Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Fórum

Hozzászólások, megjegyzések

»» Megszűnik a nyomtatott PC Guru [hozzászólások]

Kapcsolódó tartalom: Megszűnik a nyomtatott PC Guru
Kizárólag online folytatja a legrégebbi hazai gamer lap.

1 levél
Válasz 19.11.22. 17:27 #22
Decorátor
92-óta rendszeresen vásároltam a lapot egészen addig míg be nem jött a kötelező cd-dvd melléklet sok szutyi játékkal, és persze a lap áremelése. Félreértések elkerülése végett voltak jó játékok is de ez elég ritka volt. Persze mindenkinek más az ízlése és ami nekem gagyi az neki a legjobb game. Nincs is ezzel semmi baj, viszont aki azért vette a lapot mert szerette az újság tartalmát választás elé érkezett. Vagy megveszi továbbra is drágábban a lapot és lenyeli a számára teljesen felesleges gamét, vagy nem veszi meg ezek után az újságot. Én is kénytelen voltam lemondani a kedvenc lapomról, és max évente vásároltam egyet ha érdekelt a hozzá csapott játék. Pedig ha csak a sima újság ment volna tovább a mai napig vásároltam volna. Az igaz hogy a neten minden hírhez hozzá lehet jutni, de azért egy újságot lapozgatni teljesen más érzés.A másik meg a lap terjedelme, lassan már hasonlított a postaládába bedobott szórólapokhoz. Sajnálom a magazin megszűnését, de ez várható volt. Az a csoda, hogy eddig bírtátok..
2719 levél
Válasz 19.11.22. 15:43 #21
jawsika
Igen, ilyenek. Szerintem bejönne, nekem tuti. De lehet öreg vagyok...
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
1321 levél
Válasz 19.11.22. 12:18 #20
ivanova36
"WoW hatásairól" - Blood plague incidens, Leeroy jelenség...
4187 levél
Válasz 19.11.22. 12:01 #19
Raistlin666
Jó mondjuk belegondolva nekem is bilibe lóg itt a kezem! A képregényhez hasonlítás eléggé sánta!
Más dolog klasszikus képregények szép kiadásával foglalkozni, mint egy havi lapot fenntartani. Ott ha 1-2 hónap alatt esik az eladás, akkor kb. a szerződött nyomda költségei miatt megy tönkre a buli. Hiába a minőségi cikkek (és itt visszakanyarodok a legelső hozzászólásomhoz) ha a mai fiatalok nagy része inkább elvihorászik a VR Pistivel (akit amúgy bírok)!

A Konzolos Martinék is ezért hagytak fel a próbálkozásokkal ha jól tudom...
2719 levél
Válasz 19.11.22. 11:14 #18
jawsika
"Nem rossz felvetés, de kérdés ma kit érdekelne az Unreal Tournament 1 fejlesztési nehézségei, vagy a Half Life 1 koncepciójának kialakítása, esetleg hogy a Deus Ex 1 miért pont három befejezést kapott? "

Állítom sok embert. Én szívesebben elolvasnék egy cikket a WoW hatásairól az MMO piacra, a Mafia 1 történetének boncolgatásáról a gengszterfilmek tükrében, az Arkham Asylum képregény-alapjairól, vagy a Daggerfall mapméretének érthetelenségéről és magyarázatáról, mint hogy a legújabb holnapután megjelenő játékról mi a vélemény. Erre van 15ezer más forrás, amik megkockáztatom - a munkatársak felkészültségét nem elvitatva - jobb és kielégítőbb.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
1321 levél
Válasz 19.11.22. 10:35 #17
ivanova36
"dobni kellene a friss tartalmakat, mivel tényszerű, hogy neten minden hamarabb, könnyebben és ingyen elérhető, mint egy magazinban. Csak retro dolgokat kellene tolni, régi címekről, brandekről írni, "

Nem rossz felvetés, de kérdés ma kit érdekelne az Unreal Tournament 1 fejlesztési nehézségei, vagy a Half Life 1 koncepciójának kialakítása, esetleg hogy a Deus Ex 1 miért pont három befejezést kapott?

Csak retrora nem biztos hogy érdemes lenne építeni, de tény hogy érdekes cikkek írhatóak belőle, amennyiben nem ctrl+c, ctrl+v az ismertebb ilyen témájú oldalakról.

Pl fel lehetne ülni a remastered hypetrainre és azokat elővenni amikből remastered készül éppen és kicsit elmélyedni az eredetikben illetve a remastered nehézségeiben. Így lenne friss hír is, hogy készül a remastered és lenne retro is hogy anno milyen is volt a fejlesztés.

de lehetne foglalkozni kevésbé ismert játékokkal is, nem csak a mainstreamekkel. Egy n+1-dik cikk a kövi CoD-ról semmit vagy alig ad valami értéket az összképhez, ellenben egy eddig nem, vagy alig tárgyalt játék összképéhez sokat adhat. Pl.: itt a Dome-on a Subnautica alig vagy egyáltalán nincs említve, tárgyalva.

Retrora visszatérve: nincs elég retro játék amiről írni lehetne?
2116 levél
Válasz 19.11.22. 10:26 #16
GeryG
Szerintem elsősorban olyan tartalmakkal lehetne életben tartani egy nyomtatott gamer magazint, ami exkluzív, csak náluk érhető el. De ez kb. kivitelezhetetlen. Egyrészt azért, mert kis hazánk nem épp a gamer közösség origója. Másrészt azért, mert egyszerűen nem lehet annyi exkluzív anyagot készíteni, amivel megtölthető lenne minden új szám. Arról nem is beszélve, hogy kb csak a megjelenés napjáig exkluzív a cucc, utána a neten mindenhova felkerül...

Továbbra is tartom, hogy a gamer téma nem alkalmas a nyomtatott sajtó fenntartására, ahhoz túl gyors, túl sok és túl specifikus. Egy női magazinban annyi ökörségről lehet írni a körömlakkoktól kezdve a sztárokon keresztül a horoszkópon át egészen a hüvelygombáig, hogy mindig meg lehet tölteni az új számokat. Ezért is van annyi női magazin és hamarosan csak egyetlen egy nyomtatott gamer magazin...
75 levél
Válasz 19.11.22. 10:23 #15
Archanelion
Amit írsz, jó ötlet szerintem is, de egy adott kiadás lapmennyisége biztosan jócskán lecsökkenne. Nem hinném hogy tudnának ezekről annyi tartalmat gyártani, mint az aktuális dolgokról. Ördögi kör
2719 levél
Válasz 19.11.22. 10:20 #14
jawsika
Hát, lehet. Én ott változtatnék, hogy dobni kellene a friss tartalmakat, mivel tényszerű, hogy neten minden hamarabb, könnyebben és ingyen elérhető, mint egy magazinban. Csak retro dolgokat kellene tolni, régi címekről, brandekről írni, valahogy egy nosztalgiafaktorra építkező magazinban lehetne esetleg gondolkodni.

Aztán nem tudom ám.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
75 levél
Válasz 19.11.22. 10:19 #13
Archanelion
Az a baj, hogy nem tud újat mutatni egyik magazin sem. Maximum a teljes játékaik, de azok rendre bénák, így én a 80%-át nem is aktiváltam, mert csak teli szemetelné a Steam library-m... Minden fent van az interneten, így nagyon olvasni való nincsen. Így kereslet sincs, ha kínálat nincs.

Ez biztos a legtöbb feminista magazinra és igazából szinte minden magazinra vonatkozik.
4187 levél
Válasz 19.11.22. 10:17 #12
Raistlin666
Egyikre sem mondtam hogy baj! Csak reflektáltam a nincs pénz az országban felvetésre. (Amúgy ja beletrafáltál még csak 6 éves a lányom...de plüssökre már elment pár telefon ára ne izgulj...)

Évekig hallgattuk hogy normális képregényre sincs igény! Aztán jött a FUMAX meg még pár kiadó és most kánaán van! Ha lenne minőségi gamer újság MINŐSÉGI cikkekkel akkor szerintem futna a szekere annak is!
2719 levél
Válasz 19.11.22. 09:40 #11
jawsika
Tehát ha nincs gyereked, akkor magadra költesz, az a baj, ha túl nagy gyereked van és telót veszel neki, az a baj. Valahogy látatlanban az az érzésem, hogy kisgyerekes szülő vagy.

Nem kellene ebbe belemenni, hogy ki mire költ. Arra, amire akar. Az, hogy gamer magazinra itthon nincs igazán igény, az sajnos elég nyilvánvaló.
Baldur is blessed with invulnerability to all threats, physical or magical.
4187 levél
Válasz 19.11.22. 09:32 #10
Raistlin666
Úgy érted erre nincs pénz...mikor minden tini fél évente 100+ ropis telefonokat cserélget, meg azt látom hogy a nem családos kollégáim a 20. gyerekkorukat élik valami baromságba döntve a fizetésüket ahelyett hogy kicsit spórolnának, akkor nem mondj ilyet hogy nincs pénz az országban...max erre pont nincs amiről most beszélgetünk...
5381 levél
Válasz 19.11.21. 22:38 #9
Gump
Sajnálom én is, PC Guruból volt a legtöbb példány meg. 576 KByte-tal kezdtem aztán 1-2 év múlva vettem meg az első Gurut 94-95 környékén, aztán később előfizető is voltam. Jó volt olvasni régen, néha most is belenézek régi számokba.
75 levél
Válasz 19.11.21. 18:55 #8
Archanelion
Én szinte minden számukat mindig megveszem, egyszerűen csak úgy, de van, hogy bele sem olvasok... Tetszik, gaming cucc, a Game Star is. Olyan, mint amikor valaki gyűjt valamit. Sok ember magazinokat / képregényeket gyűjt. Hát akkor ezek után már nem fogom... Bár nem volt eddig sem tudatos, csak megszokás. Szeretem a gaming-re, vagy HW-kra utaló matricákat is, ha veszek valamilyen HW-t, tuti felragasztom a kapott ROG matricát, meg ilyesmi. Bár nem vagyok ROG rajongó és kevés termékem volt tőlük. De a HyperX-et is. "cool cucc" lehet egy újság is. Kár értük.
19623 levél
Válasz 19.11.21. 17:34 #7
sipec
csupan arrol van szo h magyarorszagon nincs penz es ezert nincs is nagyon gamer kultura.
angliaban ugyanugy porognek ezek a lapok, jatszik is mindenki mindent mindenfele eszkozon, eredetiben. mert van penz.
4187 levél
Válasz 19.11.21. 16:18 #6
Raistlin666
Megyek is haza és felgyújtom a képregény gyűjteményem! Köszi hogy felvilágosítottál...
2116 levél
Válasz 19.11.21. 15:04 #5
GeryG
Érdekes és összetett kérdés ez. Van abban valami, amit mondasz, hogy az emberek minek tartsanak otthon "porfogónak" olyan tartalmakat, amiket online is elérnek. Újságoknál valamennyire én is így vagyok ezzel, főleg gamer témában, ami annyira gyors és sűrű, hogy legfeljebb napilap formájában lehetne valamennyire tartani az iparral a lépést, azt meg ugyebár irreális lenne elvárni.

Ugyanakkor a könyvekkel már egészen más a helyzet. Én mindennél többre tartom, ha a kezembe foghatok egy új könyvet, belelapozhatok és érezhetem a jellegzetes illatát. A régi könyveké és a vadonatúj nyomásé is egészen más, mindkettőt imádom. Ezt egy ebook olvasóval nehéz reprodukálni...
5242 levél
Válasz 19.11.21. 14:37 #4
subject17
Vagy pl. senki nem akar papírt pazarolni meg színes, minőségi dolgokat nyomtatni; se otthon porfogóként tartani olyat, amit TÉNYLEG megtalálni online.

Reklámokra meg tetszőlegesen választasz egy blokkoló plugint. Soha életemben egy youtube reklámot se láttam, ha már az is szóbajött.
I'm the person who once probed all of the uncharted worlds in Mass Effect 2 to 'Depleted' status
1321 levél
Válasz 19.11.21. 12:36 #3
ivanova36
Reklám az minden hírközlési felületet kinyírhat. Itt is volt hogy egy cikk megnyitásakor az 1920x1080-as képernyőn volt a cikk címe és az első két sor az oldal alján, körülötte mindenütt reklám...cikkbe beletekerve az első bekezdés után egy bazi nagy reklám megint, majd egy időben a fórumcsevegés közepette is megjelentek a fix reklámok. Szerencsére ez utóbbi kettő megszűnt itt, de így is az FHD jó ha kevesebb mint 1/3-a az ami nem reklám.

Vagy elég a YT mostani agymenése, hogy 2 db átugorhatatlan reklám a 4 perces videó előtt. Másik videóban meg 6 percenként volt 1 perc reklám...

"A régi 576/Konzol minőségében én a mai napig olvasnék cikkeket és végigjátszásokat " - lehet van rá patreon oldal, utána kell nézni.
4187 levél
Válasz 19.11.21. 12:00 #2
Raistlin666
Érdekes mindenki azt emlegeti hogy ez törvényszerű mert manapság mindent megtalálni a neten.
Szerintem meg az oldalas reklámok és a futószalag cikkek ölték meg a bulit (+a fiatalabb generáció igényei)!

A régi 576/Konzol minőségében én a mai napig olvasnék cikkeket és végigjátszásokat nyomtatva. Csak már nincs aki az időt beletenné...vesz mindenki egy kamerát és YT videókon ökörködik inkább...a mai fiatalok minőségi újságokkal már nem nagyon találkoztak és így igény sincs rá...mindenki YT sztár/patreon király meg mit tudom én mi akar lenni.
1321 levél
Válasz 19.11.21. 11:08 #1
ivanova36
Internet elterjedésével ez várható volt, csoda hogy eddig kitartottak. 90-es évek második felében és a 2000-es években vásároltam őket mert nem volt más megoldás. Majd bejött a betárcsázós net és az ADSL, végül egyszerűbb volt onnan beszerezni az infókat és a demókat.

Ettől függetlenül szép emlékeket köszönhetek nekik, pl C&C megismertetése, Resident Evil 2 két oldalas végigjátszása ami az egyik legjobb olvasmány volt amit náluk olvastam, plusz pár CD-re felkerültek a beküldött játékismertetőim is

A fórumon szereplő hozzászólások olvasóink véleményét tükrözik, azokért semmilyen felelősséget nem vállalunk.