09.18. 12:39 #9
Sityi
Jó kérdés, két tippem van rá. Egyrészt kb. ekkora teljesítményt tud stabilan kezelni passzívan (azaz hűtés nélkül) a táp gyártója; másrészt így dedikált kraftot kaphat a GPU, és az így keletkező terhelésváltások jobban el tudnak oszlani két körön, mint egyen. Emellett a legnagyobb laptop tápegység, amiről én tudok, 330W-os, ide meg kevés lenne az is. Írtam, egy amúgy se gyenge asztali gépet is képes lefőzni teljesítményben - itt szerintem erősen ki van centizve a fogyasztás még mobil chipek mellett is (és így is 560W kell neki összesen), míg én egy 750W-os FPS táppal hajtom meg a masinám, amiben hagytam tartalékot.
1362 levél
Válasz 19.09.18. 11:54 #8
Baracklekvár
Egy ostoba kérdést hadd tegyek még fel. Miért jó, hogy két tápegysége van? Miért nem lehetett csupán egy - szükségképpen - nagyobb? Mert így kettővel potenciálisan akár még egy elosztót is lehet magaddal vinni a "hordozható" számítógéped mellé...
pogessor.pcdome.hu
1424 levél
Válasz 19.09.18. 10:27 #7
Sityi
@SiMoon: Tablet ez? Még ha támogatná is a tapicskolást, mekkora bicepsz kell ahhoz, hogy ezt a 17"-os, 5 kg-os monstrumot megtartsd? Úgy értem, huzamosabb ideig...

@nyomi: A zajjal addig nincs akkora probléma, amíg nincs veled más az adott szobában. Onnantól fogva zavaró tud lenni - legfeljebb nem neked, hanem másoknak. Pont ezért szoktam ezt is nézni, mert valahol mégiscsak társas lény az ember, és mondjuk a párja szeretne tévét nézni vagy a gyermeke aludni... Az egyéni zsánerpreferenciába meg ne menjünk bele, legyen elég annyi, hogy egy laptopnak kényelmesnek, használhatónak kellene lennie gamepad nélkül is - igen, játék közben is.
7222 levél
Válasz 19.09.18. 10:10 #6
nyomi
szélzaj ellen fejhallgató, melegedés ellen kontroller. szívesen jó, tudom MOBA/RTS játékoknál és kompetitív gamingre nem jó a kontroller, de olyanokat meg én nem játszok

amúgy ennek a masinának leginkább sztem marketing értéke van. szépen megcsodálja mindenki, az asus márkanév beeszi magát a kis agyukba, és vesznek egy olcsóbb gépet, de így nagyobb eséllyel asust, amiért máris megérte kifejleszteni. én is így tettem, bár az asus preferenciám már régebbre nyúlik vissza
valami ASUS izé, nemtom...
2 levél
Válasz 19.09.18. 08:54 #5
SiMoon
Ez pont úgy néz ki, mintha a Microsoft Surface Pro gamer változata volna. Még a kitámasztója is stimmel. Ha érintőképernyős lenne, akkor abszolút mehetne a gamer tablet kategóriába.
1424 levél
Válasz 19.09.17. 08:59 #4
Sityi
Az Asus sem feltétlen hülye, ők se számítanak hatalmas eladásokra világszinten sem. Ez az egész leginkább arról szól, hogy "mi ilyet is tudunk" (asztali gépet lepipálni). És nem, az ötlet hamar adta magát, de a kivitelezés bizony idő volt - Linus bebocsáttatást nyert a ROG részlegbe, ő magyarázta, hogy két komoly buktató volt a tervezés során: a CPU-GPU páros hőtermelésének hatása a kijelzőpanelre, illetve az összecsukható billentyűzet. Előbbinél emiatt van alumínium a panel és az egyéb komponensek között. Az utóbbit pedig sikerült megoldani - és mágnesesen rögzíthető a gépre. Ja, és persze mivel "fejnehéz" lett a szerkezet, ezt is meg kellett oldani - zsanérral a jelek szerint nem sikerült. De ettől még nem lesz ölbe vehető, ez tény - de te akarnál egy ötkilós monstrumot az öledben tartani? Anno egyetemista koromban volt 17"-os, 5 kg-ot nyomó laptopom, és fél óra múlva már zsibbadt a lábam (még laptop párnával is) - az ekkora batárokat már nem ölben kell használni, arra az ultrabook való.
Az árával pedig nehezen lehet mit kezdeni egy átlag földi halandónak. Bőven túlmutat rengeteg ember büdzséjén ez a gép - ahogy egy Ferrari is, mégis van piaca, és ennek is van valamennyi. Hálás vagyok az Asusnak, hogy lehetőséget adott az ismerkedésre, és tényleg figyelemre méltó a cucc - de ajánlani nem tudom, mert az az ár nem átlagembernek való.
1938 levél
Válasz 19.09.17. 08:24 #3
GeryG
Az igazság valahol a kettő között lehet. Egyfelől szerintem sincs a világon semmi értelme egy ilyen árazású monstrumnak (az erőfitogtatáson kívül), hiszen elképzelni is nehéz olyan területet, ahol pontosan ezekre a feature-ökre van szükség (hordozhatóság, erő), más kivitelezés (gamer laptop vagy mezei PC) nem megfelelő, és még az ár sem számít... 2 millióból nálunk valóban autót veszel vagy betörleszted a lakáshiteledbe, nem pedig gamer konfigot építesz. Persze van olyan szerencsés kivétel, aki megteheti, megteszi ezt, de a világnak ebben a sarkában ők a fehér hollók.

Másfelől viszont a világnak egyre több olyan másik sarka van, ahol ez a 2 millió forintnyi összeg nem több havi, esetleg éves kínkeserves spórolás eredménye, hanem kvázi 1-2 havi fizu, vagy akár 1-2 havi fizuból mindenféle egyéb költség és kiadás után megmaradó megtakarítás. Arrafelé bizonyára vállrándítás lehet egy ilyet megvásárolni, de egyébként is valószínű, hogy nem i3-as laptopokkal szaladgálnak arrafelé az emberek.

De ettől még továbbra is teljesen felesleges eszköznek tűnik ezen az áron.
434 levél
Válasz 19.09.17. 08:22 #2
Trufa
A fő probléma ezzel, hogy kell hozzá egy asztal, a billentyűzet nincs a géphez kötve. Míg egy hagyományos laptopot ölben, vonaton, akárhol lehet használni.

Baracklekvár: olyan marha nagy fejlesztés nem kellhetett hozzá, szvsz 1-2 hónap alatt meg volt a terv.
i5-8600 - GTX 1060 - 16Gb - Windows 10 x64
1362 levél
Válasz 19.09.16. 23:14 #1
Baracklekvár
Biztos szép és biztos jó, de 2M forintból ha mindenhova veszek egy-egy asztali gépet, ahol játszani akarok, akkor is még elmehetek a maradékból nyaralni. Vagy csak egyetlen asztali gépet veszek, meg egy használt autót mellé, amivel azt oda viszem, ahova akarom...

Egyszerűen nem hiszem el, hogy van akkora célközönsége ennek, hogy valaha megtérüljön a fejlesztésre fordított költség. Vagy csak túl közép-európai vagyok...
pogessor.pcdome.hu

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.